- 1 Kasım 2007
- 4.809
- 9
selam ikiz anneleri benim de 24 haftalık bir bebek kaybımdan sonra şu an 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum ilk bebeğimde birden açılma olup kanama ile doktora gittim ve rahimde açılma 8 cm di ve bebek doğdu rahim ağzı dikilmesine rağmen geçmişte böyle bir ikaye olduğu için 15 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı ve şuan tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak sizde böyle bir durum var mı
benden size tavsiye aarkadaşlar her ikiz bebek bekleyen anne adaylarının doktora gittiğinde mutlaka rahim ağzına baktırmaları belli oluyor açılma olduktan sonra dikilmesi çok fayda getirmiyor
bu arada ben de bu aya kadar hiç kilo almadım ama geelik şekeri çıktı çok dikkat ediyorum
demek seninkilerde çift yumurta ikizi maşallah.. normal gebeliklerde genelde tek yumurta oluyor ordan düşündüm tek diye..
valla bende sabırsızlanıyorum cinsiyetlerini merak ediyorum.. her kontrole gittiğimde iyilermi diye düşünmeden edemiyorum.. ama benimkiler şimdiden belli ettiler çok yaramaz olacak sanırım doktorda öyle dedi kıpır kıpırlardı.. bir enselerini ölçtürmek için 3 kere gittim hastaneye..istenilen pozisyona gelmediler bir türlü.. seninde 1-2 haftan kalmış ense kalınlığı ölçümüne inşallah seninkilerinde herşeyi normal çıkar..
selam ikiz anneleri benim de 24 haftalık bir bebek kaybımdan sonra şu an 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum ilk bebeğimde birden açılma olup kanama ile doktora gittim ve rahimde açılma 8 cm di ve bebek doğdu rahim ağzı dikilmesine rağmen geçmişte böyle bir ikaye olduğu için 15 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı ve şuan tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak sizde böyle bir durum var mı
benden size tavsiye aarkadaşlar her ikiz bebek bekleyen anne adaylarının doktora gittiğinde mutlaka rahim ağzına baktırmaları belli oluyor açılma olduktan sonra dikilmesi çok fayda getirmiyor
bu arada ben de bu aya kadar hiç kilo almadım ama geelik şekeri çıktı çok dikkat ediyorum
canım evet ense ölçümü ikili test oluyor.. ikizlere ikili test yapılmıyor sadece ense kalınlıkları ölçülüyor kan vermiyorsun.. tek bebklerde kanda veriyorsun ve bthcg yani gebeilik hormonun yaşın ve ense ölçümünün orantısı alınıyor ve risk varmı yokmu söyleniyor..canım günaydın,
ense ölçümü dediğin ikili testmi oluyor? ikizlerde de yapıyorlarmı bu testi? bu test için senden kan falan alıyorlarmı? biraz anlatırmısın canım neler yaptıklarını. çok merak ediyorum.
yarın doktora gideceğim bende. çok özledim bebeklerimi :) en son 3 hafta önce görmüştüm. İnşallah herşey yolundadır. her doktora gidişimden önce korku ve heyecan basıyor beni.
kendine ve bebişlere dikkat et canım. a.s.
Canım arkadaşım dediklerin çok doğru ikiz gebelikte heran herşey olabiyorlar bebekler kıpır kıpır.Bakıyorumda yaşadıklarımız hemen hemen tüm ikiz annelerin aynı.Bizde bir ay yoğun bakımda küvezde kaldık .Ve ben sezeryanla doğum yaptım.Düşünün kızlar hem sezeryanla doğum hem bebeğin biri 3 gün sonra çıktı hastaneden diğeri 1 ay yoğun bakımda kaldı.Ve bebeğinizi düşünmekten kendi ağrılarınızı bile düşünmüyorsunuz.Bir koşturma başlıyor.Her gün hastaneye taşındık.hergün bebeğimin sıkıntılarına yenisi eklendi.Doktorlar devamlı olumsuz konuştular.Bebeğinize umut bağlamayın yaşama şansı çok az dediler.Ama çok şükür kurtuldu.Şimdi bir yaşına girecekler.İkisi birlikte eve geldiklerinde biberonlarının altına destek koyardım kendileri yerdi mamalarını .Yardım edecek kimse olmadığı için ve bebekler ikisi aynı anda uyanıp acıktıkları için kendi kendime yöntemler bulurdum.koskoca bir yazı neredeyse hiç sokağa bile çıkmadan atlattım.Sadece balkonda oturabiliyordum bebekler uyuyunca.Çünkü enfeksiyon kapıyorlardı hemen .Üç ay evime kimseyi almadım misafirkabul etmedim.Bebeklerimin sağlığı herşeyden ve herkesten daha önemliydi.Allahım ne günlerdi ama yinede şimdi bakıyorumda güzel değişik günlerdi.Herkese nasip olmaz yani.Ve ben herzaman şanslı olduğumun farkındaydım sizlerde öylesiniz çok şanslısınız.Hamile olan ikiz anneleri sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.Ve biz ikiz annelerinede önce sağlık ve bol bol sabır diliyorum.
canım evet ense ölçümü ikili test oluyor.. ikizlere ikili test yapılmıyor sadece ense kalınlıkları ölçülüyor kan vermiyorsun.. tek bebklerde kanda veriyorsun ve bthcg yani gebeilik hormonun yaşın ve ense ölçümünün orantısı alınıyor ve risk varmı yokmu söyleniyor..
bizim gibi ikizlerde sadece ense ölçülüyor kan testimiz yüksek çıkacağı için sonuç vermiyormuş o yüzden yapılmıyor.....
sende doktoruna söyle ense kalınlıklarına bakılsın.. bizimkiler çok hareketli oldukları için bir türlü ölçülemedi 3. gidişimde ölçüldü ancak...çok şükür normal çıktı ense kalınlıkları bu ölçüm down sendromlu olup olmadığını göstermeye yarıyor tam kesin olmasada..
selam canım vajinal tek olsun ikiz olsun sadece 5-7 haftalar arası bakılıyor net görebilmek için ondan sonra normal ultrasona geçiyorsun benim öyle olmuştu..benimde ikili testim 2 haziranda bende merak ediyordum nasıl olduğunu benim doktorum üniversteye yönlendirdi beni orada bakılıyormuş ikizlere vajinalmi bakıyorlar acaba bide bu gittiğimizde hareketlerini gördüm ikisininde çok güzeldi yaaa ALLAH HERKESE nasip etsin inşallah bizimkilerede sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin RABBİM.
darkcım evet pek güvenilir değil ama en azından doktor ölçümlere normal dedimi içi rahtlıyor insanın... son âna kadar herşeyi normal olup kayıp yaşayanlarda var...şu aşamada bebişlerimizi sağlıcakla kucağımıza almak için dua etmekten başka yapacağımız bişey yok malesef...NazlıMelek ben zaten bi yerde şöyle okudum.
Tedaviyle hamile kalanlarda 2li testler güvenilirdeğilmiş zaten pek.Tek olsada çok güvenilir değilmiş.
Benim testin değerinin sınıra yakın çıkması bundan olabilir mi acaba diye de düşündük eşimle.Doktor kesin birşey diyemedi.
Çünkü bende gebeliği öğrendikten sonra doktor sana tüp bebek prosedürü uygulayacağım dedi.Aspirin folik asit ve crinone jel verdi.
Bu arada ben haftaya Ankarada olacağım.İnşallah iyi tecrübelerle gelirim.
Kızlar,
Ben geldim. Maalesef kotu gecti bugun cunku asırı derecede fazla kanamam oldu ve hastanede onemli olmadigini fakat 1 hafta dinlenmem gerektigini ogrendik. Rapor aldım bu hafta boyunca hep dinlenecegiz bakalım. Umarım bu ikinci kanama ile son bulur cunku ikincisi cok korkutucuyduç Omrumden omurler gitti.
Ama bebeklerim cok iyiymis, bir sıkıntı yok cok sukur.
Bu arada birisinin de erkek oldugunu ogrendim.
Sevgiler
Kızlar,
Ben geldim. Maalesef kotu gecti bugun cunku asırı derecede fazla kanamam oldu ve hastanede onemli olmadigini fakat 1 hafta dinlenmem gerektigini ogrendik. Rapor aldım bu hafta boyunca hep dinlenecegiz bakalım. Umarım bu ikinci kanama ile son bulur cunku ikincisi cok korkutucuyduç Omrumden omurler gitti.
Sevgiler
sakuracım canım duyunca çok şaşırdım, geçmiş olsun... inşallah şimdi kanaman geçmiştir... neyseki önemli değil demişler bol bol dinlen canım.. raporun bitince de kendine dikkat et işinden dolayı seyahat ediyordun sen öyle yazmıştın bir ara onlarıda bir müddet yapma canım mümkünse senin yerine başkasını göndersinler... bebişlerimiz daha önemli ..Kızlar,
Sevgiler
Kızlar,
Sevgiler
Kızlar,
Sevgiler