İkizlerle Yeni Hayat

canım senin bebeklerin kaç sisi mama içiyorlar
Bu haftaya kadar gunde 4 kere 45-50 cc veriyorduk bu hafta 60 verdim iciyorlar, ama açlar mi sorusu hep problem. Kv filan sürekli ac bu cocuklar diyor sinirim bozuluyordu. Bayramda esim evdeyken 90 deneyelim bakalım alacaklar mı dedik aldılar hemde gık demediler, kusmadılar. Simdi ne yapsam bilmiyorum. Anne sutu diye ısrar ediyorum ama ac kaliyorlarsa cok kotu. Siz nasıl ayarlıyorsunuz ?

Biz küvezden çıktıklarından beri kullanıyoruz. Şu an 4 damla ağızlarına damlatıyorum. Ama biz 1 damla ile başlayıp her doktor kontrolünden sonra 1 damla arttırmıştık. Kan tahlili yapıldığında değerlerimiz sınırda çıkmıştı.

benimkiler 49 günlük oldular 60-90 ml birtanesi bazen 90 dan daha fazla içiyor siz hangi mamayı veriyorsunuz.
Bu arada bizimkiler sütte alıyorlar. Ama mama ve süt öğünlerini karıştırmamaya çalışıyorum. Bazen süt yetersizse ml olarak üzerine mama da veriyorum. Biz şu an similac neosure kullanıyoruz. Haftaya similac 1 numaraya geçeceğiz. Siz?

Keşke her ağladıklarnda neden ağladıklarını bilsek. Bazen çok acıkıyorlar. Bazen uyku sebebi acıkmıyorlar. Ben hep standart 80 ml ve üstü vermeye çalışıyorum. Ama emzirirken standart filan kalmıyor. Ne kadar içtiklerini anlamıyorum. Sadece gündüzleri emiyorlar. Gece uyku sersemi emmiyorlar. Benimkilerin açlığa tahammülleri yok. Etleri sıkışmışçasına ağlıyorlar aç olunca

[QUOTE="LetsDance, post: 41826012, member: 630064"]Bu haftaya kadar gunde 4 kere 45-50 cc veriyorduk bu hafta 60 verdim iciyorlar, ama açlar mi sorusu hep problem. Kv filan sürekli ac bu cocuklar diyor sinirim bozuluyordu. Bayramda esim evdeyken 90 deneyelim bakalım alacaklar mı dedik aldılar hemde gık demediler, kusmadılar. Simdi ne yapsam bilmiyorum. Anne sutu diye ısrar ediyorum ama ac kaliyorlarsa cok kotu. Siz nasıl ayarlıyorsunuz ?[/QUOTE]
canım anne sütüyle birlikte mamada vermiyormusun. zaten doyduklarında kendileri içmek istemiyor benim kızın gazdan dolayı kusuyor ondan mamasının ml daha arttıramadım diyer oglumda gazdan dolayı yiyemiyor hep aglıyor sizin gaz sorununuz varmı sizin bebekler kaç günlük oldular canım benimkiler bazen fırsat buldukça kızı arada emzirmeye çalışıyorum ama doymadıgı için emzirdikte sonra gene mama veriyorum. diyer ikiside mamayla geçiniyorlar.

canım ben onlara ilk başta prematil veriyordum şimdi onu kullanmıyoruz. aptamil 1 geçtik kızımda gaz ve kustugu için mamadandır belki dedik ona evolvıa veriyorum şimdilik. sen kullandıgın mamadan memnunmusun.

Son düzenleme:
canım bende küvezden çıktıgından beri kullanıyorun. bende 4 damla mamalarına damlatıyorum . canım sen ACD vitamini kullanıyormusun.

Benimde bir kızımda gaz dolayısıyla kusma oluyor. Ilk 3 ay normal. İnşallah daha uzun sürmez. Ben mamadan memnunum ama diğer mamaları denemediğim için kıyaslayamıyorum.

canım bende küvezden çıktıgından beri kullanıyorun. bende 4 damla mamalarına damlatıyorum . canım sen ACD vitamini kullanıyormusun.
D vitamini sanırım dediğin. Şırınga gibi bir aparatı var sütün içine koyuyorum. Rota aşısı vurdurmaya düşünüyor musun?

canım anne sütüyle birlikte mamada vermiyormusun. zaten doyduklarında kendileri içmek istemiyor benim kızın gazdan dolayı kusuyor ondan mamasının ml daha arttıramadım diyer oglumda gazdan dolayı yiyemiyor hep aglıyor sizin gaz sorununuz varmı sizin bebekler kaç günlük oldular canım benimkiler bazen fırsat buldukça kızı arada emzirmeye çalışıyorum ama doymadıgı için emzirdikte sonra gene mama veriyorum. diyer ikiside mamayla geçiniyorlar. [/QUOTE]
Öncelikle 2 - 3 saate bir ya da agladiklarinda emziriyorum, sabah 10 öğleden sonra 14 aksam 19 ve 22 gibi gunde 4 kere 60 cc mama veriyorum. Gece sadece emziriyorum. Bugun 55 günlük oldular. Ilk ay birer kilo aldılar bu ay ne oldu bilmiyorum haftaya götürücez bakalım. Mamayı cok yapıp ne kadar alacak diye deniyor musunuz? Ben hic oyle yapmadım 20 cc ile başladık 30, 45 derken 60 yapıyorum simdi. Iste 90 denedim onuda aldılar. Haftaya karar vermicem. Kuzenim cocuk doktoru kilo alımına gore karar ver dedi 600 gr ve üzeri iyi diyor

Canım emiyor mu bebişler. ya da pompayla sağıyor musun?benimki de ilk günler gelmemişti.kızımı emzirdikten sonra gelmeye başlamıştı.Bir doktora sor istersen.

Pompayla sağıyorum canım bebeklerin ağzına tutuyorum bir iki emiyolar sonra bırakıyolar bişey gelmeyince

arkadaşlar aranızda şirket aracılığı ile bakıcı ayarlayan var mı hangi şirketler güvenilir bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim

Öncelikle 2 - 3 saate bir ya da agladiklarinda emziriyorum, sabah 10 öğleden sonra 14 aksam 19 ve 22 gibi gunde 4 kere 60 cc mama veriyorum. Gece sadece emziriyorum. Bugun 55 günlük oldular. Ilk ay birer kilo aldılar bu ay ne oldu bilmiyorum haftaya götürücez bakalım. Mamayı cok yapıp ne kadar alacak diye deniyor musunuz? Ben hic oyle yapmadım 20 cc ile başladık 30, 45 derken 60 yapıyorum simdi. Iste 90 denedim onuda aldılar. Haftaya karar vermicem. Kuzenim cocuk doktoru kilo alımına gore karar ver dedi 600 gr ve üzeri iyi diyor[/QUOTE]
evet canım mamayı çok yapıp ne kadar yediklerine bakıyorum zaten belli oluyor. küvezdeyken hemşireler 50 55 sisi veriyoruz demişti bizde yavaş yavaş miktarını arttırdık birtanesi şimdi 90 ve üzeri içiyor diyer bebegim gazda dolayı bazen 30 içiyor ne yazıkki

Hayır canım hiç sıkma canını büyüdükçe kolaylaşıyor ve daha rahat ediyorsun emin ol.hem niye dalga geçsinler.Bi ayrıcalık ikiz ve ikiz annesi olmak.öyle düşün. İlerki aylarda göreceksin yeni yeni şeyler öğrendiğinde ne tatlı oluyorlar .İyiki doğurmuşum diyo insan o zaman iyiki Rabbim vermiş diyosun

Bir zamanlar bir papatya ve gulsumada vardi. Onlar ne yapti acaba. Meeak ediyorum. Papatya tek bakacakti bebislerine.
Benimkiler de 4 aylik oluyorlar ama hala agliyorlar. Ikizlerin ozelligimi acaba. Emmeyi de biraktilar. Uzuluyorum.

Benimkiler 2 aylık ve emmeyi bırakmsk üzereler. Bi alıyolar bi almıyolar. Sürekli emzirsem bırakmazlar ama ikisi aynı anda ağlayınca mecbur biberon kullanıyoruz. Bi de emerken doyuramıyolar kendilerini. Ben de çok üzülüyorum. Her emdiklerinde bu son olabilir diyoum.

Evettt cocuklarla tatil yapilir mi?yapiliyormus valla tabii kvalide kpeder ve es birde ben etti mi 4 kisi.sukur ama artik yemekleri ailecek yiyebiliyoruz.pusetlerinde takilmaya basladilar biraz.oglus masallah cok akilli kendi kendini idare edebiliyo bi 15 dk falan ama kiz cok cazgir yaaa.surekli konusmak istiyor.gezmek istiyor kucak istiyor.bu defa yazik oglusa hak geciriyormusum gibi geliyor. Artik iyic3 gormeye basladilar kiz kucagimdayken oglus yazik bi bakiyo icimin yaglari eriyo.ilerleyen zamanlarda nasil yapacagiz arkadaslar kiskancliklarin onune nasil gececegiz acaba

ve elleribi agizlarina sojup her yeri ilac lekesi yapiyolar.bana ilk dr verdi iknci dr erken daha 4.ayda baslanir dedi biraktim bende.hepsi ayri telden caliyosimdi iyimi yaptim kotumu diye kafam karisiyo su an 2,5 aylik olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…