- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
İkizler zamanında gelirse bir sıkıntı yaşamazsın. Organize olmak hızlı olmak gerekiyor. Biraz da kafaya takmamak. Süperman değiliz neticede. Benim eşim elinden geldiğince yardım ediyo ama asıl iş annede bitiyor. Uykusuz kalmamamız lazım. Her fırsatta uyumak lazım. İkizlerine tek bakanlar var. Nasıl yapıyorlar anlatsalar keşke. Elim çok yavaş özellikle giydirme aşamasında. Ama bir şekilde hızlancam. Bu arada bir kalem daha düştü. Almam dediğim buhar makinesinide aldım mecburrr:)) kızlarımın burnu tıkandı. Kalorifer çok kurutuyor çünkü.
Bende su geldi gece yarısı hemen hastaneye gittik doktorum geldi. Hemşirenin söylediği su boşalsa bile bebişler 24 saat durabilirlermiş ama sezeryan olacaklar için beklemek çok önerilmiyor. Açılma devam ediyorsa hele. Ben suyum geldikten 6 saat sonra doğuma girdim.yine doğum yapan annelere bir sorum olacak.
doğuma nasıl gittiniz? hep doktorunuz tarih mi verdi öyle mi aldı sezeryana yoksa suyunuz geldi falan öyle mi gittiniz? o an nasıl oluyor merak ediyorum. nişan gelmesi denilen olayda çok fazla kanama oluyor mu? veya su gelince hemen mi gitmek gerekiyor yoksa belirli bir zamanınız oluyor mu?
Bende su geldi gece yarısı hemen hastaneye gittik doktorum geldi. Hemşirenin söylediği su boşalsa bile bebişler 24 saat durabilirlermiş ama sezeryan olacaklar için beklemek çok önerilmiyor. Açılma devam ediyorsa hele. Ben suyum geldikten 6 saat sonra doğuma girdim.
Nişan gelmedi canım sadece su geldi. Baya baya aktı sular:)) ben ilk farklı bile sandım. Çünkü bebişim çok fazla mesaneme baskı yapıyordu. Ayağa kalkınca boşalmaya devam etti. Sonrası malum:))kan falan geldi mi peki canım yoksa böyle sırf su mu boşaldı?
su gelince çok mu oluyor nasıl oluyor ?
Kızlar bu buhar makinesi çalışırken oda kapısı kapalımı olacak? Bebişler üşür mü kapalı tutarsam?
İlk iki ay sütüm yoktu nerdeyse gece gündüz mama verdim beni emiyolardı fakat oylesine. Sütüm geldikten sonra geceleri bi kaç sefer veriyodum. Gündüz de sadece uyumadan önce.ama büyüyüp ek gıdaya geçtikçe.azalttım onlar da istemez oldusiz mama süt dengesini nasıl kuruyorsunuz?
Gaz ilacı Om_X kullandım çok memnun kaldım tavsiye ederim hatta ilaç değil bitkisel şurup.Canim. Bebekler agliyorsa actir. Bana doktor once emzir sonra mama ver dedi. Kan sekerleri duser. Sen de oyle yap. Daha sonra o sekilde verirsin mamayi. Sarilik da olurlar ac kalirsa. Hatta sekerli su bile ver az ama. Ben verdim. Sarilik felan olmadılar. Gaz ilaci için size erken sanirim. Sab diye bir marka kullaniyorum. Ama yine se de agliyolar. Seninki acliktandir. Mama ver. 2 saatte bir. Once emzir sonra mama ver.
Çoğu doktor riskli gördüğü için tarih veriyo benimde oyle oldu hiçbir sağlık sorunum olmadığı halde belli bi tarihte gittim ve sezaryen oldum. Ki normal doğum a çok uygundu hem bebişler hem benyine doğum yapan annelere bir sorum olacak.
doğuma nasıl gittiniz? hep doktorunuz tarih mi verdi öyle mi aldı sezeryana yoksa suyunuz geldi falan öyle mi gittiniz? o an nasıl oluyor merak ediyorum. nişan gelmesi denilen olayda çok fazla kanama oluyor mu? veya su gelince hemen mi gitmek gerekiyor yoksa belirli bir zamanınız oluyor mu?
Çoğu doktor riskli gördüğü için tarih veriyo benimde oyle oldu hiçbir sağlık sorunum olmadığı halde belli bi tarihte gittim ve sezaryen oldum. Ki normal doğum a çok uygundu hem bebişler hem ben
Bende aynı mantıkla yaklaşıyorum önemli olan doymaları. Bende çıkan sütü ikiye bölüyorum kalanınıda mamayla tamamlıyorum. Bana hatanedeki süt hemşiresiöyle tembihlemişti.seninkiler şu an kaç aylıklar. Günde kaç öğün besliyorsun?İlk iki ay sütüm yoktu nerdeyse gece gündüz mama verdim beni emiyolardı fakat oylesine. Sütüm geldikten sonra geceleri bi kaç sefer veriyodum. Gündüz de sadece uyumadan önce.ama büyüyüp ek gıdaya geçtikçe.azalttım onlar da istemez oldu
Şimdi on aylıklar duruma göre değişiyor. Akşam kaşık maması veriyorum gece de beni emiyolar baktım doymuyor veriyorum mamayı.
Bazen anneler üzülüyo mama içtiği için benim için öncelikli bebeğimin tok olmasıydı. İlk hafta bile verdim.
Boyle Biraz karışık oldu gibi ama yazdim bişeyler
On aylıklar cnm.sabah altı buçuk da kalkıyolar.meyveli tahıllı kaşık maması veriyorum.yatıp kalkıyolar 11 gibi kahvaltı yumurta peynir meyve suyu. Öğlen uykusundan kalkınca da meyve püresi hazırlıyorum.bi kaç saat sonra çorba yada yaptığım sebze yemeğinden veriyorum. tekrar yatıp kalkınca da yoğurt yanında yine bi çeşit yemek veye çorba.gece yatışında da az da olsa mama içiyolar.aralarda da beni emiyolar.gün içerisinde de biz ne yiyorsak onlarında ağzına veriyorum ara ara.Bende aynı mantıkla yaklaşıyorum önemli olan doymaları. Bende çıkan sütü ikiye bölüyorum kalanınıda mamayla tamamlıyorum. Bana hatanedeki süt hemşiresiöyle tembihlemişti.seninkiler şu an kaç aylıklar. Günde kaç öğün besliyorsun?
Sizinkiler kaç aylık.bide isimlerini merak ettim:)Bende aynı mantıkla yaklaşıyorum önemli olan doymaları. Bende çıkan sütü ikiye bölüyorum kalanınıda mamayla tamamlıyorum. Bana hatanedeki süt hemşiresiöyle tembihlemişti.seninkiler şu an kaç aylıklar. Günde kaç öğün besliyorsun?
Çok geçmiş olsun. Daha iyi olur lar inşallah. Sütün de bi sağmada o kadar geliyorsa normal cnm üzülme ki daha çok sütün olsun.Kizlar 5 mayistaki kontrolymde acil sezeryanla dogum yaptim bebislerim yogunbakumdalar.Oglyma kordon dolanmus bana kasilma gelince onu asiliyomus nst de iken farkettim nabzi dustu kasilma gelince.dogum esnasinda da su yutmuslar dune kadar midelerinden sonda ile kirlu sivi ve kan temuzlendi dun ilk kez anne sutu verildi ama damardan beslemede devam ediyor.Solunum icin oksijen desteegi aliyolar.oglumun ilj 5 gun kasilmalarui vardi beyin hadari olabilir diye usg cekildi temiz dendi tekrarlanacakmis.hafif sarilik gecirdiler.Cok sukur bugun daha iyi gorunuyolardi iyiye gidiyor dedi dr.Bize dua edin nolur:-(
Sutumu sagiyorum bir haftadir 50 -70ml arasi geliyor.Sizlerin ne kadar di ilk hafta?
Twinrose ciktimi bebelerin?
Kizlar 5 mayistaki kontrolymde acil sezeryanla dogum yaptim bebislerim yogunbakumdalar.Oglyma kordon dolanmus bana kasilma gelince onu asiliyomus nst de iken farkettim nabzi dustu kasilma gelince.dogum esnasinda da su yutmuslar dune kadar midelerinden sonda ile kirlu sivi ve kan temuzlendi dun ilk kez anne sutu verildi ama damardan beslemede devam ediyor.Solunum icin oksijen desteegi aliyolar.oglumun ilj 5 gun kasilmalarui vardi beyin hadari olabilir diye usg cekildi temiz dendi tekrarlanacakmis.hafif sarilik gecirdiler.Cok sukur bugun daha iyi gorunuyolardi iyiye gidiyor dedi dr.Bize dua edin nolur:-(
Sutumu sagiyorum bir haftadir 50 -70ml arasi geliyor.Sizlerin ne kadar di ilk hafta?
Allah yardimcin olsun İnşallah bir an önce toparlanirlr evinize gidersiniz kaç haftalık doğrularKizlar 5 mayistaki kontrolymde acil sezeryanla dogum yaptim bebislerim yogunbakumdalar.Oglyma kordon dolanmus bana kasilma gelince onu asiliyomus nst de iken farkettim nabzi dustu kasilma gelince.dogum esnasinda da su yutmuslar dune kadar midelerinden sonda ile kirlu sivi ve kan temuzlendi dun ilk kez anne sutu verildi ama damardan beslemede devam ediyor.Solunum icin oksijen desteegi aliyolar.oglumun ilj 5 gun kasilmalarui vardi beyin hadari olabilir diye usg cekildi temiz dendi tekrarlanacakmis.hafif sarilik gecirdiler.Cok sukur bugun daha iyi gorunuyolardi iyiye gidiyor dedi dr.Bize dua edin nolur:-(
35 günlÜkler. 28 günü yoğun bakımda geçti teyzesi şimdi evdeyiz. Duru ve Doğa kızlarımın ismi.Sizinkiler kaç aylık.bide isimlerini merak ettim:)