İkizlerle Yeni Hayat

Neryukseldi canim ya ben de sizden yrdim isticektim.bebeklere ne zaman basladiniz gaz ilacini die.daha dort gunluhiz ve bu evdeki henuz ikinci gecemiz.
esimle yalniziz ve cok zorlaniyorum.cok agliyolar.
emzirme mams duzemi kurmak icin erken mi.yoksa saatli mi emzirecez valla sastim.sut yavas yavas artiyo.uc beslenmeden birinde mama desteklersiniz dedi dr.
size ne denilmisti.
bi kimse de yok yardim edecek evde.agrilarimla birlikte zorlaniyorum.
mama destegi yapiyomusun.nasil bi duzende.
gaz ilaci adi ne.
ilk kontrol sali gunu.o zaman aliriz artik
Canim. Bebekler agliyorsa actir. Bana doktor once emzir sonra mama ver dedi. Kan sekerleri duser. Sen de oyle yap. Daha sonra o sekilde verirsin mamayi. Sarilik da olurlar ac kalirsa. Hatta sekerli su bile ver az ama. Ben verdim. Sarilik felan olmadılar. Gaz ilaci için size erken sanirim. Sab diye bir marka kullaniyorum. Ama yine se de agliyolar. Seninki acliktandir. Mama ver. 2 saatte bir. Once emzir sonra mama ver.

Bende almıştım otribebenin burun aspiratöründen ama prematürelerde kullanılırmı onu yarın doktora soracağım. Gaz ilacı olarak ne kullanıyorsun? Sen nasıl oldun lohusalık Orluyormu? Gerçi iki bebek olunca lohusalık diye bir şey kalmıyor.
Ben iyiyim. Arada bir geliyorlar. Agliyorum. Kayinvalisemle bakiyoz ama yardimci bulursam eger gidecek. Onun cok faydasi oluyor. Bebekleri esimle ona birakip sık sık disari cikiyorum. Rahatliyorum. Gece de faydasi cok. Bazen mama verdigimiz saatte beni uyandirmiyor biraz daha fazla uyumuş oluyorum. Ama gidecek. Benimkiler 18inse 2 ayi dolduracaklar. Gaz ilaci olarak sabi onerdi doktor. Duzenli kullanmak gerekiyor ama biz basta oyle kullanmadik. Hemen fayda etmiyor. Bi muddet sonra gosteriyor. Azaldi ama hala gaza devam. Kizlar kendinize zaman ayirin bakan birileri varsa. Cikin disari hava alin. Yoksa cok zor
Eşinize de verin bebek bakimino. Tum sorumlulugu almayin. Yipranirsiniz

Ben iyiyim. Arada bir geliyorlar. Agliyorum. Kayinvalisemle bakiyoz ama yardimci bulursam eger gidecek. Onun cok faydasi oluyor. Bebekleri esimle ona birakip sık sık disari cikiyorum. Rahatliyorum. Gece de faydasi cok. Bazen mama verdigimiz saatte beni uyandirmiyor biraz daha fazla uyumuş oluyorum. Ama gidecek. Benimkiler 18inse 2 ayi dolduracaklar. Gaz ilaci olarak sabi onerdi doktor. Duzenli kullanmak gerekiyor ama biz basta oyle kullanmadik. Hemen fayda etmiyor. Bi muddet sonra gosteriyor. Azaldi ama hala gaza devam. Kizlar kendinize zaman ayirin bakan birileri varsa. Cikin disari hava alin. Yoksa cok zor
Eşinize de verin bebek bakimino. Tum sorumlulugu almayin. Yipranirsiniz
Arada bir banada geliyorlar. Özellikle uykusuzluk beni çok zorluyor. Ben kv yanımda yardım ediyor. Ama o ilgilense bile ben yanından ayrılamıyorum merak ediyorum. Fazla koruyucuyum galiba. Canım seninkiler kaç ml süt ve mama alıyorlar bir öğünde ayrı ayrı?

biberonlar için ebebekten deterjan almıştım. onunla yıkıyorum hepsini. biberonların hepsini başta kaynatmıştım zaten kullanmadan. arada yine de kaynatıyorum. sterizatör almadım. zaten sürekli yıkıyorum çünkü sürekli kirleniyor :KK70: süt sağma makinesi çok işime yaradı mesela. çünkü kızım pek ememiyor. park yatak aldık ikisi beraber yatıyor.
Süt sağma makineni öneriyosan adı ne kaça nerden aldın canım

Doğru bir yazı olmuş. Ama ben genede Türk annesi olmaktan gururluyum:))

zaten büyüdüğümüz kültürün çok dışına çıkmamız mümkün değil ama bazen belki daha rahat olup oluruna bırakmak daha iyi olabilir bizim için kendimizi daha az yıpratmamız için :)

Merhaba arkadaslar,
Benimde zaman azaldikca korkularim artiyor, sizin yazdiklarinizi okuyorum iyice stres oldum:) Esimde annemde oldukca agir kanlilar, onlara kalirsam isim cok zor kendim hallederim diyorum ama sezeryanli olunca 3-4 gun zor olacak biliyorum. Allah hepimize kolaylik versin, bu gunler gecip gidecek insallah. Hem bitsin bu hamilelik istiyorum hem nasil yapicaz bebeklerle basetmeyi bilmiyorum:)
Benim oglumda ilk uc ay cok gaz sancisi olmustu surekli agliyordu, ozellikle aksamlari. Ben care olarak karnina sicak koymayi bulmustum. Eczanelerde Hot/Cold pack isimli (cesitli markalarin vardi) daha cok fizik tedavi amacli kullanilan boyle bir torba icinde mavi renkli jeller satiliyor, biliyorsunuzdur belki. Benim kuzen fizik tedavi uzmani o soylemisti cok dua etmistim. Jeli mikrodalgada 8 sn filan isitiyorduk, sonra karnina tulbentle sariyorduk, mayisip uyuyordu, cok rahatlatiyordu. hemen isinip gec soyuyan bir madde. Ondan once havlu utuleyip koyuyorsdum hemen soguyordu, sicak su torbasindan korktum akar filan diye koyamadim. bu jeli tavsiye ederim, sizinkilere de iyi gelir belki.
Herkese Kolayliklar dilerim.

kızlar hepimizin okuyup da kendimize çeki düzen vermemiz gereken bir yazı diye düşünüyorum

http://dunyalilar.org/turk-anasi-alman-anasi-arasindaki-20-fark.html
İki tarafında doğruları var en güzeli kendimize uygun olanı kullanmak mesela ben kızımı isminden çok sevgi sozcukleri kullanarak severim kızım bundan çok mutlu sanırım benimm yapmam gereken biraz daha rahat olmak fazla pimpirikliyim genele baktığımda türk annesi oldüğüm için mutluyum

Merhaba arkadaslar,
Benimde zaman azaldikca korkularim artiyor, sizin yazdiklarinizi okuyorum iyice stres oldum:) Esimde annemde oldukca agir kanlilar, onlara kalirsam isim cok zor kendim hallederim diyorum ama sezeryanli olunca 3-4 gun zor olacak biliyorum. Allah hepimize kolaylik versin, bu gunler gecip gidecek insallah. Hem bitsin bu hamilelik istiyorum hem nasil yapicaz bebeklerle basetmeyi bilmiyorum:)
Benim oglumda ilk uc ay cok gaz sancisi olmustu surekli agliyordu, ozellikle aksamlari. Ben care olarak karnina sicak koymayi bulmustum. Eczanelerde Hot/Cold pack isimli (cesitli markalarin vardi) daha cok fizik tedavi amacli kullanilan boyle bir torba icinde mavi renkli jeller satiliyor, biliyorsunuzdur belki. Benim kuzen fizik tedavi uzmani o soylemisti cok dua etmistim. Jeli mikrodalgada 8 sn filan isitiyorduk, sonra karnina tulbentle sariyorduk, mayisip uyuyordu, cok rahatlatiyordu. hemen isinip gec soyuyan bir madde. Ondan once havlu utuleyip koyuyorsdum hemen soguyordu, sicak su torbasindan korktum akar filan diye koyamadim. bu jeli tavsiye ederim, sizinkilere de iyi gelir belki.
Senin az kalmış ben şimdiden bunlari düşünüyorum hem heyecanla dogsunlar istiyorum hemde korkuyorum tek olsa hiç sorun tek kızıma cok rahat baktım ama ikiz farklı etraftnda ikiz oldugunu duyunca acıyan gözlerle bakıp yaa çok zor diye insanı dahada dibe çekenler oluyor inşallah gaz siz olurlar Allah kolayliklarindan versin

doğum yapan annelere bir sorum olacak, ameliyat yeriniz sizi çok zorladı mı yoksa çabucak toparladınız mı? hemen kalkabildiniz mi ertesi günü mesela? bebekleri kucağınıza almada bir sorun oldu mu?

doğum yapan annelere bir sorum olacak, ameliyat yeriniz sizi çok zorladı mı yoksa çabucak toparladınız mı? hemen kalkabildiniz mi ertesi günü mesela? bebekleri kucağınıza almada bir sorun oldu mu?
Canim benim 2 gunun agriliydi ama genede kizlarimi kucagima aldim hemen 5 gun sonrada pek biseyin kalmiyor topatlaniyorsun. . Biz 40 mizu dun cikardik şükür gazimiz ins azalir . Bol bol dinlenin ve uyuyun

Canim benim 2 gunun agriliydi ama genede kizlarimi kucagima aldim hemen 5 gun sonrada pek biseyin kalmiyor topatlaniyorsun. . Biz 40 mizu dun cikardik şükür gazimiz ins azalir . Bol bol dinlenin ve uyuyun

ay maşallah. umarım gaz sorununuz da biter güzel güzel büyür kuzucuklar. darısı başıma.

İlk doğumumda sezeryandı ( 7 yıl önce ) o zaman çok rahattım, hemen ertesi gün kalktım, fazla ağrım da olmadı. Belki yaşın da etkisi vardır. İkizlerde de ertesi gün kalktım yürüyüş filan yaptım ama ağrım sanki biraz daha fazla oldu, tabi öyle dayanılmayacak bir ağrı değil,( çoğunlukla gaz ağrısıydı benimki). İkinci sezeryan olduğu içindir belki. Bebekleri kucağıma alıp emzirebildim, çok fazla sorun olmadı.
Ayrıca zaten yürüyüş yapmak gerekiyor sezeryandan sonra hem gaz sancısı için hem de kan dolaşımı için.

İlk doğumumda sezeryandı ( 7 yıl önce ) o zaman çok rahattım, hemen ertesi gün kalktım, fazla ağrım da olmadı. Belki yaşın da etkisi vardır. İkizlerde de ertesi gün kalktım yürüyüş filan yaptım ama ağrım sanki biraz daha fazla oldu, tabi öyle dayanılmayacak bir ağrı değil,( çoğunlukla gaz ağrısıydı benimki). İkinci sezeryan olduğu içindir belki. Bebekleri kucağıma alıp emzirebildim, çok fazla sorun olmadı.
Ayrıca zaten yürüyüş yapmak gerekiyor sezeryandan sonra hem gaz sancısı için hem de kan dolaşımı için.

o zaman ameliyat sonrası yürüyüş yapmaya çalışayım. teşekkür ederim.

B
enim genel anesteziydi hemen kalktım. Ama dikişleri koruman lazım unutup çok ağır kaldırmamak lazım canım.

Merhaba arkadaslar,
İkizler zamanında gelirse bir sıkıntı yaşamazsın. Organize olmak hızlı olmak gerekiyor. Biraz da kafaya takmamak. Süperman değiliz neticede. Benim eşim elinden geldiğince yardım ediyo ama asıl iş annede bitiyor. Uykusuz kalmamamız lazım. Her fırsatta uyumak lazım. İkizlerine tek bakanlar var. Nasıl yapıyorlar anlatsalar keşke. Elim çok yavaş özellikle giydirme aşamasında. Ama bir şekilde hızlancam. Bu arada bir kalem daha düştü. Almam dediğim buhar makinesinide aldım mecburrr:)) kızlarımın burnu tıkandı. Kalorifer çok kurutuyor çünkü.

X