Ben de dort aylik olana kadar devam ettim gunduz de devam ediyorum ama bazenuyuyor oluyorlar artik o zaman uyandirmaya kiyamiyorum sicaklar bastirdi iki gundur benim kizlar resmen bayiliyorlarBen hala 3 saatte 1 besliyorum. Beslemesem kıyamet koparıyorlar benimkiler 3 aylık düzeltilmiş 1,5 aylık:)
hosgeldin soru olmaz mi? Benim bebeklerde 36 haftada dogdular 4 aylik kilolarini hatirliyor musun?ek gidaya hangi ay gectin? Ben yogurtla yavas yavas basladim su an dort bucik ayliklar erken mi diyorum bazen bir de ek gidaya baslarken nasil duzen kurdunuz kahvalti nasil olacak?cok meraktayim coookHerkese merhaba,
Çok sık yazamasam da arada burayı takip ediyorum. Benim kuzularım 16 aylık oldu. Yaşadığınız sıkıntıları ben de yaşadım. Öncelikle söylemeliyim ki geçiyor hepsi :) ama evet kolay olmayacak.
35 haftalık doğmuştu miniklerim, ilk 1 yaşa kadar her ay kontrole gittik, şimdi 3 ayda 1 gidiyoruz. Çok kilolu bebek değiller, hiç öyle tombiş olmadılar. Ben de bebekken öyle değilmişim zaten. Bir kere emeklemeye hareket etmeye başladılar mı kilo alımı da yavaşlıyor.
2 aydan sonra gece beslemek için uyandırmayın bence. Ne zaman uyanırlarsa o zaman verin. Uyku da çok önemli. Hem siz de dinlenmiş olursunuz. Ben gece ağladığımı bilirim uykusuzluğa dayanamayıp.
Aklıma birşey gelmiyor ama sorunuz varsa cevaplayabilirim kızlar
hosgeldin soru olmaz mi? Benim bebeklerde 36 haftada dogdular 4 aylik kilolarini hatirliyor musun?ek gidaya hangi ay gectin? Ben yogurtla yavas yavas basladim su an dort bucik ayliklar erken mi diyorum bazen bir de ek gidaya baslarken nasil duzen kurdunuz kahvalti nasil olacak?cok meraktayim coook
Bir kız bir erkek canım. Çok şükür sağlıklı olsunlar da inşallahB
ende rop a 2 defa gittim 3. Kontrolde Eylül'de . Bir şey çıkmadı ama genede Endişe ediyorum. Çağırınca gidiyorum. Benimkilerde aşırı ağladı ben yanlarındaydım. Görmemen senin için hayırlı olmuş Yüreği kaldırmıyor insanın yapılan işlemi görünce.. Maşallah seninkiler kız- erkek?
Ben hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacakbenim 12.hafta zaten eyluldeki seminere denk geldi o seminerde gittim sonra raporluydum doguma kadar ucretsiz izin icin eyluldeki seminere gidecegiz sanirim maas onceden yattigi icin galiba ama tam emin degilim kizlarin her gun birini alip giderim artik :) zaten ben evde bile adimlarimi sayiyordum okulda mumkun degil calisamazmisim bu yil baslamayi dusunuyor musun?
Bebişlerin sizinle mi kalıyorlar? Yoksa ayrı odaya geçtiniz mi? Pratik olarak uyguladığınız şöyle yapın zaman kazanırsınız dediğin bir şeyler varsa bizimle ara ara paylaşırsan sevinirim...Herkese merhaba,
Çok sık yazamasam da arada burayı takip ediyorum. Benim kuzularım 16 aylık oldu. Yaşadığınız sıkıntıları ben de yaşadım. Öncelikle söylemeliyim ki geçiyor hepsi :) ama evet kolay olmayacak.
35 haftalık doğmuştu miniklerim, ilk 1 yaşa kadar her ay kontrole gittik, şimdi 3 ayda 1 gidiyoruz. Çok kilolu bebek değiller, hiç öyle tombiş olmadılar. Ben de bebekken öyle değilmişim zaten. Bir kere emeklemeye hareket etmeye başladılar mı kilo alımı da yavaşlıyor.
2 aydan sonra gece beslemek için uyandırmayın bence. Ne zaman uyanırlarsa o zaman verin. Uyku da çok önemli. Hem siz de dinlenmiş olursunuz. Ben gece ağladığımı bilirim uykusuzluğa dayanamayıp.
Aklıma birşey gelmiyor ama sorunuz varsa cevaplayabilirim kızlar
Bende hiç geceleri uyandırmam kendi acıkınca mızışdanmsya başlayıncachrnn emzirir yatırırım. Gece süt üretimmz arttığıı için dolu dolu emip uyuyorlar. Mesela bizimde dün gecev12 gibi yattıkar biricigim 5 de kalktı hiç dokunmadım. Bizim sorunumzda biberon tutmuyorlar mama almıyorlar 24 saat emmek istiyorlar. Artık gündüz oldumu bütün gün memedeler damla damla eiyorlar. Sütümün çok yeterli olduğunu sanmıyorum ama biberonu da veremedim. 3. Ayınız yrni bitecek.Iste biz de ilk iki ay sizin gibiydik bir sekilde halloluyordu isler ama biz bitmis vaziyette oluyorduk yataktankalkarken aglamamak icin zor tutuyordum kendimi inanin cok zor gunlerdi surekli yapilacak bir is vardi hic yoksa bebeklerin utusu esim tahminim iste daha az yoruluyordu kizlar imkan dahilinde en azindan yarim gun birini bulmaya calisin bizimki genelde ev isi yapiyor ben bebeklerle ilgilendigim halde yine de cok yorgunum ama ilk zamanlardaki gibi degil
Kizlar ben bir sey soracagim gece uyandirmiyorum bir haftadir falan ama bu defada uzuluyorum ya beslenemez de kilo almazlarsa diye...en son 11 12 gibi besliyorum 5 gibi bir kizim mutlaka kalkiyor digerinin umrunda degil ikisini de emziriyorum ama sut ne kadaroluyor yetiyor mu bilmiyorum sizler nasil yapiyorsunuz? 3 saatte bir uyandirip beslemeye kendimi fazla kaptirmisim sanirim
Bende başlarım 6. Aydan sonra falan diyordum şimdi 2 yıl ücretsiz izin yeter mi acaba diyorumBen hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacak
Şu an kilo durumları nasıl seninkilerin? Benimkilerde 3 aylık ama düzeltilmiş 1,5 aylık. Ne kadar olmalılar bu dönemde?Bende başlarım 6. Aydan sonra falan diyordum şimdi 2 yıl ücretsiz izin yeter mi acaba diyorum
Biz 2.500 doğduk 36w. Şuan 5.500lar. Her ay ortalama 1kg aldılsr. Önemli olan 1kg yakın almış olması. Doğum kilosunn üzerineŞu an kilo durumları nasıl seninkilerin? Benimkilerde 3 aylık ama düzeltilmiş 1,5 aylık. Ne kadar olmalılar bu dönemde?
Peki ben doğum tarihine göre mi yoksa düzeltilmiş yaşa göre mi kilo takibi yapmalıyım biliyor musun?Biz 2.500 doğduk 36w. Şuan 5.500lar. Her ay ortalama 1kg aldılsr. Önemli olan 1kg yakın almış olması. Doğum kilosunn üzerine
AYNEN canım ya.Emzirme kampini yapan tomris inde ikizleri var.esi hep yaninda destekcisi ve yardimcisi olmus.ben oyle bisey yapmaya kalksam basta esim bu cocuklar ac aglatma der durur.bi ara niyetlenmistim ama es ve ailesi ile kavgayi gozum yemedi valla
tek bakmak kabus gibi.Merhaba arkadaşlar. Bende tek bakıyordum. Tamam çocuklara bakıyorum ama ne temizlik ne çamsşır ne yemek hiçbirine yetişemiyordum. Birşeyler bile yşyemiyordum bu sefer sütm gelmiyordu. Çok sıkıldığım günler olmuştu. Bigün artık oturdum ağladım çocuklarla. O günn öğleden sonrasına komşumuz geldi ve bizm sokakta oturan bakıcılık yapan bi ablayla aramızda aracı oldu. Şimdi yarım gün geliyor hergün geliyor. Evde ne iş varsa yapıyor arada sıkıştığımda çocuklara da el atıyor. İnanın çok rahatladım. Bende artık ücretsz izindeyim tek maaşlıyız istanbuldayız ama inanın aldığım ve alacağım psikolojık zarardan kat kat daha iyi. Eşimle mahvoluyorduk ev işler yemek ve çocuklar arasnda.
alamadım henüz.alayım bari.şaşırdım ben de ne yapacağımı.Istersen bi dene nurse harveyi. Gaz cikarirken zorlaniyorlarsa ondan agloyorlarsa belki rahatlatir
gece açmıyorum ben altlarını aşırı bişey yoksa.çünkü uyanırlar ve uyumazlar.Ne kadar ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorsun Ağustos'ta seminerlere gidecekmisiniz? Benim bebekler önceleri gece yapıyorlardı şimdi yapmıyorlar pek ama ben genede açıyorum sürekli altlarını. Havalar sıcak pişik olmasınlar diye. Uykuları altları doluykende bölünüyor benimkilerin. Gece lambası kullanıyormusunuz? Ben bir süredir tamamen karanlıkta yatırıyorum.
benim oğlum 3 saati şaşmıyor sıkı sıkı takip ediyor:))az mızırdadı mı hemen emziriyorum uykusunu bölmeden.Iste biz de ilk iki ay sizin gibiydik bir sekilde halloluyordu isler ama biz bitmis vaziyette oluyorduk yataktankalkarken aglamamak icin zor tutuyordum kendimi inanin cok zor gunlerdi surekli yapilacak bir is vardi hic yoksa bebeklerin utusu esim tahminim iste daha az yoruluyordu kizlar imkan dahilinde en azindan yarim gun birini bulmaya calisin bizimki genelde ev isi yapiyor ben bebeklerle ilgilendigim halde yine de cok yorgunum ama ilk zamanlardaki gibi degil
Kizlar ben bir sey soracagim gece uyandirmiyorum bir haftadir falan ama bu defada uzuluyorum ya beslenemez de kilo almazlarsa diye...en son 11 12 gibi besliyorum 5 gibi bir kizim mutlaka kalkiyor digerinin umrunda degil ikisini de emziriyorum ama sut ne kadaroluyor yetiyor mu bilmiyorum sizler nasil yapiyorsunuz? 3 saatte bir uyandirip beslemeye kendimi fazla kaptirmisim sanirim
Açıkçası kv bakamam dediğinden sonra pek moral kalmadı. Eşime sarıyorum sürekli. Garibim ne yapsın elinden bi şey gelmiyor. Ben dışarı çıkamıyorum bakıcıyı nasıl ayarlayacağımkızlar ne zormuş ikiz bakmak ya.
gecemiz gündüzümüz şaştı.
bakıcımla bi düzen kurmuştuk.
o da aniden gidince dağıldım resmen.
bugün yardıma genç bi kız çağırdım geçici gelip gidecek.
bebeği pışpışlasa yeter diyorum artık.
moral olarak nasıl toparlıyosunuz kendinizi.
bir yetememe yetişememe duygusu var üzerimde.
eee oğlum da var.ev işleri var.yemek var çamaşır var.
tek başına başedebilenlere bravo ama çok yıpratıcı.beş dakika vakit yok.
süt sağmaya bile zamanım yok.az zaman bulsam gücüm olmuyo bu sefer.
nasıl büyüyecek kendilerini kurtaracak bu bebişler.
2 ay yeni bitti.
Bebişlerin sizinle mi kalıyorlar? Yoksa ayrı odaya geçtiniz mi? Pratik olarak uyguladığınız şöyle yapın zaman kazanırsınız dediğin bir şeyler varsa bizimle ara ara paylaşırsan sevinirim...
benimkiler 35 haftalık. çocuk doktorumuz sınırdan prematüre o nedenle düzeltilmiş takibi gerek yok demişti. kilosuna da çok takılmayın. bebekleriniz normal kabul edilen aralıktaysa eğer gerisi önemsiz.Peki ben doğum tarihine göre mi yoksa düzeltilmiş yaşa göre mi kilo takibi yapmalıyım biliyor musun?
Emzirenlere bir sorum olacak. Emzirirken ikisini birden mi emziriyorsunuz? Yoksa tek tek mi? Tekini emzirirken öbür memenizden süt geliyor mu sizinde? Nasıl bir çözüm ürettiniz?