İkizlerle Yeni Hayat

Bu haftaya kadar gunde 4 kere 45-50 cc veriyorduk bu hafta 60 verdim iciyorlar, ama açlar mi sorusu hep problem. Kv filan sürekli ac bu cocuklar diyor sinirim bozuluyordu. Bayramda esim evdeyken 90 deneyelim bakalım alacaklar mı dedik aldılar hemde gık demediler, kusmadılar. Simdi ne yapsam bilmiyorum. Anne sutu diye ısrar ediyorum ama ac kaliyorlarsa cok kotu. Siz nasıl ayarlıyorsunuz ?
Benimkiler emince ustune en fazla 60 ml icebiliyor emmeden ise 90-120 degisiyor.sutle doymadiklari kesin canim.emzirip ustune mama ver bak kac ml icebiliyorlar doyunca icmezler ya iterler yada agiz kenarindan akitirlar mamayi

Sizinkilerin emme suresi en uzun ne kadar?benimkiler en uzun 10 dk emiyor o da cok nadir genelde 3-5 dk gecmiyor.
Birde ben gece uyurlarsa uyandirmiyom 6 saat falan ac uyuyolar birsey olurmuki?
3.ay rota virusu asilari var baska varmiydiki?bu asi 1,5 yil koruyomus zaten o yasa kadar onemliymis ebe oyle dedi

Sizinkilerin emme suresi en uzun ne kadar?benimkiler en uzun 10 dk emiyor o da cok nadir genelde 3-5 dk gecmiyor.
Birde ben gece uyurlarsa uyandirmiyom 6 saat falan ac uyuyolar birsey olurmuki?
3.ay rota virusu asilari var baska varmiydiki?bu asi 1,5 yil koruyomus zaten o yasa kadar onemliymis ebe oyle dedi
Ben rotayı yaptırdım. Kolay bir aşı ağızdan damlatıyorlar. 3 ve 5. Ayda Yapılıyor. Ben gece emziremiyorum çünkü ne kadar emdiklerine emin olamıyorum. 95 ml ye geçtik. Birini emzirirken diğerine eşim mama veriyor. Bizde de kaka sorunu var. 2 günde 1 kaka yapıyorlar. Bu arada Kayın valide gece beslenmelerinin Arasını aç diyor ama ben hala 3 saatte 1 kalkıyorum

Evettt cocuklarla tatil yapilir mi?yapiliyormus valla tabii kvalide kpeder ve es birde ben etti mi 4 kisi.sukur ama artik yemekleri ailecek yiyebiliyoruz.pusetlerinde takilmaya basladilar biraz.oglus masallah cok akilli kendi kendini idare edebiliyo bi 15 dk falan ama kiz cok cazgir yaaa.surekli konusmak istiyor.gezmek istiyor kucak istiyor.bu defa yazik oglusa hak geciriyormusum gibi geliyor. Artik iyic3 gormeye basladilar kiz kucagimdayken oglus yazik bi bakiyo icimin yaglari eriyo.ilerleyen zamanlarda nasil yapacagiz arkadaslar kiskancliklarin onune nasil gececegiz acaba
Çok şanslısın. Benimde bu sene öoçok tatile ihtiyacım vardı ama bebişler çok küçük diye cesaret edemedim. Kayınvalideler bizi çağırdılar ama içimde kaldı diyebilirim. Benimde bi kızım seninki gibi sürekli ilgi üstünde olsun istiyor. Benim en çok kafa yorduğum şey ikizler arasındaki eşitliği nasıl sağlayacağız? Belki tecrübeli anneler yorum yazarlar.

Perego ikiz bebek arabasi alanlar netten mi aldınız fiyati neydi en kullanışlı si bu marka mi
Cnm bebek arabasini ne yaptin bilmiyorum anca giriyorum.ben chipolino twix aldim.cok memnunum bizim arabanin bagajinada diklemesine sigdi.gayet sağlam.sadece ağır bir araba oda saglamligindan zaten.850tlye aldim

Ben rotayı yaptırdım. Kolay bir aşı ağızdan damlatıyorlar. 3 ve 5. Ayda Yapılıyor. Ben gece emziremiyorum çünkü ne kadar emdiklerine emin olamıyorum. 95 ml ye geçtik. Birini emzirirken diğerine eşim mama veriyor. Bizde de kaka sorunu var. 2 günde 1 kaka yapıyorlar. Bu arada Kayın valide gece beslenmelerinin Arasını aç diyor ama ben hala 3 saatte 1 kalkıyorum
Bebeklrtiniz tam olarak ne kadarlık ve geceleri siz mi uyandırıyorsunuz kendilerimi kalkıyor

Selam canim
sadece anne sutu verenler var tabi ama burada sanirim hepimiz mama veriyoruz .yetmiyo malesef
Öyle haklısın belki vardır aramızda bilgi alırız diye sordum ah ah tek bebekler anne sütüyle doyuyor onları düşündükçe kızlarıma çok üzülüyorm RABBİM onları da sağlıklı sıhhatli etsin inşallah

Öyle haklısın belki vardır aramızda bilgi alırız diye sordum ah ah tek bebekler anne sütüyle doyuyor onları düşündükçe kızlarıma çok üzülüyorm RABBİM onları da sağlıklı sıhhatli etsin inşallah
Tek olupta bebeklerini besleyeneyenler de var canım ya. Ben artık biraz olsun içiyorlar diye kendimi avutuyorum. Iki bebeğe yetmek cidden çok güç:/

Annecikler ne zamandan beri girmiyordum 70.sayfadan beri okudum yazdıklarınızı. Annem geldi çünkü haftasonu için fırsatım oldu.bizde 79 gunluk olduk.bende bakıcı sorunu yasadimr eşim ısrarla yatılı bakıcı istedi derken kafamiza yatani butcemize uyani bulamadık. Fiyat olarak 6000tl isteyen bile oldu.ben.ogretmen olmakla hata etmişim bakıcı olaymışım keşke. Hala mama ve meme dengesini olusturamadim.bir mememde süt miktari onceki sagdigim.miktarlara gore baya azaldı neden öyle oldu anlamadım. Diger memede sut otekinin 3kati 30cc ye 90 cc var görüntü olarakta baya farkli var mi böyle olan. Ilk emzirip sonra mama verdigimde 60cc ya da 90cc iciyorlar bazen 60i bile bitirmedikleri oluyor. Gaz problemi devam ediyor küçük oğlum (2200 dogan) ilk zamanlar gunde 3ee defa 3-4saat ağlıyordu. Simdi cok sükür bitmedi ama bu hafta azalsigini farkettim.kullandigim hic hirsey fayda etmedi.en masum nurse harvey o hala elimde onu veriyorum sabahlari.birde gece kesinlikle uyandirmiyorum aciktiklari zaman uyaniyorlar zaten.en uzun ilk gece uykisuna uykusuna yattiklari zaman uyuyorlar yani 22.30da yattilarsa kesintisiz 4-5saat yatiyirlar.sonrasinda o sure kisaliyor en son 6da ayaktalar.

S a fedakar anneler ikizleri sadece anne sütüyle besleyen var mı? Merak ettim de

A.s. bebişlerim 2 aylık. Şu ana kadar sadece anne sütü verdim. Ama şu anda başa baş gidiyoruz. Her an yetmeyebilir. Ama ben makinayla çekiyorum sütü biberonla veriyorum. Çok nadir emiyolar. Bi ara sadece emzireyim makinayı bırakayım dedim. Nerdeyse sütüm kesiliyodu. Sonra eski sisteme döndüm. Emzirmeyi çok istiyorum içim gidiyo ama doyuramıyolar kendilerini.zaten artık iyice biberona alıştılar beni beğenmiyolar :KK43:(((

Son düzenleme:
Bu arada mama golden goad kullaniyirum.intenetten 400gr 30tl ye aliyorum. Kaka iki gunde bir bazen.kati buyuk insan gibi geliyor. Bi oglus 3gundir her gun ishal gibi yapiyor.bugun iki oldu kaka yapti. Küçük 2 gündür yapmadı daha. Ana kucagi ev tipi ucuzlardan aldim 60tl isimi görüyor.

Canim benim bebikler 79 gunluk iki oğluş ta masmavi benim babamin mavi eşimin yeşil. Mavi olur diye düşünüyordum değişir mi ki
Benimkiler düzeltilmiş 2 aylıklar normalde 4 e yakınlar. Hala gözleri lacivert gibi. Eşimle benim Ela Gözlerimiz. Dedem maviş ama benimkiler nasıl olacak bilmiyorum:) ne zaman kesinleşir ki?

Merhaba arkadaşlar bugün suyum geldi ve acilen doğuma alindim. Bebislerimi daha gormedim direk kuveze aldılar. Kilolar i 1600gr. Daha cok küçükler. Geçen hafta babam vefat etti. Üzüntülü bi hafta gecirdim. Karnimda gerilme cok oluyordu. Ben hareket ediyorlar yerleri dar saniyordum. Bugun doktor kontrolum vardi. Evden cikmadan kustum. Wc de bi anda affedersiniz çişimi tutamadim. Devamli geliyordu. Bi ara durunca yola ciktik . Arabada bi sey yoktu. Inip yurumeye baslayinca tekrar su akmaya başladı. Doktorum bakinca suyun akiyor idrar degil bu dedi ve doguma haxirladi

Başın sağolsun canım, haftalarımız aynıymış bende çarşamba günü acil doğuma alındım, elimizden birley gelmiyor malesef keşke biraz daha kalsalardı diyorum günlerdir ama boş..öyle ayarlamış onu Rabbim, umarım en kısa zamanda toparlanırsınız, ve bebeklerine kavuşursun..Allah analı babalı büyütsün bebeklerinizi..
öncelikle başınız sağolsun. Bende 33 hafta doğum yapmıştım. Doktorum her şerde bir hayır var demişti. Kızlarım haftasına göre geriydi doğmaları hayırlı olmuş demişti. Umarım sizde bir an önce alırsınız bebişlerinizin küvezden

Düzeltilmiş 2 aylık normalde 3,5 aylık ben uyandırıyorum genelde ama saatleri geçince ağlamaya başlıyorlar. Seninkiler?
Benim kızlarım da bir hafta sonra iki aylık oluyorlar biri bir kaç gündür uyanmıyor geceleri diğeri iki saate bir uyanıyor uyananı emzirip diğerini uyandırıyorm

X