İkiz Anneleri Kulübü

Bercancım nerlerdesinnnnnnnnnn? Ozledik seni gusel anne, arada bir ugra buralara, umarım iyisindir...

Bercancım nerlerdesinnnnnnnnnn? Ozledik seni gusel anne, arada bir ugra buralara, umarım iyisindir...

Canim ya, inanki firsatini buldugum an geliyorum buraya.Ama zor oluyor canim.Bebeklerinin saglikli olmasina cok sevindim.Cinsiyetlerini bilmiyorum yazmisin ama isimlerinide yazmisin pek anliyamadim.Esinin gelmesine cok sevindim.
Nasilda heyecanlisindir simdi.Sana cok iyi gelecektir onun ilgi ve sevgisi.
Ben bu aralar biraz fazla yoruldum galiba.Baktim ki olmuyor annemi aradim
lutfen gel ve yardim et bana diye.Annem yakinda oturuyor sadece 10 km.
Ama ehliyeti olmayinca zor oluyor gelmesi.Cogunlukla ben giderim anneme.
Ama bebekleri hazirla cantalari hazirla evden cikmadan yoruluyorum.
Bebeklerim bir kac gundur hastaydi teyzesi.Oksuruyorlardi doktora goturdum aerosol verdi.Aerosolu takinca pek hoslarina gitmiyor.Cok agliyorlar yavrularim.
Ama cok sukur simdi iyiler.Bir kac gundur kendimi iyi hisetmiyorum.
Her zamanki monotonluk yordu beni.Dusundumde haftada bir gun bebeklerimi
bakiciya vermeye karar verdim.Bu benim icin iyi olacak ve mutlu anne mutlu bebek demek.Ben hep kendim yaparim her isin ustesinden gelirim hic bir sey bana agir gelmez
diye kendimi sartlandirdim.Esimen bile yardim kabul etmek istemiyordum.Sanki kime neyi ispat etmek istiyorsam.Hem bebeklerime iyi bakim evim dort dortluk olsun kendimede zaman ayirim esime de zaman ayirim derken baktimki olmuyor.Bu tempo beni cok yordu.Yani normalde su anda bebeklerim yattiya esimde evde yok ben su an temizlik ile vaktimi geciriyor olacaktim.Ama kararimi verdim.Kendime daha fazla zaman ayircam.Burda olmak sizlere yazmak sizlerle birseyleri paylasmak bana iyi geliyor.
Sizlerden guzel haberleri duymak cok mutlu ediyor beni.

Ikiz anne adaylari size kendi tecrubelerimden biseyler yazmak istiyorum.
Ornegin bebeklerim yeni dogdugunda geceleri cok fazla kalkiyorlardi ve gece kalkip mama hazirlamak cok zor birsey.Ben yatmadan once o gece muhtemelen kac biberon lazim olacaksa biberonlari su ile dolduruyrum.Ve gece sadece icine mamasini ilave edip isitmak kaliyordu.Benim icin cok kolaylik oluyordu.
Eger emzirmeyip biberon vermeyidusunuyorsaniz mutlaka mikrodalgada biberon sterilize edilen cihazi alin.Ben cihaz diye yazdim ama aklima dogru kelime gelmiyor.Idare edin iste yurt disinda yasiyorum.
Ben aventin markaliyi kullaniyorum temiz biberonlari icine koyup biraz su ilave edip mikroda 4 dakikada sterilize ediliyor biberonlar.Ilk zamanlar tencerde kaynatiyordum ama cok zahmetli bir is.
Bebekler 4 ay olana kadar her kullanimdan sonra sterilize etmek gerekiyor.Ben simdi gunde bir defa sterilize ediyorum.
Kizlar catlaklari onlemek icin badem yagi kullanin.Ama mutlaka hergun en az iki defa kullanun karniniza masaj adin bademyagini.Tamamen onlemiyorsada faydasi oluyor.
Bebeklerim 4.5 aylik ve hala ayni yatakta yatiyorlar.Avuclu basli yatiyorlar.
Gerci artik ayirma zamani geldi.Bebeklerde gaz sancisi cok olur bilirsiniz.Herseyi denedim en iyisi bence saab simplex.Burda bulunmuyo ama almanyadan aliyorum.Turkiyede insallah vardir.Arastirin ve evde bulundurun bebeklerde gaz sancisi olunca mucize bir ilac.Ilac dediysem dogal birsey.
Bebeklerim iyi uyusun diye onlari kundaklayip yatirdim ilk zamanlar.Cokda faydasini gordum.Belki klasik kundak gibi degilsede yinede bir battaniye yardimi ile kundak yaptim onlara.Simdide gece iyi uyumadiklari zaman kundak yapiyorum.Yataktan cikardigin zaman usmuyor bebek ve mamasini icince
soguk yataga girip usumuyorlar.
Benim simdilik aklima gelen bunlar eger birsey sormak isterseniz bildigim birseyse mutlaka yardimci olurum.Bende diger tecrubeli ikiz annelerinden tecrubelerini bekliyorum...

birisi tecrübemi dedi işte size alası.16 aylık ikizlerim.eski günlerden yazayım sizlere bari biraz.tabii sizde sorarsanız yanıtlarım.hamileliğim çok zor geçti.8 ay boyunca yattım ben çok zordu çok.sürekli kanamam oluyordu.
bende bercan arkadaşım gibi sürekli badem yağı sürdüm.karnıma masaj yapar gibi.
bebeklerim 34 haftalık doğdular kızım 1600 oğlum 1800 doğdu.haftaları iyiydi ama kiloları benim kendi rahatsızlığım yüzünden düşüktü.1 gün yoğun bakımda toplam12 gün küvezde yattık.oğlum daha dirençliydi.1 hafta sonra normal yatağa geçti yumurcak.
eve getirdiğimizde oğlum 2300 kızım 2 kiloydu.avuç içi kadardılar.ama maaşallah çok hızlı kilo aldılar.ilk 2 ayım acaba nefes alıyolarmı diye nefeslerini dinleyerek geçti başuçlarında.
ben sobalı evde oturuyorum sobanın üzerinde biberonlar sürekli kaynıyordu sterilize işini 6 7 ay civarları tamamen bıraktım.ama o makineler çok güzelmiş gerçektende herkez söylüyor.biz çok hazırlıksız yakalandık ikizlere.beklemediğimiz bir anda geldiler.ben 1 hafta doğum sancısı çekmişim haberim yok.nişan geldikten sonra anladık doğumun başladığını.10 santimle gittim hastaneye.normal doğum yaptım.kızım tersten geldi bağdaş kurmuş şekilde.sezeryana alınamadım açılma çok olduğu için.
3 ayın sonunda yaşıtlarını yakaladı benim kuzularım.
çocukları hastaneden eve getirince zorluklar çok fazlalaştı.önceleri çıksınlar diye gün sayarken daha sonra keşke şöyle 3 4 aylık çıkarsalardı demeye başladım.
eve ziyaretçi yasak,oda sıcaklığı sürekli 32 derece olucak küvez gibi.biberonlar sürekli steril edilecek.
çocukları öpmek asla yok.ayyy ne zordu ya ama olsun sağlıkları sıhatleri yerinde olsunda. şimdilik bu kadar daha devam edrim güzel ve özel anne adayları.allah sağlıkla sıhhatle kucaklarınıza almayı nasip etsin inş.

Canim ya, inanki firsatini buldugum an geliyorum buraya.Ama zor oluyor canim.Bebeklerinin saglikli olmasina cok sevindim.Cinsiyetlerini bilmiyorum yazmisin ama isimlerinide yazmisin pek anliyamadim.Esinin gelmesine cok sevindim.
Nasilda heyecanlisindir simdi.Sana cok iyi gelecektir onun ilgi ve sevgisi.
Ben bu aralar biraz fazla yoruldum galiba.Baktim ki olmuyor annemi aradim
lutfen gel ve yardim et bana diye.Annem yakinda oturuyor sadece 10 km.
Ama ehliyeti olmayinca zor oluyor gelmesi.Cogunlukla ben giderim anneme.
Ama bebekleri hazirla cantalari hazirla evden cikmadan yoruluyorum.
Bebeklerim bir kac gundur hastaydi teyzesi.Oksuruyorlardi doktora goturdum aerosol verdi.Aerosolu takinca pek hoslarina gitmiyor.Cok agliyorlar yavrularim.
Ama cok sukur simdi iyiler.Bir kac gundur kendimi iyi hisetmiyorum.
Her zamanki monotonluk yordu beni.Dusundumde haftada bir gun bebeklerimi
bakiciya vermeye karar verdim.Bu benim icin iyi olacak ve mutlu anne mutlu bebek demek.Ben hep kendim yaparim her isin ustesinden gelirim hic bir sey bana agir gelmez
diye kendimi sartlandirdim.Esimen bile yardim kabul etmek istemiyordum.Sanki kime neyi ispat etmek istiyorsam.Hem bebeklerime iyi bakim evim dort dortluk olsun kendimede zaman ayirim esime de zaman ayirim derken baktimki olmuyor.Bu tempo beni cok yordu.Yani normalde su anda bebeklerim yattiya esimde evde yok ben su an temizlik ile vaktimi geciriyor olacaktim.Ama kararimi verdim.Kendime daha fazla zaman ayircam.Burda olmak sizlere yazmak sizlerle birseyleri paylasmak bana iyi geliyor.
Sizlerden guzel haberleri duymak cok mutlu ediyor beni.

Bercancım Canım,
Ne kadar bunalttın be gulum kendini,
Niye bu kadar ben yapacagım, ben halledecegim diye ugrasıp duruyorsun, bence haftada 2 gun gelsin bakıcı, hem sen kendine daha fazla zaman ayırırsın hem de esine yeteri kadar zaman ayırırsın. Tabii yasayana sor demişler ama yine de bunu bir dusun, sonra sinirlerin yıpranırsa Allah korusun, daha zor olur....
Guzelim gecmis olsun bebeciklerin hastalanmıs, aman sen de kendine dikkat et ki, onlara iyi bakasın. Bak Bercan sen bu bakıcı işine bence daha sıcak baksan iyi olur, ben daha anne olmadan ikiz anneleri kulubune uye oldum. Oradaki butun calısan calışmayan anneler yanlarına turk yada yabancı yatili bakıcılar alıyorlar ve hayatlarından son derece memnunlar. Beni evde benden baska bir yabanci kadinin olmasi rahatsiz edecektir diye cok israr ettim ama beni ikna ettiler. Bunun daha dogru oldugunu hemen hemen hepsi soyledi. Ve simdi 6. ayımdan sonra bakıcı aramaya baslayacagım, bulursam dogumdan once benle kalsın bana biraz alıssın diyorum, sonrası Allah kerim insallah anlasırsak uzun sure beraber oluruz gibime geliyor.

Canım benim bebeklerimizn cinsiyetleri henuz belli degil ama bu isimleri esimle ben 3yıl once koymustuk. İki bebegimiz olacak, erkek ve kız olacaklar ve isimleri de Sarp ve Derin olacak diye, bunun için 3 yıla yakın sure gunduz gece dua ettik bebeklerimzi bize vermesi için... Simdi iki bebek kısmı gercek oldu ama cinsiyetlerini bilmiyoruz. Sadece tahmin işte... Bakarsın tutar ve presensimizin yanından Tanrım bir de prens bagıslar bize...10 Haziranda inşallah sağlıkları ve cinsiyetleri ile ilgili seyler belli olacak.

9 Haziranda Rusya'dan esimin yanından donecegim. Sen bu sure zarfında sanırım Türkiye'de olacaksin, Haziranda gelirim demiştin. Ben dondugumde hala Ankara'da olursan muhakkak bana ozelden cep numaranı yaz ki gelince goruselim.

Bol bol Sevgiler ve kendini fazla ozletme, sıkca gel emi, hem de sana iyi gelecektir burada olmak...

birisi tecrübemi dedi işte size alası.16 aylık ikizlerim.eski günlerden yazayım sizlere bari biraz.tabii sizde sorarsanız yanıtlarım.hamileliğim çok zor geçti.8 ay boyunca yattım ben çok zordu çok.sürekli kanamam oluyordu.
bende bercan arkadaşım gibi sürekli badem yağı sürdüm.karnıma masaj yapar gibi.
bebeklerim 34 haftalık doğdular kızım 1600 oğlum 1800 doğdu.haftaları iyiydi ama kiloları benim kendi rahatsızlığım yüzünden düşüktü.1 gün yoğun bakımda toplam12 gün küvezde yattık.oğlum daha dirençliydi.1 hafta sonra normal yatağa geçti yumurcak.
eve getirdiğimizde oğlum 2300 kızım 2 kiloydu.avuç içi kadardılar.ama maaşallah çok hızlı kilo aldılar.ilk 2 ayım acaba nefes alıyolarmı diye nefeslerini dinleyerek geçti başuçlarında.
ben sobalı evde oturuyorum sobanın üzerinde biberonlar sürekli kaynıyordu sterilize işini 6 7 ay civarları tamamen bıraktım.ama o makineler çok güzelmiş gerçektende herkez söylüyor.biz çok hazırlıksız yakalandık ikizlere.beklemediğimiz bir anda geldiler.ben 1 hafta doğum sancısı çekmişim haberim yok.nişan geldikten sonra anladık doğumun başladığını.10 santimle gittim hastaneye.normal doğum yaptım.kızım tersten geldi bağdaş kurmuş şekilde.sezeryana alınamadım açılma çok olduğu için.
3 ayın sonunda yaşıtlarını yakaladı benim kuzularım.
çocukları hastaneden eve getirince zorluklar çok fazlalaştı.önceleri çıksınlar diye gün sayarken daha sonra keşke şöyle 3 4 aylık çıkarsalardı demeye başladım.
eve ziyaretçi yasak,oda sıcaklığı sürekli 32 derece olucak küvez gibi.biberonlar sürekli steril edilecek.
çocukları öpmek asla yok.ayyy ne zordu ya ama olsun sağlıkları sıhatleri yerinde olsunda. şimdilik bu kadar daha devam edrim güzel ve özel anne adayları.allah sağlıkla sıhhatle kucaklarınıza almayı nasip etsin inş.

Sevgili İkizler11,
Acaba burada yazdıklarını okudukca ne kadar rahatladıgımızı ve o gunun gelmesi için ne kadar sabırsızlandıgımızın farkında mısın?
Gercekten cok degerli seyler yazmıssın, cok tesekkur ederiz.
Yalnız bir sey sormak istiyorum, kızının dogum esnasında tersten geldiginden bahsetmişsin, peki dogum o haldeyken nasıl gercekleşti? Sanırım açılma cok olugundan artık sezeyan da yapılamamiş, o halde sen bagdas kurmus sekilde duran kızını o haliyle mi dogurdun? Aman Allahımmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tekrar tekrar sevgiler, aklına gelen seyleri buraya not etmeye devam edersen cok seviniriz.

Canlarım Merhaba,
Son haberleri buraya da yazayım istedim. Ayın12'sinde kontrolumuz vardı. İkili tarama yerine yapılan u/s.
Kuzularım Sarp ve Derin cok iyiler, ikisinin de ense kalınlıkları cok normal. Kalpleri de gumbur gumbur Allaha sukur. Rahimde cok fazla yer olmadıgından su and akıvrık duruyorlar bas popomesafeleri de normal ama bir gorseniz ranza gibi altalta yatıyorlar biriciklerim, degerlilerim benim....
Doktorum cinsiyetlerini soylemedi. Bizim için onemli olan saglıkları.
Eşimi de bu arada cok ama cok ozledim. Ay sonu yanına gidiyorum inşallah. 8 gun kadar yanında kalacagım, doktor seyahatin sakıncası olmadıgını soyledi. Gidelim de babaları ile tanıstırayım onları....
Hepinize sevgiler...

selam sakuracım
bebeklerinin iyi olmasına çok sevindim.tam bu dönemde eşinden ayrı olmak çok kötü bi duygu olsa gerek .hem senin için hem bebişlerin için bu seyahat iyi gelecektir.
ben malesef 11/04 tarihinde üçüzlerimi kaybettim.uzun zamandır sitede yoktum.kendimi toparlamaya çalıştım bu dönemde.şimdi daha iyiyim.
kendine iyi bak canım

selam sakuracım
bebeklerinin iyi olmasına çok sevindim.tam bu dönemde eşinden ayrı olmak çok kötü bi duygu olsa gerek .hem senin için hem bebişlerin için bu seyahat iyi gelecektir.
ben malesef 11/04 tarihinde üçüzlerimi kaybettim.uzun zamandır sitede yoktum.kendimi toparlamaya çalıştım bu dönemde.şimdi daha iyiyim.
kendine iyi bak canım

ela gözlüm başın sağolsun Allah sabır versin inşallah .çok üzüldüm okuyunca seninde tüp bebekmiydi bende şu an 9 haftalık ikiz gebeyim ama çok korkuyorum bir şey olurmu diye ben haşimato tiroidi hastasıyım antikorlarım çok yüksek buda ALLAH korusun düşüğe neden oluyormuş her gün çeyrek tefor alıyorum ama genede çok endişeliyim yarın kontrolum var inşallah her şey yolundadır senin sebeb neymiş düşüklere inşallah bir daha böyle acı yaşamadan alırsın bebeklerini kucağına

ela gözlüm başın sağolsun Allah sabır versin inşallah .çok üzüldüm okuyunca seninde tüp bebekmiydi bende şu an 9 haftalık ikiz gebeyim ama çok korkuyorum bir şey olurmu diye ben haşimato tiroidi hastasıyım antikorlarım çok yüksek buda ALLAH korusun düşüğe neden oluyormuş her gün çeyrek tefor alıyorum ama genede çok endişeliyim yarın kontrolum var inşallah her şey yolundadır senin sebeb neymiş düşüklere inşallah bir daha böyle acı yaşamadan alırsın bebeklerini kucağına

çok tşk.ederim .benim aşılama ile olmuştu.20.haftamızda kaybettim.nedeni belli değil otopsi sonucu 3 ile 6 ay arasında çıkıyormuş.dün dr.görüştüm benim yaptırmam gereken herhangi tahlil varmı diye .oda senden kaynaklandığını sanmıyorum fetusla ilgili bi proplem dedi .bilmiyorum artık hayırlısı

bebeklerin hayırlı olsun.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım.

merhaba arkadaşlar,
bende ikiz bebekler bekliyorum. 9+6 günlük hamileyim. Doğal yolla oldu.
Burda sizlerin tecrübelerinden çok faydalanacağıma inanıyorum.
şimdilik hoşçakalın. hepinize kolay gelsin arkadaşlar!

Sevgili İkizler11,
Acaba burada yazdıklarını okudukca ne kadar rahatladıgımızı ve o gunun gelmesi için ne kadar sabırsızlandıgımızın farkında mısın?
Gercekten cok degerli seyler yazmıssın, cok tesekkur ederiz.
Yalnız bir sey sormak istiyorum, kızının dogum esnasında tersten geldiginden bahsetmişsin, peki dogum o haldeyken nasıl gercekleşti? Sanırım açılma cok olugundan artık sezeyan da yapılamamiş, o halde sen bagdas kurmus sekilde duran kızını o haliyle mi dogurdun? Aman Allahımmmmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tekrar tekrar sevgiler, aklına gelen seyleri buraya not etmeye devam edersen cok seviniriz.

aynen öyle canım ikisinide normal doğurdum.kızım poposundan doğdu.çocukların geliş biçimlerine çok dikkat edin çünkü benim kızım önceleri baş aşağı duruyordu daha sonra dönmüş.ebelerde çok denedi ama döndüremedi siz bebişlerinizi sakın tehlikeye atmayın allahıma çok şükür ki ben çok şanslıymışım bir şey olmadı yavrularıma.ama gerçektende sezeryan çok isterdim.herşeyde bir hayır var derler ya.sezeryan olsaydım bu seferde çocuklar küvezdeyken onlara süt vermek için koşuşturamıycaktım.
arkadaşlar birde doğumdan sonra kendinizin troid bezlerini kontrol ettirin.ben şu anda hipotroidi oldum.ve şu ana kadar ikiz gebelik geçiren 3 arkadaşım da hipotroid hastası.
ben aklıma geldikçe yazarım hadi öptüm hepinizi. a.s.

selam sakuracım
kendine iyi bak canım

Elacigim,
Kaybın için ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Sana tekrar tekrar hatırlatıp üzmek istemiyorum ama ben sadece 1 tanesini kaybettiğimde çok ama çok üzülmüştüm senin 3 tane için neler hissettiğini anlayabiliyorum güzelim. İlk mikro denemem bir hezimetten daha kötüydü, sonra ki gebeliğimde kalp atışları durdu, ama Allah 3. de bana bu bebekleri nasip etti. Ama 3 sene bekledim güzelim.
Allahım sana sabırlarını da verecektir. Ama ne olur gerekirse psikolojik destek almayı sakın ihmal etme, ben "çok iyiyim birşeyim yok" dedikçe meğer güçlü kadını oynuyormuşum, bunu artık kendimi hasta, yumurtalıklarımda olmayan bir ağrıyı varmış zannetmeye başladığımda, doktor doktor gezdim, kendi jinekologumun dısında baskalarına da mgittim, kimseye inanmıyordum, cunku ben emindim benim yumurtalıklarım ağrıdıgına gore bir terslik vardı. Terlik benim kafamdaydı bunu psikiyatra gittiğimde anlayabildim... Hemen toparlanmak mümkün değil ama bu işten asgari zararla çıkmak çok önemliymiş. Sakın sözlerimi yabana atma, bir danışmanla konuşmak sana herseyden çok iyi gelecektir canım benim...

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Eminim senin de güzel haberlerini tekrar alıp burada sohbet edeceğiz. O günler de gelecek canım benim...
Sevgi ile

aynen öyle canım ikisinide normal doğurdum.kızım poposundan doğdu.çocukların geliş biçimlerine çok dikkat edin çünkü benim kızım önceleri baş aşağı duruyordu daha sonra dönmüş.ebelerde çok denedi ama döndüremedi siz bebişlerinizi sakın tehlikeye atmayın allahıma çok şükür ki ben çok şanslıymışım bir şey olmadı yavrularıma.ama gerçektende sezeryan çok isterdim.herşeyde bir hayır var derler ya.sezeryan olsaydım bu seferde çocuklar küvezdeyken onlara süt vermek için koşuşturamıycaktım.
arkadaşlar birde doğumdan sonra kendinizin troid bezlerini kontrol ettirin.ben şu anda hipotroidi oldum.ve şu ana kadar ikiz gebelik geçiren 3 arkadaşım da hipotroid hastası.
ben aklıma geldikçe yazarım hadi öptüm hepinizi. a.s.

Canım arkadaşım dediklerin çok doğru ikiz gebelikte heran herşey olabiyorlar bebekler kıpır kıpır.Bakıyorumda yaşadıklarımız hemen hemen tüm ikiz annelerin aynı.Bizde bir ay yoğun bakımda küvezde kaldık .Ve ben sezeryanla doğum yaptım.Düşünün kızlar hem sezeryanla doğum hem bebeğin biri 3 gün sonra çıktı hastaneden diğeri 1 ay yoğun bakımda kaldı.Ve bebeğinizi düşünmekten kendi ağrılarınızı bile düşünmüyorsunuz.Bir koşturma başlıyor.Her gün hastaneye taşındık.hergün bebeğimin sıkıntılarına yenisi eklendi.Doktorlar devamlı olumsuz konuştular.Bebeğinize umut bağlamayın yaşama şansı çok az dediler.Ama çok şükür kurtuldu.Şimdi bir yaşına girecekler.İkisi birlikte eve geldiklerinde biberonlarının altına destek koyardım kendileri yerdi mamalarını .Yardım edecek kimse olmadığı için ve bebekler ikisi aynı anda uyanıp acıktıkları için kendi kendime yöntemler bulurdum.koskoca bir yazı neredeyse hiç sokağa bile çıkmadan atlattım.Sadece balkonda oturabiliyordum bebekler uyuyunca.Çünkü enfeksiyon kapıyorlardı hemen .Üç ay evime kimseyi almadım misafirkabul etmedim.Bebeklerimin sağlığı herşeyden ve herkesten daha önemliydi.Allahım ne günlerdi ama yinede şimdi bakıyorumda güzel değişik günlerdi.Herkese nasip olmaz yani.Ve ben herzaman şanslı olduğumun farkındaydım sizlerde öylesiniz çok şanslısınız.Hamile olan ikiz anneleri sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.Ve biz ikiz annelerinede önce sağlık ve bol bol sabır diliyorum.

çok tşk.ederim .benim aşılama ile olmuştu.20.haftamızda kaybettim.nedeni belli değil otopsi sonucu 3 ile 6 ay arasında çıkıyormuş.dün dr.görüştüm benim yaptırmam gereken herhangi tahlil varmı diye .oda senden kaynaklandığını sanmıyorum fetusla ilgili bi proplem dedi .bilmiyorum artık hayırlısı

bebeklerin hayırlı olsun.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin allahım.
elagözlüm canım tekrar geçmiş olsun çok zor bir durum gerçekten.. biraz olsun kendini toplayı tekrar buralarda olmana sevindim.. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın inşallah.. kendine iyi bak canım..
merhaba arkadaşlar,
bende ikiz bebekler bekliyorum. 9+6 günlük hamileyim. Doğal yolla oldu.
Burda sizlerin tecrübelerinden çok faydalanacağıma inanıyorum.
şimdilik hoşçakalın. hepinize kolay gelsin arkadaşlar!
canım hoşgeldin aramıza, ne güzel seninkiler tek yumurta ikizi o zaman.. Allah sağlıcakla kucağınada almayı nasip etsin bebeklerini..
aynen öyle canım ikisinide normal doğurdum.kızım poposundan doğdu.çocukların geliş biçimlerine çok dikkat edin çünkü benim kızım önceleri baş aşağı duruyordu daha sonra dönmüş.ebelerde çok denedi ama döndüremedi siz bebişlerinizi sakın tehlikeye atmayın allahıma çok şükür ki ben çok şanslıymışım bir şey olmadı yavrularıma.ama gerçektende sezeryan çok isterdim.herşeyde bir hayır var derler yezeryan olsaydım bu seferde çocuklar küvezdeyken onlara süt vermek için koşuşturamıycaktım.
ben aklıma geldikçe yazarım hadi öptüm hepinizi
.
canım benimde tiroit değerlerim yani tsh düşük çıkmış şimdi gebelikten önce tirotle ilgili hiç sorun yaşamadım ama gbelikte düşmüş t3 t4 normal tsh düşük çok çalışıyormuş tiroit hormonlarım yani endokrin uzmanı baktı gebelikte bu değer normal olabilir dedi. içim rahatladı ama sonrasında ne olur bilemem.. senin yüksekmi çıkıyordu bu değerin..

Canım arkadaşım dediklerin çok doğru ikiz gebelikte heran herşey olabiyorlar bebekler kıpır kıpır.Bakıyorumda yaşadıklarımız hemen hemen tüm ikiz annelerin aynı.Bizde bir ay yoğun bakımda küvezde kaldık .Ve ben sezeryanla doğum yaptım.Düşünün kızlar hem sezeryanla doğum hem bebeğin biri 3 gün sonra çıktı hastaneden diğeri 1 ay yoğun bakımda kaldı.Ve bebeğinizi düşünmekten kendi ağrılarınızı bile düşünmüyorsunuz.Bir koşturma başlıyor.Her gün hastaneye taşındık.hergün bebeğimin sıkıntılarına yenisi eklendi.Doktorlar devamlı olumsuz konuştular.Bebeğinize umut bağlamayın yaşama şansı çok az dediler.Ama çok şükür kurtuldu.Şimdi bir yaşına girecekler.İkisi birlikte eve geldiklerinde biberonlarının altına destek koyardım kendileri yerdi mamalarını .Yardım edecek kimse olmadığı için ve bebekler ikisi aynı anda uyanıp acıktıkları için kendi kendime yöntemler bulurdum.koskoca bir yazı neredeyse hiç sokağa bile çıkmadan atlattım.Sadece balkonda oturabiliyordum bebekler uyuyunca.Çünkü enfeksiyon kapıyorlardı hemen .Üç ay evime kimseyi almadım misafirkabul etmedim.Bebeklerimin sağlığı herşeyden ve herkesten daha önemliydi.Allahım ne günlerdi ama yinede şimdi bakıyorumda güzel değişik günlerdi.Herkese nasip olmaz yani.Ve ben herzaman şanslı olduğumun farkındaydım sizlerde öylesiniz çok şanslısınız.Hamile olan ikiz anneleri sağ salim bebeklerinizi kucağınıza alırsınız inşallah.Ve biz ikiz annelerinede önce sağlık ve bol bol sabır diliyorum.

deryacım benimkilerde ultrasonda kıpır kıpır çıkıyor yaramazlar ama dediğin gibi ne olacağı belli olamz tabiki.. benimde şu anda tek dileğim onları sağlıklı bir şeklilde kucağıma alabilmek.. benimki sezeryan olacak şimiden belli çünki daha önce belfıtığı ameliyatı geçirdim normal doğum yapamam.. inşallah son ana kadar gelişimlerini güzel tamamlar bizimkilerde kuvöze gerek kalmadan kucağımıza alırız tüm ikiz anneleri...
tabi doğunca sizin tecrübelerinizden çok faydalanacağız, bizlerde mutlaka alıştıkça deneme yanılmayla bizlerde yeni yöntemler geliştiririz sanırım.. bende bebişlerime tek bakacağım ailelerimiz uzak bize ilk aylar yanımda olurlar ama sonrasında karı koca ikimiz halledeceğiz sanırım..

canım hoşgeldin aramıza, ne güzel seninkiler tek yumurta ikizi o zaman.. Allah sağlıcakla kucağınada almayı nasip etsin bebeklerini..
.

hoş karşılaman için teşekkürederim canım. benimkiler tek yumurta değil çift yumurta ikizleri :teselli: çok heyecanlıyım. Sabırsızlıkla bekliyorum meleklerimi kucağıma alacağım günleri :)
Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!

hoş karşılaman için teşekkürederim canım. benimkiler tek yumurta değil çift yumurta ikizleri :teselli: çok heyecanlıyım. Sabırsızlıkla bekliyorum meleklerimi kucağıma alacağım günleri :)
Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah!

demek seninkilerde çift yumurta ikizi maşallah.. normal gebeliklerde genelde tek yumurta oluyor ordan düşündüm tek diye..
valla bende sabırsızlanıyorum cinsiyetlerini merak ediyorum.. her kontrole gittiğimde iyilermi diye düşünmeden edemiyorum.. ama benimkiler şimdiden belli ettiler çok yaramaz olacak sanırım doktorda öyle dedi kıpır kıpırlardı.. bir enselerini ölçtürmek için 3 kere gittim hastaneye..istenilen pozisyona gelmediler bir türlü.. seninde 1-2 haftan kalmış ense kalınlığı ölçümüne inşallah seninkilerinde herşeyi normal çıkar..

canım herşey gönlünce olsun ve sağ salim bebeklerini kucağına alırsın inşallah.evet canım bebeklere tek bakınca kendi kendine yeni yöntemler üretiyorsun.Ama zevkli bir iş.Hiç sıkılmıyorsun kendi bebeklerin çünkü.Herşey çok farklı oluyor.

canım nazlıcım herşey gönlünce olsun ve sağ salim bebeklerini kucağına alırsın inşallah.evet canım bebeklere tek bakınca kendi kendine yeni yöntemler üretiyorsun.Ama zevkli bir iş.Hiç sıkılmıyorsun kendi bebeklerin çünkü.Herşey çok farklı oluyor.

selam ikiz anneleri benim de 24 haftalık bir bebek kaybımdan sonra şu an 17 haftalık ikiz bebek bekliyorum ilk bebeğimde birden açılma olup kanama ile doktora gittim ve rahimde açılma 8 cm di ve bebek doğdu rahim ağzı dikilmesine rağmen geçmişte böyle bir ikaye olduğu için 15 haftalıkken rahim ağzına dikiş atıldı ve şuan tuvalet dışında ayağa kalkmam yasak sizde böyle bir durum var mı

benden size tavsiye aarkadaşlar her ikiz bebek bekleyen anne adaylarının doktora gittiğinde mutlaka rahim ağzına baktırmaları belli oluyor açılma olduktan sonra dikilmesi çok fayda getirmiyor

bu arada ben de bu aya kadar hiç kilo almadım ama geelik şekeri çıktı çok dikkat ediyorum

Sevgili sılam,
Cok gecmiş olsun umarım bebeklerini saglıkla dunyaya getirirsin. Allah yanında olsun

X