Yani istiyorm ama doktoru dinlicem tabiki galiba duzeltilmise gore baslatcak gerci biz duzeltilmis yas olarak bakmiyorz hic 3,5 ayliklar doguma gore ama gelisimleri cok ii oldugu icin duzeltilmis ayi soylemiyorzBen doktorunu dinle derim evet insan çok istekli oluyor ek gıda için ama bebeklerinin sindirim sistemleri uygun değil henüz annesi sonra kabızlık vb sorunlarla uğraşabilirsin ama tabi sen bilirsin
Bunu bir doktor Nasıl söyleyebilir anlayamıyorum. O Zaman'lar bu bilgiler yoktu tamam ama şimdi. Bebeklerinin şu an belli oranlarda vitamin ve minarel alması gerekiyor. Bu da ancak anne sütü veya mamayla mümkün 1 yaşına kadar da her ne kadar ek gıdaya geçsen de ana beslenme yine bunlarla olmalı. Ağız dolusu kusma fışkırır gibi oluyorsa reflü olabilir başka bir doktora gözük derim. Ona uygun mamalar var. Uygulaman gereken uygulamalar var. Muhallebiyi ek gıdada bile pirinç unuyla önermiyorlar.ben sadece bilgi vermek istedim tabi yine karar seninKizlar benim bebisler 3 ayliklar duzeltilmis 1.5 ayliklar. Sadece mama ile besliyordum. Ama mamayi da agiz dolusu kusuyorlar. Geçen dogum doktorum bebisler nasıl diye sordu. Çok kustuklarini soyleyince mama değiştir. O da olmazsa eskiden mama mi vardi muhallebi yap ver dedi. Bende iki üç gündür pirinc unu muhallebisi yapip veriyorum. Kusmalari bitti
Benimde bir kızım bir dönem emziği atıp kolumu emip sakinleşiyordu. Bende ısrarla emzik veriyordum. Ama ciddi çok sıkıntılı bir durum. Emzik hayatı kolaylaştırıyor resmen. D vitamini veriyorsan emziğe damlatabilirsin belki. Ama tadı geçince gene atabilir.Kızlar benim bitanesi emziksiz uyuyamıyo.emziği sevmiyo biz kandırarak veriyodık.şimdi bikaç gündür kanmıyo.almıyo.gözlerinden uyku akıyo ama uyuyamıyo.basıyo çığlığı.akşam oldukça stres oluyorum ben de.nasıl uyutabilirm?emziksiz uyutanlar nasıl yapıyosınuz? Emmiyo bu arada.
Bizde tam 3 aylık olduk aramızda pek fazla bir şey yok. Benim kızımda 1 kg düşük erkekten. Kıza biberon imkansız almıyor sürekli gazını çıkartmanı istiyor vs çok üzülüyordum özellikle herkes yorum yapınca üzülme sağlıklı mı sağlıklı kucağımızda mı evet varsın biraz diğerinden küçük olsun he de geç :) ben emziği reçele batırırken yakaladım annemleri:) sen kararlı dur bir süre sonra vazgeçeceklerKilo alıyo çok şükür ama diğerinden daha az.benim üzüldüğüm şey de kapaditesi daha fazla küçükken hep o daha fazla içerdi öbürü çıkarırdı fazlasını.hep bu biberon yüzünden böyle yapıyo. Ne meme seviyo ne biberon.böylesini ne gördüm ne duydum.
Ben de hep düzeltilmişe gmre hareket ediyorum ama laf anlatamıyorum etrafımdakilere.geçen yine konu açıldı.düzeltilmiş 3,5 aylıklar.bunlar mı 3,5 aylıklar deyip gülüyo eşim. Biri emzik turmuyo diye kv sürekli ya pekmeze batıralım der ya reçele.her seferinde hayır diyorum.bıkmadı denemekten.
Bizimkiler emzikle uyuyor anakucağında cnm, sende emziksiz kucağında geze geze sallıyarak deneyebilirsin dikkati dağılır belki, bazen bizim ufaklık emzikle bile çığlık çığlığa oluyor o zaman inatla emzikle sallayarak hiişşşş diyerek onu susturuyoruz mecburen uyuyor...Kızlar benim bitanesi emziksiz uyuyamıyo.emziği sevmiyo biz kandırarak veriyodık.şimdi bikaç gündür kanmıyo.almıyo.gözlerinden uyku akıyo ama uyuyamıyo.basıyo çığlığı.akşam oldukça stres oluyorum ben de.nasıl uyutabilirm?emziksiz uyutanlar nasıl yapıyosınuz? Emmiyo bu arada.
ne kadar doğru olur benim önermem bilmiyorum ama humana ar yada milupa ar ı bir dene bakalım. Reflülü bebekler için yada eczacına sor. Beni yanlış anlam lütfen amacım sana yardımcı olmak. Tabi ki sen onların annesisin en iyisini sen bilirsinAbim çocuk doktoru o da net bi sey diyemiyor. Pirinc unu keci sutu ile muhallebi yapiyorum . Biraz sulandirip biberon ile veriyorum. Bizimkiler mamayi agiz dolusu kusuyorlar. Günde 4,5 defa değiştirmek zorunda kaliyordum. Bu muhallebiyi yiyince kusma kalmadı. Mama da arada veriyorum yine kusmalar başlıyor.
Ben de avent almış tim çok akiyor du anne göğsü gibi olan modelden. Sonra dr browns aldım hem gaz için hem başlık numaraları var onları artırıyor um 2 3 numaralardayiz şimdi. İlk prematüre almıştım mesela.Kızlar ya doğru düzgün biberon bulamadım,en iyisi avent diye aldık oda daha çocuğun ağzına doğru eğdirirken fışkırıyor çocuğun yüzü gözü mama oluyor korkuyorum gözüne bişey olur diye olmaz dimi
Bizde avent'in 2 numarası da varda oda 2 delikli daha çok akıtır ilerde kullanırım,medela iyi diyorlardı pahalı ve internetten almam lazım ona da güvenemedim o kadar para verip aynısı olursa diyeBen de avent almış tim çok akiyor du anne göğsü gibi olan modelden. Sonra dr browns aldım hem gaz için hem başlık numaraları var onları artırıyor um 2 3 numaralardayiz şimdi. İlk prematüre almıştım mesela.
Maşallah onlara :)Yani istiyorm ama doktoru dinlicem tabiki galiba duzeltilmise gore baslatcak gerci biz duzeltilmis yas olarak bakmiyorz hic 3,5 ayliklar doguma gore ama gelisimleri cok ii oldugu icin duzeltilmis ayi soylemiyorz
Valla canim bizim en memnun kaldigimiz biberon avent oldu hala 1 numarasini kullaniyorm gerci 2 ye daha gecmedik ama bizde hic oyle akma falan olmuyo yani cok rahat yiyolar sendemi 1 numarasini kullaniyosnKızlar ya doğru düzgün biberon bulamadım,en iyisi avent diye aldık oda daha çocuğun ağzına doğru eğdirirken fışkırıyor çocuğun yüzü gözü mama oluyor korkuyorum gözüne bişey olur diye olmaz dimi
Evet canım 1 numarasını kullanıyorum,240 lık olanı 2 numara 2 delikliymiş onu hiç kullanamam şuan onun ağızlığını değiştirip kullanıyorum,her zaman akma olmuyor ama bazen aceleyle yedirmeye çalıştığımızda eğerken biberonu fışkırıyor yüzlerine sinir oluyorumValla canim bizim en memnun kaldigimiz biberon avent oldu hala 1 numarasini kullaniyorm gerci 2 ye daha gecmedik ama bizde hic oyle akma falan olmuyo yani cok rahat yiyolar sendemi 1 numarasini kullaniyosn
Can'ım mama sıcak olduğunda gaz sıkışmasından fışkırabiliyor. Her zaman yapmıyorsa mamanın sıcaklığına dikkat et derim.Evet canım 1 numarasını kullanıyorum,240 lık olanı 2 numara 2 delikliymiş onu hiç kullanamam şuan onun ağızlığını değiştirip kullanıyorum,her zaman akma olmuyor ama bazen aceleyle yedirmeye çalıştığımızda eğerken biberonu fışkırıyor yüzlerine sinir oluyorum
Yok canım sıcaklığına bakıp öyle veriyoruz zaten çalkalayınca fışkırıyor o ayrı neyse artık çaresi yok arada olacak demek kiCan'ım mama sıcak olduğunda gaz sıkışmasından fışkırabiliyor. Her zaman yapmıyorsa mamanın sıcaklığına dikkat et derim.
Emziren annelerde çok oluyormuş canım gerçi biliyorsundur vitamin eksikliği büyük ihtimalle,bol protein almalısın,birde hamileyken kullandığımız decavit vardı D vitamini için ona devam edenler varmış doğumdan sonra doktoruna sorup devam edebilirsin belkiKızlar saç dökülmesi devam ediyor. Artık bir takviye almam gerektiğini düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Kızlar saç dökülmesi devam ediyor. Artık bir takviye almam gerektiğini düşünüyorum. Önerebileceğiniz bir şey var mı?