hayır, yaklaşık 7 aylıktan beri kendi odalarında kendi yataklarında yatıyorlar. bu konuda geç kalmamanızı öneririm.
3-3,5 aylıkken çocuklar oyun halısı almıştım. sürekli yerde oynatıyordum. kucakta oyalamanın sonu yok. yemek bile yiyemiyorsunuz. mutfağa yere koyar kahvaltı yapardık. ağlasalar da hemen pes etmezdim. tepelerinde dans eder şarkı söylerdim. maksat kendi kendilerini oyalamayı öğrensinler. kızım kolikti ve 12 hafta aralıksız ağladı, gündüzleri 12 saat uyumadığını bilirim. kolay geçmiyor zaman. 1 bardak su içemeden gün biterdi. kendi kendilerine oynamalarına ortam hazırlayınca herkes rahatlıyor. yere bırakın yani bebişleri. tepelerinden oyuncak asın, ya da yüzsütü koyun. benimkiler çok erken dönmeye, emeklemeye ve sıralamaya başladılar. öyle olunca da eylemek kolaylaştı.
benimkiler 35 haftalık. çocuk doktorumuz sınırdan prematüre o nedenle düzeltilmiş takibi gerek yok demişti. kilosuna da çok takılmayın. bebekleriniz normal kabul edilen aralıktaysa eğer gerisi önemsiz.
benim bebeklerim pek emmediler. ama emdikleri dönemde bu oluyordu. bunun çözümü yok sanırım, akan sütü ya depolayacaksınız ya da öteki minik de emecek