İkizlerle Yeni Hayat

Peki ben doğum tarihine göre mi yoksa düzeltilmiş yaşa göre mi kilo takibi yapmalıyım biliyor musun?
Kilo takibini doğduğunuz kiloyu baz alarak yapmalısın. Motor gelişimlerinide şöyle hesaplayabiliriz. Misal biz term zamana göre 2-3 hafta erken doğmuş oluyoruz ya bebekleriminde insanı tskip etmesi gülmeye başlamaları 2 3 hafta geriden geliyor.

AYNEN canım ya.
bizim öyle bir lüksümüz bile yok.
benim de sağım solum yardım eden dolu olsa kampın alasını yaparım:))
Kızlar ben bu tomrisin adını çok duyuyordum en sonunda 2 hafta önce baktım okudum blogunu. Söylediğinzde haklısınız. Benim başıma gelen olay farkında olmadan onun emxirme kampı diye adlandırdığı olaymış. Olayım şu bebeklerım 40ı çıktıktan sonra aşırı emmek istiyorlardı emzik falan da tutmadılar ikisi aynı anda deli gibi emmek isitoyr tek başımayım biberonla yetişemiyorum. Bende yatıyordum yatağıma tutturyordum ikisin akşam eşim gelene kadr emziriyordum nasıl olsa açlıktan bi taf düşecek halleri yok dedim. Öyle öyle açıldı göğüslerim.

hayır, yaklaşık 7 aylıktan beri kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar. bu konuda geç kalmamanızı öneririm.
3-3,5 aylıkken çocuklar oyun halısı almıştım. sürekli yerde oynatıyordum. kucakta oyalamanın sonu yok. yemek bile yiyemiyorsunuz. mutfağa yere koyar kahvaltı yapardık. ağlasalar da hemen pes etmezdim. tepelerinde dans eder şarkı söylerdim. maksat kendi kendilerini oyalamayı öğrensinler. kızım kolikti ve 12 hafta aralıksız ağladı, gündüzleri 12 saat uyumadığını bilirim. kolay geçmiyor zaman. 1 bardak su içemeden gün biterdi. kendi kendilerine oynamalarına ortam hazırlayınca herkes rahatlıyor. yere bırakın yani bebişleri. tepelerinden oyuncak asın, ya da yüzsütü koyun. benimkiler çok erken dönmeye, emeklemeye ve sıralamaya başladılar. öyle olunca da eylemek kolaylaştı.

benimkiler 35 haftalık. çocuk doktorumuz sınırdan prematüre o nedenle düzeltilmiş takibi gerek yok demişti. kilosuna da çok takılmayın. bebekleriniz normal kabul edilen aralıktaysa eğer gerisi önemsiz.

benim bebeklerim pek emmediler. ama emdikleri dönemde bu oluyordu. bunun çözümü yok sanırım, akan sütü ya depolayacaksınız ya da öteki minik de emecek
Benm göğüslerim tam doluysa bildiğin akıyordu ama gece 5 6 saat biriktiyse. Eğer dolu değilse bi taraftan emince ötekinde bi uyarı oluyordu bi kaç damla akıyordu sonra kesliyordu. Kesilmiyorsa elinle bastırabilirsin

H
tek bakmak kabus gibi.
benim bakıcı aniden işi bıraktı.5 gündür eşimleyiz.mahvolduk.yemek yapamıyorum yapsam yiyemiyorum.
iyi olmuş yarım gün de olsa çok faydası olur
emde nasıl faydası var. En başta evde birinn olması psikolojık olarak rahatlattı. Konuşuyoruz sohbet ediyoruz.yeri geliyor birlikte iş yapıyoruz yada yiyoruz falan. Birde ablamız abdestli namazlı bebekler sıkıntılı olunca okur hemen. Birde maddi açıdan da yarım gün olması iyi oldu. Saat gelicek diye koştur koştur o işi de biterilm bu işide bitirelim derken baya işş yapıyoruz.

Biz 2.500 doğduk 36w. Şuan 5.500lar. Her ay ortalama 1kg aldılsr. Önemli olan 1kg yakın almış olması. Doğum kilosunn üzerine
Kaç aylık lar. Biz D 3 buçuk aylığı z 2500 doğup 6500 olduk geçen ay 1700 almışlar çok ii bakmissiniz dediler biraz cokmus ama yiyorlar napiym açıkin ca yapcak bişi yok

Be
Kızlar ben bu tomrisin adını çok duyuyordum en sonunda 2 hafta önce baktım okudum blogunu. Söylediğinzde haklısınız. Benim başıma gelen olay farkında olmadan onun emxirme kampı diye adlandırdığı olaymış. Olayım şu bebeklerım 40ı çıktıktan sonra aşırı emmek istiyorlardı emzik falan da tutmadılar ikisi aynı anda deli gibi emmek isitoyr tek başımayım biberonla yetişemiyorum. Bende yatıyordum yatağıma tutturyordum ikisin akşam eşim gelene kadr emziriyordum nasıl olsa açlıktan bi taf düşecek halleri yok dedim. Öyle öyle açıldı göğüslerim.

Ben de öyle yapmak istedim ama ciddi sarilik oldular ve olayların seyri değişti ii beslensinler die mama verdik 2 saatte bir.sonra sarilik atlattilar ama biberon alistilar her gün kan alınıyor du damar bulamiyor lar di küveze de yatirmiolar di Fitoterapi için hep sinirdaydi.

Şimdi de o kampta n nasıl yapayım memleketteyim annem ve ben varız bugün kahvaltiyi saat 1 de yaptim.5 buçuk ta uyanıyorlar 2 saat fln durup uyuyorlar 8 de bi yattım 11 de kalktım annem baktı o arada uyanin ca sonra saat 1 olmuş bişe yememisim. Annem zaten iftara zor yemek yapıyor kimi zamanda yi yemiyor lar bizimkiler ağlama tuttuğu yor. Bazen de gündüz 3 saat uyuyorlar ama o zamanı da çamaşır yemek vb. 1 çocuk daha var sonuçta. Kamp bana göre deil. Emzirip çocuğu kime vercem gazını çıkartıp etcekmis. Annem zaten di eri ne bakio. Artık olduğu kadar dedim uzulmeyi bıraktım.

Kaç aylık lar. Biz D 3 buçuk aylığı z 2500 doğup 6500 olduk geçen ay 1700 almışlar çok ii bakmissiniz dediler biraz cokmus ama yiyorlar napiym açıkin ca yapcak bişi yok
Bizde 3ayı bitireceğiz. 2. Ay konrolümzde bizde 1600 almıştık. Emzirme mama şeklinde gidiyorduk çokta kusmaları olunca doktorumuz dedi ki onlar aç olduğu için değil rahatlamak için sürekli emmek idtiyorlar sık dişini 2 ay daha emzir dedi mamayı bıraktırdı. O yüzden sürekli emziriyorum ama içimi rahatlatmak için günde 1 kere 30 , 60 falan veriyordum a a artık vermicem. Emzikte tutturamadım. Uyanıkken sürekli emmek istiyorlar en fazla 30 dk oyalayabiliyorum.

Be

Ben de öyle yapmak istedim ama ciddi sarilik oldular ve olayların seyri değişti ii beslensinler die mama verdik 2 saatte bir.sonra sarilik atlattilar ama biberon alistilar her gün kan alınıyor du damar bulamiyor lar di küveze de yatirmiolar di Fitoterapi için hep sinirdaydi.

Şimdi de o kampta n nasıl yapayım memleketteyim annem ve ben varız bugün kahvaltiyi saat 1 de yaptim.5 buçuk ta uyanıyorlar 2 saat fln durup uyuyorlar 8 de bi yattım 11 de kalktım annem baktı o arada uyanin ca sonra saat 1 olmuş bişe yememisim. Annem zaten iftara zor yemek yapıyor kimi zamanda yi yemiyor lar bizimkiler ağlama tuttuğu yor. Bazen de gündüz 3 saat uyuyorlar ama o zamanı da çamaşır yemek vb. 1 çocuk daha var sonuçta. Kamp bana göre deil. Emzirip çocuğu kime vercem gazını çıkartıp etcekmis. Annem zaten di eri ne bakio. Artık olduğu kadar dedim uzulmeyi bıraktım.
Ya bence o kampın zamanı var. Yenidoğan ve özellikle bizmki gibi küçük ve güçsüz doğan bebekler için çenesi kuvvetlenip tam emmeye başladığı zaman yapılmalı. Emme istekleri 1. Aydan sonra çok artıyor o sürede olabilir. Ayriyettenn geniş geniş zamanlara da ihtiyacımız var ve yanımızda bol bol insana :)

Kızlar paylaşmadan edemeyeceğim. Şimdi biz bi mkutu mamayı 3 haftaada anca bitiriyoruz. Kutunn dibinde 2 kaşıklık kadar kalmıştı. Dün bi açtım kutuyu dibnde sarı tombul 1 cm yakın kurt gördüm o kadr kötü oldum ki. Bu aralar havalar sıcak ve nemli bnm evmde çık güneş alıyor ısınıyor acaba evdeki bu ortam yüzünden mi oldu diyorum. Diğerkutuyu da yeni açtım ama resmen tiksndm mamadan tezgahta aldı öyle vermiyorum.

Ben hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacak:KK43:[/QUOTE
Ben hamileyken yarım dönem ücretsiz izin kullanırım diyordum şimdi kv bakmayınca 1 veya 2 yıl çalışmasammı diye düşünür oldum. Maddi yönden çok zorlayıcı olur ama çaresiz böyle olacak:KK43:
2 yil cok zor olur ben aslinda alti ay mi ciksam yasina girdiklerinde baslasam mi diyordum ama vazgectim yine de belli olmaz evde sadece bakiciyi goruyorum bir sure sonra iyice bayacak belki de baslarim iki yil bizi de zorlar ucretsiz izin.
Bu arada ben gece gece lambasi kullaniyorum sorun olmuyor bizde sanki karanlikta korkarlar gibime geliyor nedense:)

Açıkçası ben 2,5 ay sırf biberonla besledim kızlar meme nedir bilmiyorlardı. ÇÜnkü memeyi verdiğimde almayıp ağlıyorlardı. Yoğun bakımda 28 gün kalınca meme alması zor tabi. Doktor çıkış yaparken bebekler zayıf emzirmek için zorlama 5 dk tut memene dedi 5 dk tutamıyordum ağladıklarından dolayı üzülüyordum. Kendime kızıyordum emmiyorlar diye. Öyle öyle biberona alıştılar ama dışarı çıkamıyorum süt sağmam lazım 3 saatte bir. Dedim böyle olmayacak. Biberonun ağzını mememe tutup öyle emzirmeye başladım. Baktım emiyorlar arada ucu çıkarıp verdim. Şimdi sanki gelişme var gibi ama bu sefer yeterince emiyorlar mı kaç ml emdiler bilmiyorum. Mamayı kesmEk istemiyorum kilo olarak yetişsinler akranlarına istiyorum. Anne olmak çok zormuş://

Açıkçası ben 2,5 ay sırf biberonla besledim kızlar meme nedir bilmiyorlardı. ÇÜnkü memeyi verdiğimde almayıp ağlıyorlardı. Yoğun bakımda 28 gün kalınca meme alması zor tabi. Doktor çıkış yaparken bebekler zayıf emzirmek için zorlama 5 dk tut memene dedi 5 dk tutamıyordum ağladıklarından dolayı üzülüyordum. Kendime kızıyordum emmiyorlar diye. Öyle öyle biberona alıştılar ama dışarı çıkamıyorum süt sağmam lazım 3 saatte bir. Dedim böyle olmayacak. Biberonun ağzını mememe tutup öyle emzirmeye başladım. Baktım emiyorlar arada ucu çıkarıp verdim. Şimdi sanki gelişme var gibi ama bu sefer yeterince emiyorlar mı kaç ml emdiler bilmiyorum. Mamayı kesmEk istemiyorum kilo olarak yetişsinler akranlarına istiyorum. Anne olmak çok zormuş://
Senin durumun farklı canım hiç kendini üzme sağ ver önemli olan doy ma lari ve gelişimler i.benim ilk kızım 1 buçuk kilo dogdu emme refleks yoktu 9 ay sagip verdim emmesi umrumda deildi. Ama bunlar emebilecekken ben engelledim gibi ol du neyse önemli olan sagliklari

Kızlar paylaşmadan edemeyeceğim. Şimdi biz bi mkutu mamayı 3 haftaada anca bitiriyoruz. Kutunn dibinde 2 kaşıklık kadar kalmıştı. Dün bi açtım kutuyu dibnde sarı tombul 1 cm yakın kurt gördüm o kadr kötü oldum ki. Bu aralar havalar sıcak ve nemli bnm evmde çık güneş alıyor ısınıyor acaba evdeki bu ortam yüzünden mi oldu diyorum. Diğerkutuyu da yeni açtım ama resmen tiksndm mamadan tezgahta aldı öyle vermiyorum.
Merhaba hangi marka mama yazarmısın

Arkadaslar merhaba bebek arabasi isini ne yaptınız ayri ayri yanyana mi yoksa arkaarkayami tercih edilmeli

Arkadaslar merhaba bebek arabasi isini ne yaptınız ayri ayri yanyana mi yoksa arkaarkayami tercih edilmeli
Bende maclarrn twin triumph aldim.yanyana.cok memnunum.netten aliyosun.kurulu geliyor zaten.arkadasimda pierre cardin var.onu da begendim ama maclaren cidden hafif ve tek elle kapanip aciliyor

Bende maclarrn twin triumph aldim.yanyana.cok memnunum.netten aliyosun.kurulu geliyor zaten.arkadasimda pierre cardin var.onu da begendim ama maclaren cidden hafif ve tek elle kapanip aciliyor
Baston model sanırım. Ne kadara aldınız ve hangi siteden?

Bende macleren sldım. Araştırdım en iyisi maclerendi. Sıfırı çok pahalıydı temiz 2. El buldum internetten aldım. Çok ergonomik bi araba. Heryere sığıyor. Tavsiye ederim

X