- 13 Temmuz 2018
- 1.786
- 3.625
- 83
- 35
Herşeyi kayınvalidenle paylaşmanada gerek yok bence alacagın kitaplardan onu ilgilendirmez.Daha ilk aylarda boylelerse ben yanmisim, suanki dusuncem herseyi bastan almak, dedigim gibi yani alamazsam, dusuncem degisirse rica ederim verebilir.misiniz diye, suan icin zaten mama sandalyesi cok erken, ben yaklasim tarzlarini begenmiyorum, doktora gitmeme bile karisiyor kayinvalidem, bebek gelisimi ile ilgili okumak istedigim kitaplari almaya gidecegim 1 haziranda dedim guluyor ne gerek var diyor, yani cok gereksiz seyler konusuluyor suanda
Almazsan almazsın, olur biter. Bu kadar kafaya takmaya ne gerek var, bebeği de strese sokuyorsun.Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor,
Kızım 7 yaşında, yeğenimin eşyalarıyla büyüttüm. Hepsini sakladım. Şimdi küçük kızımı büyütüyorum Allah'ın izniyle. Alınacak, kırılacak şeyler değil aksine mutlu olunacak şeyler.12 yıl sonra bebeğim oldu. Evet insan özeniyor ama kısa süreli kullanılacak olan şeyleri alabilirsiniz. Mesela ben oğlumun beşiğini 2.el aldım. Çiziği bile yoktu. Çünkü en fazla 4_5 ay kullanılıyor. Evt sıfırını da gayet alabilirdim. Ama niye 4 ay kullanacağım beşiğe 600 tl vereyim(o zaman o kadar dı fiyatı) Ben 250 tl ye almıstım. Sonra daarkadasıma verdim. Yürütecini de eşimin arkadası verdi. Oğlum 3.kullanandı. Bende başkasına vericem. Böyle şeyler gayetde çevrilebilir. Hatta ben oğluma ayakkabı alırken arkada ki yeğenimi düşünerek alıyorum. Bir bebek ayakkabası dünya para. Kardeşim ve eşi hiç sizin gibi düşünmedi.
Bencede. Herşey çok pahalı. Çocuklar çabucak büyüyor. Arkadasım kızının ilk kitaplarını, legolarını, işte ne kadar eğitici oyuncak varsa oğluma verdi. Bence elden ele gecmesi çok mantıklı.Kızım 7 yaşında, yeğenimin eşyalarıyla büyüttüm. Hepsini sakladım. Şimdi küçük kızımı büyütüyorum Allah'ın izniyle. Alınacak, kırılacak şeyler değil aksine mutlu olunacak şeyler.
Bende çalışıyorum maddi durumum şükür çok iyi eşimin de aynı ilk çocuk ama ben bunlara kötü gözle bakmıyorum mama sandalyesidir besiktir ne biliyim arabasıdır bebek kıyafetleri de uzun süreli kullanilmiyo zaten bence kötü düşünmeyin kuzenimin ikinci beşiği vardı annesine kurmuş ona giderken kullanırım diye hiç kullanamadı bana hediye etti bende bebeğimin eşyalarını ya ihtiyacı olan birine ya da bir tanıdığa teklif ederim bilmiyorum bana yanlış gelmediMerhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
Merhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Canım valla hiç alınma böyle şeylere ilerde sen de anlarsın bebek kıyafetleri inanılmaz hızla küçük kalıyor bebeğe bir de yenilerini de al tabi hem heveslisin hem gerekiyorsa ama eltin de verecekse versin zaten yetişmiyor sürekli kaka çıkıyor üstüne kusuyor ömrün çamaşır yikamakla geçiyor bol bol olsun hepsine ihtiyacın olur eltin verdiklerinden sevdiklerini kullanırsınMerhaba arkadaslar
Diyemedim, dedigim.zaman surat asiyorlar.hayir ben gelemem o gun baska isim var tarzi bile desem baska konuda inanilmaz surat asiyorlar anlamiyorum bu insanlari, ki mama sandalyesini ben gordum bebisinden once 3 kisi kullanmis bana diyorum zimparalariz oyle veririz , bir de esine diyor ki bunlara verelim iste , bunlar.derken ! Benim olsa ben derim, canim eger kullanmak istersen, yeni almak istemezsen bizim ufakligin mama sandalyesi var istersen sana verelim diye yaklasim cok daha farkli benim takildigim seyler bunlar ,
Bu ikinci el esya kibirliligini de hic anlamiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?