Kayinvalidem ile bi sorunum yok gercekten hep en basindan beri iyi anlastik dusuk tehlikem vardi geldi kaldi yanimda isimi yapti hasta haliyla Allah razi olsun. Ama iste uzuyor beni bu tarz seyler, sunu yapmak istiyorum diyorum ozenme oyle seylere paranizi harcamayin , bos yere hic birsey almadim.bu gune kadar. Iyi niyetlidir eminim ama onlarda biraz beni anlasa keske, eltim dun mama sandalyesinden bahsediyor, yani en azindan o dusunseydi keske, ilk cocugu olacak baska.seyler dusunuyordur diye, aksam esime soylemek zorunda kaldim, dedim.ben hayir diyemiyorum malesef evde de yer yok gonderirlerse , ben istemiyorum sen istiyor musun dedim, hayir dedi benim ilk evladim her seyini alacagiz dediKayınvalideler eskiden alışmışlar ondan kaynaklanıyor bu. Herkes birbirinin eşyalarıyla büyür mantığı nerde görsem tanırım.
Eskiden alınamazdı bu kadar bolluk yoktu onlarada hak ver. Kötü amaçla olduğunu zaten kendinde düşünmüyorsun.
Daha ilk zamanlardasınız hamileliğinize yoğunlaşın, zamanla anlatırsınız kendine yeni ve kendi zevkinize göre almak istediğinizi.
Bir de kayinvalidem diyor hastaneye devamli neden gidiyorsun, onlar.getirip goturmeye cok meraklidirlar bosa gidiyorsun diyor, doktor kontrolunde olmam lazim neticede, aklima birsey takiliyor doktorumu ariyorum onlar oyle derler sen ac bana sor diyor, yani daha ilk aylarda boyleyse dusunemiyorumKayınvalideler eskiden alışmışlar ondan kaynaklanıyor bu. Herkes birbirinin eşyalarıyla büyür mantığı nerde görsem tanırım.
Eskiden alınamazdı bu kadar bolluk yoktu onlarada hak ver. Kötü amaçla olduğunu zaten kendinde düşünmüyorsun.
Daha ilk zamanlardasınız hamileliğinize yoğunlaşın, zamanla anlatırsınız kendine yeni ve kendi zevkinize göre almak istediğinizi.
Cocugun yediği helal giyydiği haram derlerMerhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
Kayinvalidem ile bi sorunum yok gercekten hep en basindan beri iyi anlastik dusuk tehlikem vardi geldi kaldi yanimda isimi yapti hasta haliyla Allah razi olsun. Ama iste uzuyor beni bu tarz seyler, sunu yapmak istiyorum diyorum ozenme oyle seylere paranizi harcamayin , bos yere hic birsey almadim.bu gune kadar. Iyi niyetlidir eminim ama onlarda biraz beni anlasa keske, eltim dun mama sandalyesinden bahsediyor, yani en azindan o dusunseydi keske, ilk cocugu olacak baska.seyler dusunuyordur diye, aksam esime soylemek zorunda kaldim, dedim.ben hayir diyemiyorum malesef evde de yer yok gonderirlerse , ben istemiyorum sen istiyor musun dedim, hayir dedi benim ilk evladim her seyini alacagiz dedi
Tesekkur ederim, Allah razi olsunBebeğiniz hayırlı olsun.Önecelikle kendiniz üzmeyin böyle şeylerde.İkinci el kıyafet konusuna gelince, artık bu tarz şeyler sorun olmamalı.Dünyayı yeteri kadar kirleten insanoğlunun sürdürülebilir bir yaşam sürerek ikinci el eşyaları kullanması kadar normal bir şey olamaz.Benim ikiz kız çocuklarım var ve benimde maddi durumum elverişli olmasına rağmen birçok şeylerini ikinci el aldım.Bebekler zaten çok hızlı büyürler ve bu yüzden kıyafete para harcamak gereksiz oluyor.Eğer bu konuda hassasiyetiniz varsa beşik, bebek arabası gibi şeyleri ikinci el almanızı öneririm.
Ama bakin istedi arkadasim diyorsunuz , ben istemedim ki, istesem ben de rahatlikla soyelrim abla.bana verir misin diye, benim heyecanimi anlamiyip.guluyorlar herseyime, doktora gidisime karisiyorlar, hamilelik ile ilgili kitaplar alisima karisiyorlar, belki bu karismalarindan dolayi mama sandalyesi istememe fikri inadimdan olmus olabilir onu kabul ediyorumCocugun yediği helal giyydiği haram derler
Karı koca calısıyordk ilk bebegimizdi herseyi kardesimden aldık
Bence tüketim acısından da mantıklı bosa tüketim 0 almak
2 cocuk büyüttü,benimki 9 aylık oldu kücülenleri hamile arkadasım istedi yollucam.4.cocuk olcak
Herkesin kendi fikri tabi ama mama sandalyesini kullanmam demek niye?
Bir de kayinvalidem diyor hastaneye devamli neden gidiyorsun, onlar.getirip goturmeye cok meraklidirlar bosa gidiyorsun diyor, doktor kontrolunde olmam lazim neticede, aklima birsey takiliyor doktorumu ariyorum onlar oyle derler sen ac bana sor diyor, yani daha ilk aylarda boyleyse dusunemiyorum
Aslında bebek arabası, mama sandalyesi, belki sadece ilk aylar yatılan sonra kullanılamayan beşiği, bazı güzel kıyafetleri o şekilde kullanmak mantıklı bence. Onlara vereceğiniz parayı çocuğunuza yatırım hesabı açıp orada değerlendirebilirsiniz. Yani mama sandalyesi sıfır olsa ne olmasa ne, tabi yeni anne olacaksınız en yeni en güzelleri olsun istiyorsunuz ki içinize sinenleri alın kıyafetleri vs ikinci el giydirmeyin istemiyorsanız ama bazı şeyler de ikinci el olabilir. Benim ikinci el verecek hiç yakınım olmadı her şeyi sıfır aldım ama şimdi ikinci geliyor, ikinci kıyafetler ve yatağı hariç abisininkileri kullanacak. Sapasağlam eşyalar neden kullanılmasın ki??Merhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?