- 24 Ağustos 2012
- 6.056
- 7.340
Bi daha böyle derlerse eşini suçla bi kromozom veremedin bak senin yüzünden deikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
ikiz kızlarımızı kucağımıza almamıza az kaldı (tabi allahın izniyle)... ama ikiz kız bekleyen başkalarının başına geldi mi bilmiyorum, forumlarda rastlayamadım, şimdiden iki kız sahibi olmanın saçma toplumsal baskısını yaşıyorum!! bunu yapanlar hem eşimin ailesi, hem de çevredeki insanlar... açıkça itiraf etmiyolar ama kayınvalidem ultrasonda doktor iki kız dediğinde bi kız bi oğlan bizi bulacak değil ya diyerek niyetini açık etti zaten... sonra ben bozulduğumda yok iki kız en iyisi falan dedi ama nafile... eşim de hiç memnun görünmüyor durumdan, itiraf etmese de... görümcemin erkek bebeğine çok düşkün, artık senle gideriz maçlara gibi espriler yaparak doğmamış çocuklarımın ve benim kalbimi kırıyor.. görümcem ise ağzı kulaklarında ve dört köşe resmen...gururlanıyor resmen oğlu var diye... gecenin bir saatinde eşime çocuğunun fotoğraflarını gönderiyor... buarada bu saydığım herkes, ben de dahil ülkenin en iyi üniversitelerinden mezun insanlarız güya!!! ve toplumumuz da kaderci inançlı bi toplumdur değil mi? allah vergisi ikiz kızlarım daha doğmadan baskı altına alındık bile, birşeyimiz eksik kalmış gibi... anlatamayacağım kadar yıpranıyorum... eşimin mutlu olduğundan emin olsam, hiçbiri umurumda olmayacak ama daha önce hiç de arasının yakın olmadığı görümceme ve yeğenine, bizimkilerin kız olduğunu öğrendiğinden beri olan düşkünlüğü çok üzüyo beni... söylediğimde bunu inkar ediyor, ama hissediyorum ben...karmançorman anlattım ama anlatabildim umarım :)) buarada ikiz olduğunu duyan herkesin sorduğunu sorulmadan cevaplıyım, tüp bebek değil meleklerim, tamamen sürpriz olarak girdiler hayatımıza... haaa öyle olsa zaten cinsiyet seçerdiniz zaten heralde diyen kişi sayısı öööyle çok ki bu çok dindar ve kaderci ülkemde!!!
Bunlar gercekmi yaa yoksa sanamı öyle geliyor anlamadım eşinin yiğenine düşkün olması ve görümcenin ona fotograflar atması bence cok normal ve katınvalidenin biri kız biri erkekmi gibi bi tepki vermeside belki ikisindende olsun istemiştir sadece.kızmı erkekmi diye takacak insanmı kaldı nasıl sey bu allahımın verdiği cana herkes kurban olsun kızı erkeğimi var.insan normal okarak fikşr yürütebilir kız erkek diye banada hep sordular ama merakdan yani ben hiç takmadım herkesde cok mutlu oldu.allahım hediye vermiş dahası varmı
aaaa hikayeniz içimi acıttı ah allahım demek ki daha çok sevmiş ki almış günahsız bebeği doğmadan yanına..Kardeşim de tesadüf eseri ikizdi anne karnında, bir kız bir oğlan olacağı öğrenildiğinde tüm ailede yarattığı coşkuyu tarif etmem imkansız, bilhassa anne tarafımda Gölcük depremde vefat eden 75 doğumlu erkek kuzenimden sonra gelecek ilk erkek çocuk olması sevinci. Doğacak olan ikiz kardeşlerimin, annemin yaptığı sayısız düşüklerden sonra Allah'ın bir hediyesi olarak görülmesi sebebiyle pek bir mutluyduk, bu mutluluğu tüm akrabaların arasında erkek çocuk azlığı sebebiyle erkek doğurabilmenin yarattığı gurur da pekiştiriyordu.
Doğuma 1 ay kala, birşeyler ters gitmeye başladı, ikisinden biri hareket etmiyordu, acaba hangisi ? Apar topar hastaneye gidildi, ikizlerden biri anne karnında hiçbir sebep yokken ölmüştü birkaç gün önce, ölü bebek diğerini de zehirliyordu. Çok riskli bir ameliyattı ve o şehirde bunu yapmayı göze alacak bir doktor bulunamadı, başka bir şehre daha profesyonel bir ekibe nakledildi. Ölü bebek alındı, ikizlerden diğeri yaşıyordu, yaşayan kızdı.Erkek çocuğun gururu ve ikiz sevincinin neticesi herkese birşey öğretti. Veren de alan da birdir, ikisi de aynı kıymette ikisi de aynı anne babadan o aileye geliyor, biri diğerine üstün tutulmamalı, ne erkek kızdan kıymetli ve özel ne kız erkekten.
Sen bosver herkesi çektiğimiz sıkıntıyı suan biz biliriz birde senin ikiz.srn kızlarına tutun sıkıca onlar sana yeterde artar çok isterdim ikizim olsun kız olsun onlar senin geleceğin.allahım sağlıkla kavustursun onu bunu bırak sen resmen bittik bu sıcaklarda:)) bi doğsalar sağlıklacinsiyeti dr.un söylediği gün k.v.m kızardı bozardı 2. de kız diyince dr... o arada zaten k.p. aradı, ona da ikisi de kızmış diye böyle sessiz sessiz üzgün söyledi, hatta dr. da şaşırdı kaldı böyle bana ve anneme baktı uzun uzun başını salladı... sonra k.v.m telefonda e tabi hayırlısı gibi bişey dedi.. öyle bir anda verilecek bir tepki değildi bence, onun torunla ilgili hayallerini anlıyorum ama allahtan gelene bukadar tepki vermesi hele hamile halimle bana hiç hoş gelmedi...
annemse sadece dr. sağlıkları ile ilgili olumsuz birşey görmüyorum diyince, "oh çok şükür" dedi sadece...
görümceme ve eşime gelince de, eşim hamile karısına göstermesi gereken güleryüz ve ilgiyi kardeşi ve yeğenine gösteriyo.. yani benle bebeklerle ilgili hayaller kursa, onu mutlu görsem dr. kontrollerinde, bir heyecan hissetsem oda, yeğenine sevmesine ona çok iyi olmasına takılmaz, aksine sevinirdim, demek ki çocuklarla iyi diyalog kuracak diye... ama durum biraz farklı, yani anlatması zor, hissettirdiğini anlatıyorum.. görümcemse, hani zafer kazanan insan edasına bürünüyo.. bir de gecenin 11 gibi saatlerinde gönderiyo fotoğrafları, ki bence daha makul saatlerde gönderebilir... zaten geceleri zor uyuyorum,ikizin yükü çok bünyede, bi de o arada bi bakıyorum eşimin elinde cep telefonu kardeşiyle yazışıyo, yeğen resmi bakıyo... :)) yani ayrıntı gibi gelebilir ama üst üste koyunca bunları, çekip gidesim geliyor... bebekleri tek yada kendi ailemle büyütecek gücüm olsa, o insanları -eşim de dahil- dakika daha dinlemem... sabrediyorum ama bakalım nereye kadar...
bu sözleri ilk mesajımla ilgili yazdığınızı anladığım için cevap veriyorum... ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım, sizi ya da etrafınızdaki insanları kapsamayabilir... 5 vakit namazında, orucunda, dinibütün kadın veya erkeklerin "hadi yaa 2 kız mı neyse 3.yü yaparsınız artık bir kaç yıl önce" dediklerine ya da "ikisi de mi kız, eşin ne diyo, üzülmüyo mu" dediğine şahit oldum... hem de bir iki kişi değil...o yüzden sinirlenip azarlamadan önce karşıdakinin yaşanmışlıkları olabileceğini düşünün... genellemiyorum ben, sadece yaşadıklarımı yazıyorum... her dinibütün insan böyle yapar demiş miyim bir yerde? siz de genellemeyin o yüzdenEn alt satırda yazdığınız ve vurguladığnz şey o kadar saçmaki!!! Zaten Allaha inanan kadere inanan bir insan bunun kaderden oldgunu bilir ve kabullenir. Sorn yapmaz. Onu oraya yazmasanız ne kaybederdiniz çok merak ediyorum. Böyle şeyler çok dindar bak baskıcı demiyorum dindar diyorum, çok dindar olan bir aile de gelen çocugun kız ya da erkek olması sorun yapilmaz. Her koca ister bi erkek evladi olsun ama bunu sorun haline getirmez Allahtan geliyor gelen sonuçta. Yaptgnz vurgulara dikkat edin. Burda her düşüncede olan insan var sonucta!
Bende genellemedim farkındaysanız! Ben çok dindar gercekten kadere inanan Allahtan geldiginde inanan dedim. Çunku bes vakit namaz kilmakla dindarlık olmuyor vs bas kapamakla. Dindarlık bu degil. Rabbine guvenmek herşeyin ondan olduguna inanmak gelene razi olmak. Yoksa dindarlar yapmaz demiyorum. Sizin onu o şekilde yazmanız bana gore yanlış. Tabikide geri kafali olup erkek çocuguna deger veren kz çocgnu hor gören bir cok dindar diye gecinen insanlar var ama dindarlk öyle olmuyor benim düşüncem bu.bu sözleri ilk mesajımla ilgili yazdığınızı anladığım için cevap veriyorum... ben kendi tecrübelerime dayanarak yazdım, sizi ya da etrafınızdaki insanları kapsamayabilir... 5 vakit namazında, orucunda, dinibütün kadın veya erkeklerin "hadi yaa 2 kız mı neyse 3.yü yaparsınız artık bir kaç yıl önce" dediklerine ya da "ikisi de mi kız, eşin ne diyo, üzülmüyo mu" dediğine şahit oldum... hem de bir iki kişi değil...o yüzden sinirlenip azarlamadan önce karşıdakinin yaşanmışlıkları olabileceğini düşünün... genellemiyorum ben, sadece yaşadıklarımı yazıyorum... her dinibütün insan böyle yapar demiş miyim bir yerde? siz de genellemeyin o yüzden