İkizlerle Yeni Hayat

Central da mı yaptın doğumu? Maşallah onlara. Artık maraton başlıyor. Senin 1+2 birde. Allah kolaylık versin.

Evet orada Figen hanımla yaptım. Sizlere bir kaç sorum olacak,

Sezeryan sonrası nasıl uyudunuz? Sırtüstü yatamıyorum. Yan hiç denemedim bile.
Normal yatış halinize ne zaman geçebildiniz?

Evet orada Figen hanımla yaptım. Sizlere bir kaç sorum olacak,

Sezeryan sonrası nasıl uyudunuz? Sırtüstü yatamıyorum. Yan hiç denemedim bile.
Normal yatış halinize ne zaman geçebildiniz?
Ben sırtüstü uyudum bir süre. Lohusalığında dikkat etmen lazım. İlk kontrole 1 hafta sonra çağırmışlardı beni. 1 ayı geçik kanamam devam etmişti.

Bu uyku işini bi araştırıp deneyim ins ise yarar ama bizimkiler catliycak gibi agliyor evde hamak ve salincak var kendilerini atacaklar ondan nerdeyse tek çarşaf care oluyor o da çok zor tahmin edersin bizi mahvediyor. Ama durmuyorlar başka türlü. Akşam kaşık mamasina ben de geçti m saat kaç gibi veriyorsun ve onunla kaç saatte bir uyanıyorlar emziriyor musun.ben dr kahvaltı corba az az veriyorum ama kabiz oluyorkar ya ek gida ya da mama değiştirdim ondan.kahvalti nasıl haxirliyorsun hergün yumurta verilir mi acaba bi de tek tek mi veriyorsun yumurta peynir vb. İkiz annesini ikiz annesi anlar ne cok sormuşum
Uyku en az beslenme kadar onemli inan Tracy hogg un kitabini aldim gecen hafta ordan uygulamaya basladik bakalim insallah basaririz ama inan bana tum gun uyku duzenleri olmadigi icin gece de uyumuyorlar ben daha ordaki gunduz duzenini uygulayamadim ama geceyi uyguluyoruz ise yariyor gibi sende arastir netten ama kitapta cok uzun uzun yazmis
Alip okumani tavsiye ederim mutlaka
Kahvaltida 1_2 tatli kasigi labne peyniri ve bebek ekmegini suyla yumusatiyorum bir kasede baska bir kasede 2_3 biskuvi en son kendim yaptim hipp ya da cici bebe az da olsa ya da ev keki, 1 cay kasigi pekmez bunu islatiyorum once ceyrekle basladim simdi tama gectik yumurta sarisi 8.aydan itibaren biraz ceviz de rendeliyorum bir ondan bir labneden yediriyorum hepsini tam karisim yapinca yemediler
Onun disinda meyve,yogurt eger meyveyi yemedilerse meyveli yogurt veriyorum
Oglen sebze puresi (patates havuc kabak irmik mutlaka atiyorum ikisi bazen ucu )
Ya da tarhana corbasi,yogurt corbasi bazen sehriye corbasi pirinc corbasi domates corbasi bunlari iciriyorum biz de yemege gecemedik iste boyle
Aksam 7_7 30 gibi kasik mamasi veriyorum 8 de yatsinlar diye gun icinde de aralarda emziriyorum benim kizlarin biri 6 aylikken biri de gecenlerde biberonu istemediler artik o yuzden mama veremiyorum sadece emiyorlar gece de 11 12 gibi emziriyorum gece de ne zaman isterlerse en cok 5 saatte bir falan ama gece beslenmesini de artik kesmek gerekiyormus
Ben de cok uzun yazdim ama insan ikiz annesi olunca boyle oluyor:)

İyi geceler annişler,bebişleriniz destekli oturmaya başladı mı, başladıysa ne zaman acaba?
Benimkiler 5 ay dolduğunda dizime hafif yatar gibi oturtmak istedim her zaman yaptığım gibi.istemedi.direndi ve doğruldu :) ondan beridir oturuyo.sonra diğerini ben denedim o da oturdu.bu dediğim bi hafta önce oluyo tabi.

Bugün doktor kontrolümüz vardı. Benimkiler düzeltilmiş 5 ay doğum tarihine göre 6,5 aylık oldular. Doktorumuz ek gıdaya başla dedi. Ben düzeltilmiş 6 ayı beklerim diye düşünüyordum. Kafam karıştı.
Birde kızlarımdan birine egzama teşhisi koydu. Onada çok üzülüyorum. Krem kullanacağız 1 hafta. Bakalım ne olacak:KK43:
Geçmiş olsun tatlım hangi bölgede var egzama? Bence başlama derim bebeklerin ilk 6 ay sindirim sistemleri sadece anne veya devam sütüne uygunmuş. 1 yaşına kadar da ana besin yine bunlar ek gıda adı gibi ek olarak kalmalı ne yedirirseniz yedirin ihtiyaçları olan vitamin ve minaralleri sadece anne veya devam sütü ile verebilirsiniz diyor tüm güvendiğim uzmanlar.

Evet cnm tamamn mama ile besleniyorz 2 ay emdiler sadece zaten sutum azdi zamanla iyice azaldi emmeyide biraktilar zaten tutmadilar bidah onun icin erken baslamayi dusunuyorm doktormz daha erken dedi ama bakalim arastiriyorm simdiden
Ben doktorunu dinle derim evet insan çok istekli oluyor ek gıda için ama bebeklerinin sindirim sistemleri uygun değil henüz annesi sonra kabızlık vb sorunlarla uğraşabilirsin ama tabi sen bilirsin

Kızlar benimkiler de normal 5 ay ,düzeltilmiş 3,5 aylıklar.6. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyodum ama biri müthiş işyahsız.yani diğeri 120 cc içerken o 70 içiyo bırakıyo.sorun da şu.biberon ve emzik sevmiyo.ağzına değince bıyakk diyo zorla veriyorum.emmiyo da.memeye de aynını yapıyo.o yüzden açlıktan mecburen nefsini köreltcek kadar içip bırakıyo.sonrasında uykusunda ne verebilirsem o.acaba diyorum onu ek gıdaya ek başlatsam mı ?Sizz e dersiniz?
tatlım bizim düzeltilmiş yaşa göre hareket etmemiz gerek kilo alımında sorun yoksa bence acele etme

Kilo alıyo.uykusunda verdiğim için kalanını. Ama Eskiden o daha öndeyken şimdi diğeri geçti onu. Çocuğumun kilo almasına sevinemiyorum diğeri geri kaldı diye.bence sen yavaştan başlayabilirsin.seninkiler bi ay büyük bizden.ben de normal 6 dolunca başlamayı düşünüyorum hemen.düzeltilmiş 4,5 oluyo yani. Yoksa daha fazla direnemicem.bu aralar herkesten nasıl 4 ayda başladıklarını dinliyorum sürekli. Herkes söyleyince eşim de etkileniyo.ben de sürekli "ama benimkiler erken doğdu" diyen pimpirikli anne oluyorum.
Benimkiler de öyle erkekle arasında 1 kg var kızın. İnsanlara da sinir oluyorum aaa bu niye zayıf kalmış diyorlar ya hemen bir kıyaslama.kızın Hakkı'nı da oğlana yediriyorum kızım fit kalsın diyorum :)

Benimki de acaba
Bizimkiler goruntulu konusmada seviyor .Bugun gene konustular kizlardan biri zayif oradan kardesi kilo almis diyo kv ZAVALLI hic kilo almamis diyo. Sabahtan beri esimle kavga ediyoruz zavalli ne demek ya ben mi abartiyorum
bizimkiler de takmıştı hatta bir ara eşime acaba kızın Hakkı'nıda erkeğe mi yediriyor dedi cahilliğine verip gülüp geçeceksin bir de bunları kafaya takarsak zaten işimiz zor.

Kizlar benim bebisler 3 ayliklar duzeltilmis 1.5 ayliklar. Sadece mama ile besliyordum. Ama mamayi da agiz dolusu kusuyorlar. Geçen dogum doktorum bebisler nasıl diye sordu. Çok kustuklarini soyleyince mama değiştir. O da olmazsa eskiden mama mi vardi muhallebi yap ver dedi. Bende iki üç gündür pirinc unu muhallebisi yapip veriyorum. Kusmalari bitti

tatlım bizim düzeltilmiş yaşa göre hareket etmemiz gerek kilo alımında sorun yoksa bence acele etme

Kilo alıyo çok şükür ama diğerinden daha az.benim üzüldüğüm şey de kapaditesi daha fazla küçükken hep o daha fazla içerdi öbürü çıkarırdı fazlasını.hep bu biberon yüzünden böyle yapıyo. Ne meme seviyo ne biberon.böylesini ne gördüm ne duydum.
Ben de hep düzeltilmişe gmre hareket ediyorum ama laf anlatamıyorum etrafımdakilere.geçen yine konu açıldı.düzeltilmiş 3,5 aylıklar.bunlar mı 3,5 aylıklar deyip gülüyo eşim. Biri emzik turmuyo diye kv sürekli ya pekmeze batıralım der ya reçele.her seferinde hayır diyorum.bıkmadı denemekten.

Son düzenleme:
Kizlar benim bebisler 3 ayliklar duzeltilmis 1.5 ayliklar. Sadece mama ile besliyordum. Ama mamayi da agiz dolusu kusuyorlar. Geçen dogum doktorum bebisler nasıl diye sordu. Çok kustuklarini soyleyince mama değiştir. O da olmazsa eskiden mama mi vardi muhallebi yap ver dedi. Bende iki üç gündür pirinc unu muhallebisi yapip veriyorum. Kusmalari bitti

Bizimkilerde hep mama yiyorlar,başlarda kusmaları çok normal bizimkilerde çok kusarlardı,ama hiç değiştirmedik mamayı,muhallebiyi de yeni duydum nasıl yapıyorsun? birde eskiden evet mama pek yokmuş ama şimdiki mamalar anne sütü gibi vitaminli,bence doğum doktoruna değilde çocuk doktoruna danış derim...

Geçmiş olsun tatlım hangi bölgede var egzama? Bence başlama derim bebeklerin ilk 6 ay sindirim sistemleri sadece anne veya devam sütüne uygunmuş. 1 yaşına kadar da ana besin yine bunlar ek gıda adı gibi ek olarak kalmalı ne yedirirseniz yedirin ihtiyaçları olan vitamin ve minaralleri sadece anne veya devam sütü ile verebilirsiniz diyor tüm güvendiğim uzmanlar.
Sırtında var ağırlıkla. Kuruluk şeklinde kızartılar var. Bende aynı fikirdeyim. Ama bu doktora giden bir kaç arkadaşım var onlarda başlamalısın dediler. Şu an hala bekliyorum başlamadım.

Bizdede oluyordu o. Yalnız o kusma sayılmaz. Çıkarma. Mide kapasitelerinden fazla verirsen oluyor. Birde benimkiler erken doğduğu için yaptılar. Bence yanlış yapıyorsun. Mama bırakıp muhalebiye geçmek olmaz. Kusmuyor diye de bu doğrudur diyemeyiz. Mamaların içinde bir sürü vitamin mineral var. Pirinç unundan bu vitaminlerin hangisini alır. Geçmişteki şeylerin bir çoğu organikti. Şimdi her şeyde bir üçkağıt var. Üstelik o bir kadın doğumcu çocuk doktoru değil. Sen ek gıdaya geçmişsin resmen. Çok konuştum kusrabakma.

X