İkizlerle Yeni Hayat

Ben hala 3 saatte 1 besliyorum. Beslemesem kıyamet koparıyorlar benimkiler 3 aylık düzeltilmiş 1,5 aylık:)
Ben de dort aylik olana kadar devam ettim gunduz de devam ediyorum ama bazenuyuyor oluyorlar artik o zaman uyandirmaya kiyamiyorum sicaklar bastirdi iki gundur benim kizlar resmen bayiliyorlar

hosgeldin soru olmaz mi? Benim bebeklerde 36 haftada dogdular 4 aylik kilolarini hatirliyor musun?ek gidaya hangi ay gectin? Ben yogurtla yavas yavas basladim su an dort bucik ayliklar erken mi diyorum bazen bir de ek gidaya baslarken nasil duzen kurdunuz kahvalti nasil olacak?cok meraktayim coook

Ya tam hatırlamıyorum ama sanırım 5-6 kilo arasındaydılar. Kızım yarım kilo zayıf oğlumdan. doğumdan beri o fark devam ediyor. Ek gıdaya 4 ay bitiminde başladık. Yoğurtla başladık biz de. Erken değil, amaç zaten farklı tat ve dokulara alışmaları. Meyve ya da sebze püresi deneyebilirsin 5 ay bitiminde, bazı doktorlar meyve şekerli diye önce sebze püresi veriyor. Sen hangisini istersen onu dene. 6. ay bitiminde de kahvaltıyı deneyebilirsin. ya evde peynir yaparsın (ben hiç yapmadım, ona vakit yok ) ya da akşamdan suya koyduğun peyniri dilinin ortasına bırakırsın. kimi doktor yumurtaya başlatmıyor ama biz başlamıştık sanıyorum 7. ayda. yumurtanın sarısı, peynir ve biraz ekmekle.

8. aydan itibaren de saatli ve tam beslenme uyguladık. 7 gibi kahvaltı, 12 öğle yemeği, 16:30 çorba, 8 gibi de akşam yemeği. tabi ki ilk başta herşeyi severek yemediler. alışma süreleri 10-15 gün alıyor. ilk verdiğin şeyleri yemez reddederlerse üzülme sakın. Sen her gün ısrarla teklif et. Yiyecekler sonunda.
Bu arada gece beslenmesini de 9. ayda falan kestik doktorumuzun önerisiyle, gerçekten deliksiz uyku için çok faydası oluyor. Anen baba da dinlenince çocuklara sabır artıyor

Bir kız bir erkek canım. Çok şükür sağlıklı olsunlar da inşallah

Ben hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacak

Bebişlerin sizinle mi kalıyorlar? Yoksa ayrı odaya geçtiniz mi? Pratik olarak uyguladığınız şöyle yapın zaman kazanırsınız dediğin bir şeyler varsa bizimle ara ara paylaşırsan sevinirim...

Bende hiç geceleri uyandırmam kendi acıkınca mızışdanmsya başlayıncachrnn emzirir yatırırım. Gece süt üretimmz arttığıı için dolu dolu emip uyuyorlar. Mesela bizimde dün gecev12 gibi yattıkar biricigim 5 de kalktı hiç dokunmadım. Bizim sorunumzda biberon tutmuyorlar mama almıyorlar 24 saat emmek istiyorlar. Artık gündüz oldumu bütün gün memedeler damla damla eiyorlar. Sütümün çok yeterli olduğunu sanmıyorum ama biberonu da veremedim. 3. Ayınız yrni bitecek.

Ben hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacak
Bende başlarım 6. Aydan sonra falan diyordum şimdi 2 yıl ücretsiz izin yeter mi acaba diyorum

Emzirme kampini yapan tomris inde ikizleri var.esi hep yaninda destekcisi ve yardimcisi olmus.ben oyle bisey yapmaya kalksam basta esim bu cocuklar ac aglatma der durur.bi ara niyetlenmistim ama es ve ailesi ile kavgayi gozum yemedi valla
AYNEN canım ya.
bizim öyle bir lüksümüz bile yok.
benim de sağım solum yardım eden dolu olsa kampın alasını yaparım:))

tek bakmak kabus gibi.
benim bakıcı aniden işi bıraktı.5 gündür eşimleyiz.mahvolduk.yemek yapamıyorum yapsam yiyemiyorum.
iyi olmuş yarım gün de olsa çok faydası olur

gece açmıyorum ben altlarını aşırı bişey yoksa.çünkü uyanırlar ve uyumazlar.
odada gece lambası kullanmayın bence de.o da dağıtıyor uykuyu.
benim yok.
koridorun ışığı ile idare ediyorum.uyurlarken de kapıyı çeviriyorum biraz.

kızlar ne zormuş ikiz bakmak ya.
gecemiz gündüzümüz şaştı.
bakıcımla bi düzen kurmuştuk.
o da aniden gidince dağıldım resmen.
bugün yardıma genç bi kız çağırdım geçici gelip gidecek.
bebeği pışpışlasa yeter diyorum artık.
moral olarak nasıl toparlıyosunuz kendinizi.
bir yetememe yetişememe duygusu var üzerimde.
eee oğlum da var.ev işleri var.yemek var çamaşır var.
tek başına başedebilenlere bravo ama çok yıpratıcı.beş dakika vakit yok.
süt sağmaya bile zamanım yok.az zaman bulsam gücüm olmuyo bu sefer.
nasıl büyüyecek kendilerini kurtaracak bu bebişler.
2 ay yeni bitti.

benim oğlum 3 saati şaşmıyor sıkı sıkı takip ediyor:))az mızırdadı mı hemen emziriyorum uykusunu bölmeden.
kızım ise daha uzun uyuyor 4 saati bulabiliyor ama yine de onun da hafiff kıpırtısında hemen emziriyorum yatırıyorum.illa 3 saat olsun diye değil de acıkmalarını takip ediyorum artık genelde.

Emzirenlere bir sorum olacak. Emzirirken ikisini birden mi emziriyorsunuz? Yoksa tek tek mi? Tekini emzirirken öbür memenizden süt geliyor mu sizinde? Nasıl bir çözüm ürettiniz?

Açıkçası kv bakamam dediğinden sonra pek moral kalmadı. Eşime sarıyorum sürekli. Garibim ne yapsın elinden bi şey gelmiyor. Ben dışarı çıkamıyorum bakıcıyı nasıl ayarlayacağım bende senden farklı değilim eşim yanımda OLMASINA rağmen.

Bebişlerin sizinle mi kalıyorlar? Yoksa ayrı odaya geçtiniz mi? Pratik olarak uyguladığınız şöyle yapın zaman kazanırsınız dediğin bir şeyler varsa bizimle ara ara paylaşırsan sevinirim...

hayır, yaklaşık 7 aylıktan beri kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar. bu konuda geç kalmamanızı öneririm.
3-3,5 aylıkken çocuklar oyun halısı almıştım. sürekli yerde oynatıyordum. kucakta oyalamanın sonu yok. yemek bile yiyemiyorsunuz. mutfağa yere koyar kahvaltı yapardık. ağlasalar da hemen pes etmezdim. tepelerinde dans eder şarkı söylerdim. maksat kendi kendilerini oyalamayı öğrensinler. kızım kolikti ve 12 hafta aralıksız ağladı, gündüzleri 12 saat uyumadığını bilirim. kolay geçmiyor zaman. 1 bardak su içemeden gün biterdi. kendi kendilerine oynamalarına ortam hazırlayınca herkes rahatlıyor. yere bırakın yani bebişleri. tepelerinden oyuncak asın, ya da yüzsütü koyun. benimkiler çok erken dönmeye, emeklemeye ve sıralamaya başladılar. öyle olunca da eylemek kolaylaştı.

Peki ben doğum tarihine göre mi yoksa düzeltilmiş yaşa göre mi kilo takibi yapmalıyım biliyor musun?
benimkiler 35 haftalık. çocuk doktorumuz sınırdan prematüre o nedenle düzeltilmiş takibi gerek yok demişti. kilosuna da çok takılmayın. bebekleriniz normal kabul edilen aralıktaysa eğer gerisi önemsiz.

Emzirenlere bir sorum olacak. Emzirirken ikisini birden mi emziriyorsunuz? Yoksa tek tek mi? Tekini emzirirken öbür memenizden süt geliyor mu sizinde? Nasıl bir çözüm ürettiniz?

benim bebeklerim pek emmediler. ama emdikleri dönemde bu oluyordu. bunun çözümü yok sanırım, akan sütü ya depolayacaksınız ya da öteki minik de emecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…