O hevesi bakımda da bekliyoruz:))anlıyorum sadece merak ettiğim için sordum belki halası olduğu için heveslenmiştir diye düşündüm
Niye ne olduki? Bebisler mi uyudu yoksa:)Çok sıkıcı bir gün yaaa
İlahiNiye ne olduki? Bebisler mi uyudu yoksa:)
O hevesi bakımda da bekliyoruz:))
Benim 40 gün sürdü,ama her bünye farklıdır dert etme normal bunlarLohusa kanamanız ne kadar sürdü, 20 gün oldu hala aynı oranda devam ediyor benim. Telaşlanmalı mıyım?
Doktorlar 6.ay oturtun diyorlar,ondan önce 45 derecelik açıyla oturtulmalıymışSelam herkese siz bizde buyuksunz cogunuz bizim yarin 4. Ayimiz bitiyo doguma gore tabiki oglum baya kalkiyo kucagimizda oturmak istiyo ya korkuyorm bende daha siz nezaman oturtmaya basladiniz
Benimde 1 ayı geçmişti. Rahmin toparlanıyor canım normal. Rahatsız edici boyuttaysa dr a danış derim.Lohusa kanamanız ne kadar sürdü, 20 gün oldu hala aynı oranda devam ediyor benim. Telaşlanmalı mıyım?
4. Ayda destekli kucakta oturtuyorduk. Dik oturmamalı amaSelam herkese siz bizde buyuksunz cogunuz bizim yarin 4. Ayimiz bitiyo doguma gore tabiki oglum baya kalkiyo kucagimizda oturmak istiyo ya korkuyorm bende daha siz nezaman oturtmaya basladiniz
Hayırlı olsun bebeklerinize sizinle birlikte uzun sağlıklı ömürler dilerim. Bence onlar daha küçükler memeyi tam boşaltamazlar sağarsan sütünde artar. Ben akşam 8 civarı yatıyordum annem ve eşim 9 ve 12 beslenmelerini yapıyordu sağdığım sütten.yeniden uyanmaları yine 2-3 bulur ve sende bu arada güzel bir uyku çekmiş olursun. Uyku da çok sütü arttırıyor ben bir iki kez sağmak için kalkıyordum.çünkü uzun süre dolu kalmaları da memelerin sütü azaltıyor.ay maşallah nazar değmesin harikasınız.bizimkilerde 15 günlük günde en fazla 2 kez mama veriyorum onu da azaltmaya çalışıyorum.gündğz ve gece emzirme düzeniniz nasıldı bizimkiler gündüz nerdeyse hep memede uzun ememiyorlar o yüzden çok sık acıkıyorlar gece de aynı tempoya dayanamam diye mama veriyoruz
Durduramiyoruz ya cok fena illa oturcak baya dik durmak istiyo sorcam carsmb doktora4. Ayda destekli kucakta oturtuyorduk. Dik oturmamalı ama
Can'ım biraz sürpriz oldu ben emzirdigim icin adet olmadım ve 15. Ay ilk yumurtam bana Bebek olarak geldi Yalnız bakmak istiyorsan ilk kural sabırlı olacaksın ve korkmayacaksın yalnız daha düzenli cocuklar oluyorlar aslında 100 kisinin eli değince duzen kaciyo ben yapamadım cok şükür uykular 11 aydan sobra düzene girdi tabi uyku eğitiminin faydası var cok memeyi bırakınca tamamen düzeldi cok şükür..hersey icin Zaman gerekli tadını çıkarın hepsi geciyo..İkiz bebekten sonra 3. Bebek iyi cesaret doğrusu. Benim hamileliğim çok kötü geçtiği için 3. Yü düşünemiyorum. Ama kısmet tabi. Tek bakmayla ilgili tüyoların varsa paylaşırsan çok sevinirim.
1 kaşık yogurt verebilirsin ama eger emiyorlarsa ve istemezlerse zorlama derim memeden doguyo cocuklar tok olunca..Bugün dr kontrolüne gittik ve fena kafam karışık. Biz 6 düzeltilmiş 3,5 aylığız. Dr persentil tablosuna göre gelişimleri 6 aylık Bebek gibi 1-2 kaşıkla başla dedi ve önerilerde bulundu. Sadece emziriyorum. Bana erken geldi başlamak için sizce ne yapayım
Gece basil uyutuyorsun Can'ım sallıyor musun? Bazi cocuk bi yerden sonra sallanmayı istemiyo benimkiler bütün gece sallama durduğu Zaman uyanmaya başlamışlardı ve sallamayı bıraktım sorun bitti..ek gıda 11 aya kadar sadece tattırdım diyebilirim yemek istemediler kilolarımız cok fazla degil ama sağlıklıyız..37+1 doğdular 2525-2575 kilolarımız..ilk aylar gayet guzel kilo aldık sonra araya hastalıklar girdi ama yine de sınırın altına düşmedik hic cok şükür..Sizi cok taktir ettim çok güzel bir orneksiniz. Ben hem emziremedim hem de tek bakamıyorum. Benimkiler in uyku sorunu var uyumuyorlar ve cok agliyorlar uykuya dalamadiklari için. Gece de 2 saatte bir kalkıyorlar . Ek birsey vermedim yazmışsınız ek gida verdiniz değil mi kaç kilo ve kaç haftalik dogmus lar di. İnş 15 aylık günlerini de görürüz hatta buraya yazariz:)
Can'ım ben 11 ay sadece emzirdim sayılır 6 aydan sonra tattırdım biseyler 11 ayda yemek istediler verdim masallah diyim hic de zayıf düşmediler..sütunu artıran en iyi sey uyku ve birlikte emzirmek az emene de cok emen kadar akar böylece benim kızımın biri de az emiyordu zamanla düzeldi yapabildiğim kadar birlikte emzirdim..soyle soyliiim cocuk emmesi bitince doyunca bırakır huzurlu sekilde uyur yada durur doymayan cocuk ağlar aranır..ben hic sağmadım ne kadar şutum vardı bilmiyorum bilmek de istemedim ama masallah diyim emzirdikce çoğaldı hatta bi ara surekli düğümlenmeye başladı fazlalıktan..emzirme aralarını actım düzeldi..yani korkma bence kilo almazsa bi daha düşünürsün..15 ay emzirdim hamile kalmasam hala emzirirdim..6 ay tek sut 11 ay tada tada suütum yetti ve Bas koyunca yeter diye inanıyorum ..bu arada sağma makinesi tavsiyem avent ama mümkün olduğunca sağmayın emzirin derim bebeğin çekmesiyle makine cok farkli..şutunuz azalmasınSelamlar, kızlar 17 günlük oldu. Şimdilik çok uğraşacak sadece anne sütü veriyorum mama takviyesi çok az yaptık. Doyuyor gibi görünüyorlar ama bugün doktora götürdük, şimdi yeter gibi görünür ama kısa süre sonra yetmeyecek dedipsikolojik olarak kötü etkiledi bu beni. Bugün ne kadar emzirirsem emzireyim doymuyorlar gibi geliyor. Tek anne sütüyle siz nereye kadar gittiniz?
Mama konusundaki çekincem mama değil biberon, sütü bile günde iki sağıp veriyorum ona bile alıştılar mamayalım iyice artacak biberon bağımlılığı memeyi bırakacaklar diye korkuyorum.
Can'ım biraz sürpriz oldu ben emzirdigim icin adet olmadım ve 15. Ay ilk yumurtam bana Bebek olarak geldi Yalnız bakmak istiyorsan ilk kural sabırlı olacaksın ve korkmayacaksın yalnız daha düzenli cocuklar oluyorlar aslında 100 kisinin eli değince duzen kaciyo ben yapamadım cok şükür uykular 11 aydan sobra düzene girdi tabi uyku eğitiminin faydası var cok memeyi bırakınca tamamen düzeldi cok şükür..hersey icin Zaman gerekli tadını çıkarın hepsi geciyo..
1 kaşık yogurt verebilirsin ama eger emiyorlarsa ve istemezlerse zorlama derim memeden doguyo cocuklar tok olunca..
Gece basil uyutuyorsun Can'ım sallıyor musun? Bazi cocuk bi yerden sonra sallanmayı istemiyo benimkiler bütün gece sallama durduğu Zaman uyanmaya başlamışlardı ve sallamayı bıraktım sorun bitti..ek gıda 11 aya kadar sadece tattırdım diyebilirim yemek istemediler kilolarımız cok fazla degil ama sağlıklıyız..37+1 doğdular 2525-2575 kilolarımız..ilk aylar gayet guzel kilo aldık sonra araya hastalıklar girdi ama yine de sınırın altına düşmedik hic cok şükür..
Can'ım ben 11 ay sadece emzirdim sayılır 6 aydan sonra tattırdım biseyler 11 ayda yemek istediler verdim masallah diyim hic de zayıf düşmediler..sütunu artıran en iyi sey uyku ve birlikte emzirmek az emene de cok emen kadar akar böylece benim kızımın biri de az emiyordu zamanla düzeldi yapabildiğim kadar birlikte emzirdim..soyle soyliiim cocuk emmesi bitince doyunca bırakır huzurlu sekilde uyur yada durur doymayan cocuk ağlar aranır..ben hic sağmadım ne kadar şutum vardı bilmiyorum bilmek de istemedim ama masallah diyim emzirdikce çoğaldı hatta bi ara surekli düğümlenmeye başladı fazlalıktan..emzirme aralarını actım düzeldi..yani korkma bence kilo almazsa bi daha düşünürsün..15 ay emzirdim hamile kalmasam hala emzirirdim..6 ay tek sut 11 ay tada tada suütum yetti ve Bas koyunca yeter diye inanıyorum ..bu arada sağma makinesi tavsiyem avent ama mümkün olduğunca sağmayın emzirin derim bebeğin çekmesiyle makine cok farkli..şutunuz azalmasın
Can'ım kac aylıklar su anda? 11 aydan ince uyku eğitimi hic bir ise yaramadı bizde bende yatır kaldır yöntemini denedim 4 ve 8 aylıkken olmayınca zorlamadım cok..11 aylıkken sallama artık işkenceye dondu bi gun cok sinirlendim ve karar verdim resmen sinirim kararlılık ve sakinlik olarak dondu bana Nasıl sabrettim bilmiyorum 1.5 saat yatakta yat kalk yaptık ve sonunda kabul ettiler sonraki uykular cok daha kolay oldu..eger Yardimci olacaksa uyku rutinimizi anlatayım ben..gece emerken emzirip yataklarına koyup ellerine yada ayakalarina falan dokunuyodum ilk iki beşik arasında bi saat kaldığım bile oldu sonra biri istemedi biri devam etti sonda oksama bitti uyuyana kadar odada kalma durumu vardı nihayet 1.5 yasındayız ve son durum hayallerimdeki gibi gece üstlerini değişiyorum yatırıp üstlerini örtüyorum öpüp iyi gecele diyorum bay bay yapıyorum ve çıkıyorum nadiren biri geri çağırıyor gidip tekrar yatırıp uyumasını söylüyorum ve uyuyorlar cok şükür..sadece bebeklikten beri değişmeyen piş piş sesi kaydetmiştim tele hala onla uyuyolar 2 yasında onu da bırakmayı düşünüyorum cocuklar herseye alisiyo yeterki sabırlı ve kararlı anne babalar olsunOnce hamak gibi besikler oluo ya onda ya da salincak ta salliyorum sonra normal besiklerine koyuyoruz.ama uyutmak çok zor kendimizi çarşafta sallarken buluyoruz.uykuları geliyor agliyorlar gözlerini ovaliyorlar ama uyumuyorlar.sallarken bir de mama iciriyoruz Uyku rutini bu. Tracy hogg aldım daha okuyamadim b8zd4 ise yaramaz ümidim yok. Sütü sağarak olduğu kadar veriyorum biri emse emecek gibi ama süt gelmeyince sinirleniyor bir de biberon alıştığı için emmeyi tam bilemiyor. Yalandan emme mecbur mama veriyorum yeterki doy sunlar aç kalmasinlar diye. Gece 2 saate bir uyanıp mama içip uyuyorlar gece sallama yok. Diş çıkarma hastalık haricinde.
A.slm, inşallah sağlıkla alırsın sende bebişlerini,ben bepanthol aldım memnunum zaten zeytin yağı da aynı işi görüyor ikisini de kullanıyorumSelam kızlar, inşallah ben de sizler gibi bebeklerimi kucağıma alırım. Tecrübelerinizden faydalanmak için sürekli takipteyim. işik kremi için bepantol mü yoksa sudocrem mi öneriyorsunuz ?
Ben kullaniyorum ama gunde en fazla 10 dkKızlar yürüteç kullanıyor musunuz?