Normal Viks. Doktora sordum daha doğrusu Viks sürüyorum dedim birsey demedi sürme fln die. Ayaklarının altına surdum.Viksi doktora danışıp mı kullandınız? İçeriği çok güçlü olduğundan 6 aydan küçük bebeklere çok uygun olmadığını duymuştum. Daha büyükler için bile sadece ayak tabanı altına uygulanması göğüs bölgesine sürülmemişti gerektiğini biliyorum. Ciğerleri açtığı için
Can'ım sizde bakan kişi çok olduğu için hastalığın eve girmesi biraz daha kolay. Eczanelerde maskeler var. Belki hastalık belirtisi olan kişi bu maskeyi kullanabilir bebişlere bakarken.Normal Viks. Doktora sordum daha doğrusu Viks sürüyorum dedim birsey demedi sürme fln die. Ayaklarının altına surdum.
Neyapacagimi şaşırdım çok oksuruyor lar ama ciğer lere inmemiş. İlaç kullanmasam ciğer lere inecek bu sefer antibiyotik kullanmak zorunda kalcaz bilemedim ki.
Siz olsanız nasıl çözüm bulunur.grip burun akintisi öksürük arti di s te var sanırım hiç susmadan katilircasina ağlama.
Annelik çok zor yavrularım iyilessin kış başlamadan ne hale geldik ben de vermeyim ilaç diorum sonra dayanamıyorum sadece akıntı olsa serum fizyolijik geçirir aslinda
6 ay olayı bende de var nedense. Umarım 3. Ay gibi bir eşik olur hepimiz için. Biz akşamlar kaloriferleri açıyoruz artık. Son bi kaç gündür çok soğuk olmaya başladı.Ilac kullanma konusunda bende mumkun olduğunca cimri davranıyorum. Ne kendime ne de cocuklara ilac vermemeye çalışırım. Prospektuslere bakmak bile yetiyor cogu zaman bir sürü olası yan etkileri var malesef. Carpol u duymamıştım. Bayramda bebislerden birisi ateslenince fitil verdik su ile surekli islatmamiza rağmen 39,5 derece bile gordum mecburen verdim fitili. 2gin yogunlugundan olmak uzere 4 gun surdu atesi.
Amin cnm keske hic hasta olmasalar. Hastaliklar bagisiklik sistemlerinin kuvvrtlenmesini saglayacak insallah. Buyuk oglum 9 sydan sonra krese giden halasinin kızından sürekli mikrop aldı, bütün kıs düzenli burnuna serum fizyolojik yapmıştık hic ilac kullanmadan deli gibi burnu akmıştı, ama ateşi çıkmadı. Şimdide SAGLAM maşallah oyle kolay hasta olmaz ateşi çıkmaz. 6 yasina girecek ilac kullandığımız sayılıdir.
Malesef benim gecen hafta ateşi yükselen bidikin burnu cok kotu tikali genzi dolu. Bütün gün s. fizyolojik yaptık yine de cok rahatlamadı, meme ve mama almakta zorlanıyor, uyuyamiyorAllah'a şükür ateşi yok. Yatağa yatırinca uyuyamadi sallanan sandalyesinde uyuttum bekliyorum bakalım bu gece zor geçecek gibi insallah çabuk atlatirlar digerine geçmeden. Buyuk oglum kreşten getirdi sanırım daha da bu hafta basladi okullar. Bu kıs i sağlıkla atlatabilseydik. Daha cok küçükler, gün sayıyorum valla bi altı aylık oluverseler sanki bütün dertler cozulecek
Normal Viks. Doktora sordum daha doğrusu Viks sürüyorum dedim birsey demedi sürme fln die. Ayaklarının altına surdum.
Neyapacagimi şaşırdım çok oksuruyor lar ama ciğer lere inmemiş. İlaç kullanmasam ciğer lere inecek bu sefer antibiyotik kullanmak zorunda kalcaz bilemedim ki.
Siz olsanız nasıl çözüm bulunur.grip burun akintisi öksürük arti di s te var sanırım hiç susmadan katilircasina ağlama.
Annelik çok zor yavrularım iyilessin kış başlamadan ne hale geldik ben de vermeyim ilaç diorum sonra dayanamıyorum sadece akıntı olsa serum fizyolijik geçirir aslinda
Prospektusunde 2 yas altı bilgisi bile yok. Sadece 2 -6 yas aralığında solunmamali diyor .demekki iki yas altındakilere hic kullanılmamalı.Viksi doktora danışıp mı kullandınız? İçeriği çok güçlü olduğundan 6 aydan küçük bebeklere çok uygun olmadığını duymuştum. Daha büyükler için bile sadece ayak tabanı altına uygulanması göğüs bölgesine sürülmemişti gerektiğini biliyorum. Ciğerleri açtığı için
Canım oyun haline getirsen. Maskeli kahramanlar, doktorculuk gibi. Yaşı bunun için çok mu büyük? Hem onun kalbi kırılmaz. Hemde oyun oynamış olursunuz.http://www.haberx.com/vicks_buhari_kucuk_cocuklar_icin_tehlikeli_olabilir(19,w,4955,113).aspx
Viks kullansam mi diye Baktim bu yaziyi buldum ve vaz gectim bile. S. Fizyolojikle her bir burun deliğine 2,5 ml sıkmak en iyisi. Bu arada ateşimiz yükseliyor ve diğer minikte de başladı burun tıkanıklığı. 6 yaşındaki oğluma nasıl maske taktirabilirim ki. Ben daha once cok taktım insanı terletiyor bunaltiyor mumkun degil takmaz. Yanlarına cok yaklaşma deyince de bozuluyor üzülüyor
Bende seni merak ediyordum canım. Bebeklere uyurken yastık kullanmıyorum. Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.Merhaba annişler,Birkaç sorum olucak, bebişler için yastık kullanmaya başladınız mı? ne zaman kullanılır ki? Birde ne zaman destekli otururlar?
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :)
Bende seni merak ediyordum canım. Bebeklere uyurken yastık kullanmıyorum. Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.
Benim kızlar her şeyden sıkılıyorlar. Ev içinde gezdireyim istiyorlar. Yere aldım onları rahat rahat dönsünler diye. Ama bir süre sonra sıkılıp ağlıyorlar. Dişleri çok kaşınıyor. Gece uyandılar mı uyumak istemiyorlar. Benim için biraz daha zorlaştıAnladım canım,bizimkilerin biri boynunu tam olmasa da tutabiliyor,diğeri biraz zorlanıyor,bende 4-5 aylıkken olur diye düşünüyordum yinede bir sorayım dedim,şu kışı atlatabilseydik sağlıklı bir şekilde gerisi Allah kerim...
Senin kızlar neler yapıyor oyuncaklar dikkatlerini çekmeye başladı mı:)
Aynen canım bizimkilerde gezmeye bayılıyor öyle bir bakıyorlar ki etrafa büyülenmiş gibi :) herşey den çabuk sıkılıyorlar, hele ufaklık o kadar cazgır ki uyutamıyoruz zor uyuyor canımız çıkıyor sonra hemen uyanıyor Allahtan gece uykuları gecte yatıyor olsalar iyi maşallah...Benim kızlar her şeyden sıkılıyorlar. Ev içinde gezdireyim istiyorlar. Yere aldım onları rahat rahat dönsünler diye. Ama bir süre sonra sıkılıp ağlıyorlar. Dişleri çok kaşınıyor. Gece uyandılar mı uyumak istemiyorlar. Benim için biraz daha zorlaştı
Benimde ufaklık öyle işte. Büyüğü daha sakin. :)Aynen canım bizimkilerde gezmeye bayılıyor öyle bir bakıyorlar ki etrafa büyülenmiş gibi :) herşey den çabuk sıkılıyorlar, hele ufaklık o kadar cazgır ki uyutamıyoruz zor uyuyor canımız çıkıyor sonra hemen uyanıyor Allahtan gece uykuları gecte yatıyor olsalar iyi maşallah...
Allah yardımcımız olsun valla
Zaten ufaklar fena olurmuş çekeceğimiz var :))Benimde ufaklık öyle işte. Büyüğü daha sakin. :)
Ben prematüre olduklarından dolayı 2 ay kadar ütülemiştim. Şimdi ütülemiyorum. El yıkamaya devam. Önceden hastanede kullanılan dezenfektan da kullanıyordum. Artık onu kullanmıyorum. Biraz mikropta almalılar bağışıklık kazanmaları için.Bebişlerin kıyafetlerini hala ütüleyen var mı?
Ben ilk kıyafetlerini yıkayıp ütülemiştim başka hiç ütülemedimBen prematüre olduklarından dolayı 2 ay kadar ütülemiştim. Şimdi ütülemiyorum. El yıkamaya devam. Önceden hastanede kullanılan dezenfektan da kullanıyordum. Artık onu kullanmıyorum. Biraz mikropta almalılar bağışıklık kazanmaları için.