İkizlerle Yeni Hayat

Yok canım ben yazlığa gitmeyi planlıyorum 2 haftalığına, cesaret edebilirsem tabii. Sana zahmet kullandığın hamağın hepsi burada linkini atabilir misin? baktım bir sürü çeşit var. Hangisi acaba?

Teşekkür ederim. 1 gün bebişlerimle kalıcam hastanede. Sonra uygun bulurlarsa eve geçeceğiz. Allah tüm yoğun bakımdaki bebeklere yardım etsin, ailelerine sabır versin...
Hadi gozunaydin ne mutlu sana saglikla buyut insalah bebislerini

Yok canım ben yazlığa gitmeyi planlıyorum 2 haftalığına, cesaret edebilirsem tabii. Sana zahmet kullandığın hamağın hepsi burada linkini atabilir misin? baktım bir sürü çeşit var. Hangisi acaba?

http://www.hepsiburada.com/liste/is...-01&categoryId=23032031&SKU=AILEBEBEKIST-01-K
ben bunu kullanıyorum

http://www.hepsiburada.com/liste/is...hmk&categoryId=23032031&SKU=AILEBEBEKISTHMK-F
bunu kullananlarda menun ama

git tabi cnm ne güzel deniz güneş sağlıktır bebeişlerine.eve gideceksen rahat olur emin ol sıkıntı olmaz

Amin darısı herkesin başına inşallah...

çok sevinidim kap gel bebeişlerini eve inşallah hayırlısyla..
emmezlerse sıkıntı yapma doktorlarada belli etme çıkarmazlar sanane emzirmicem meme benim bebe benim moduna gir ev ve anne kucağından öte şifa yok bebelerine sen elbet beslersin onları mama yada süt farketmez inan..

ikiz anneleri merhaba tekrar,
neler yapıyorsunuz? günlük rutinleriniz neler? bebeklerle yaşadığınız sorunlar ve bulduğunuz çözümler neler ufak ufak fırsat buldukça paylaşabilir misiniz?

Benim 1. Günüm hastanede gayet iyi geçti ama 2 saat uyumuş uyumamışımdır:) evdede 1. Gün çok yoğun, panikgeçti ve ne kadar plan yaparsam yapayım bebekler planımı bozdular. Ben mamada veriyorum malesef anne sütüde bölüştürüyorum. Memeyi verme konusunda benimkiler küçük old için her defada 5 dk tutuyorum memeye. Sonra biberon. Doktorum zorlama memeye kilo vermesinler dedi. Sonra alıştırmaya çalışıcam artık. Mama aptamil prematil kullanıyorum. Odamda park yatakta yatıyorlar ikisi yanyana. Her 3 saatte bir yatış yönlerini değiştiriyorum. Yan yatıyorlar. Hm bide park yatağa neyil verdik reflü yatağı gibi. Hastane odasındakide öyle meyilliydi. Kusmasınlar diye. Hı bide kocam kayınvalidem ben bakıyoruz:) ona rağmen organize olmazsak zorlanıyoruz. Ama bana bakmayın ben ilk defa öocuk bakıyorum yepen filan bakmadım, pratiğim yok. Allah bütün annelere kolaylık sabır versin:))

Gün içinde onlar uyuduğunda sen de uyumaya bak. İkisini birden emzirmek zamandan tasarruf sağlıyor, yastıkları destekleyerek biraz da yardımla yapabilirsin. İlk 1 ay genel olarak rahat oluyorlar. Gazları başlayana kadar idare etmek nispeten kolay. Emzirme sonrası sütünü sağ. Onların güçleri olmadığı için çekemiyorlardır şimdi. Hem sütün artar hem de ilerde çok işine yarar. Gece de sen birini emzirmeyi bitirdiğinde eşin emzirdiğine mama versin, sen diğerine geç. 5 dakika çok az tutuyorsun. Onlar bırakana kadar tut, sonra mama ver. merak etme aptamil prematil çok güzel kilo aldırıyor. İlk zamanlar beslenme zamanlarını ve uyku saatlerini, kaka yapıp yapmadıklarını not al. Bir süre sonra hangisini yedirdiğini ne kadar uyuduklarını karıştırıyorsun. 3 saatlik bir rutin oluşturmaya çalış.

maşallah eve çıktılar demek artık. zamanla alışırsın ama bence.
ne giydiriyorsun bu arada? normal yenidoğanlar oldu mu? göbekleri düştü mü?

maşallah eve çıktılar demek artık. zamanla alışırsın ama bence.
ne giydiriyorsun bu arada? normal yenidoğanlar oldu mu? göbekleri düştü mü?
Prematüreler hafif büyük geldi. Ama hastanede ilk gün 4er takım değiştirdim:) tamamen acemilikten. 1 ay hastanede kalınca göbek bağı düşmüştü canım.

Beraber emzirmeyi denemek istiyorum ana biraz daha güçlenmeleri gerekiyor. Biri 2kg nin altında olunca dr zorlama dedi kilo kaybeder dedi. Ptesi konttrol var. Kilo vermesinler diye zorlayamıyorum. Benim 1 ay yoğun bakımda geçince şu an gaz problemi oluyor. Ama alışacağım sanırım. Sütü düzenli sağıyorum. Mamayı sütten sonra veriyorum. Süte güçlendirici toz katıyorum aptamilin gene. Yaptıklarımı not alıyorum( ssüt, mama, çiş, kaka, vitaminleri, ilaçları, vücut sucaklıkları). Şu an sürekli kontrol etme isteğim var. Uyurken yanlarına gidiyorum. O ne zaman geçer bilmiyorum.

Prematüreler hafif büyük geldi. Ama hastanede ilk gün 4er takım değiştirdim:) tamamen acemilikten. 1 ay hastanede kalınca göbek bağı düşmüştü canım.

ben de çok değil ama biraz almıştım prematüre iyi onlardan giydiririm o zaman ilk doğduklarında. kıyamam yaa benimkiler de gelse de dokunsam sevsem. çok heyecanlı...
göbekleri de düştüyse banyo yaptırabilirsin artık. yaptırıyor musun nasıl oluyor?
ben olarak 0 numara mı 1 numara mı kullanıyorsun?

benim bebeklerim doğumdan itibaren mama içtiler küvezde kaldıkları için o mama 1 hafta falan yeter heralde. ama bez çok gidiyor. biz de prima Premium ailmıştık bir tane sıfır dört tane de 1numara ama yetmedi tabiki. 15 pakete yakın 1 numara kullandık. 50 günlük oldular ve son bir paket 1numara bezimiz kaldı. onu da bitirip 2numaraya geçmeyi düşünüyorum artık :)

Bez olarak molfix 1 numara kullanıyoruz. Şimdilik memnunuz. A-101 de çok uyguna var. Ordan aldık bir kaç paket. Ama şöyle bir hataya düştük hastanedeyken internetten 6 paket 0 numara sipariş ettik. Serpilince kızlar siparişi iade etmek zorunda kaldık..

Tecrübelerinden bizi mahrum bırakma lütfen. Pratik olarak yaptığın şeyler neler? Biberonları sürekli sabunluyor musun yoksa sıcak suyamı koyuyorsun? Ben sabun kullanmıyorum mesela. Çallalayıp sıcak suda tutuyorum. Çünkü sterizatör almıştım weewell in o da 1 haftada pas tuttu(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…