Ikinci evliliklerde usul nedir?

Cevremde buyuk cocuklari olup d

Ikisininde ikisininde ikinci evliligi. 11 ve 20 yasinda cocuklari var. Kucuk yerde yasadigimiz icin organizasyon garip olur mu onu bilemedik. Bir organizasyon sirketiyle anlasip es dost akrabayi cagirsak yuzuk takilsa diyoruz. Cocuklarin yasi buyuk oldugundan insanlar laf eder mi diye cekindik. Dugun pandemiden dolayi olmayacak zaten.
Bunun ilk veYa ikinciyle hala alakasi yok bence artik biraz yasla alakasi var. 20 yasinda cocugu olan biri en az 45 50 yasindadir. Tahmin ediyorum cok da buyuk eglenceler istemez. He isterse 70 yasinda da yapar o ayri. Bize degil de, düğünün kendi sahiplerine sorsaniz, yani gelin ve damada? Birakin çocuklarının neyi hos gorup gormeyeceklerine kendileri karar versinler

İlk evlilikta de kirmizi kusak takilmiyor ki , sadece muhafazar kesim takiyor o kusagi , ne ben ne ailemdeki herhangi biri ne de arkadaslarim oyle bir kusak takmadi

Bizim aile muhafazakar degil ama kuşak takmayan bir ben varim (ilk evliligim). 🙄
Başka bir akrabam.kendi dugununde hamileydi ve kuşak bagladilar herkes biliyordu hamile oldugunu ustelik 😬😬 iş olsun diye baglaniyor işte.

Kırmızı kurdalenin anlamını bilimiyor çoğu. Örf Adet diye takıyorlar. Ben duyunca kesinlikle takmayacaksınız dedim ve takmadım da
Bilmiyorum ya insan anlamını araştırmaz mı ? Hepsini gectim bir de gelinin erkek kardesi ya da babasi takiyor ne o öyle hediye paketi gibi

Bilmiyorum ya insan anlamını araştırmaz mı ? Hepsini gectim bir de gelinin erkek kardesi ya da babasi takiyor ne o öyle hediye paketi gibi
Kimileri de gayret kuşağı gitgigi ev bereketli olsun falan diyor da. O zaman erkeklere de dolar yesili kuşak takalım mevzu kapansın :KK53:

Once cvp yazmayi ogren bu nasil yazi..haddini bir sen kumsin boyle yaziyorsun..fikrini sordum mu
Cevap yazmayı bildiğim için yazdım zaten :) haddini bir değil bil :) önce sen öğren. Sen kumsin ne ya 🤣 keşke din bilginden önce Türkçe geliştirsen 😃

Koca bylmuşken kurdale ile işim olmaz demiştir belki 🤪
Evde belinden dolandırsın ona tamam diyelim hadi. Peki düğün bitene kadar kalması
🤦

Ne kadar evlenen arkadaşım varsa taktı bazılarının ailesinin de hic muhafazakarlıkla alakası olmadığı halde hem de.

ama işte herkes değil o evlenen arkadaşların

ben de milana da 40 üstü yaşlarda kadınlarız

bizim zamanımızda da vardı takan ama biz ve çevrelerimiz takmadık

muhafazakarlık da genel bir terim işte sadece tesüttürlü giyim tarzı vs değil

Kırmızı kuşak kadar saçma muhabbet yok.
ben ilişki yaşamak için tercihen evliliğimi bekledim, kırmızı kuşak muşak da bağlamadım. 40 sene önce annemin fotoğrafları var o da bağlamamış.Öyle bir şey yok ki bizde diyor.
Sonradan uydurma kim bilir hangi kültürden gelen saçma sapan bir şey çünkü.
Ama bakire olmadığını bildiğim ve beş sene şimdiki eşi o zamanki sevgilisiyle ailesinden gizli yaşayan bir arkadaşım düğününde kırmızı kurdele bağladı.
Ailesi de kızım bakire evlendi diye gururlandı. Aman ne büyük marifet dimi.
Kuşak muşak hikaye kafaların değişmesi lazım, kimsenin bekareti de kimseyi ilgilendirmez. Yorumları görünce yazasım geldi. Sorunuza cevap olarak da ilk evlilik ikinci evlilik hiçbir farkı yok. Çiftler konuşur karar verir istedikleri gibi yaparlar.

Ya merakımdan soruyorum 2.evlilikte de kirmizi kusak takiliyor mu :KK53: bu arada gelin vr damat nasil isterse öyle olmalı ama bence bu adetler komple saçma. Bana kiz istemek bile mal istemekmiş gibi geliyor.

ilk evlilikte kırmızı kuşak takılıo mu?10 yaşımdan sonra gördüğüm hiç bi düğünde takılmadı sanırım

Kızlar, kırmızı kuşak bekaret değil, gayret kuşağıdır. Gayretli güçlü olsun anlamında bağlanır geleneklere göre. Eskiden

Kız isteme, söz, nişan ve düğün bana gereksiz tantana gibi geldi herzaman tabi kendi görüşüm. ilkinde bunların hepsi oldu maalesef. ikincide istemedik aile arasında bir söz aynı gün yüzükler takıldı. Yaklaşık üç ay sonra da yine aile arasında bir nikah ohhh mis gibi.
kişiler nasıl istiyorsa öyle olmalı. Çevremde ikinci evliliğinde tüm organizasyonları gerçekleştirip düğün yapanlar da var. birde çocuklar kısmı var tabi. Anne babalar boşandımı yoksa ölüm mü var ve üzenden ne kadar zaman geçmiş gibi konular dikkate alınmalı. Anne babayı daha yeni kaybeden çocuğa ağır gelebilir.

ben kapattım sen aç damat demek oluyor bu tabi kutu önceden açılmadı ise ki açılmadan evlenen sayısı da az artık, ilişkiler uzun vadeli olunca birşeyler yaşanıyor , doğanın kanunu bu yaşamayan da kendi inançlarından ötürü yaşamıyor ama denemeden almamak lazım adamları bence :KK66:

Herkes ilk evliliginin son evliligi olmasini ve bir ömür boyu sürecegini hayal eder ve evlenip sevdikleriyle o anlari paylasir. Örnegin benim kuzenimin ilk eşi kumarbaz 5 para etmez biri çıktı ve ayrildilar .gecen sene kuzenim 2.kez evlendi ve yine nişan kına dügün yaptı ve şuanda çok mutlu. Ilk eşi 5 para etmez biri diye niye simdi evlenipte mutlu oldugu insanla hatiralari olmasinki.

X