İkizlerle Yeni Hayat

Ben kullandım eşim anne sütüne en yakın mama die 2 kutu Almus. İlk kutuda biri ishal diğeri kabiz oldu.doktora götürdüm ishal olanı. dokundu sanırım hemen bıraktım.diğer kutular kaldı öylece.

Tşk ederim.iyi oldu duyduğum.denemem ben de o zaman.

Patates havuc kabak
Patates havuc küçücük brokoli
Tarhana çorbası
Tavuk suyuna domates çorbası irmikli
Elma armut yumurta sarısı lor peyniri
Muz
Hipp in kayısı Erik puresi verdim

Tatlı olanları yiyorlar diğerlerini pek sevmedilet

Oo siz baya ilerlemişsiniz. Ben de meyveye çekinceli davranıyorum o yüzden.sebze istemezlerse diye.tarhanayı doktora sordum yedinci ayda dedi onu bekliyorum.yazın bebekler için kendim yapmıştım.kahvaltıya kaç aylık başladınız yumurta ve peynire??

Selamlar, kızlar 17 günlük oldu. Şimdilik çok uğraşacak sadece anne sütü veriyorum mama takviyesi çok az yaptık. Doyuyor gibi görünüyorlar ama bugün doktora götürdük, şimdi yeter gibi görünür ama kısa süre sonra yetmeyecek dedi :KK43: psikolojik olarak kötü etkiledi bu beni. Bugün ne kadar emzirirsem emzireyim doymuyorlar gibi geliyor. Tek anne sütüyle siz nereye kadar gittiniz?

Mama konusundaki çekincem mama değil biberon, sütü bile günde iki sağıp veriyorum ona bile alıştılar mamayalım iyice artacak biberon bağımlılığı memeyi bırakacaklar diye korkuyorum.
Sen hiççç o doktorun dediğini dikkate alma.ben 6 aydır anne sütü veriyorum bunun 3 ayı sağarak diğer 3 ayı emzirerek ve kiloları da çok iyi. Sen önce kendini inandırmalısın. Mağara devrinde ki kadınlar aaa sütüm yok hadi mama vereyim diyemiyordu. Etrafında sürekli seni mamaya yönlendirecekler olacaktır kanma. Kg alımları iyi olduğu sürece sorun yok. Kaç kg bebeklerin? Günde kaç kez emziriyorsun, emmeleri güçlü mü?

Sen hiççç o doktorun dediğini dikkate alma.ben 6 aydır anne sütü veriyorum bunun 3 ayı sağarak diğer 3 ayı emzirerek ve kiloları da çok iyi. Sen önce kendini inandırmalısın. Mağara devrinde ki kadınlar aaa sütüm yok hadi mama vereyim diyemiyordu. Etrafında sürekli seni mamaya yönlendirecekler olacaktır kanma. Kg alımları iyi olduğu sürece sorun yok. Kaç kg bebeklerin? Günde kaç kez emziriyorsun, emmeleri güçlü mü?

Yaçok teşekkür ederim motivasyon oldu yazdıkların. Ilk günler emmeleri özellikle birinin çok zayıftı o mesela hala çok çok kuvvetli ememiyor, her arandıklarında emziriyorum göğüslerimde çok açıdığında sağıp veriyorum. 17 günlük oldular birini tarttırdık 200 gr almış. Iyi dedi doktor. 2815 doğmuştu 2990 olmuş.

Canım ben 4,5 ay sadece anne sütü verdim.ama ben emzirmeyi beceremedim.hep pompayla sağıp verdim. Emzirebilseydim daha uzun giderdi.sen etraftakilere bakma.ben pompayla sağıp fazlasını dolaba attığım halde sütün yetmiyo heralde diyenler çıkıyodu.doymadıklarını düşünüyosan yarım saat sonra bidaha emzir.ve kulaklarını tıka.tek işini emzirmek olarak gör.bana emzirme konusunda köstek olanlar sonradan ben istemez miyim emzirmeni deyip üste çıktılar.şu anda yetiyosa inşllh hep yetecektir.bol su içmeyi ihmal etme.güzel haberlerini bekliyoruz.

Su hep elimin altında. Sağıp verdiğimde oluyor ama günde iki kez falan. Emişi zayıf olan çok meyilli memeyi bırakmaya.

Bencede etrafa kulaklarını tıka canım. Emzirdikçe sütün artar. Pompayı gece için mi kullanıyorsun? Tomrisin emzirme notlarını oku bi istersen. Birde hangi doktora gidiyorsun?
Evet daha çok gece için kullanıyorum. Gece herhalde sütüm azalıyor emseler de doymuyorlar sağlıklarımı takviye ediyorum.

Oo siz baya ilerlemişsiniz. Ben de meyveye çekinceli davranıyorum o yüzden.sebze istemezlerse diye.tarhanayı doktora sordum yedinci ayda dedi onu bekliyorum.yazın bebekler için kendim yapmıştım.kahvaltıya kaç aylık başladınız yumurta ve peynire??
Kahvaltı 6.5 aylik başladı m aile hekimliği gitmiştim orda demişti dr başla die.diğerlerini tattirdim önceden sonra geçtim zaten çok yemiyor lar hep tadım gibi ilerliyor

Yaçok teşekkür ederim motivasyon oldu yazdıkların. Ilk günler emmeleri özellikle birinin çok zayıftı o mesela hala çok çok kuvvetli ememiyor, her arandıklarında emziriyorum göğüslerimde çok açıdığında sağıp veriyorum. 17 günlük oldular birini tarttırdık 200 gr almış. Iyi dedi doktor. 2815 doğmuştu 2990 olmuş.
Kendimden biliyorum insanın nasıl destek aradığını. Onların midesi küçücük zaten annesi emzirdikçe hem senin sütün artacak hem de onlar kasları güçlendikçe daha çok süt almaya başlayacaklar. Protein ağırlıklı beslendiğinde ve bol sıvı özellikle su tükettiğinde sütünün de arttığını göreceksin. Sormak veya destek almak istediğinde her zaman yardımcı olmaya çalışırım :)

Su hep elimin altında. Sağıp verdiğimde oluyor ama günde iki kez falan. Emişi zayıf olan çok meyilli memeyi bırakmaya.

Hiç pes etme.onun üzerine daha da düş olmazsa.inşllh üstesinden geleceksin.etrafta mama meraklısı çok olacaktır.sen onlara bakma. Şöyle düşün şu anda emzirme inkanın var.ilerde bu imkanın olmicak.iyice biberona alışıp emmeyi unuttuklarında.benimkiler öyle oldu.çok şükür sütün var.bu bir fırsat değerlendir bence. Yoruldukça buraya gir.biz moral veririz :)

Kahvaltı 6.5 aylik başladı m aile hekimliği gitmiştim orda demişti dr başla die.diğerlerini tattirdim önceden sonra geçtim zaten çok yemiyor lar hep tadım gibi ilerliyor

Bizim bitanesi bi kasr versem yicek de diğeri yutmakta zorlanıyo.ilk verdiğimde ağzını buruşturuyo.yutarken zorlanıyo.donra alışıyo ama diğeri gibi severek yemiyo.

bebişlere meyva suyuda verin taze meyvaları geceden odaya koyardı yumuşaın diye sabah yıkar soyar incecik doğra çay süzgecinde ezeerdi içiriridi bi tanıdık hemşire ek besinlere geçince sebzeli mercimek çorbası içir demiş onuda yapardı

Bizim bitanesi bi kasr versem yicek de diğeri yutmakta zorlanıyo.ilk verdiğimde ağzını buruşturuyo.yutarken zorlanıyo.donra alışıyo ama diğeri gibi severek yemiyo.
Benimde birisi daha istekli diğeri verdiğim şey tatlı deil se yemiyor. Gece yatarken tok tutan birsey vermeli miyiz ari mama aldım sevmediler tahilli olan dan. İçine mama kâtip deniycem bi de.
Benim süt azaldı çok üzülüyorum.zaten emziremedim bari sağarak alsalar hastane tipi makinayi verdim evde medela var. Ayrıca lansinoh çifti mi alsam diyorum ama artık fayda eder mi bilmiyorum 7 aylığı z
Bir de sağacak vakit bulamıyorum bu yazdıklarımı Sagarken yazıyorum genelde.uyumuyorlar durmuyorlar gece uykusuz gündüz yorgun umbeslenme m düzgün deil.bakıcı var ama ancak basediyoruz

Sağarak veren anneler mama takviyesi de yapıyor musunuz.mamayla takviyeli gidenler ne kadar enne sütü çıkıyor günlük sagma da. Bu saatten sonra elimden bişe gelir mi.

Benimde birisi daha istekli diğeri verdiğim şey tatlı deil se yemiyor. Gece yatarken tok tutan birsey vermeli miyiz ari mama aldım sevmediler tahilli olan dan. İçine mama kâtip deniycem bi de.
Benim süt azaldı çok üzülüyorum.zaten emziremedim bari sağarak alsalar hastane tipi makinayi verdim evde medela var. Ayrıca lansinoh çifti mi alsam diyorum ama artık fayda eder mi bilmiyorum 7 aylığı z
Bir de sağacak vakit bulamıyorum bu yazdıklarımı Sagarken yazıyorum genelde.uyumuyorlar durmuyorlar gece uykusuz gündüz yorgun umbeslenme m düzgün deil.bakıcı var ama ancak basediyoruz

Benim de çektiğim bütün videolarda pompa sesi var :) yazdıklarını okurken o kadar kendime benzettim ki.ben de gece yatarkrn tahıllı bişey vermek istiyorum.nasılsa mama alıyolar bari sürekli uyanmasınlar.yarın randevu var doktora sorcam bakalım ne dicek. Lansinoh çiftliyi ben de düşünmeye başladım.benimki tekliydi bi de eskisi çok ses çıkarıyo.belki yeni bi makine daha çok işe yarar.hastane tipi çok hızlı sağıyo ama sanki bütün sütü boşaltmıyo gibi geliyo bana.bi yandan da ya yenisi de eskisi gibi çekmezse diye cesaret edemiyorum.

Kızlar sinirim çok bozuk. Görümcem bizden habersiz ikizlerle çekildiği fotoyu Facebook'ta paylaşmış. Biz hiç paylaşmamıştık. Bayada olmuş paylaşalı. İnsanlar yorum yapmışlar falan. Çok sinirlendim. Aramakla aramamak arasında gidip geliyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Kızlar sinirim çok bozuk. Görümcem bizden habersiz ikizlerle çekildiği fotoyu Facebook'ta paylaşmış. Biz hiç paylaşmamıştık. Bayada olmuş paylaşalı. İnsanlar yorum yapmışlar falan. Çok sinirlendim. Aramakla aramamak arasında gidip geliyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Keşke ilk başta söyleseydin canım,biz öyle yaptık abime bile paylaştırmadım,paylaşana da kızardım yani,ama şimdi ne desem bilemedim bişey desen aranız açılır en iyisi eşin konuşsun

Bence sen değil eşin söyleyeceğini söylesin. Maalesef her ailede çıkabiliyor bu tarz insanlar. Bizim onların ebeveyni bizim kararlarımıza saygı duymaları gerektiğini kavrayamıyorlar!!

Bence de eşin söylesin ve kaldırmasını rica etsin. Sen hiç yüz göz olma.

X