İkizlerle Yeni Hayat

Günaydın kızlar,bebişleriniz kime benziyor acaba?
Bizimkiler çift yumurta, doğduklarından beri ne kendilerine ne bize benziyorlar,karıştı mı acaba dicem başka ikiz yoktu doğuran

Bizimkiler çift yumurta, doğduklarından beri ne kendilerine ne bize benziyorlar,karıştı mı acaba dicem başka ikiz yoktu doğuran
Eşime benziyorlar daha çok kız olmalarına rağmen ve ben bu duruma gıcık oluyorum:))) benimkiler tek yumurta ama tıpatıp değiller bize göre. İnsanlar çok benziyorlar diyor tabi.

Teşekkür ederim cevabın için sadece anne sütü ile beslediğiniz bir dönem oldu mu?bide uyku eğitimi nasıl veriliyo gerçi bizim için çooook erken
Can'ım ilk 6 ay sadece anne sutu verdim ben..sobra yavas yavas yogurt meyve sebze tattırdım mama hic vermedim 11 ayda düzenli corba yogurt yemeye başladık..cocuklar doymayınca yemle istiyo zaten aceleye gerek yok

Uyku eğitimi demek çocuğun kendi kendine uyumayı öğrenmesi demek çeşitli yollar var ben sabırla en az ne kadar ağlayacaksa oyle yaptım yatakta sakinleştirme yöntemi yatır kaldır diye de geçer kararlı olunca oluyo hersey uygulayacağınız Zaman ayrıntılı anlatayım ins

Tracy hogg sanırım bahsettiğiniz yöntem. Bizde artık yatakta sakinleştirmeye çalışıyoruz. Gece beslenmesini kesmişmiydiniz uyku eğitimi verirken?

Eşime benziyorlar daha çok kız olmalarına rağmen ve ben bu duruma gıcık oluyorum:))) benimkiler tek yumurta ama tıpatıp değiller bize göre. İnsanlar çok benziyorlar diyor tabi.
Değil mi, insan en azından biri kendine benzesin istiyor,neyse belli olmaz bu işler büyüdükçe değişir:)

Bebeklerinizin ilk ay kilo alımı nasıldı? Benimkilerin en son yarımşar kiloydu yaklaşık 9 günde ne aldı bilmiyorum ama toplamda bir kilo almayacağı kesin gibi.

Bana benziyor lar. Bi doktor çift di eri tek yumurta dedi hamileyken.bence tek yumurtalar.biz ayırt ediyoruz da ilk gören ayırt edemiyor

Bebeklerinizin ilk ay kilo alımı nasıldı? Benimkilerin en son yarımşar kiloydu yaklaşık 9 günde ne aldı bilmiyorum ama toplamda bir kilo almayacağı kesin gibi.
Bizimkiler sarilik olmuştu çok iyi besliycek sin dediler korkudan nadil yedirdiysem 1.5 kilo almışlar normal doğan bebekler gibi oldular

Mrb herkese. Bende 4 kasimda 35+0 da dogum yaptım. 2700 ve 2500 dogdular. Kızım 8 gun oglum
9 gun yogunbakimda kaldılar. Ikiside 5-6 gun oksijen aldilar. Dun epikriz raporunu aldik. Bi ara oglumun durumu baya agirlasmis. Midesini yikamislar. Kirli geleni vardi yaziyor. Akciger tüpü takmislar. Her gun akciğer röntgeni cekilmis yavrularim. Kiziminda akciger basinci yuksekmis ve kalbinde küçük bi delik varmis. Simdi o delik kıl kadar kalmış dedi dr. Oglum daha çok islem gördüğü icin sanırım cok yorgun, surekli uyuyor. Aglamasi bile cok yavas. Kızım maasallah canavar gibi. Emmesi Aglamasi cok güçlü. Sizlere bi kaç sorum olacakti.
-Rop muayenesi yaptirmama gerek varmı. Yoğun bakimdaki dr yok dedi ama göz dr u 1 aylıkken getirin dedi
- yogunbakimda gördüğü islemler acaba bebeklerimin gelisimini etkiler mi. Sizlerin bebeklri ayına uygun mu gidiyor
-kalıcı bi sorun birakmasindan korkuyorum

Sevindim senin adına Canım. Tek bakma işi nasıl gidiyor?

Şu ana kadar çok şükür çok iyi gitti.yanımda biri olunca bi yerden yükü hafifletirken başka bi yerden yük bindiriyomuş meğer.daha az yorulduğumu hissediyorum.hiçbir işim de kalmıyo.bol bol örgü örüp stres atıyorum :)

Göz doktoru rop için mi çağırdı? Haftaları çok iyi ama bence ropun ciddiye alınması gerekiyo.benimkiler de 15 er gün kaldılar.33 haftalık dğdular.1800 e 2000.şu anda gelişimleri yaşıtlarıyla hemen hemen aynı.seninkiler de zor günleri geride bırakmışlar allahın izniyle.canını hiç sıkma bebeklerine odaklan.

Bizimkiler de çift yumurta.allahın hikmeti ya.biri tıpatıp ben,diğeri de eşim.birbirleriyle alakaları yok.büyüyünce hangisi büyük diye sorcaklar eminim.

Ay maşallah nasıl güzel kilo almışlar. Darısı benim bebelere bu ay olmaz tabi de belki önümüzdeki ay :)
Bizimkiler sarilik olmuştu çok iyi besliycek sin dediler korkudan nadil yedirdiysem 1.5 kilo almışlar normal doğan bebekler gibi oldular

Benimkiler bariz çift yumurta çok net ayrılıyor ikisi birbirinden. Görenler birini bizim tarafa diğerini eşimin tarafa benzetiyor, eşit dağılım olmuş diyorlar:)

merhaba bebeklerinizi sağlıkla büyütün inşallah. Yoğun bakımda fazla kalmamışsınız. Oksijeni küvezde içinden mi almışlar yoksa entübe mi olmuşlar. Epikriz de entübeyle ilgili bir süre yazıyor mu? Entübede cihazla oksijen veriyorlar. Fazla uzun süre oksijen alması pek iyi değil.
İçinizde gram şüphe varsa bence doktor desede demesede yaptırın bütün kontrolleri. Çünkü keşkeler insanı çok yıpratır. Rop, bera, çocuk nörolojisi, çocuk kardiyolojisi gibi kontroller var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…