Ikinci evliliklerde usul nedir?

ama işte herkes değil o evlenen arkadaşların

ben de milana da 40 üstü yaşlarda kadınlarız

bizim zamanımızda da vardı takan ama biz ve çevrelerimiz takmadık

muhafazakarlık da genel bir terim işte sadece tesüttürlü giyim tarzı vs değil
Doğrudur bir sey diyemem genelleme yapmadım zaten insta storylerde dügüne gidenlerin hep kirmizi kusakli gelinlerle fotoğraf cekildiğini görüyorum. Muhafazakar veya değil o konuda bir sey diyemem ama takılmasını garip karşılıyorum 😅

Valla birkez evlendim usulünüz nedir diye soran olmadı 🤭Ama şu dönemde çok mu lazım nişan düğün vs.?iki aile arasında olacak bir söz ve nikah yeterli bence.Bu dönem evlenip içimde kalmamasını isterdim.

Hanımlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz, gayret kuşağı konunun içine neden bomba gibi düştü anlamak mümkün değil, yalnız şunu bilin ki gayret kuşağının manası bu kız bakire demek değildir, ben hiçbir adeti yapmadım, gelinlik giyip kurdele takmışlığım da yok lakin kurdele kızı hediye paketi yaptık damada sunuyoruz demek değil, o kurdele gayret kuşağıdır, gittiğin evde gayretli ve dirayetli ol, bolluk ve bereketli bir hayatın olsun manasında takılır, 3 kerede takılmasının dahi bir anlamı vardır, genç kızların yazmalarına işledikleri oyaların dahi bir anlamı var ya da sevdiklerine işledikleri mendillerin yazmaların, insanlar geçmişte her şeyi konuşamadıklarından söyleyeceklerini yazmalara, işledikleri nakışlara aktarırlarmış, babalar ve ağabeyler de gelin olan kıza söyleyeceklerini iyi dileklerini gayret kuşağıyla anlatırmış, ki bizim geleneklerimizde gelinlik de beyaz değildi, o kuşağında kırmızı olması şartı yoktu, farklı renklerde kullanılıyordu, rahmetli büyükanneannemin gelinliği işlemeli bir bindallıydı, gayret kuşağını zamanla beyaz gelinlikle (beyaz aynı zihniyete göre saflığı temsil ediyor) bütünleştirip bekarete bağlayan zihniyeti sorgulamalısınız.

Hanımlar neyin tartışmasını yapıyorsunuz, gayret kuşağı konunun içine neden bomba gibi düştü anlamak mümkün değil, yalnız şunu bilin ki gayret kuşağının manası bu kız bakire demek değildir, ben hiçbir adeti yapmadım, gelinlik giyip kurdele takmışlığım da yok lakin kurdele kızı hediye paketi yaptık damada sunuyoruz demek değil, o kurdele gayret kuşağıdır, gittiğin evde gayretli ve dirayetli ol, bolluk ve bereketli bir hayatın olsun manasında takılır, 3 kerede takılmasının dahi bir anlamı vardır, genç kızların yazmalarına işledikleri oyaların dahi bir anlamı var ya da sevdiklerine işledikleri mendillerin yazmaların, insanlar geçmişte her şeyi konuşamadıklarından söyleyeceklerini yazmalara, işledikleri nakışlara aktarırlarmış, babalar ve ağabeyler de gelin olan kıza söyleyeceklerini iyi dileklerini gayret kuşağıyla anlatırmış, ki bizim geleneklerimizde gelinlik de beyaz değildi, o kuşağında kırmızı olması şartı yoktu, farklı renklerde kullanılıyordu, rahmetli büyükanneannemin gelinliği işlemeli bir bindallıydı, gayret kuşağını zamanla beyaz gelinlikle (beyaz aynı zihniyete göre saflığı temsil ediyor) bütünleştirip bekarete bağlayan zihniyeti sorgulamalısınız.
Demek ki zamanla bunu bekarete bağlamışlar. Ben ilk defa duydum bu yazdıklarınızı. Bir arkadaş demişti Bekaret göstergesi değil diye. Doğruymuş demek ki.

Demek ki zamanla bunu bekarete bağlamışlar. Ben ilk defa duydum bu yazdıklarınızı. Bir arkadaş demişti Bekaret göstergesi değil diye. Doğruymuş demek ki.
Değil tabii ki ama nette bile kırmızı kurdele, gayret kuşağı hatta diğer adı kardeş kuşağı diye yazın bekaret de araya sıkıştırılıvermiş.
Anadolu geleneklerinden biri gayret kuşağı, eskiden işlenmiş yazmaların manasını bile bir bilseniz, hatta kızların evlenirken giydikleri bindallıya işledikleri figürlerin manasını.

Rahmetli büyükanneannemin bindallısındaki her bir işlemenin bir anlamı varmış kendisi işlemiş, ayrıca bazı gelenekler tüm ülkede uygulanan gelenekler değil, gayret kuşağı takılan Anadolu gelenekleri yanısıra gelinin bindallısı üzerine gümüş kemer takılan geleneklerde var, kuşaklılar bakire gümüş kemerliler değil mi:)))
Eve girerken gelinin üzerinden pirinç şeker para atarlar mesela, bolluk bereket içindir, geline testi bardak gibi şeyler kırdırırlar, damadın damatlık giyene kadar giydiği her kıyafet yırtılır, eline süpürge, ağzına emzik verilir, gelin neden damadın ayağına basar? Her bir yapılanın anlamı var, bu geleneklerin ne kadar eskiye dayandığını bilemem ama kuşağın bekaretle uzaktan yakından alakası olmadığını biliyorum, büyükler çocuklarıyla konuşamazmış ayıpmış, çocuklar da büyükleriyle, o yüzden her şeyi gelenek haline getirip kendilerince birbirleriyle konuşma yolu bulmuşlar, diller susmuş gelenekler konuşmuş.

Maalesef bir çok gelenek gibi bu gelenekleri de işine geldiği gibi devşiren asıl anlamından kopartan zihniyet zamanla kırmızı kurdeleyi bekaret simgesi haline getirmiş.

Son düzenleme:
X