İkiz Anneleri Kulübü

kızlar aranızda bebeğin hareketlerini cd ye çektiren var mı?kaç haftalıkken çekiliyor?düzgün gözüküyor mu?çok merak ederiyorum.aslında ben istiyorum çektirmek ama 100 ytl değer mi diye düşünüyorum?
canım fıyatlar merkezlere gore degısıyormus bırkac yerden arastır ona gore karar ver...bıde senın sosyal guvencen ne????sanırım ssk ya daha pahalı.......ben emeklı sandıgına baglıyım esımden dolayı bugun ozel bır hastaneyı arayıp bılgı aldım 12 ytl dedı sok oldum ısrarla sordum.......:1shok:bu aralar gtmeyı dusunuyorum bende......
selam kızlar,epey oldu sayfaya giremedim yazılarınızı okudum..esterya canım çok üzüldüm yazını okudum,rabbim sabırlar versin inşallah yakın zamanda güzel haberlerini alırız..geçen hafta ateşli soğukalgınlığı yaşadım çok şükür daha iyiyim.ben de detaylı ultrason için sabırsızlanıyorum 20 nisan da gireceğim ve en çok sağlıklarını merak ediyorum umarım problem çıkmaz.ikiz bebeklerimden biri kız olduğunu öğrendik ama diğeri göstermiyor henüz.bakalım işte yakında belli olur ama inşallah sağlıklı olsunlar da cinsiyet hiç önemli değil..bu arada 18+1 gün olduk.artık göbişim bayağı belli ve göğüslerim çok büyüdü dr.çatlak kremi phytolastıl verdi bana.sizce en etkili olanı ne?sizler ne kullanıyorsunuz?badem yağını hiç kullanmadım öneririmisiniz?
canım badem yagından memnun olan cok ama genelde derının altına pek ıslemedıgı ve yalnızca cıldın ust tabakasını nemlendırdıgı soylenıyor.......arasıra kullanılabılır ama sureklı ıse yaramaz bence.....benım catlak kremımın adı lıerac.....gayet memnunum ama karneye yazdırılmıyor malesef 60 tl......mutlaka gogus ucu kremı kullanın ama....gogus ucunada garmastan ısımlı kremı kullanıyorum o da 20 tl...ama bu kremler aylarca kullanılıyor,bıtmıyor hemen....bıde gogus ucu ıcın lanolın ıceren bır krem vardı bu sıtede
çok kullanan var onu da ama adını unuttum ondan da memnunlardı.......yınede druna ve eczacına danısabılırsın netıcede bunlar benım tavsıyemkaydirigubbakcemile5

bu topıc nıye bu kadar ıssız canlar?ihmal edılıyor burası...
bırsey soracagım üç boyutlu ultrasona gırenler var mı aranızda?varsa tecrubelerını anlatabılırler mı?bu hafta gırecegım kısmetse merak edıyoruma.s.

merhaba lotus79 dediğin gibi sanki burası terkedilmiş gibi kimse yazmaz oldu.

kızlar ben 17 haftalık hamileyim 18. haftama gireceğim ayrıntılı ultrasona ne zaman girilmesi gerekir?

merhaba sevgili arkadaslar hepinize guzel gunler guzel haftalar diliyorum saglik ve mutlulukla..

benim ikiz -keseciklerim gelismediler, bugun doppler yapilacak ve umut yoksa alinacaklar.
cok uzuluyorum ama bir yandan da hakkimizda hayirlisi buymus diyorum ve Allah buyuktur hakkimizda hayir ve serrin tasarrufu ondadir diyorum.. sadece ona siginiyorum..
ınsallah kendimi toparlayip tekrar hamile kaldigimda sizlerle tekrar gorusuruz.
Hepinize saglik saglik saglik ve mutluluk huzur dolu hamilelikler diliyorum..

bu topıc nıye bu kadar ıssız canlar?ihmal edılıyor burası...
bırsey soracagım üç boyutlu ultrasona gırenler var mı aranızda?varsa tecrubelerını anlatabılırler mı?bu hafta gırecegım kısmetse merak edıyoruma.s.

merhaba lotus79 dediğin gibi sanki burası terkedilmiş gibi kimse yazmaz oldu.

ee ikizlerle uğraşmak kolay değil kızlar, zaman bulamıyordur güzel annelerimiz.

bende dün işe başladım, kuzularımı bırakıp geldim :KK43:(((

çok zor, çok kötü durumdayım, nasıl alışacağım bilmiyorum:a015:

benim ikiz -keseciklerim gelismediler, bugun doppler yapilacak ve umut yoksa alinacaklar.
cok uzuluyorum ama bir yandan da hakkimizda hayirlisi buymus diyorum ve Allah buyuktur hakkimizda hayir ve serrin tasarrufu ondadir diyorum.. sadece ona siginiyorum..
İnsallah kendimi toparlayip tekrar hamile kaldigimda sizlerle tekrar gorusuruz.

inşallah en kısa zamanda tekrar görüşürüz bu topikte, Allahım sağlıklı bebekler nasip etsin.

kızlar ben 17 haftalık hamileyim 18. haftama gireceğim ayrıntılı ultrasona ne zaman girilmesi gerekir?
canım ben belkı de tup bebek oldugu ıcın 12.haftadan ıtıbaren ortalama ayda bır kez ayrıntılı ultrasona grdım.....daha dogrusu tup bebe merkezınde o sekılde takıp edıldım......bu haftada uc boyutluya yanı doopler ultrasona grdım.......dger arkadaslarda durum nasıl oldu bılmıyorum ama:sm_confused:
İnsallah kendimi toparlayip tekrar hamile kaldigimda sizlerle tekrar gorusuruz.
canım ne oldu sonucun yaz lutfen cok uzuldum ve cok meraklandım.....ınsallah hayırlı haberler verırsın bıze...:Saruboceq::çok üzgünüm:
ee ikizlerle uğraşmak kolay değil kızlar, zaman bulamıyordur güzel annelerimiz.

bende dün işe başladım, kuzularımı bırakıp geldim :KK43:(((

çok zor, çok kötü durumdayım, nasıl alışacağım bilmiyorum:a015:

of canım of........ısın en zor kısmı bu olmalı.....hamıs olduktan sonra ıyıkı calısmıyorum dedım bende.......ınsallah yakında alısırsın canım ya.......:a015:

kizlar ben kurtaj oldum
dopplerde kalp atisi cikmadi
iyiyim evde dinleniyorum
Allah hepinizin bebeklerine saglik versin

kizlar ben kurtaj oldum
dopplerde kalp atisi cikmadi
iyiyim evde dinleniyorum
Allah hepinizin bebeklerine saglik versin

canım cok gecmıs olsun.......senın adına uzuldum canım...:çok üzgünüm:senağlamaRABBIM taz zamanda hayırlı ve saglıklı bebısler nasıp etsın:Saruboceq::a015:

esterya çok geçmiş olsun canım.çok üzüldüm.bundan sonra inşallah allah sana başka bebişler nasip etsin.tekrar geçmiş olsun.

topıgımızın ıkız annelerı ıkızlerın bebeklık donemlerınde hangı elektrıklı cıhazlar kullanılıyor anlatırmısınız bıraz mama robotu,bıberon ısıtıcı vs:uhm:a.s.

arkadaşlar beni aranızda tanıyan vardır

ikiz bebek arabamı satıyorum ihtiyaçtan ilgilenen olursa .bu sitede 2. el eşyalara bi göz atsın.gerçekten zararına satıyorum.

Sevgili İkiz Annleri,
Önce kendimi tanıtayım. İkinci mikro-enjeksiyon denememde gebe kaldım. Şu anda 6+3üz. Ve ikiz bebeklerim için şimdiden endişelenmeye başladım. Aklımda bir sürü soru işareti var. Eminim benim gibi birçok anne adayı vardır aramızda.
Ayrıca Türkiye'de ikiz kulüplerinin aktif olmaması nedeni ile burada küçük bir kulüp kuralım istiyorum. Avrupa'da özellikle ne hikmetse İngiltere'de bir sürü kulüp ve dayanışma yapan birçok anne ve anne adayları var. Ben de sizlerin desteği ile küçük kulübümüzün açılışını yapmak isterim.
Önce bir anketle başlayalım ne dersiniz.....

Aşağıdaki anketi yanıtlayarak bir çok ikiz annesine aradığı cevabı verebileceğinizi düşünüyorum. Değerli katkılarınız ve işbirliğiniz için şimdiden teşekkürler.
Desteklerinizi bekliyorum,

Sevgi ile

1- Bebeğiniz tedavi ile mi oldu? (Tüpbebek, mikroenjeksiyon, aşılama, doğal)

2- Tek yumurta mı çift yumurta ikizi mi taşıyorsunuz?

3- Gebeliğinizin ilk 3 ayında kaç kilo aldınız, doktorunuzdan duyduğunuz ideal kilo skalası nasıl?

4- Ne kadar sıklıkla ultrason ve doktor kontrolune gittiniz? Sizce ne sıklıkta olmalı?

5- Kanamanız oldu mu?

6- Amniyosentez yaptırdınız mı?

6- Bebeklerinizi ne zaman dünyaya getireceksiniz?

7- Bebek için hazırlıklara ne zaman başlamalı?

8- Bebekleriniz arasında büyüklük, kalp atışında farklılık var mıydı?

9- Tehlikeli diyebileceğiniz dönemler veya yapılmaması gereken şeyler, yapılması iyi olan şeyler için tavsiyeleriniz var mı?

10- Gebelik tansiyonu veya şekeri yaşadınız mı?

11- Bebekleriniz için ne tür hazırlıklar yapılmalı, hangi üründen kaç tane almalı?

12- Hangi hastanede dogum yapmayı tercih ederdiniz?

13- İkiz gebeliğin size getirdiği ekstra bir zorluk var mıdır? Varsa bunlar nelerdir?

14- Bebeklerinizin hareketlerini ilk ne zaman hissettiniz?

15- Hangi tehlike karşısında doktor aranmalıdır?

16- Kaybolan ikiz (vanishing twin) sendromu yaşadınız mı?

17- Reduksiyon (sonlandırma) yapıldı mı? Nedeni?

18- Hangi haftada cinsiyetleri öğrenebildiniz?

19- Eklemek istediğiniz yorumlarınız...

Doğum Yapan İkiz Anneleri:

20- Bebeklerinizi nerede dünyaya getirdiniz?

21- Doğumunuz normal mi yoksa sezaryen ile mi oldu?

22- Doğan bebekleriniz arasında çok fazla kilo farkı var mıydı?

23- Doğumdan sonra siz ve bebekleriniz ne kadar hastanede kaldınız?

24- Kaçıncı haftanızda doğum yaptınız?

25- Bebekleriniz için küvöz gerekti mi? Hangi hastanenin yenidoğan ünitesini tavsiye edersiniz?

26- Bebekleriniz doduktan sonra aynı odada mı yattınız, yattıysanız ne kadar süre ile?

27- Bebekleriniz için ne tur karyola yada beşik satın aldınız, en uygun yatak nasıldır sizce?

28- Burada ikiz bebek taşıyan annelerle paylaşmak istediğiniz herhangi bir eşyanız var mı? Malum ikizler maddi açıdan tüm aileleri sarsabiliyor.

Örneğin: Doppler, eğer varsa Doppler'ın ilk satın alıcısı ben olmak isterim ...., veya ihtiyaç duyanlar için ana kucakları, bebek arabaları, bebek beşikleri vs...

1:tüp bebek
2:çift yumurta ikizi
3:11-25 kilo arası normal dedi dr ben 5 kilo aldım
4:ayda en az 2kez
5:evet 2 hafta kanama ve lekelenme oldu
6:hayır amniyosentez yapılmadı
6:ağustos sonu kısmetse
7:ikiz olduğu için biraz erken başladık
8:sadece 1 gün farklılık var
9:ağır iş yapmamak bence 4. aydan sonrası daha sorunlu
10:tansiyon şeker normal
11:her üründen iki tane alıyorum aynı olması şart değil ikisinede alıyorum
12:herkes özelde ister tabiki ama sigorta ve iş yeri için şevket yılmaz devlet hastanesi
13:nefes darlığı ve hareket kısıtlamaları çok daha erken başlıyor
14:18. haftadan sonra hissetmeye başladım
15:kanama lekelenme ve kasılmalarda hemen dr a başvurulmalı
16:kaybolan ikiz sendromu yaşamadım çok şükür
17:redüksiyon yapıldı sağlık sorunlarından dolayı 4 meleğimden 2 si alındı
18:15. hafatdan sonra bebeğin yatış pozisyonuna göre belli oluyor cinsiyetleri
19:allahım herkese bu güzellikleri nasip etsin olmayan herkese meleklerini göndersin bizlerede hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin arkadaşım.......

bende bu yıl 28 şubatta ikizlerimi dünyaya getirdim çok güzel bir duygu iyiki onlar var biri kız biri erkek oldu evimizi şenlikle doldurdular
iyiki varsınız ahmet oğuz ve ayça nur

canım ALLAH bagıslasın ıkızlerını.........bızlerde hayırla ve saglıkla nasıp etsın ınsallaha.s.:emir_bebek::ecrin_bebek:

topıgımızın ıkız annelerı ıkızlerın bebeklık donemlerınde hangı elektrıklı cıhazlar kullanılıyor anlatırmısınız bıraz mama robotu,bıberon ısıtıcı vs:uhm:a.s.

merhaba lotus79 benim ikizlerimin mama dönemleri bitti.elktrikli aletlerden tek blender kullandım halen kullanıyorum.o saydıklarını kullanmadım.1 yaşına kadar bizimle yatak odasında yattılar.emzirme dönemim bittiğinde şöyle bişey yaptım aklında bulunsun belki işine yarar.gece yanıma 4 biberon,mama,termosta sıcak su,soğuk su,kendi içtikleri su hepsini alıyordum.uyandıkları anda hemen termostan sıcak suyu alıp soğuk su ilave edip mamasını da katıp karıştıyordum 1 dakikadan bile daha az sürüyor.önceden sıcak su ve soğuk su karışımının ne kadar koyulması gerektiğini test edersen daha iyi olur.böylece hem taze mama içiyorlar hemde o makinaların hiç birine para vermiş olmuyorsun.

bende bu yıl 28 şubatta ikizlerimi dünyaya getirdim çok güzel bir duygu iyiki onlar var biri kız biri erkek oldu evimizi şenlikle doldurdular
iyiki varsınız ahmet oğuz ve ayça nur

merhaba başak27 allah ikizlerini size bağışlasın güle güle büyüt.sende istediğn herşeyi sorabilirsin.

merhaba lotus79 benim ikizlerimin mama dönemleri bitti.elktrikli aletlerden tek blender kullandım halen kullanıyorum.o saydıklarını kullanmadım.1 yaşına kadar bizimle yatak odasında yattılar.emzirme dönemim bittiğinde şöyle bişey yaptım aklında bulunsun belki işine yarar.gece yanıma 4 biberon,mama,termosta sıcak su,soğuk su,kendi içtikleri su hepsini alıyordum.uyandıkları anda hemen termostan sıcak suyu alıp soğuk su ilave edip mamasını da katıp karıştıyordum 1 dakikadan bile daha az sürüyor.önceden sıcak su ve soğuk su karışımının ne kadar koyulması gerektiğini test edersen daha iyi olur.böylece hem taze mama içiyorlar hemde o makinaların hiç birine para vermiş olmuyorsun.

sagolasın canım guzel yontemmıs senınkı......genelde ıkız annelerı zorlanıyor bu konularda...ben pek emzıremezmısım gıbı gelıyor canım keske nasıp olsa benım aılemın kadınları malesef cok az emzırebılır sut olmuyor bızlerde:çok üzgünüm:nette bır adreste arcelık mama robotu 40 lıraya,bıberon ısıtıcı ve sterılızator de 40 lıraya dusmustu,bırer tane sıparıs ettım,bugun kargodan aradılar gelmıs yarın elımde olur sanırım.....sterılızator e nıyetlıydım zatende robotta 40 lıra ya dusmus dıye aldım.......bakalım ınsallah hepımız hayırla ve saglıkla buyuturuz bebıslerı......kaydirigubbakcemile5a.s.

X