Central da mı yaptın doğumu? Maşallah onlara. Artık maraton başlıyor. Senin 1+2 birde. Allah kolaylık versin.
Ben sırtüstü uyudum bir süre. Lohusalığında dikkat etmen lazım. İlk kontrole 1 hafta sonra çağırmışlardı beni. 1 ayı geçik kanamam devam etmişti.Evet orada Figen hanımla yaptım. Sizlere bir kaç sorum olacak,
Sezeryan sonrası nasıl uyudunuz? Sırtüstü yatamıyorum. Yan hiç denemedim bile.
Normal yatış halinize ne zaman geçebildiniz?
Her biberonu bir kere kullanıp biriktirip steril makinesine koyuyorum.Kızlar biberonları nasıl temizliyorsunuz? Her seferinde sterlin edilmeli mi?
Uyku en az beslenme kadar onemli inan Tracy hogg un kitabini aldim gecen hafta ordan uygulamaya basladik bakalim insallah basaririz ama inan bana tum gun uyku duzenleri olmadigi icin gece de uyumuyorlar ben daha ordaki gunduz duzenini uygulayamadim ama geceyi uyguluyoruz ise yariyor gibi sende arastir netten ama kitapta cok uzun uzun yazmisBu uyku işini bi araştırıp deneyim ins ise yarar ama bizimkiler catliycak gibi agliyor evde hamak ve salincak var kendilerini atacaklar ondan nerdeyse tek çarşaf care oluyor o da çok zor tahmin edersin bizi mahvediyor. Ama durmuyorlar başka türlü. Akşam kaşık mamasina ben de geçti m saat kaç gibi veriyorsun ve onunla kaç saatte bir uyanıyorlar emziriyor musun.ben dr kahvaltı corba az az veriyorum ama kabiz oluyorkar ya ek gida ya da mama değiştirdim ondan.kahvalti nasıl haxirliyorsun hergün yumurta verilir mi acaba bi de tek tek mi veriyorsun yumurta peynir vb. İkiz annesini ikiz annesi anlar ne cok sormuşum
Benimkiler 5 ay dolduğunda dizime hafif yatar gibi oturtmak istedim her zaman yaptığım gibi.istemedi.direndi ve doğruldu :) ondan beridir oturuyo.sonra diğerini ben denedim o da oturdu.bu dediğim bi hafta önce oluyo tabi.İyi geceler annişler,bebişleriniz destekli oturmaya başladı mı, başladıysa ne zaman acaba?
Açıklamaları beni tatmin etmedi doğrusuMus te la kullanıyorum ben ii die o da mı kötü ymus
Geçmiş olsun tatlım hangi bölgede var egzama? Bence başlama derim bebeklerin ilk 6 ay sindirim sistemleri sadece anne veya devam sütüne uygunmuş. 1 yaşına kadar da ana besin yine bunlar ek gıda adı gibi ek olarak kalmalı ne yedirirseniz yedirin ihtiyaçları olan vitamin ve minaralleri sadece anne veya devam sütü ile verebilirsiniz diyor tüm güvendiğim uzmanlar.Bugün doktor kontrolümüz vardı. Benimkiler düzeltilmiş 5 ay doğum tarihine göre 6,5 aylık oldular. Doktorumuz ek gıdaya başla dedi. Ben düzeltilmiş 6 ayı beklerim diye düşünüyordum. Kafam karıştı.
Birde kızlarımdan birine egzama teşhisi koydu. Onada çok üzülüyorum. Krem kullanacağız 1 hafta. Bakalım ne olacak
Ben doktorunu dinle derim evet insan çok istekli oluyor ek gıda için ama bebeklerinin sindirim sistemleri uygun değil henüz annesi sonra kabızlık vb sorunlarla uğraşabilirsin ama tabi sen bilirsinEvet cnm tamamn mama ile besleniyorz 2 ay emdiler sadece zaten sutum azdi zamanla iyice azaldi emmeyide biraktilar zaten tutmadilar bidah onun icin erken baslamayi dusunuyorm doktormz daha erken dedi ama bakalim arastiriyorm simdiden
tatlım bizim düzeltilmiş yaşa göre hareket etmemiz gerek kilo alımında sorun yoksa bence acele etmeKızlar benimkiler de normal 5 ay ,düzeltilmiş 3,5 aylıklar.6. ayda ek gıdaya başlamayı düşünüyodum ama biri müthiş işyahsız.yani diğeri 120 cc içerken o 70 içiyo bırakıyo.sorun da şu.biberon ve emzik sevmiyo.ağzına değince bıyakk diyo zorla veriyorum.emmiyo da.memeye de aynını yapıyo.o yüzden açlıktan mecburen nefsini köreltcek kadar içip bırakıyo.sonrasında uykusunda ne verebilirsem o.acaba diyorum onu ek gıdaya ek başlatsam mı ?Sizz e dersiniz?
Benimkiler de öyle erkekle arasında 1 kg var kızın. İnsanlara da sinir oluyorum aaa bu niye zayıf kalmış diyorlar ya hemen bir kıyaslama.kızın Hakkı'nı da oğlana yediriyorum kızım fit kalsın diyorum :)Kilo alıyo.uykusunda verdiğim için kalanını. Ama Eskiden o daha öndeyken şimdi diğeri geçti onu. Çocuğumun kilo almasına sevinemiyorum diğeri geri kaldı diye.bence sen yavaştan başlayabilirsin.seninkiler bi ay büyük bizden.ben de normal 6 dolunca başlamayı düşünüyorum hemen.düzeltilmiş 4,5 oluyo yani. Yoksa daha fazla direnemicem.bu aralar herkesten nasıl 4 ayda başladıklarını dinliyorum sürekli. Herkes söyleyince eşim de etkileniyo.ben de sürekli "ama benimkiler erken doğdu" diyen pimpirikli anne oluyorum.
Benim kv de 5 aydır toplasan 2 gün bile görmedi çocukların ameliyat gününde bile yoktu. Allah sabır versin akıl sağlığını yitirmezsen iyi dedi ve yok :)) annem olmasaydı ne yapardım bilmiyorumSevmeye gelince varlar bakmaya gelince yoklar.
bizimkiler de takmıştı hatta bir ara eşime acaba kızın Hakkı'nıda erkeğe mi yediriyor dedi cahilliğine verip gülüp geçeceksin bir de bunları kafaya takarsak zaten işimiz zor.Bizimkiler goruntulu konusmada seviyor .Bugun gene konustular kizlardan biri zayif oradan kardesi kilo almis diyo kv ZAVALLI hic kilo almamis diyo. Sabahtan beri esimle kavga ediyoruz zavalli ne demek ya ben mi abartiyorum
Hayırlı olsun Allah çocuklarınla uzun sağlıklı güzel bir ömür geçirmeyi nasip etsinKızlar Perşembe itibariyle aranıza katıldım, çok çok güzel bir duyguymuş :)
tatlım bizim düzeltilmiş yaşa göre hareket etmemiz gerek kilo alımında sorun yoksa bence acele etme
Benimkiler de öyle erkekle arasında 1 kg var kızın. İnsanlara da sinir oluyorum aaa bu niye zayıf kalmış diyorlar ya hemen bir kıyaslama.kızın Hakkı'nı da oğlana yediriyorum kızım fit kalsın diyorum :)
Kizlar benim bebisler 3 ayliklar duzeltilmis 1.5 ayliklar. Sadece mama ile besliyordum. Ama mamayi da agiz dolusu kusuyorlar. Geçen dogum doktorum bebisler nasıl diye sordu. Çok kustuklarini soyleyince mama değiştir. O da olmazsa eskiden mama mi vardi muhallebi yap ver dedi. Bende iki üç gündür pirinc unu muhallebisi yapip veriyorum. Kusmalari bitti
Sırtında var ağırlıkla. Kuruluk şeklinde kızartılar var. Bende aynı fikirdeyim. Ama bu doktora giden bir kaç arkadaşım var onlarda başlamalısın dediler. Şu an hala bekliyorum başlamadım.Geçmiş olsun tatlım hangi bölgede var egzama? Bence başlama derim bebeklerin ilk 6 ay sindirim sistemleri sadece anne veya devam sütüne uygunmuş. 1 yaşına kadar da ana besin yine bunlar ek gıda adı gibi ek olarak kalmalı ne yedirirseniz yedirin ihtiyaçları olan vitamin ve minaralleri sadece anne veya devam sütü ile verebilirsiniz diyor tüm güvendiğim uzmanlar.
Bizdede oluyordu o. Yalnız o kusma sayılmaz. Çıkarma. Mide kapasitelerinden fazla verirsen oluyor. Birde benimkiler erken doğduğu için yaptılar. Bence yanlış yapıyorsun. Mama bırakıp muhalebiye geçmek olmaz. Kusmuyor diye de bu doğrudur diyemeyiz. Mamaların içinde bir sürü vitamin mineral var. Pirinç unundan bu vitaminlerin hangisini alır. Geçmişteki şeylerin bir çoğu organikti. Şimdi her şeyde bir üçkağıt var. Üstelik o bir kadın doğumcu çocuk doktoru değil. Sen ek gıdaya geçmişsin resmen. Çok konuştum kusrabakma.Kizlar benim bebisler 3 ayliklar duzeltilmis 1.5 ayliklar. Sadece mama ile besliyordum. Ama mamayi da agiz dolusu kusuyorlar. Geçen dogum doktorum bebisler nasıl diye sordu. Çok kustuklarini soyleyince mama değiştir. O da olmazsa eskiden mama mi vardi muhallebi yap ver dedi. Bende iki üç gündür pirinc unu muhallebisi yapip veriyorum. Kusmalari bitti