İkizlerle Yeni Hayat

S Sine_sin surdugun Vicks bebekler icin mi? Ben de alip sursem diyorum perisan oldu cocuk bir saatte 3 kere kalkti. Uykudan gozumuz açamıyor ama burun tikali olunca dalamiyo

Viksi doktora danışıp mı kullandınız? İçeriği çok güçlü olduğundan 6 aydan küçük bebeklere çok uygun olmadığını duymuştum. Daha büyükler için bile sadece ayak tabanı altına uygulanması göğüs bölgesine sürülmemişti gerektiğini biliyorum. Ciğerleri açtığı için

S Sine_sin surdugun Vicks bebekler icin mi? Ben de alip sursem diyorum perisan oldu cocuk bir saatte 3 kere kalkti. Uykudan gozumuz açamıyor ama burun tikali olunca dalamiyo

Normal Viks. Doktora sordum daha doğrusu Viks sürüyorum dedim birsey demedi sürme fln die. Ayaklarının altına surdum.

Neyapacagimi şaşırdım çok oksuruyor lar ama ciğer lere inmemiş. İlaç kullanmasam ciğer lere inecek bu sefer antibiyotik kullanmak zorunda kalcaz bilemedim ki.

Siz olsanız nasıl çözüm bulunur.grip burun akintisi öksürük arti di s te var sanırım hiç susmadan katilircasina ağlama.

Annelik çok zor yavrularım iyilessin kış başlamadan ne hale geldik ben de vermeyim ilaç diorum sonra dayanamıyorum sadece akıntı olsa serum fizyolijik geçirir aslinda

Can'ım sizde bakan kişi çok olduğu için hastalığın eve girmesi biraz daha kolay. Eczanelerde maskeler var. Belki hastalık belirtisi olan kişi bu maskeyi kullanabilir bebişlere bakarken.
6 ay olayı bende de var nedense. Umarım 3. Ay gibi bir eşik olur hepimiz için. Biz akşamlar kaloriferleri açıyoruz artık. Son bi kaç gündür çok soğuk olmaya başladı.

Antibiyotiktense viksi ben de tercih ederim hele doktor da izin verdiyse kesinlikle kullanın. Ben olsam kısmına da kelin ilacı olsa diyeceğim 24 günlüktü oğlumu hasta ettiğimizde ve kullandık antibiyotik maalesef Sırf ziyaretçilere ellemeyin bebeğimi diyemediğim gelenler de futursuzca el kadar bebeyi kucakladığı için. Allah izin verirse kızlarımı hiç ziyaretçi önüne çıkarmayacağım, elemelerine müsaade etmeyeceğim ama okulu bir abimiz var şimdi. Onun getirdiği mikrobu nasıl engelleriz bilmiyorum. Maske bir çözüm olabilir, siz bile emzirirken kullanabilirsiniz.

Allah acil şifalar versin miniklerinize.

http://www.haberx.com/vicks_buhari_kucuk_cocuklar_icin_tehlikeli_olabilir(19,w,4955,113).aspx

Viks kullansam mi diye Baktim bu yaziyi buldum ve vaz gectim bile. S. Fizyolojikle her bir burun deliğine 2,5 ml sıkmak en iyisi. Bu arada ateşimiz yükseliyor ve diğer minikte de başladı burun tıkanıklığı. 6 yaşındaki oğluma nasıl maske taktirabilirim ki. Ben daha once cok taktım insanı terletiyor bunaltiyor mumkun degil takmaz. Yanlarına cok yaklaşma deyince de bozuluyor üzülüyor

Prospektusunde 2 yas altı bilgisi bile yok. Sadece 2 -6 yas aralığında solunmamali diyor .demekki iki yas altındakilere hic kullanılmamalı.

Canım oyun haline getirsen. Maskeli kahramanlar, doktorculuk gibi. Yaşı bunun için çok mu büyük? Hem onun kalbi kırılmaz. Hemde oyun oynamış olursunuz.
Bizim kızların duasını yapmıştık. Konu komşuya erken doğdular aşıları tam değil kucağa vermiyoruz demekten iflahım kesilmişti.
Şimdi bir yandan da düşünüyorum hiç mikrop almaması çok steril yaşaması da iyi bir şey mi? Çocuk büyütmek zor iş.

Kızlar demir damlasını anne sütüyle verebilrmişiz.emilimi azaltmıyomuş.emilmi azaltan hayvansal ürünlermiş.beni gibinadol vereceğini şaşıranların işine yarayabilir.

Merhaba annişler,Birkaç sorum olucak, bebişler için yastık kullanmaya başladınız mı? ne zaman kullanılır ki? Birde ne zaman destekli otururlar?
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :)

Aptamil conformil piyasada yok şu an.neden acaba.2 ecza deposuna sordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba annişler,Birkaç sorum olucak, bebişler için yastık kullanmaya başladınız mı? ne zaman kullanılır ki? Birde ne zaman destekli otururlar?
İstediğiniz sorudan başlayabilirsiniz :)
Bende seni merak ediyordum canım. Bebeklere uyurken yastık kullanmıyorum. Bebeğin vücudunun üst kısmının gelişebilmesi için belirli bir ayın geçmesi gerekiyor. Doktorlar dördüncü aya kadar çocuğu zorlayıcı herhangi bir hareket yapılmamasını öneriyor. Çünkü bebeğin kafasını tutabilmesi, sırtını düz tutabilmesi en erken dört aylıkken mümkün oluyor. Altı aylıkken de yanına destekler koyulduğunda yarı oturur vaziyette birkaç dakika geçirebiliyor. Sekizinci ayda ise tamamen desteksiz oturabiliyor.

Anladım canım,bizimkilerin biri boynunu tam olmasa da tutabiliyor,diğeri biraz zorlanıyor,bende 4-5 aylıkken olur diye düşünüyordum yinede bir sorayım dedim,şu kışı atlatabilseydik sağlıklı bir şekilde gerisi Allah kerim...
Senin kızlar neler yapıyor oyuncaklar dikkatlerini çekmeye başladı mı:)

Benim kızlar her şeyden sıkılıyorlar. Ev içinde gezdireyim istiyorlar. Yere aldım onları rahat rahat dönsünler diye. Ama bir süre sonra sıkılıp ağlıyorlar. Dişleri çok kaşınıyor. Gece uyandılar mı uyumak istemiyorlar. Benim için biraz daha zorlaştı

Aynen canım bizimkilerde gezmeye bayılıyor öyle bir bakıyorlar ki etrafa büyülenmiş gibi :) herşey den çabuk sıkılıyorlar, hele ufaklık o kadar cazgır ki uyutamıyoruz zor uyuyor canımız çıkıyor sonra hemen uyanıyor Allahtan gece uykuları gecte yatıyor olsalar iyi maşallah...
Allah yardımcımız olsun valla

Benimde ufaklık öyle işte. Büyüğü daha sakin. :)

Bebişlerin kıyafetlerini hala ütüleyen var mı?
Ben prematüre olduklarından dolayı 2 ay kadar ütülemiştim. Şimdi ütülemiyorum. El yıkamaya devam. Önceden hastanede kullanılan dezenfektan da kullanıyordum. Artık onu kullanmıyorum. Biraz mikropta almalılar bağışıklık kazanmaları için.

Ben ilk kıyafetlerini yıkayıp ütülemiştim başka hiç ütülemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…