Önümüzdeki haftadan itibaren ben de yalnız bakmaya başlayacağım ve biliyorum aynı şeyleri yaşayacağım. gündüzleri yardıma gelebilecek biri yok mu? Temizliğe ve yemek yapmaya da gelebilir ya da sana 2-3 saatlik nefes aldırmaya? Senin dinlenmen lazım ama yatıp uyuyarak ama dışarı çıkıp temiz hava alarak.Mrblar... Moralim coooook bozuk. Kizlarim hic uyumuyorlar gunduz. Gecede zoraki agla agla anca uyuyabiliyorlar. Bugun oturdum agladim agladim. Tukendim yetemiyorum artik. Esimle de bozuguz. Haftanin yedi gunu calisiyor aksam yorgun argin eve geliyor. Ve istese de yardimci olamiyor pek hemen uyuyakaliyor. Cok yalniz hissediyorum. Yemek temizlik hicbisey yapamiyorum. Annem yemek gonderiyor. Ablam haftada bir evi temizliyor. Ama icim icimi yiyor dayanamiyorum. Biraz temizlemeye kalksam hemen aglamaya basliyorlar is elimde kaliyor. Subatta ise baslicam 6.5 olacaklar simdiden onu dusunuyorum bakan kisiye nasil birakacagimi onun bakip bakamayacagini. Bu hengamenin icinde deli gibi de kilo aliyorum onu da anlamis degilim. Eski dingin hayatimi cok ozledim.
Canım allah yardımcın olsun bende ikizlerimi bekliyorum nelerle karsılasıcam nasıl olacak bilmiyorum ama tek duam saglıklı olmaları benim ikinci hamileligim uzun bir aradan sonra karar verdik ikinci bebek sahibi olmaya yaklasık hep 11yıl bahane ürettim hamile oldugumu ögrendigimde saatlerce agladım ogluma haksızlık yapmış gibi hissettim keseyi görmeye gittigimizde şok ikiz oldugunu ögrendik ne yalan söyleyeyim hep biri düşer diye düşünmüştüm ailemde hiç ikiz yoktu çünkü şimdi nasılda kızıyorum kendime öyle düşünceler geçtigi için aklımdan ama oların kıpırtılarını görünce ultrasonda mucize dedim ve allah beni seçmiş dogal yolla iki bebek vermişti nimetti bu ve ben bunun kıymetini bilmeliydim yıllarca evlat kokusuna hasret insanlar vardı maddi manevi kendini tüketen ama yılmadan ugrasan bir küçüçük et parçasını görebilmek için ekranda rabbim herkese nasip etsin diyorum artık sabırsızlanıyorum kucagıma almak için ne olursa olsun ne kadar yorulsamda gececek zor günleri gecen bir arkadaşım bana dedi ki saglıklı bir çocugun ister tek ister ikiz olsun en fazla 1-2 yıl zorlugu var kendinin 18 yasında zihinsel engelli bir oglu var 10bebegim olsa bakarım diyor ama bu durumum çok zor diyor bana hep ömür boyu kollamak zorunda allah sana saglıklı iki evlat vermiş tadını çıkar bırak evin kirli olsun yemeğin olmasın yeter ki evlatların mutlu olsun sonra çok pişman olursun en güzel anlarını kaçırdıgına bırak biraz aglasınlar bebek bunlar aglarda susarda herşey mükemmel olmak zorunda degil ki uzun oldu ama güle güle keyifle büyüt allah yokluklarını göstermesin kimseyeMrblar... Moralim coooook bozuk. Kizlarim hic uyumuyorlar gunduz. Gecede zoraki agla agla anca uyuyabiliyorlar. Bugun oturdum agladim agladim. Tukendim yetemiyorum artik. Esimle de bozuguz. Haftanin yedi gunu calisiyor aksam yorgun argin eve geliyor. Ve istese de yardimci olamiyor pek hemen uyuyakaliyor. Cok yalniz hissediyorum. Yemek temizlik hicbisey yapamiyorum. Annem yemek gonderiyor. Ablam haftada bir evi temizliyor. Ama icim icimi yiyor dayanamiyorum. Biraz temizlemeye kalksam hemen aglamaya basliyorlar is elimde kaliyor. Subatta ise baslicam 6.5 olacaklar simdiden onu dusunuyorum bakan kisiye nasil birakacagimi onun bakip bakamayacagini. Bu hengamenin icinde deli gibi de kilo aliyorum onu da anlamis degilim. Eski dingin hayatimi cok ozledim.
Ne güzel anlatmışsınız. Rabbim hepimizin çocuklarına sağlık versin. Size sonuna kadar katılıyorum.Canım allah yardımcın olsun bende ikizlerimi bekliyorum nelerle karsılasıcam nasıl olacak bilmiyorum ama tek duam saglıklı olmaları benim ikinci hamileligim uzun bir aradan sonra karar verdik ikinci bebek sahibi olmaya yaklasık hep 11yıl bahane ürettim hamile oldugumu ögrendigimde saatlerce agladım ogluma haksızlık yapmış gibi hissettim keseyi görmeye gittigimizde şok ikiz oldugunu ögrendik ne yalan söyleyeyim hep biri düşer diye düşünmüştüm ailemde hiç ikiz yoktu çünkü şimdi nasılda kızıyorum kendime öyle düşünceler geçtigi için aklımdan ama oların kıpırtılarını görünce ultrasonda mucize dedim ve allah beni seçmiş dogal yolla iki bebek vermişti nimetti bu ve ben bunun kıymetini bilmeliydim yıllarca evlat kokusuna hasret insanlar vardı maddi manevi kendini tüketen ama yılmadan ugrasan bir küçüçük et parçasını görebilmek için ekranda rabbim herkese nasip etsin diyorum artık sabırsızlanıyorum kucagıma almak için ne olursa olsun ne kadar yorulsamda gececek zor günleri gecen bir arkadaşım bana dedi ki saglıklı bir çocugun ister tek ister ikiz olsun en fazla 1-2 yıl zorlugu var kendinin 18 yasında zihinsel engelli bir oglu var 10bebegim olsa bakarım diyor ama bu durumum çok zor diyor bana hep ömür boyu kollamak zorunda allah sana saglıklı iki evlat vermiş tadını çıkar bırak evin kirli olsun yemeğin olmasın yeter ki evlatların mutlu olsun sonra çok pişman olursun en güzel anlarını kaçırdıgına bırak biraz aglasınlar bebek bunlar aglarda susarda herşey mükemmel olmak zorunda degil ki uzun oldu ama güle güle keyifle büyüt allah yokluklarını göstermesin kimseye
Böyle birşey buldum cnmKızlar bugün yeni farkettim birinin sol kolundaki verem aşısı yeri baya kabarmış,kabuk bağlamış ve kanadı.severken oraya doğru gıdıklayayım dedim.canı yanmış gibi ağladı.ben de sert yaptım acıttım sandım.üstünü değiştirirken baktım kanamış.kaç ay oldu kanaması normal mi sizce? Diğerinde öyle bişey yok.sadece kızarık ve kabarık.
Çok tşk ediyorum.bugün aile hekimine bi danışcam bakalım ne dicek.Böyle birşey buldum cnm
VEREM AŞISI ( BCG) : 2-3. aylar arasında sol kolda omuza yakın bölgeye yapılır. BCG aşısı yapıldıktan 15-20 gün sonra aşı yapılan yerde bir kızarıklık, sulanma, kabuklanma bazen de kanama olur. Bu 1-2 ay kadar sürer ve aşının normal reaksiyonudur. Bazen de aşıdan 1-2 ay kadar sonra sol koltuk altında ya da omuzda boyuna yakın bölgede fındık büyüklüğünden ceviz büyüklüğüne kadar bir kitle görülür. Bu aşının yaptığı lenf bezi büyümesidir. Tedavi gerektirmez, kendiliğinden geriler.
Canım şu sıralar bi salgın var. Eve giren çıkan birileri hasta olabilir. Evi havalandır düzenli bir şekilde. Havalandıracağın odanın kapısını kapa bebişlerine direk soğuk gelmesin. Ben gece bile kalkıp açıyorum. Kalorifer çok kurutuyor diye. İyi haberlerini bekliyoruz.Kizlar kizimin biri cok derinden oksuruyor dun aksam da biseyi yoktu istahsizdi sadece. Neden olabilir usutme mi acaba dr goturcem int ten okudum bronsit belirtileri gibi geldi nolur dua edin oyle bisey olmasin o daha cok kucuk
2 kiloyu geçtikten sonra hele bide haftaları gayet iyiyken hiç bişe olmaz. Gönlünü ferah tut.Kızlar günaydın dün kontrolüm vardı çok şükür bebişlerim saglıkları iyiymiş tam 36 hafta oldu ama kilolorı biraz düşük çıktı 2300 civarı ikiside doktorum artık ölçümler saglıklı olmayabilir diyor eger dayanamazsam haftaya alıcak biraz tedirgim oldum artık çok zorlanıyorum
Bizimkilerinde kolunda sinek ısırığı gibi kırmızı nokta var. Kabarıp yara da olmadı. Bende arada tutmadı mı acaba diye şüpheleniyorumKızlar bugün yeni farkettim birinin sol kolundaki verem aşısı yeri baya kabarmış,kabuk bağlamış ve kanadı.severken oraya doğru gıdıklayayım dedim.canı yanmış gibi ağladı.ben de sert yaptım acıttım sandım.üstünü değiştirirken baktım kanamış.kaç ay oldu kanaması normal mi sizce? Diğerinde öyle bişey yok.sadece kızarık ve kabarık.
Rica ederim canım,o daha iyi olur, haberlerini bekliyoruzÇok tşk ediyorum.bugün aile hekimine bi danışcam bakalım ne dicek.
Rica ederim canım,sorman daha iyi olur tabi,iyi haberlerini bekliyoruzÇok tşk ediyorum.bugün aile hekimine bi danışcam bakalım ne dicek.
Bizimkinin birinde de aynısı var küçük bir kırmızı nokta,tutmayınca mı öyle oluyor kiBizimkilerinde kolunda sinek ısırığı gibi kırmızı nokta var. Kabarıp yara da olmadı. Bende arada tutmadı mı acaba diye şüpheleniyorum
Maşallah size ne güzel 2 kiloyu geçmişsiniz,hiç olumsuz şeyleri kafanıza takmayın doktor bebekler sağlıklı dedikten sonra gerisini düşünmeyin bence,bende 21 kilo aldım kilo dert değil verilir bir şekilde zaten o kiloları bebekler beslensin diye yiyerek alıyoruz hepimiz aten iki bebeğin peşinden koştururken dal gibi kalıcaz:)Kızlar günaydın dün kontrolüm vardı çok şükür bebişlerim saglıkları iyiymiş tam 36 hafta oldu ama kilolorı biraz düşük çıktı 2300 civarı ikiside doktorum artık ölçümler saglıklı olmayabilir diyor eger dayanamazsam haftaya alıcak biraz tedirgim oldum artık çok zorlanıyorum
Bizimkinin biriside öyleydi doktor baktı çok şükür bir şey çıkmadı,dişten kaynaklı büyük ihtimal dedi,inşallah sizdede öyle bir şeydir...Kizlar kizimin biri cok derinden oksuruyor dun aksam da biseyi yoktu istahsizdi sadece. Neden olabilir usutme mi acaba dr goturcem int ten okudum bronsit belirtileri gibi geldi nolur dua edin oyle bisey olmasin o daha cok kucuk
İnternette verem aşısı izlerine baktım bizimkiler öyle olmayınca acaba dedim. Yok canım sanmıyorum. Benim kuruntum bu. Fazla irdeliyorum bazenBizimkinin birinde de aynısı var küçük bir kırmızı nokta,tutmayınca mı öyle oluyor ki