- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
Bez olarak molfix 1 numara kullanıyoruz. Şimdilik memnunuz. A-101 de çok uyguna var. Ordan aldık bir kaç paket. Ama şöyle bir hataya düştük hastanedeyken internetten 6 paket 0 numara sipariş ettik. Serpilince kızlar siparişi iade etmek zorunda kaldık..
Çok fazla bez istiflememek lazımmış. Kampanya olunca insanın alası geliyor:) benimkiler 1900-2100 civar oldular. Zayıflatmadıysak eğer. Yan yatırıyoruz. Ama bazen sırt üstü dönüyorlar. Aklım onlarda kalıyor. Desteklemek lazım etraflarını. Sistematiğe bağlayabilsem uyuyacağımda işte her hesap plan tutmuyor. Pratiği başka oluyor. 3 saatte bir besliyoruz. Bazen çok acıkıyorlar bazen cok uyuyorlar. Bende soruyorum valla. İnsan tecrübeli anneleri görünce merak ediyor. Ama bennim tecrübem çok kısıtlı canım. Tecrübeli anneler gelse keşke daha çok sorsak:)) doğum yapınca kimse uğrayamıyor pek..bende primanın 1 numarası var da birsürü ama ilk doğduklarında sızıntı falan olmasın bir bakayım duruma göre diye 1 tane aldım 0 numaradan. bir de kızlarda daha az sızıntı oluyormuş da herhalde oğlanlarda o sorun daha fazla oluyormuş.
şu anda kaç kilo oldular en son halleri? yan mı yatırıyorsunuz ? uyku düzenin nasıl sen dinlenebiliyor musun? 3 saatte 1 mi besliyorsun? :) ne çok soru sordum değil mi :)
Çok fazla bez istiflememek lazımmış. Kampanya olunca insanın alası geliyor:) benimkiler 1900-2100 civar oldular. Zayıflatmadıysak eğer. Yan yatırıyoruz. Ama bazen sırt üstü dönüyorlar. Aklım onlarda kalıyor. Desteklemek lazım etraflarını. Sistematiğe bağlayabilsem uyuyacağımda işte her hesap plan tutmuyor. Pratiği başka oluyor. 3 saatte bir besliyoruz. Bazen çok acıkıyorlar bazen cok uyuyorlar. Bende soruyorum valla. İnsan tecrübeli anneleri görünce merak ediyor. Ama bennim tecrübem çok kısıtlı canım. Tecrübeli anneler gelse keşke daha çok sorsak:)) doğum yapınca kimse uğrayamıyor pek..
Tecrübelerinden bizi mahrum bırakma lütfen. Pratik olarak yaptığın şeyler neler? Biberonları sürekli sabunluyor musun yoksa sıcak suyamı koyuyorsun? Ben sabun kullanmıyorum mesela. Çallalayıp sıcak suda tutuyorum. Çünkü sterizatör almıştım weewell in o da 1 haftada pas tuttu([/QUOT
Tecrübelerinden bizi mahrum bırakma lütfen. Pratik olarak yaptığın şeyler neler? Biberonları sürekli sabunluyor musun yoksa sıcak suyamı koyuyorsun? Ben sabun kullanmıyorum mesela. Çallalayıp sıcak suda tutuyorum. Çünkü sterizatör almıştım weewell in o da 1 haftada pas tuttu(
Süt sağma makinesini hangi marka aldınız ? Memnun musunuz? Bir de biberonların içini yıkamak için fırçalar var almamız gerekir mi?biberonlar için ebebekten deterjan almıştım. onunla yıkıyorum hepsini. biberonların hepsini başta kaynatmıştım zaten kullanmadan. arada yine de kaynatıyorum. sterizatör almadım. zaten sürekli yıkıyorum çünkü sürekli kirleniyorsüt sağma makinesi çok işime yaradı mesela. çünkü kızım pek ememiyor. park yatak aldık ikisi beraber yatıyor.
Ben lansinoh kullanıyorum ikili. Memnunum şimdilik...Süt sağma makinesini hangi marka aldınız ? Memnun musunuz? Bir de biberonların içini yıkamak için fırçalar var almamız gerekir mi?
hayirli olsun bebeklerin eve gelmis ne guzel, insallah bizlerde o gunleri goruruz sikintisiz.Kızlar ikizlerimin burnu tıkanıyor. Ne yapmak lazım? Buhar makinesi mi almalıyım? Marka olarak önerebileceğiniz bir şey var mı?
Çok teşekkür ederim. Darısı herkesin başına. Bende düşündüm su ısıtıcısını. Şimdi tülbent ıslayıp kalorifere koyuyorum. Pazartesi kontrol var dr a sormayı düşünüyorum bu konuyu. Bir de demir için damla kullanıyoruz ferrum. O kabızlık yaptı sanırım ikizlerde. Onuda sorcam.hayirli olsun bebeklerin eve gelmis ne guzel, insallah bizlerde o gunleri goruruz sikintisiz.
Burun tikanikligi icin eczanelerde serum fizyolojik satiliyor, kucuk kucuk plastik kaplarda. Onlardan kullanabilirsin, yalniz premature olunca baska bir uygulama var mi bilmiyorum. Odayi nemlendirmek icin ben soguk buhar veren makine almistim, hic is gormedi, hem odayi soguttu, hemde butun heryeri acayip bir tozla kapladi. o nedenle tavsiyem sicak buhar veren makineler, onlarda biraz pahali sanirim. eger hemen cozum istersen, mutfakta kullandigimiz su isiticinin kapagi acik bir sekilde oda kapisi kapali iken calistir, surekli kapanmadan kaynar ve kisa surede odanin nemini arttirir. Yalniz bu da uzun vadede masrafli bir cozum:)
Kolayliklar dilerim, bebislerinle saglikli uzun bir omur gecirirsin umarim.
Süt sağma makinesini hangi marka aldınız ? Memnun musunuz? Bir de biberonların içini yıkamak için fırçalar var almamız gerekir mi?
Tekli mi ikili mi aldınız?ben philips avent almıştım makineyi.... biberonlar da o marka..... makineyle uyumlu yani..... memnunum iyiki de almışım yani. o fırçalar da gerekli bence. çünkü onunla yıkamak çok rahat gerçekten.
Gecmis olsun canim. Bebeklerine kavusmana sevindim. Burun tikanikligi icin eczaneden otribebenin burun acici aparatlari var. Serum fizy. Ile beraber onu kullaniyorum. Buhar mak. Pek isimi gormedi benim de.Kızlar ikizlerimin burnu tıkanıyor. Ne yapmak lazım? Buhar makinesi mi almalıyım? Marka olarak önerebileceğiniz bir şey var mı?
Kızlar ikizlerimin burnu tıkanıyor. Ne yapmak lazım? Buhar makinesi mi almalıyım? Marka olarak önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bende almıştım otribebenin burun aspiratöründen ama prematürelerde kullanılırmı onu yarın doktora soracağım. Gaz ilacı olarak ne kullanıyorsun? Sen nasıl oldun lohusalık Orluyormu? Gerçi iki bebek olunca lohusalık diye bir şey kalmıyor.Gecmis olsun canim. Bebeklerine kavusmana sevindim. Burun tikanikligi icin eczaneden otribebenin burun acici aparatlari var. Serum fizy. Ile beraber onu kullaniyorum. Buhar mak. Pek isimi gormedi benim de.
Gazlari varsa sakin olmak gerek. Cok aglarlar muhtemelen. Siz sakin olmalisiniz ki onlar da daha cabuk rahatlasinlar. Benimkiler bugun costu. Hic dinlenemedik. Uyuyamiyorlar da sancidan.
Gaz ilacini duzenli olarak vermek gerekiyormus. Biz duzenli vermeye yeni basladik. Dun iyilerdi sevinmistim ama bugun malesef. Yine aglamaya basladi benimki. Gorusuruz kizlar
Canım ben ebebekten kiddicare aldım. İyi fena değil. Odalarında yatırmıyoruz. Bizimle kalıyorlar. Birde içindeki yatağa meyil verdik kusmasınlar diye. Onun içinde yanyana yatıyorlarpark yatak kullananlar ne aldiniz bir tane yatakodasina alixam acil.
bir de titresimli anakucagi alan kullanan var mi
Biz 3 kişi bakmamıza rağmen zorlanıyoruz canım Allah kolaylık versin. Lohusa halimizle zor.Neryukseldi canim ya ben de sizden yrdim isticektim.bebeklere ne zaman basladiniz gaz ilacini die.daha dort gunluhiz ve bu evdeki henuz ikinci gecemiz.
esimle yalniziz ve cok zorlaniyorum.cok agliyolar.
emzirme mams duzemi kurmak icin erken mi.yoksa saatli mi emzirecez valla sastim.sut yavas yavas artiyo.uc beslenmeden birinde mama desteklersiniz dedi dr.
size ne denilmisti.
bi kimse de yok yardim edecek evde.agrilarimla birlikte zorlaniyorum.
mama destegi yapiyomusun.nasil bi duzende.
gaz ilaci adi ne.
ilk kontrol sali gunu.o zaman aliriz artik
Tecrübelerinden bizi mahrum bırakma lütfen. Pratik olarak yaptığın şeyler neler? Biberonları sürekli sabunluyor musun yoksa sıcak suyamı koyuyorsun? Ben sabun kullanmıyorum mesela. Çallalayıp sıcak suda tutuyorum. Çünkü sterizatör almıştım weewell in o da 1 haftada pas tuttu(
Weewellin dibi pas tuttu. Ebebekteki satış sonrasında çalışan yetkilide bunu tespit etti canım. Bende ona şaşırıyorum. Beyaz değil bildiğin turuncu pas vardı. Defalarca temizlememe rağmen tekrar tekrar oluştu iade ettim bende.Hoşgeldin evineeee :))))
Senin şu an sütün ne kadar yağlı canım haberin var mı :)) saunlamadan olur mu hiç moms green yada friendly organic ürünleri var elde biberon yıkamak için onlardan gücenle kullanabilirsin ama sabunlamazsan direk mikrop yuvası olur onlar sabunlayıp durulayıp sterizlizatöre koyucan.bu arada allah seni emi :)) wevellin dibi denir orası pas tutmaz kireç tutar onun icinde suyun içine biraz limon tozu birazda sirke koyup sadece 12 dk steril et sonrada orayı bulaşık teliyle bi güzel yıka ön elektronik panel ve kurutucu kısmına su kaçırma ama dikkat et mis gbi olur haftada bir mutlaka yap bunu bşr deaf.en güzel streil ayarıda 15 dk buhar 30 dk kurutma olutor aklında olsun.
Ferrum kabızlık yapar hemde çok bu yuüzden günde iki defa bir cc mama yada sütlerine doğal zeytinyağ koyabilirsin küvözdede öyle yapıyorlar zaten.prematülin içerisine fantomalt mı koyuyorsun ??anne sütüne eoprotin daha iyi oluyor aklında olsun.bana da doktor aynı şeyleri söyledi ve benimkiler sonunda hiç emmedi haberin olsun ben 6 ay süt sağdım deli gibi.ama ben de senin yerinde olsam gene emzirmek diye uğraşmam sana şu an kilo lazım.bu arada tüm bu ek tozlar hep böbreği toruyor dikkat etmek lazım.
Emzirmeden sonra hep mama telif edin başlarda aç kalmasınlar süt mama dengesini göyle böyle kurarsınız en az 10 dk meme emmesi lazımdoyması için yutkuna yutkuna.
Parka yatağa eğim vermekle yan yatışlarnı bir ay sonra kontrol edemezsiniz mutlaka reflü yastığı alın benimki babyjem çok memnunum 1 yıl kullandım.
Burunları için buhar önerilmiyor ciğerlerine zarar diye sf ile asipire edebilirsin sadece onuda istediğin kadar yapalirsin gün içinde.sıcak suyun içine konulan buğu ilaçları var eczanelerde bulabilirsin en etkili onlar .cold mix var birde takalarına dökülen o da gayet iyidir.ilaç istemezsen soğanı yarıdan kes koy beşiklerinin başına .
40 ı çıKmadan azilacı kullanılmıyor biogaia ve zinco en doğal en etkilileri zaten gabu ne yapsanızda geçmiyor o da ayrı o yüzden deli gibi ilaç yüklemenin manası yok.
Anneler gününüz kutlu olsun :))