Biz de 4.5 aylik olduk ek gidayi on bes gun sonra tattirmaya baslamayi dusunuyorum siz hangi ayda basladiniz ? Hangi gidalarla kacar gun verdiniz? Bi de cok oldu biliyorum ama sormadan da gecemicem:) bebisler kendileri uyuyabiliyor demissiniz. Ben de bunu cok istiyorum nasil basardiniz?Düdüklü tencere içine su koyuyorum. İçine kase oturtuyorum:) o şekilde buharda pişiriyorum. Hangi ay derken bebeğin ayını kastetmiştim. 6 ay olabilir.
Biz düzeltilmiş 5,5 normalde 7 aylıkken başladık (33hft doğmuşlardı) ben kabakla başladım meyveyi her halükarda yerler diye. Her sebzeyi 3 gün deneyerek verdim. Alerji yaparsa anlayım diye. Havuç, elma, tatlı patates, armut, yer elması, avakado, ıspanak, brokoli, ayva, muz verdim. Yoğurtu daha 1 haftadır keçi sütünden mayalayıp veriyorum. İki haftadır tahılları da ekliyorum meyve ve sebzelerine. Şimdi ikili üçlü karıştırıyorum. Yoğun püre şeklinde veriyorum ki pütürlere alışsınlar.Biz de 4.5 aylik olduk ek gidayi on bes gun sonra tattirmaya baslamayi dusunuyorum siz hangi ayda basladiniz ? Hangi gidalarla kacar gun verdiniz? Bi de cok oldu biliyorum ama sormadan da gecemicem:) bebisler kendileri uyuyabiliyor demissiniz. Ben de bunu cok istiyorum nasil basardiniz?
Yogurtla baslamadiniz demek. Ben 5 aylik olunca tattirmaya baslicam. Bizim bebisler iki gundur asinin etkisiyle cok huzursuzlandilar ama bugun iyiydiler. Ben de bugun uyku egitimine. Doyurdum once sirt ustu yatirdim biraz elleriyle oynadiktan sonra yoruldular aglamaya basladilar uykulari geldigini anladim yan cevirip emzigi verdim odadana ayrildim birkac dk sonra baktim uyumuslar. Gunduz iki ogun oyle uyudular cok mutlu oldum:) aksam da sekizde uyutmaya basliyoruz en gec dokuz gibi uyuyorlar . gece de dort saatte bir uyaniyorlar acikinca. Biraz daha kilo ldiktan sonra gece beslenmesini kesicem ins. Gecen bi arkadasim dort aydan sonra gece beslenmesini kestigini bebegi uyaninca da emzikle geri uyuttugunu soyledi kilo aliminda ilk ay dusus olmus fakat sonra duzelmis. Bisey daha sorcam siz emziriyormusuz daha. Ben hem emzirip hem sagip veriyorum ama bugun memeyi tutmak istemediler cok uzuldum yarin full emziricem geri dondurebilirim degil mi?Biz düzeltilmiş 5,5 normalde 7 aylıkken başladık (33hft doğmuşlardı) ben kabakla başladım meyveyi her halükarda yerler diye. Her sebzeyi 3 gün deneyerek verdim. Alerji yaparsa anlayım diye. Havuç, elma, tatlı patates, armut, yer elması, avakado, ıspanak, brokoli, ayva, muz verdim. Yoğurtu daha 1 haftadır keçi sütünden mayalayıp veriyorum. İki haftadır tahılları da ekliyorum meyve ve sebzelerine. Şimdi ikili üçlü karıştırıyorum. Yoğun püre şeklinde veriyorum ki pütürlere alışsınlar.
Uyutma konusunda çok fazla değişiklik yaptım bir anda olmadı. Ağlamalarına göz yumdum. Çünkü ağlıyorlar ve direniyorlar. Ve bu arada hala uyku eğitimi verdim diyemem. Çünkü hastalandıklarında, gelişim atağı geçirdiklerinde, diş çıktığında bozuluyor bütün yaptığınız şeyler. Şu an yaptığım şu:Ay itibari ile max 3 saat uyanık kalabiliyorlar. Zamanları gelince mızmızlanıyorlar. Yataklarına götürürken uyku vakti geldi diye tekrarlıyorum. Yataklarına yüzüstü yatırıyorum öpüyorum. Emzik veriyorum Popolarına pışpış yaptıktan sonra odadan çıkıyorum. Ağlıyorlar tabi. Katılmadıkları sürece çok müdahale etmiyorum. Kendilerine uygun pozisyon bulunca sessizleşiyorlar. Uyuyorlar. Ama öyle kesintisiz uyumuyorlar şu an. Huzursuzlar şu sıralar. Ama akşam 6-7 gibi yatırmaya çalışıyorum.
Doktorumuz biraz daha bekle dedi. Bende çekindim başlamadım yoğurtla. Aşı zamanları genelde öyle oluyor. 6. Ayda biraz daha iyiydiler. Bence sizinkiler uyku eğitimi için uygun görünüyorlar. Çok zorda kalmadığınız sürece kucağa almayın uyuturken. Böyle böyle alışacaklar. Evet emzirmeye devam ediyorum. 4. Ayda dikkatleri dağılmaya başlıyor. Bizimkilerde öyle olmuştu. Biraz uğraşmak lazım. Pozisyon değiştirin. Ben o Zaman yatağa yatırıp mememi uzatıyorum veya ayağa kalkıp dans eder gibi emziriyorum. Aksamda mama süt veriyorum.Yogurtla baslamadiniz demek. Ben 5 aylik olunca tattirmaya baslicam. Bizim bebisler iki gundur asinin etkisiyle cok huzursuzlandilar ama bugun iyiydiler. Ben de bugun uyku egitimine. Doyurdum once sirt ustu yatirdim biraz elleriyle oynadiktan sonra yoruldular aglamaya basladilar uykulari geldigini anladim yan cevirip emzigi verdim odadana ayrildim birkac dk sonra baktim uyumuslar. Gunduz iki ogun oyle uyudular cok mutlu oldum:) aksam da sekizde uyutmaya basliyoruz en gec dokuz gibi uyuyorlar . gece de dort saatte bir uyaniyorlar acikinca. Biraz daha kilo ldiktan sonra gece beslenmesini kesicem ins. Gecen bi arkadasim dort aydan sonra gece beslenmesini kestigini bebegi uyaninca da emzikle geri uyuttugunu soyledi kilo aliminda ilk ay dusus olmus fakat sonra duzelmis. Bisey daha sorcam siz emziriyormusuz daha. Ben hem emzirip hem sagip veriyorum ama bugun memeyi tutmak istemediler cok uzuldum yarin full emziricem geri dondurebilirim degil mi?
Aslinda pek kucaga almiyorum zorunlu olmadikca severken bile almiyorum oyle seviyorum ne bileyim korkuyorum alisirlar diye zaten ikinci donem okula donucem zorlansinlar istemiyorum. Bu emzirme isine gelince dikkatleri cok dagiliyor en ufak bi seste memeden ayrilip etrafi izlemeye basliyolr ama cok da tatlilar merakli meraklilar:) gozleri de boncuk boncuk:) tsk ederim bilgilendirdiniz icin artik ek gidaya gecince bol bol rahatsiz ederim:)Doktorumuz biraz daha bekle dedi. Bende çekindim başlamadım yoğurtla. Aşı zamanları genelde öyle oluyor. 6. Ayda biraz daha iyiydiler. Bence sizinkiler uyku eğitimi için uygun görünüyorlar. Çok zorda kalmadığınız sürece kucağa almayın uyuturken. Böyle böyle alışacaklar. Evet emzirmeye devam ediyorum. 4. Ayda dikkatleri dağılmaya başlıyor. Bizimkilerde öyle olmuştu. Biraz uğraşmak lazım. Pozisyon değiştirin. Ben o Zaman yatağa yatırıp mememi uzatıyorum veya ayağa kalkıp dans eder gibi emziriyorum. Aksamda mama süt veriyorum.
Geçen gün bizimkilerde öyle kalktılar. Enerjilerine hayranım onların zaten. Zaten onlar bize ayak uyduracaklar diye bir şey yok. Biz onlara uyucaz mecbur:))Günaydın kızlar, sabahın 5 inde uyanan iki cadıyla uğraşmaktan pertim çıktı,sonra neyse ki biri uyudu ama ufaklık babayı da uyutmadıBiz onların değil onlar bizim uyku düzenimizi değiştiriyor
Maşallah hadi bakalım,darısı bize:)Benim kızlardan birinin dişi çıktı:)) huzursuzluk bundanmış tahmin ettiğim gibi:) şimdi diğer kızımı bekliyorum.
Geçen gün bizimkilerde öyle kalktılar. Enerjilerine hayranım onların zaten. Zaten onlar bize ayak uyduracaklar diye bir şey yok. Biz onlara uyucaz mecbur:))
4.aydan sonra,gereksiz kalabalığı bende hiç sevmem yardımcı olarak 1 kişi yeter oda samimi olduğun bir kişi onun dışında cinlerim tepeme çıkardı benimde.emmeyi hiç bıraktırma sonra hiç sütün kalmaz pompayla azalır gider en azından biri emsin,kaç aylıklar veya günlük:)Kızlar ne zaman bebişlerinize yalnız bakmaya basladınız valla ben bir haftada bunaldım insandan ama bebişler durmuyorlar ne yapayım ya birde bazen emiyolar bazen almak istemiyolar sagıp versem nasıl olur ki zaten her emmenin ardından mama veriyorum sütüm var ama yetmiyor sanırım çünkü mamayı bitırıyolar
Evet tadımlıklarda buharda pişirdim. Bizde ishal yapmadı. Yemeklik kabak mı veriyorsun balkabağı mı?twinrose Canım sen kabağı nasıl veriyordun onuda mı buharda pişirdin,birde ishal oldular mı? Kabak ishal yaparmışta
Ben ekimden beri beş aylıklarken kendim bakmaya başladım. Öncesinde eşimle bakıyordum. Arada annem geldi. En azından ilk 3 ay yardım alsan iyi olur. Gazlılarsa çok ağlarlar üzerler seni. Emzirmenin üzerine dur bencede. Sağmak hem yorucu hem Zaman kaybı hemde gitgide süt azalıyor.Kızlar ne zaman bebişlerinize yalnız bakmaya basladınız valla ben bir haftada bunaldım insandan ama bebişler durmuyorlar ne yapayım ya birde bazen emiyolar bazen almak istemiyolar sagıp versem nasıl olur ki zaten her emmenin ardından mama veriyorum sütüm var ama yetmiyor sanırım çünkü mamayı bitırıyolar
Canim bende 6 dan sonra kendim baktim 3 ay ailelerden yardim aldim 3 ay yardimci tutum 2 aydir tekim tek daha rahatsin emin ol ama en basta yani ilk 3 ay yardım al ama kendi ailenden al benim 2 ay kv baktik simdi basima kalkiyorlar o yuzden firsat verme kimseye zorlugu cok ama allahim herkese cekecegi kada4 zorluk verirmis demekki guclu anneleriz simdi simdi kendime geldim bende hala uyku duzenimiz yok ama emzir mutlaka bol bol su ic benim kuzlardan biri 3 ay sonra emmeyi biraktu sagdim iyice rahatliga alisti 6 aylikken geri tutmaya basladi pes etme emzir surekliKızlar ne zaman bebişlerinize yalnız bakmaya basladınız valla ben bir haftada bunaldım insandan ama bebişler durmuyorlar ne yapayım ya birde bazen emiyolar bazen almak istemiyolar sagıp versem nasıl olur ki zaten her emmenin ardından mama veriyorum sütüm var ama yetmiyor sanırım çünkü mamayı bitırıyolar
Bizimkilerde Duru ve Doğa:)))Domates alerjen ama size dokunmamış sanırım. Mercimek çorbası yapabilirsin içine havuç patates soğan sarımsak koyabilirsin. Et kullanmaya başladın mı?Slm kizlar benim kızçelerim ( duru ve derin biri isim alternatifi istemisti sanki onun icin yazdim) artik bizim aksam yemeklerimizden yemek istiyor kendi sebze çorbalarini istemiyorlar sıkıldılar mi acaba hep kabak patates sogan sarmisak ispanak domates kurusundan hepsini genelde bi corbaya koyuyorym kendime engel olamiyorun evde ne varsa koyasim geliyor oylede olunca hep ayni corbayi iciyorlarmis gibi oluyor.
Antibiyotik olarak ne kullanıyorsunuz? Normalde antibiyotik kullanırken emziremezsiniz. Doktorunuzmu yazdı ilacı?Kızlar 2 gündür grip olduğum için antibiyotik kullanıyorum normalde kullanmam ama bebişlere geçer diye başladım ve bugün sütüm çok az hastalıktan mı antibiyotik ten mi?başına gelen var mı çok canım sıkıldı
Evet gebelik ve emzirme döneminde kullanılan bi ilaçAntibiyotik olarak ne kullanıyorsunuz? Normalde antibiyotik kullanırken emziremezsiniz. Doktorunuzmu yazdı ilacı?