Ikinci el esya !!!

Herşeyi kayınvalidenle paylaşmanada gerek yok bence alacagın kitaplardan onu ilgilendirmez.

12 yıl sonra bebeğim oldu. Evet insan özeniyor ama kısa süreli kullanılacak olan şeyleri alabilirsiniz. Mesela ben oğlumun beşiğini 2.el aldım. Çiziği bile yoktu. Çünkü en fazla 4_5 ay kullanılıyor. Evt sıfırını da gayet alabilirdim. Ama niye 4 ay kullanacağım beşiğe 600 tl vereyim(o zaman o kadar dı fiyatı) Ben 250 tl ye almıstım. Sonra daarkadasıma verdim. Yürütecini de eşimin arkadası verdi. Oğlum 3.kullanandı. Bende başkasına vericem. Böyle şeyler gayetde çevrilebilir. Hatta ben oğluma ayakkabı alırken arkada ki yeğenimi düşünerek alıyorum. Bir bebek ayakkabası dünya para. Kardeşim ve eşi hiç sizin gibi düşünmedi.

Ben bebek eşyalarını dönüşümlü kullanılmasından yanayım. Yeni aldığında eskimeden bebek büyüyor herşey elinde kalıyor. Ben anlam aramam böyle şeylerin altında çokta hoşuma gider. Mama sandalyesini teyzesi verdi ilk oğluma şimdi ikinci bebeğimde onu kullaniyo sapasağlam çok da güzel. Bebek arabasını ilk oğluma eltim vermişti büyük oğlumu onunla büyüttüm ikinciye kadar kırılınca ikinci el satın aldım güzel kaliteli bı markayi daha uygun bı fiyata almış oldum. Bunlar büyütülecek şeyler değil.

Bebeğin sağlıklı olsun senin huzurun olsun esyadir mama sandalyesidir olur geçer gider.

Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor,
Almazsan almazsın, olur biter. Bu kadar kafaya takmaya ne gerek var, bebeği de strese sokuyorsun.
Hem bebekler doğunca giydiğim, yattığım şey sıfır veya ikinci el demez ki. Karnı doysun, altı temizlensin annesinin kokusunu alsın yeter.

Kızım 7 yaşında, yeğenimin eşyalarıyla büyüttüm. Hepsini sakladım. Şimdi küçük kızımı büyütüyorum Allah'ın izniyle. Alınacak, kırılacak şeyler değil aksine mutlu olunacak şeyler.

2. el eşyayı aşağılık kompleksi yapan başka ülke var mı acaba?
Bu bebeği önemsememek değil, aksine yaşayacağı dünyayı, geleceğini, doğayı önemsemektir.
Dönüşüm yapan ve kaynakları önemseyen insanlara çok saygı duyuyor ve bunun üst düzey bir bilinç olduğunu düşünüyorum.
Sürekli yeniye yönelmekse 3. dünya ulkelerinin komplekslerinden kaynaklanıyor bence.
Sandığımızdan daha maddeciyiz toplum olarak. Değerimizi eşyalarla belirliyor olmak ve bunun hislerimizi, bakış açımızı etkilemesine izin vermek... Ne yazık ne yazık...

Bencede. Herşey çok pahalı. Çocuklar çabucak büyüyor. Arkadasım kızının ilk kitaplarını, legolarını, işte ne kadar eğitici oyuncak varsa oğluma verdi. Bence elden ele gecmesi çok mantıklı.

Bende çalışıyorum maddi durumum şükür çok iyi eşimin de aynı ilk çocuk ama ben bunlara kötü gözle bakmıyorum mama sandalyesidir besiktir ne biliyim arabasıdır bebek kıyafetleri de uzun süreli kullanilmiyo zaten bence kötü düşünmeyin kuzenimin ikinci beşiği vardı annesine kurmuş ona giderken kullanırım diye hiç kullanamadı bana hediye etti bende bebeğimin eşyalarını ya ihtiyacı olan birine ya da bir tanıdığa teklif ederim bilmiyorum bana yanlış gelmedi

Eşimle bu konuda çok kavga ettik hala daha ediyoruz. Eşim sizin gibi düşünüyor çünkü. Bir sürü giysi aldı bebeğimize, benim yegenlerimden gelen 2. Eller de var. Benden daha fazla kiyafeti oldu el kadar bebegin. Şu an kızım 14 aylık ve gorumcem hamile. Kizimin kiyafetlerini istedi hazırladım geçen gün. Baktım bir sürü hiç giydirmedigim şey var. Içim acıdı o kadar paraya, gereksiz tüketime. Eskiler bebeğin yediği helal giydiği haram demişler, ne güzel söylemişler.

Maddi durumunuz yetmez diye söylenmemiş ki eskilerin idareli kullanma düşüncesinden kaynaklı. Ki mantıklı bence de, eğer eltiniz yakın zamanda başka çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsa... Çocuk sahibi olanlar daha iyi bilir tabii de, sanki ailenizden birinde öyle bir imkan varken yeni eşya almak mantıksız, heves uğruna fazladan para çıkacak cebinizden başka şeylere harcanabilecekken o paralar. Nihayetinde 1-2 sene kullanılan şeyler hepsi sadece... Kayınvalidenizin çocuk odasına kadar karışması da manasız ama...

insanlara guzelce soyleyebilirsiniz biz kendimiz almaya.ozeniyoruz diye. besikler, mama sandalteleri, kiyafetler, oyuncaklar bebeklerin ellerinde eskimezler. cok az.kullanilirlar. benim.kizin anne yani yatagi sanki hic kullanilmamis konumda duruyor. ben sizin gibi dusunmedigim.icin arkadasim 3 koca poset cocugunun oyuncaklarini getirmisti bebegim dogdugunda. kizim aylarca onlarla oynadi. sonra tasindik. tasindigimiz yerde baska oyuncaklar aldik. ben mama sandalyesini sattim mesela. guzelce bulasik deterjani ile kopurte kopurte yikadim ve hamile bir bayan gelip almisti evimizden. yeni gibiydi, yari fiyatina satmistim, bence de 2 kati para odemeye hic gerek yoktu.

oda konusunda ben de mobilya almamaktan yanayim. o heybetli mobilyalar cocugun tum odasini kapliyor sonra cocuga oynayacak, oyuncaklarini koyacak yer kalmiyor. benimki 4 yasinda daha dolaba asmalik azicik kiyafeti var, yalnizca cekmece yeterli oluyor onun esyalari icin. oyle olunca odasi da oyuncak mutfagi ve tren masasi ve oyun cadirina yer kaliyor koskoca dolap yerine.

Canım valla hiç alınma böyle şeylere ilerde sen de anlarsın bebek kıyafetleri inanılmaz hızla küçük kalıyor bebeğe bir de yenilerini de al tabi hem heveslisin hem gerekiyorsa ama eltin de verecekse versin zaten yetişmiyor sürekli kaka çıkıyor üstüne kusuyor ömrün çamaşır yikamakla geçiyor bol bol olsun hepsine ihtiyacın olur eltin verdiklerinden sevdiklerini kullanırsın

Yanlis dusunuyorsun. Yanlis dusundugun nokta bu konuya sinirlenmen. Bos bos seylere sinirlenip hem kendini hem bebegini hem kocani geriyorsun. Bu ikinci el esya kibirliligini de hic anlamiyorum. Biraz empati yetenegi kazanin. Kayinvaliden eski kadin idareci kadin belli kotu niyetli hic bir sey soylememis sana. Tamam seni cok Iyi anliyorum ilk bebegin heves ediyorsun da hayat oyle bir sey degil. Yok sagolun tesekkur ederim dersin, bakariz dersin gecistirirsin. Sonra gider mama sandalyesini vs alirsin onlar da anlarlar gerek kalmadigini bunlarda alinacak bir sey yok. Her kafana taktigindan o cocukta etkileniyor

biz baska bir model begendik onu alacagiz dileyebilirsiniz gayet. insan hamileliginde cok ozeniyor da sonra niye bunlara bu paralari vermisim.diyor.biz ondan soyluyoruz size ama yasayip ogrenmek sizin de hakkiniz:)

bir de kitap almaya gidecegim demissiniz. kitapyurdu.com, bkmkitap.com gibi sitelerden alirsaniz hem korona zamani kendinizi tehlikeye atmamis olursunuz, hem online kitap ucretleri neredeyse yuzde 30 daha uygun oluyor. bir de ben harvey karp mahallenin en mutlu bebegini tavsiye ederim. ben okudugum kitaplar arasimda en cok onu kendime yakin bulup uygulamistim.

Hamileliginizi 5 haftada öğrendiyseniz bu 2 haftalık mesele mi yani. Ya söyleyip dursunlar gülümse geç. Onlarda hevesli şimdi. Senin alıp yaptığını gördükçe o kendi aliyor bizi karıştırmiyor diye bir durum oluşur zaten. Benim iki ablam ve 1 abim cocuklai hep 1 er yas arayla herseyleri elden ele gezdi. Bence bir mahzuru yok böyle şeylerin. Kıyafet gonderirlersede al köşeye koy. Silah zoruyla giydirecekler degil ya. Sende ihtiyacı olan birine verirsin el altından. Bir ikisini de göstermelik giydir yani ne olmuş.
Benim kayinvaldem ilk geldiğimden şu ana kadar ilk 3 çocuğumun ismini oyun oynar gibi düşünüp buldu 4. Olursa benim istediğim isim olur belki sessiz kaldim.ve gülümsedim. Öyle çokta takilmadim. Bakalım hamile olursam ne olacak

Allahaşkına nesine sinirlendiniz şu durumun anlamadım
İnsanlar iyi niyetle demişler
2. El eşya artık moda bile sayılabilir yeni dünya düzeni....
Bunu bu kadar içselleştirip gereksiz sinire gerek yok

ilk çocuk sendromu bu sanırım umarım insanlara ilginç tepkiler vermemişsinizdir
Size demesinler bir daha bir şey bana garip geliyor böyle şeyler

Bir de şunu eklemek istiyorum siz bir plan yaparsınız ama bebek bambaşka olabilir. Görümcem şu sallanan titreşimli bebek yatakları var ya onlardan vermişti. Bizim kız katiyen onda yatmadı. Ne zaman yatırsam ağlıyordu. Mecbur kullanamadık, ben kendim almış olsaydım tamamen çöpe giderdi para. Arkadaşıma kızımın kangurusunu verdim ki o kanguru benim hayatımı kurtarıyordu, arkadaşımın oğlu sevmemiş mesela. Hep ağlıyor, alıştıramadım dedi geri getirdi. Aynı şekilde kendisi alsa yine boşa masraf

Yukarıda bir arkadaş daha yazmış şimdi kullandığınız her şeyi ikinci çocukta tekrar kullanacaksınız muhtemelen. Ona özenmemiş mi oluyorsunuz? Çocuğa verilen değerin veya özenin eşya ile ilgisi yok bence

Bana kötü niyetli gibi gelmedi, çok ısrar ederlerse alıp başka ihtiyacı olan birilerine verebilirsiniz belki

gercekten o an hemen soyleseniz daha iyi olurmus kibarca. mama sandalyesi babannenin evine koyulsun. gittiginiz zaman rahat edersiniz cocuk da sizde.. besik de oraya koyulsun cok yer kaplayan bir sey degilse ve yer varsa gittiginde uyur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…