Ben 2 yaşıma kadar emzik emmişim hiçbir zararını da görmedim çok şükür, kaldı ki, hiçbir doktor kesinlikle emzik vermeyin demiyor,ayrıca çenenin güçlenmesi içinde çok yararlı...hanımlar emzik iyi değil diş yapısını bozuyomuş
Ben 2 yaşıma kadar emzik emmişim hiçbir zararını da görmedim çok şükür, kaldı ki, hiçbir doktor kesinlikle emzik vermeyin demiyor,ayrıca çenenin güçlenmesi içinde çok yararlı...
Ben 2 yaşıma kadar emzik emmişim hiçbir zararını da görmedim çok şükür, kaldı ki, hiçbir doktor kesinlikle emzik vermeyin demiyor,ayrıca çenenin güçlenmesi içinde çok yararlı...
Seninki de farklıymış ta,bende bir şey söyleyim şok olsun herkes:) benim üniversitedeki arkadaşım o zamanlar hala parmağını emerek uyurdu baş parmağını emip işaret parmağı da burnunun üstünde kıvrık bir şekilde,o yüzden burnunda hafif yer bile etmiş yani şimdi öyle mi bilmiyorum tabi:) birde tanıdığımızın komşusunun kızı 14 yaşında falanmıymış tam hatırlamıyorum yaşını yalan olmasın,parmak emme krizi tutarmış otururlarken herkes arkasını dönsün dermiş emermiş rahatlarmış düşün artık... o yüzden EMZİK şart...Ne iki yaşı dört yaşına kadar emmişim. Ayırana kadar canları çıkmış ama diş ve damak yapımda hiçbir sorun yok çok şükür.
Bu emzik knusunda çok farklı bir tecrübem var. Burada paylaştım mı bilmiyorum ama tekrar yazayım. Oğluma inat ettim vermedim, oysa onun o kadar güçlü bir emme refleksi vardı ki. Sonuç parmağını emmeye başladı 5 aylıkken. 4.5 yaşında bir dişçinin tehdidi ile zorla bıraktı. Ondan önce denemediğim şey kalmamıştı bir de. Çok pişman oldum. Kızlar doğar doğmaz vereceğim emzik bu sefer.
Seninki de farklıymış ta,bende bir şey söyleyim şok olsun herkes:) benim üniversitedeki arkadaşım o zamanlar hala parmağını emerek uyurdu baş parmağını emip işaret parmağı da burnunun üstünde kıvrık bir şekilde,o yüzden burnunda hafif yer bile etmiş yani şimdi öyle mi bilmiyorum tabi:) birde tanıdığımızın komşusunun kızı 14 yaşında falanmıymış tam hatırlamıyorum yaşını yalan olmasın,parmak emme krizi tutarmış otururlarken herkes arkasını dönsün dermiş emermiş rahatlarmış düşün artık... o yüzden EMZİK şart...
Bozma ihtimali oluyomuş evet.ama kar zarar hesaplamak lazım.benim bitanesi acıkınca o kadar ağlardı ki altını değiştirinceye kadar yırtınırdı.bi de ikiz olunca mecburen beklemelri gerekiyo bazen.ben de bir iki hafta direndim vermedim.ama oğlumun o kadar ağlamasına izin veremezdim. Şimdi almayan diğer oğluma vermeye çalışıyorum.diş yapısı bozuk oluyor diye duydum
Ark.lar bakıcı bayan ucret ten memnun değil sanirim.sizce nasıl olmalı çocuk bakıyor evde her ise yardimci olmaya çalışıyor. Çamaşır Serme ütü yemek ev temizliği vb. Aklınıza ne gelirse.evde ben kayinvalde ya da ben ve annem oluyoruz biz çocuklarla ılgilenirken bunları fırsat buldukça yapıyor. Yani tek bakmiyor sonucta 3 kisiyiz en az.Nadiren 2 mız oluyoruz o zaman sadece çocuklara zor yetişiyorUz evle ilgili şeyler kalıyor. Ankarada yaşıyorum ne kadar ucret verilir.
Canim bebislerin kac aylik 1 yasindan once ihlamuru kesinlikle onermiyor calistigim kurumdaki dr lar allejik riski cok yuksek oldugu icin, gecen benimkide hastaydi peditus verdi ihlamur kesinlikle yok dediCnm önce ilaç vermedim ıhlamur verdim Viks surdum daha beter olunca mecbur kaldım. Bugün de doktor ark. Im var ona sordum. Ben atlatan kadar sabah akşam 1 çay kaşığı verdim 3 günü geçirmedim aksam da ver dedi. Sonuçta ilaç vermeyin ce daha beter oluyor düzeleiyor. Surunuyorlar dedi. Bi dünya antibiyotik veriyorlar bu yanında masum bişe dedi. İnan ben de istemem ilaç vermek.
Durumu kotuyse ilac tabikide kullanilmali broslara inse daha kotu olucak sonra kimse ilac kullanmak istemez ama bu ilaclarda okadar kotu seyler degil sonucta baska turlu nasil tedavi olunacakNormal Viks. Doktora sordum daha doğrusu Viks sürüyorum dedim birsey demedi sürme fln die. Ayaklarının altına surdum.
Neyapacagimi şaşırdım çok oksuruyor lar ama ciğer lere inmemiş. İlaç kullanmasam ciğer lere inecek bu sefer antibiyotik kullanmak zorunda kalcaz bilemedim ki.
Siz olsanız nasıl çözüm bulunur.grip burun akintisi öksürük arti di s te var sanırım hiç susmadan katilircasina ağlama.
Annelik çok zor yavrularım iyilessin kış başlamadan ne hale geldik ben de vermeyim ilaç diorum sonra dayanamıyorum sadece akıntı olsa serum fizyolijik geçirir aslinda
Benim uyumluydu ikisinin arasinda 400-500 gr fark oluyordu surekli simdide ayni o fark hep devam ediyorBir şey danışacağım size, doğum yaptığınızda bebek kiloları ultrason ölçümleri ile uyumlu muydu? Doktorum çok dikkatli ölçüm alıyor, gerekirse iki defa yapıyor. Bebeklerin arası 150 gr farklı ikisi de 2 kilonun üstünde görünüyor, doğumda birden küçük çıkarlar mı diye endişeleniyorum.
Bende emzik kullaniyorum ve cok rahatini gordum kurtarici resmen ben kendimde cok uzun sure emzik emmisim :) bana cekmis yavrularim emziksiz aslaSiz emzik kullandınız mı
Ne iki yasi , ne dort yasi , alti yasima kadar emdim her renk her kiyafete uygun emzigim vardi hahaha :) cok sukur hic bir problemimde yokNe iki yaşı dört yaşına kadar emmişim. Ayırana kadar canları çıkmış ama diş ve damak yapımda hiçbir sorun yok çok şükür.
Bu emzik knusunda çok farklı bir tecrübem var. Burada paylaştım mı bilmiyorum ama tekrar yazayım. Oğluma inat ettim vermedim, oysa onun o kadar güçlü bir emme refleksi vardı ki. Sonuç parmağını emmeye başladı 5 aylıkken. 4.5 yaşında bir dişçinin tehdidi ile zorla bıraktı. Ondan önce denemediğim şey kalmamıştı bir de. Çok pişman oldum. Kızlar doğar doğmaz vereceğim emzik bu sefer.
Weewell in steril makinesini kullanıyorum.Arkadaşlar biberon temizligini nasıl yapiyorsunuz.
Kaynatıyorum...Arkadaşlar biberon temizligini nasıl yapiyorsunuz.
Her kullanimda mi. Ben günde bi defa kaynatiyorum. Her kulanimdan sonra kaynar su ile yikiyorum. Yikarken deterjan kullaniyor musunuz onu merak ettimKaynatıyorum...
Her kullanımda yapamıyorum maalesef,her gün de yapamıyorum çünkü aynı anda beslenmiyorlar tek tekte kaynatmak istemiyorum,deterjana gerek duymadım arkadaşımda sadece kaynattım diyince gerek duymadımHer kullanimda mi. Ben günde bi defa kaynatiyorum. Her kulanimdan sonra kaynar su ile yikiyorum. Yikarken deterjan kullaniyor musunuz onu merak ettim
Kaynar suyla biberon fircasiyla yikiyorumArkadaşlar biberon temizligini nasıl yapiyorsunuz.
Hafif atesimiz olmustu soguk kompres falan yaptim hep 10 gun sonra 6 ay asimiz var nasil atlaticaz bakalimKızlar 4.ncü ay aşısı ateş yapıyor mu?