- 22 Kasım 2014
- 2.673
- 3.060
Benimkiler sallanarak uyumaya alışıklar uykusu gelince ağlıyorlar emzikverip sallıyoruz anakucağında emzikle oynamaya başlıyor emzik düşünce ağlıyor 10-15 dk cebelleşiyoruz o yüzden bugün çıldırdım,bi onun elini emzikten çek bi ötekinin
Olabilir.bugün bi arkadaş da söyledi.dişin rahatsız etmesi için çıktıçıkacak olması gerekmiyomuş.Yok canım neden acıtasın ki tepmedin ya ağzına kaşığı hem öyle olsa kaşıkla verirken çok ağlardı,diş olma ihtimali yüksek çünkü iştah gidiyor o zaman,zaten hemen çıkmıyor bizimkilerde daha erken zaten ama belirtiler başladı iştahsızlık öksürük hafif ateş gibi çok şükür geçti ama daha çıkmadı işte yer yapıyor demekki beklemedeyiz
Tatlı kaşığı ile verme canım. Silikon daha iyi oluyor. Hem diş kaşımakta da kullanıyorlar iyi oluyor.
Ben daha yere koymaya başlamadım yakında başlayim diyorum büyük olan az kaldı dönmeye yan duruyor çok komik:)
küçük daha kafayı kaldıramıyor yada kaldırmıyor koltuğu açıp üstüne yatırıyoruz yüz üstü egzersiz için alışsınlar yere geçelim diye, ben artık anlıyorum zaten yalandan ağlamayı falan en çok ufaklık yapıyor çok fena çok çekicez diyoruz ilerde de ondan
Canım ne kadar zaman oldu bilmiyorum yüzlerindeki çiziklere ama bizim ufaklıkta da oldu çok derin değildi gerçi zeytin yağı sürdüm geçti, zeytin yağı sonradan aklıma geldi,pişiklere iyi geliyorsa buna da iyi gelir diye düşünmüştüm hem cildi yeniliyormuş, şimdi yine çizilmiş ama tırnak değil ana kucağının kemerinin ucu bu sefer biraz daha kalın iz, sürdüm yine bakalım geçecek mi, sende bir dene istersen...Ark.lar takip edenler bilir 6.aya kadar gece gündüz annemle baktık bebeklere. Daha sonra yardimci başladı. Annemler sık sık geldi şehir dışındalar normalde.kv eltim burda onlarda geldi Yalnız bırakmadı kimi zaman kuru kalabalık kimi zaman gerçekten yardimci bu zamana geldik. Bu kadar k8siye rağmen düzgün emzirme olmadı yorgunluktan süt azaldı sagmaya vakit bulmak ayrı zor bi şekilde anne sütü aldılar artık o da bitti sayılır çok az çıkıyor. Dışarda geçen ark.im kafalarını n arkası dümdüz dedi çok uyuyan bi cocuk da değiller Nasil duzlesti hangi arada. Yüzünü cizdi iz kaldi. Şimdi kendimi çok beceriksiz görüyorum üzülüyorum bu kadar kişiyle bi iş başaramadım.tek olsam neyse derdim. Depresyon a girdim sanırım yetememek mi becerememe k mi. Yeterki sağlıkli sıhhatli olsun yavrularim gerisi boş biliyorum ama zaman zaman böyle bi depresif hal geliyor bana.
Kimyonlu su verebilir miyim 33 günlükler? Bazen çatlıcak gibi ağlıyolat, mecbut veriyorum damla. Düzenli olarak olmasa da.Biz arada böyle ağlamaklı olduklarında kimyonlu su veriyoduk en azından doğal, doktor şurup yazmıştı onu bir iki kere kullandık başta ama zamanla geçti şükür,bence çok çok zorlanmadığınız sürece ilaç türü şeyler vermeyin
Ona da bakıyım bi , probiyotik ağırlıklı bişey sanırım..Bize maflor önermişlrrdi hastaneden çıkarken.sonra başka bi doktor aguline verdi.bi de bitanesine ilk gidişimizde aguline kullandığımızı söylemiştim.onu kullanmayın ilaç bazlı demişti.onun yerine maflor kullanın demişti.anne sütüyle daha uyumluymuş. Açıkçası ben ikisinin de faydasını hissetmedim .
Valla 2 saatte bir de olsa 4 saatte bir de olsa 30-40 arası çıkıyo. Bi kere 80 çıktı, daha da çıkmadı. Bi kere 80 çıktıysa demek ki çıkaracak bezler var, anlamıyorum kiCan'ım iste bende aynı yerlerden geçtim tecrübesizlik cok zor bise bilirim cocukları biraz rahat bırakmak lazım Nasıl kalplerini biz attırmıyoruz onun gibi hersey bizim elimizde degil takmaya gerek olmadıgını sonradan anliyo insan..
Can'ım 1000 de bir olsan 2 saat gectigi galde memenin dolmamış olması içinden 10-20 vc çıkması lazım..degildindir kistle de Bi alakası yok bu islerin benim Bi arkadasım kistiyle 2 yasına yakın emzirdi..sebat et bana dua edersin ilerde.. Ha bide 3 ay geçince 2 saat geçmeden emzirme derim 2 saat ara ver 20 dk emsin bu sekilde zamanla 3-4 saat olacak hem cocuk daha guzel emer daha guzel beslenir hemde sütun guzel olur..ama 3 aydan once her istediğinde vermek en güzeli ac oldugu icin degil gazdan da emmek ister cocuklar haberin olsun..
Gaz damlaları şurupları hic bir ise yaramıyor mama azalınca belki gaz azalı ama 3 ay gaz sıkıntısı oluyo Bi Sabah kalkıyorsun aaa gaz gecmis :) sabret derim zor ama sabır
Canım bebekler her zaman acıktıkları için aranmazlar. Bazen sadece emmek isterler. Bu arada bebişlerini emziğe alıştırabilirsin. Birde memenin doluluğunu sertliğine göre anlamaya çalışıyorsun sanırım. Memen sertleşmesede içinde yeterli süt oluyor.Kızlar çok moralim bozuk bebişler 37 günlük oldular günde 3 kez 60cc mama alıyorlardı (öğlen 12 gece 22 ve gece 02 olmak üzere) ben acaba mamayı azaltabilşr miyiz derken gittikçe artıyo.60 cc mamayı içip aranmaya ağlamaya devam ettikleri için doktor 80 e çıktı çok üzülüyorum.bide artık memeleri daha hızlı boşaltıyorlar Yada bana öyle geliyo ve fazla dinlenmeye fırsatım olmadığı için hemen dolmuyo 3-4 saat oluyo dolması bu süre normal mi?sizce mamayı azaltmak için ne yapabilirim mama Verdikçe kötü hissediyorum zaten sürekli ağlamaklıyım süt azalacak bırakacaklar diye korkuyorum yardım lütfennnn
Verebilirsin canm iki çay kaşığı versen yeter,çay bardağının altlığına az su koy çay kaşığının ucuyla kimyon at karıştır ver ne çok sulu olsun ne kimyonlu,ben bilmiyordum da annem verdi hep 10 dk ya pıt pıt gidiyordu:) ilk zamanlar çatlıcak gibi oluyorlar zaten,birde sende yemeklerinde hep kimyon kullan rezene iç sütünden geçsin rahatlarlarKimyonlu su verebilir miyim 33 günlükler? Bazen çatlıcak gibi ağlıyolat, mecbut veriyorum damla. Düzenli olarak olmasa da.
Kızlar çok moralim bozuk bebişler 37 günlük oldular günde 3 kez 60cc mama alıyorlardı (öğlen 12 gece 22 ve gece 02 olmak üzere) ben acaba mamayı azaltabilşr miyiz derken gittikçe artıyo.60 cc mamayı içip aranmaya ağlamaya devam ettikleri için doktor 80 e çıktı çok üzülüyorum.bide artık memeleri daha hızlı boşaltıyorlar Yada bana öyle geliyo ve fazla dinlenmeye fırsatım olmadığı için hemen dolmuyo 3-4 saat oluyo dolması bu süre normal mi?sizce mamayı azaltmak için ne yapabilirim mama Verdikçe kötü hissediyorum zaten sürekli ağlamaklıyım süt azalacak bırakacaklar diye korkuyorum yardım lütfennnn
Erdikten sonra pek bişey kalmıyo kuvvetli emiyorlar .hatta 80 az bile geliyo biberonu yiyecekler bitinceEmzirdikten hemen sonra sağmayı denedin mi.çıkanı bidahaki öğünde verirsin.bazen boşaltmadan yoruluyolar.hemen ardından sağarsan daha fazla süt üretmi olabilir. Ama bunun için gazını başkasının çıkartması gerekecek.bi de 37 günlük 80 iyi içiyolar.benimkiler bir aylıkken 45 veriyoduk.50 60 çok geliyodu.ama benimkiler prematüreydi.
Kızlar benim bebişlerin göbek deliği hala kabuklu duruyor geçer dedim hala duruyor tutsam çıkacak gibi ama kanar diye korkuyorum,yumuşasın diye zeytin yağı sürdüm,sizde de öyle oldu mu?
Erdikten sonra pek bişey kalmıyo kuvvetli emiyorlar .hatta 80 az bile geliyo biberonu yiyecekler bitince
Mrblar... Moralim coooook bozuk. Kizlarim hic uyumuyorlar gunduz. Gecede zoraki agla agla anca uyuyabiliyorlar. Bugun oturdum agladim agladim. Tukendim yetemiyorum artik. Esimle de bozuguz. Haftanin yedi gunu calisiyor aksam yorgun argin eve geliyor. Ve istese de yardimci olamiyor pek hemen uyuyakaliyor. Cok yalniz hissediyorum. Yemek temizlik hicbisey yapamiyorum. Annem yemek gonderiyor. Ablam haftada bir evi temizliyor. Ama icim icimi yiyor dayanamiyorum. Biraz temizlemeye kalksam hemen aglamaya basliyorlar is elimde kaliyor. Subatta ise baslicam 6.5 olacaklar simdiden onu dusunuyorum bakan kisiye nasil birakacagimi onun bakip bakamayacagini. Bu hengamenin icinde deli gibi de kilo aliyorum onu da anlamis degilim. Eski dingin hayatimi cok ozledim.
Gündüz uyumadıklarından gece uykuya geçmekte zorlanıyorlar. İkizleriniz için uyku rutinleri oluştursanız ve her uyku öncesi bunları yapsanız iyi olur.Mrblar... Moralim coooook bozuk. Kizlarim hic uyumuyorlar gunduz. Gecede zoraki agla agla anca uyuyabiliyorlar. Bugun oturdum agladim agladim. Tukendim yetemiyorum artik. Esimle de bozuguz. Haftanin yedi gunu calisiyor aksam yorgun argin eve geliyor. Ve istese de yardimci olamiyor pek hemen uyuyakaliyor. Cok yalniz hissediyorum. Yemek temizlik hicbisey yapamiyorum. Annem yemek gonderiyor. Ablam haftada bir evi temizliyor. Ama icim icimi yiyor dayanamiyorum. Biraz temizlemeye kalksam hemen aglamaya basliyorlar is elimde kaliyor. Subatta ise baslicam 6.5 olacaklar simdiden onu dusunuyorum bakan kisiye nasil birakacagimi onun bakip bakamayacagini. Bu hengamenin icinde deli gibi de kilo aliyorum onu da anlamis degilim. Eski dingin hayatimi cok ozledim.
Can'ım bi kere sağmakta emmek ayni degil sağarak az süte ulaşırsın kı yeni annesin saymayı beceremiyoda olabilirsin..sen cc ye takılma bol bol emzir doyar onlarValla 2 saatte bir de olsa 4 saatte bir de olsa 30-40 arası çıkıyo. Bi kere 80 çıktı, daha da çıkmadı. Bi kere 80 çıktıysa demek ki çıkaracak bezler var, anlamıyorum ki
İlk once esinin Durumunu kabul et sobra kendi durumunu kabul et geleceği düşünme yaşadığın gunun tadini cikar bak ne guzel annen ablan destek oluyorlar bu sekil sıkıntı duyman vok normal ama ilerde hepsini unutacaksın..ne kadar çabuk kabul edersen o kadar rahatlarsın..Mrblar... Moralim coooook bozuk. Kizlarim hic uyumuyorlar gunduz. Gecede zoraki agla agla anca uyuyabiliyorlar. Bugun oturdum agladim agladim. Tukendim yetemiyorum artik. Esimle de bozuguz. Haftanin yedi gunu calisiyor aksam yorgun argin eve geliyor. Ve istese de yardimci olamiyor pek hemen uyuyakaliyor. Cok yalniz hissediyorum. Yemek temizlik hicbisey yapamiyorum. Annem yemek gonderiyor. Ablam haftada bir evi temizliyor. Ama icim icimi yiyor dayanamiyorum. Biraz temizlemeye kalksam hemen aglamaya basliyorlar is elimde kaliyor. Subatta ise baslicam 6.5 olacaklar simdiden onu dusunuyorum bakan kisiye nasil birakacagimi onun bakip bakamayacagini. Bu hengamenin icinde deli gibi de kilo aliyorum onu da anlamis degilim. Eski dingin hayatimi cok ozledim.