aktüel sana sormak istediğim bir şey var.
redüksiyon ile 3 ten 2 ye indirdik dedin. naıl bir işlem ? herhangi bir yan etkisini gördün mü ?
ayrıca ortalama kaç kilo aldın toplam hamileliğinde ve ikili -üçlü tarama testlerinde ikiz hamilelikten dolayı zor geçen bir ölçme süreci yaşadın mı , aydınlatırsan sevinirim.
merhaba
9 haftaya kadar dr kendiliğinden bir indirgeme olur diye bekledi.Fakat olmayınca beni uyutarak yani anaztesi ile riskli gördükleri bir kesenin içinden suyu alınarak indirgenmişti.
bana söylenen kesenin içerde olduoğu yavaş yavaş gelişiminin durduuğu birkaç gün içinde lekelneme ve kanama olabileceği bu dururmda korkmamamı ve panik yapmamamı söylediler.Hemen aranacak ve iletişim kuracaktı.Gerçekten oldu. fakat uzak bir yerde oturduğum için 1 ay sonra gittik. muaneye.
kesesi boşaltılan indirgenen bebeğim yaşıyordu . yine 3 tane idi.Büyük bir şaşkınlık yaşadık .Hemen bizi konusunda uzman riskli doğum uzöanına gönlenirirldik.Takip yapılarak o zaman 13 hafta idi. 2 test yapıldı bir başka bebeğin ense kalınlığının sınırda olduğu ve yapılan testte risk taşıdığı belirlendi.
bu sefer 13 haftada o gün sadece karnımın o bölgesi uyuştururlarak büyük can yapmayan iğnelerle odada o bebeğe potasyum verilerek durduruldu o kse olduğu gibi bpşaltıdı. kese suyu lab . gönderildi.
odada gerçekleşen 10 dk süren bir işlem için dayanamasada yaşanılıyor.
Canın yanmıyor hissetmiyorsun ama psikolojik etkilenmemek münkün değil güçlü bir dayanışma lazım gsonrası için.
kese içeride kalıyor. sadece iki iğne deliği kalıyor karnında 1 saat sonra yok oluyor.kese doğumda çıkıyor herhangi bir yan etkisis yok.Risk yaratmıyor.
sonra diğer keselerdende su alınarak amino sentez yapıldı.Bu yüzden 3 teste ihtiyaç duyulmadı.şimdi o bebeğim hayatta yüzüne baktıkça mücizeyi görüyorum.Rabbim büyük, banada çok düşkün.
ben yemek yiyemedim inanılmaz iştahsızdın 12 kilo aldım dr normal dedi.33 haftada doğum yaptım 1870 -1860 doğdular kiloları o dönem için gayet iyiy idid.Zaten 2000- 2800 civarı doğuyorlar.
gebelik zor geçiyor hareket kısıtlanıyor .hormonlar farklı etkiliyor.sırt ağrısı çok fazla idid bende uyuyamıyır sağa sola dönmekten acı geçiyordum.
en güzeli ise hala özlüyoru 17 haftada başlayan bebek hareketleri inanılmaz birşey çok mutluluk verici...