İkizlerle Yeni Hayat

Bende var. Doğumdan sonra başladı. Azalma da olmadı.
Benimde çok dökülüyor decavit kullanıyorum biraz azaldı gibi.bir de kan hapı kullan demişti ferro sanol lar var ya.kabiz yapıyor die kullanmamustim.
Belki kan degerlerin düşük tür tahlil yaptirdin mi

Bende var. Doğumdan sonra başladı. Azalma da olmadı.

Bende de var.elimi atmamla geliyolar teker teker.bebeklerin elleri de hep saç dolu.bi ara decavit kullanıyodum bıraktım.
Sen ek gıdayı naptın geçtin mi?ben bugün gittim.doktor başla artık yavaş yavaş dedi.erken doğdular dedim.öyle düşünme dedi.havuç ve elma suyuyla başlamamı söyledi.

Bende de var.elimi atmamla geliyolar teker teker.bebeklerin elleri de hep saç dolu.bi ara decavit kullanıyodum bıraktım.
Sen ek gıdayı naptın geçtin mi?ben bugün gittim.doktor başla artık yavaş yavaş dedi.erken doğdular dedim.öyle düşünme dedi.havuç ve elma suyuyla başlamamı söyledi.
Bugün başladım tadım yaptırmaya. Kabakla başladım 3 gün kuralını deneyeceğim. Çok beğenmiş gözükmüyorlar:) benim doktorumda elma armut muz muhallebi diye devam et dedi ama tatlılara alışıp sebzeleri yemezler diye çekindim.

Ikiz anneler size sorum heran benim doğum olabilir yalnız ben doğduktan sonra ne yapacam emzirecemmi süt mü sagacam mamami verecem sizler ne yaptiniz tecrübeli anneler bende ona göre uğraşırim aç kal heran alabiliriz dediler bekliyorum bende bebislere kavuşmayı

Ikiz anneler size sorum heran benim doğum olabilir yalnız ben doğduktan sonra ne yapacam emzirecemmi süt mü sagacam mamami verecem sizler ne yaptiniz tecrübeli anneler bende ona göre uğraşırim aç kal heran alabiliriz dediler bekliyorum bende bebislere kavuşmayı
Sütün inerse hemen emzirirsin. Bu konuda bir standart yok. Hemen süt gelmeyebiliyor benim 4-5 günde geldi. Sağdım hergün 3 saatte 1 gelmesede. Süt gelmiyorsa mama vermeni ister doktorlar.

Bugün başladım tadım yaptırmaya. Kabakla başladım 3 gün kuralını deneyeceğim. Çok beğenmiş gözükmüyorlar:) benim doktorumda elma armut muz muhallebi diye devam et dedi ama tatlılara alışıp sebzeleri yemezler diye çekindim.

Ben de ondan çekiniyorum.kabağı nasıl yaptın

Benimde çok dökülüyor decavit kullanıyorum biraz azaldı gibi.bir de kan hapı kullan demişti ferro sanol lar var ya.kabiz yapıyor die kullanmamustim.
Belki kan degerlerin düşük tür tahlil yaptirdin mi
Tahlil yaptırmadım henüz. Kan değerlerim sınırda hep zaten :KK43:

Uyku en az beslenme kadar onemli inan Tracy hogg un kitabini aldim gecen hafta ordan uygulamaya basladik bakalim insallah basaririz ama inan bana tum gun uyku duzenleri olmadigi icin gece de uyumuyorlar ben daha ordaki gunduz duzenini uygulayamadim ama geceyi uyguluyoruz ise yariyor gibi sende arastir netten ama kitapta cok uzun uzun yazmis
Alip okumani tavsiye ederim mutlaka
Kahvaltida 1_2 tatli kasigi labne peyniri ve bebek ekmegini suyla yumusatiyorum bir kasede baska bir kasede 2_3 biskuvi en son kendim yaptim hipp ya da cici bebe az da olsa ya da ev keki, 1 cay kasigi pekmez bunu islatiyorum once ceyrekle basladim simdi tama gectik yumurta sarisi 8.aydan itibaren biraz ceviz de rendeliyorum bir ondan bir labneden yediriyorum hepsini tam karisim yapinca yemediler
Onun disinda meyve,yogurt eger meyveyi yemedilerse meyveli yogurt veriyorum
Oglen sebze puresi (patates havuc kabak irmik mutlaka atiyorum ikisi bazen ucu )
Ya da tarhana corbasi,yogurt corbasi bazen sehriye corbasi pirinc corbasi domates corbasi bunlari iciriyorum biz de yemege gecemedik iste boyle
Aksam 7_7 30 gibi kasik mamasi veriyorum 8 de yatsinlar diye gun icinde de aralarda emziriyorum benim kizlarin biri 6 aylikken biri de gecenlerde biberonu istemediler artik o yuzden mama veremiyorum sadece emiyorlar gece de 11 12 gibi emziriyorum gece de ne zaman isterlerse en cok 5 saatte bir falan ama gece beslenmesini de artik kesmek gerekiyormus
Ben de cok uzun yazdim ama insan ikiz annesi olunca boyle oluyor:)
Tracy hogg sipariş ettim bakalım ins fayda görürüm bir de siradisi ikiz anneligi bi de bebekler için tarif kitabı siparis verdim bekliyorum.
Ev yapımı kek ve ev yapımı bebe biskuvi si tarifini alabilir miyim nette birsürü var aslında ama sen denemissin sonuçta çok da araştırama dim

Bende bir gün patates havuc kabak
Bir gün tarhana
Bir gün yoğurt corba (bunu sevmediler)
Veriyorum ama bi düzen yok sabah kahvaltısı 12 de corba 5 de denk gelio mesela
Meyve bazen kahvalti içinde yumurta vb bazen ayrı
Bi düzen kuramadik. Nası denk gelirse ama en büyük sorunumuz uyku dün gece 10 kete kalktı biri.diğeri 3 kere o iyiydi neyseki

İnstagram da birisi var demiştiniz doğal şeyler mi önerio du hatirlayamadim bahseden ark tekrar yazabilir mi

Tracy hogg sipariş ettim bakalım ins fayda görürüm bir de siradisi ikiz anneligi bi de bebekler için tarif kitabı siparis verdim bekliyorum.
Ev yapımı kek ve ev yapımı bebe biskuvi si tarifini alabilir miyim nette birsürü var aslında ama sen denemissin sonuçta çok da araştırama dim

Bir gün tarhana
Bi düzen kuramadik. Nası denk gelirse ama en büyük sorunumuz uyku dün gece 10 kete kalktı biri.diğeri 3 kere o iyiydi neyseki
Her ne kadar biz tersinide düşünsek genelde bütün çocuklar bir düzen arar. Onun için biz ikiz anneleri olarak öncelikle bir düzen kurmalıyız. Uyku rutinleri, yemek rutinleri olmalı. Bunlarda düzenli olmayı beraberinde getiriyor. Ben şu an onun için çabalıyorum. Kitapları okuduktan sonra tavsiye ederseniz bize yazın olur mu?

Bir gün tarhana
Ben 9 gibi kahvalti veriyorum kitapta uyusada 7 de uyandirin diyor bende en basta el gidaya gectigimde annemlerdeydik kalabalikta duzen olmadi evime gelince daha iyi oturdu hersey "Bebekler rutini duzeni sever" mesaj bu aslinda bebek keki pekmezle tatlandir yumurta beyazi koyma ben oyle yaptim havucta eklenebilir icine ceviz de...biskuvinin icine de 1 yumurta sarisi bir kac kasik yogurt nisasta kepekli un koydum ben goz karari deneyim diye atarak yapmistim ama iyi oldu belki bende tutturamam bir daha :) uyku icin cok emek vermek lazim bizim kizlardan biri hala cok zorluyor hersey kitaptaki gibi de olmuyormus maalesef ama denemeye devam edecegiz olana kadar...

Slm kızlar bende kızlarımı pazar günü dünyaya getirdim.2900 ve 2600 kg doğdular çok şükür sorunsuz bir şekilde eve geldik.sütüm yeni gelmeye başladı mama veriyoruz.ilk zamanlar mama+meme beraber verenler bunu nasıl ayarladınız kaç cc mama kaç saat aralıklarla verdiniz

Kizlar ikiz oldgunu ne zaman ogrene bildiniiz iki ayri kesede degilde ayni kesedeki bebegi

Slm kızlar bende kızlarımı pazar günü dünyaya getirdim.2900 ve 2600 kg doğdular çok şükür sorunsuz bir şekilde eve geldik.sütüm yeni gelmeye başladı mama veriyoruz.ilk zamanlar mama+meme beraber verenler bunu nasıl ayarladınız kaç cc mama kaç saat aralıklarla verdiniz
Bebişleriniz hayırlı olsun. Sağlıkla büyütün inşallah. Ben ilk zamanlar sütümü sağdım. Pek bir şey çıkmıyordu. Çıkanı ikiye bölüp kalanı mamayla tamamlıyordum. 60 ml anca içiyorlardı. Sonra birine süt verirken diğerine mama verdim. Bu daha kolayıma geldi.

X