Her şeyin zorluğu olduğu gibi güzellikleri de var. İyi ki geldiniz yüreğime su serptiniz. İlk 4 yaş biraz zorlayacak. Her şeye o kadar açlar ki. Bir an önce öğrenmeye çalışıyorlar. Sizden ricam şu ana kadar aldığınız, ama gereksizmiş dediğiniz eşya var mı bizimle paylaşır mısınız?zorlaşıyor ama bi yanadan algıda güçleniyor öğreniyorlar zamanla zararlı şeyleri :) o kadar korkmayın, yaşım genç olsa tekrar çocuk istr ve ikiz olsun diye dua ederdim, yani güzelliği herşeyi kapatıyor :) hele az daha büyüsünler ikisi arasındaki konuşma temas iletişim , o nasıl güzelliklere şahit olucaksınız Allah ın izniyle , mest oluyor insan , sabah uyanınca kucaklaşmalar, bi yeri acıyınca öpeyim geçsinler, birine karşı birbirlerini savunmalar... kelimeler yetersiz yani , o yüzden zorluğuna takılmayın anı güzel yaşayın :)
mama sandalyelerini sadece 5 ay kullanabildim. çünkü 13 aylıkken kendileri tırmanıp üstünden atlama çabaları vardı:) kaldırdık onlarıHer şeyin zorluğu olduğu gibi güzellikleri de var. İyi ki geldiniz yüreğime su serptiniz. İlk 4 yaş biraz zorlayacak. Her şeye o kadar açlar ki. Bir an önce öğrenmeye çalışıyorlar. Sizden ricam şu ana kadar aldığınız, ama gereksizmiş dediğiniz eşya var mı bizimle paylaşır mısınız?
26 yaşındayım. Siz kaç yaşındasınızaynen bende öyle ilklerim :) yaşınız kaç?
Baya şey gereksiz olmuş yaa. Almayı düşündüğüm şeyler vardı bir daha gözden geçirmem gerekecekmama sandalyelerini sadece 5 ay kullanabildim. çünkü 13 aylıkken kendileri tırmanıp üstünden atlama çabaları vardı:) kaldırdık onları
ev salıncaklarıda aynı teklikeyi oluşturdu ama mecburen dikkatle ve yoğun bi şekilde 3 yaşa kadar kullandık
benimkiler halen benimle yattıkları için 3-10 yaş arası kullanılabilecek karyolaları kullanamadık onlarda iptal, hatta altları dolaplıydı misafir çocuklarda gelince çok tehlikeli oldular.
kızım kot pantalonlarını merdiven çıkarken zor oluyor diye kullanmadı, özel ortamlarda zoraki 3 kere anca giydirebildim, halende etek giymez ikizi pantolon yada eşofman giyiyor diye bende almıyorum. 2 tane elbiseyi giydi oda ikizi beğendiği için.
4 yaşa kadar odalarında kirli sepeti , oyuncak sepeti vs bence hepsi gereksiz ve tehlikeliydi, içine girip üstüne çıkıp kırdılar ve Allah muhafaza birbirlerini içine kapatabiliyorlar.
kumandalı oyuncaklar, biz erken aldık hediyede geldi, korktu çocuklar ve halen istemezler. kule olabilen oyuncaklar çok ilgilerini çekti bu arada, birde havuz topları :)
bizde 3 yaştan önce alınan lazımlıklar korku oluşturdu. wc yide 3 yaş 3 ay da öğrendik.
oto koltuğu aldık ve kullandık ama es kaza annane kucağında tuttu kısa bir yolculukta ve bi dahada oturtamadık, söyledik öyle olacağını ama maalesef işte. çevremde hiç oturtamayanlarda olmuş.
yürüteç sadece 3 ay kullandık
hamak hiç almadım koltuklarımın kenarları demirliydi oralara yapmıştım :)
anorak tipi montlar
alttan çıtçıtlı badiler (oturmadan itibaren kullanamadım)
cam su biberonları (hem tehlike hem ağır oluyor )
meyve filesi , kullanımı çok zor kıyafetler ve ortam telef :) ama emziğin büyüğü olanlar çıktı sonrada plastik uç komple ağızda durabilen, onlar çok kullanışlı , fileli olanı en fazla 3 kere kullabildim.
plastik kötü kokan dişlikler (tırtıklı oyuncaklar ve havuç daha çok işe yarıyor)
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım , uzun oldu kusura bakma :)
Gayet güzel açıklamışsın Can'ım teşekkürler.mama sandalyelerini sadece 5 ay kullanabildim. çünkü 13 aylıkken kendileri tırmanıp üstünden atlama çabaları vardı:) kaldırdık onları
ev salıncaklarıda aynı teklikeyi oluşturdu ama mecburen dikkatle ve yoğun bi şekilde 3 yaşa kadar kullandık
benimkiler halen benimle yattıkları için 3-10 yaş arası kullanılabilecek karyolaları kullanamadık onlarda iptal, hatta altları dolaplıydı misafir çocuklarda gelince çok tehlikeli oldular.
kızım kot pantalonlarını merdiven çıkarken zor oluyor diye kullanmadı, özel ortamlarda zoraki 3 kere anca giydirebildim, halende etek giymez ikizi pantolon yada eşofman giyiyor diye bende almıyorum. 2 tane elbiseyi giydi oda ikizi beğendiği için.
4 yaşa kadar odalarında kirli sepeti , oyuncak sepeti vs bence hepsi gereksiz ve tehlikeliydi, içine girip üstüne çıkıp kırdılar ve Allah muhafaza birbirlerini içine kapatabiliyorlar.
kumandalı oyuncaklar, biz erken aldık hediyede geldi, korktu çocuklar ve halen istemezler. kule olabilen oyuncaklar çok ilgilerini çekti bu arada, birde havuz topları :)
bizde 3 yaştan önce alınan lazımlıklar korku oluşturdu. wc yide 3 yaş 3 ay da öğrendik.
oto koltuğu aldık ve kullandık ama es kaza annane kucağında tuttu kısa bir yolculukta ve bi dahada oturtamadık, söyledik öyle olacağını ama maalesef işte. çevremde hiç oturtamayanlarda olmuş.
yürüteç sadece 3 ay kullandık
hamak hiç almadım koltuklarımın kenarları demirliydi oralara yapmıştım :)
anorak tipi montlar
alttan çıtçıtlı badiler (oturmadan itibaren kullanamadım)
cam su biberonları (hem tehlike hem ağır oluyor )
meyve filesi , kullanımı çok zor kıyafetler ve ortam telef :) ama emziğin büyüğü olanlar çıktı sonrada plastik uç komple ağızda durabilen, onlar çok kullanışlı , fileli olanı en fazla 3 kere kullabildim.
plastik kötü kokan dişlikler (tırtıklı oyuncaklar ve havuç daha çok işe yarıyor)
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım , uzun oldu kusura bakma :)
36 yaşındayım canım, 31 im bitecekken anne oldum, siz baya şanslısınız genç anne olmuşsunuz, enerji yetmiyor ilerki yaşlarda26 yaşındayım. Siz kaç yaşındasınız
Bende 25 yaşında anne oldum. Sizinki normal mi tüp bebek mi? Ben beş yıl sonra tüp bebekle sahip oldum bebeklerine.36 yaşındayım canım, 31 im bitecekken anne oldum, siz baya şanslısınız genç anne olmuşsunuz, enerji yetmiyor ilerki yaşlarda
Valla benim akşama doğru pestilim çıkıyor. Bizim aile apartmani var. Alt katta kayinvalidemler. Yardıma gelen bekar görümcem var. Öğleye doğru geliyor akşam sekiz buçuk dokuz gibi gidiyor. O olmazsa ben ölürüm yorgunluktan.36 yaşındayım canım, 31 im bitecekken anne oldum, siz baya şanslısınız genç anne olmuşsunuz, enerji yetmiyor ilerki yaşlarda
normal canımBende 25 yaşında anne oldum. Sizinki normal mi tüp bebek mi? Ben beş yıl sonra tüp bebekle sahip oldum bebeklerine.
bence şanlısın hemde çok :) ben tek baktım sayılır eşimde 3 vardıya çalışıyor. anane babane ara sıra geldi ama maalesef ikiz olayını yaşamadıkları için dönem dönem yardım yerine işim dahada zorlaştı :)Valla benim akşama doğru pestilim çıkıyor. Bizim aile apartmani var. Alt katta kayinvalidemler. Yardıma gelen bekar görümcem var. Öğleye doğru geliyor akşam sekiz buçuk dokuz gibi gidiyor. O olmazsa ben ölürüm yorgunluktan.
Evet şanslıyım bazen işim olunca kayinvalideme götürüyorum. İşlerimi hallediyorum. Durmazlarsa getiriyor yoksa ben gidip alıyorumbence şanlısın hemde çok :) ben tek baktım sayılır eşimde 3 vardıya çalışıyor. anane babane ara sıra geldi ama maalesef ikiz olayını yaşamadıkları için dönem dönem yardım yerine işim dahada zorlaştı :)
Güzel sadece ikizleriniz mi var yoksa daha da var mi?normal canım
Allah sabır vermiştir. Çok zor tek bakmak. Bazen tek bakıyorum zorlanıyorum.bence şanlısın hemde çok :) ben tek baktım sayılır eşimde 3 vardıya çalışıyor. anane babane ara sıra geldi ama maalesef ikiz olayını yaşamadıkları için dönem dönem yardım yerine işim dahada zorlaştı :)
başka yok canım, Rabbim kuzularımı bağışlasın :)Güzel sadece ikizleriniz mi var yoksa daha da var mi?
Aminbaşka yok canım, Rabbim kuzularımı bağışlasın :)
Ben aldım canım bir tane ortak kullanıyorlar ve benimde etrafımdakimler hep örümcek kullannmıs.facedeki grup ikizüçüz dördüz anneleri grubun adıMrb kizlar ikizlerime orumcek araba aldik bugun ama nette ookudum zararli falan diye yurume bozuklugu oluyomus. Halbuki butun yegenlerim orumcek arabada yurumeyi ogrendiler hicbirinin de oyle bi sikintisi olmadi ne dersiniz bu konuda?
Geçmiş olsun canım. Doktor ne dedi? Neden kaynaklanıyormuş ishal ve kusmalar?Bu aralar çok sessiz. Kimseler yazmıyor neredesiniz hanımlar. Biz hastalıkla uğraşıyoruz. Ikizlerim cuma gününden beri ishaller sürekli kusuyorlar. Kusuntu geçer gibi oldu ama ishal bi türlü geçmiyor ilaç kullanıyoruz bakalım inşallah geçer
Herhangi birseyden mikrop kapmislar dedi. O kadar da dikkat ediyorum ama olacağı varmış. Hastanede (acilde) çoğu bu dertten yakınıyordu. Kız kardeşimin kızı da aynı şeyler yaşıyor şu an. Iki ay büyük kızı benimkilerden.Geçmiş olsun canım. Doktor ne dedi? Neden kaynaklanıyormuş ishal ve kusmalar?
Teşekkür ederim inşaallah gecerGeçmiş olsun canım. Doktor ne dedi? Neden kaynaklanıyormuş ishal ve kusmalar?