İkizlerle Yeni Hayat

Bu çok bilimsel bir soru oldu:) bize eczaneden buz kabı vermişlerdi. Gideceğimiz yer yarım saat mesafedeydi.
Evet biraz öyle olmuş:) eşim akşam gelirken getirmişte,bizim de 15-20 dk lık mesafe,havalarda burda sıcak değil artık hemen çözülmezse, soğuk olmasın çocuklara diye düşündüm de ondan

Ben sağlık ocağında ve çocuk doktoruna yaptırmıştım.

6 aydan sonra emziği bıraktırmak gerekiyor diye duymuştum. Ama parmak emmelerindense emzik kullanmaları daha iyi tabi.
S a ya benim kızlar 4 aylık elleri hep ağızda emzik kullanmadım şimdiye kadar ama Annem ver diyor siz ne dersiniz :-( vermek istemiyorum

S a ya benim kızlar 4 aylık elleri hep ağızda emzik kullanmadım şimdiye kadar ama Annem ver diyor siz ne dersiniz :-( vermek istemiyorum
Emzik emmesi parmak emmesinden daha doğru bir tercih olur. Büyüyüp emzik emen yoktur ama parmak emen var. Emziğiyle bir şekilde vedalaşırsınız ama elleri hep yanında olacak. Kaldıki şu an emzik almayabilir de.

Bir şey danışacağım size, doğum yaptığınızda bebek kiloları ultrason ölçümleri ile uyumlu muydu? Doktorum çok dikkatli ölçüm alıyor, gerekirse iki defa yapıyor. Bebeklerin arası 150 gr farklı ikisi de 2 kilonun üstünde görünüyor, doğumda birden küçük çıkarlar mı diye endişeleniyorum.

Bir şey danışacağım size, doğum yaptığınızda bebek kiloları ultrason ölçümleri ile uyumlu muydu? Doktorum çok dikkatli ölçüm alıyor, gerekirse iki defa yapıyor. Bebeklerin arası 150 gr farklı ikisi de 2 kilonun üstünde görünüyor, doğumda birden küçük çıkarlar mı diye endişeleniyorum.
Benim uyumlu çıkmıştı ama doktorum +- çıkabileceği konusunda uyarıyordu. Özellikle ikiz olmalarından kaynaklı rahat ölçüm yapamıyorlar. Birde canım doğduklarından sonra pek kiloları önemli olmuyor. Yani bende öyle oldu.

Bizde pek tutmadı kiloları son ölçümdekiyle 200-400 fark oldu

Bizde pek tutmadı kiloları son ölçümdekiyle 200-400 fark oldu
400 gr düşük mü çıktı? Benim de korkum bu aslında. Şimdi iki kilonun üstünde görünüyorlar ve ben küveze girmezler diye umutlanıyorım ama 400 gr düşük olması demek direk bebeklerin 1600 -1700 olması demek. Hakkımızda hayırlısı artık

400 gr düşük mü çıktı? Benim de korkum bu aslında. Şimdi iki kilonun üstünde görünüyorlar ve ben küveze girmezler diye umutlanıyorım ama 400 gr düşük olması demek direk bebeklerin 1600 -1700 olması demek. Hakkımızda hayırlısı artık
Benimkilerin son ölçümde biri 2800 diğeri 2700 dü, doğumda 2600-2330 çıktı cnm,ama herkeste aynı şey olacak diye bir şey yok kafana takma şimdiden sağlıklı olsunlar da kilo sonra gelir

Keşke benimkiler de alsalardi.uğraştım çeşit çeşit emzik aldım ama malesef almadilar.Bence denemelisiniz ama 4 aydan sonra biraz zor sonucu yazarsaniz sevinirim 4. Aydan sonra alıp almadılar ini merak ettim kurtarıcı olur sizin için.

Benim daha fazla çıktı. 2 yi geçmiş ler alalım dedi doktor 2200 civarı .2500 dogdular

Keşke benimkiler de alsalardi.uğraştım çeşit çeşit emzik aldım ama malesef almadilar.Bence denemelisiniz ama 4 aydan sonra biraz zor sonucu yazarsaniz sevinirim 4. Aydan sonra alıp almadılar ini merak ettim kurtarıcı olur sizin için.
Ya ben almalarını hiç istemiyorum ama :-( onun için vermicem ama çevremdeki herkes vermem gerektiğini söylüyor bu saatten sonra da saçma geliyor kızlar 4 aylık eee sonra da emziği bıraktırmak için uğraş bilmiyorum ya ellerini emmeleri de hoş değil :-(

Keşke benimkiler de alsalardi.uğraştım çeşit çeşit emzik aldım ama malesef almr.Bence denemelisiniz ama 4 aydan sonra biraz zor sonucu yazarsaniz sevinirim 4. Aydan sonra alıp almadılar ini merak ettim kurtarıcı olur sizin için.
Benim kizlardan biri son 10 gundur emzik oluyor bi bayiliyor emzige ilk zamanlar cok ugrasmistim biri tutmustu biri tutmamasti. Buyuk kurtarici

Bence ellerini emmelerinin bi mahsuru yok.aksine yararlı bence.ağızlarıyla keşfediyolar çünkü.ben karışmıyorum elleri ağızlarındayken.ama emzik de kullanıyorum.ellerini emmesinler diye değil.bazen ancak öyle susturabiliyorum.

Bence ellerini emmelerinin bi mahsuru yok.aksine yararlı bence.ağızlarıyla keşfediyolar çünkü.ben karışmıyorum elleri ağızlarındayken.ama emzik de kullanıyorum.ellerini emmesinler diye değil.bazen ancak öyle susturabiliyorum.

X