Ikinci el esya !!!

Benim iki ablamın da 15 yaş civarı kız çocukladı var. Benim oğlanla araları 12 yaş fln. Cinsiyetler de farklı. Ona rağmen bana kanguru, sling, ana kucağı, ilk adım ayakkabıdı, palto, hırkalar geldi. Hatta annem benimkine iki üç yün yelek ördü ablalarından al dedi geçti
Kuzenimden bebek kamerası, ateş ölçer, makas tarak takımı, anne yanı puseti, dönence, oyuncaklar geldi.
O kadar sevinmiştim ki...
Hala da gelmeye devam ediyor. Küçük yeğenim orgtan piyanoya geçti orgu bize geldi.
Sadece mama sandalyesi ve bebek arabası gelmedi bana yaş farkı çok olunca arkadaşları kapmışlar.
Hala yazlıkta kuzenlerinden kalma şişme havuzu var, bizim oğlan üçüncü çocuğu. Havuz bile taş gibi.
Tüm o oyuncaklar plastikler dünyaya zarar. Ne kadar çok kullanırsak o kadar dünyaya katkı sağlıyoruz.
Abim yurtdışında ona bazen gideriz. Her ay çocuklar kendi oyuncaklarını satıyorlar sokakta. Kimse gocunmadan alıyor. İkinci el daha yaygın. Bizden daha zengin oldukları halde. Bizim bu kompleksimizi asla anlamayacağım.

Söyleyin madem öyle istemiyorum diye niye demediniz ki ? Ben de yeni hamileyim ve istemem başkasının eşyasını. Her şeye para harcıyoruz çocuğumuzdan mı kısacağız? Hediye alsınlar yani para vermeyin istiyorlarsa.

Ben olsam kullanırdım sanırım. Eğer temizse, eskimemişse kullanılabilir ama istemiyorsanız siz bilirsiniz. Ben kullanmak istemiyorum hepsini yeni alıcam diyebilirsiniz. Kötü niyetle söylenmiş şeyler değil.

Kayınvalideniz kötü niyetli bir insan değilmiş. Bu çok güzel. Bir yandan da haksız değil, çok doğru söylemiş :) onu kırmadan istediklerinizi söyleyin ama çok fa gönül koymayın.

ilk bebek, ilk heves. Siz şimdi her şeyi yeni olsun istiyorsunuz ama bebeğe alınan pek çok eşyanın kullanımı çok kısa. O sebeple bir kaç bebeğin kullanması çok güzel bir şey. sizin faydanıza. Onlara verilecek parayla başka şeyler alabilirsiniz.

Bir gelinimizin ablasıyla artarda bebekleri oldu. Toplam dört bebek. 4 bebek birbirlerinin eşyalarıyla büyüdü. Biri küçülünce diğeri giydi. Elbette ki yeni eşyalar da aldılar ama eskilerini de hep kullandılar. Özellikle mont gibi çok eskimeyen eşyalarda. Hatta kendi genç odası çok güzel bir odaydı. Kızı için kendi genç odasını getirdi evine ve kızı 3 yaşında, şimdi kullanmaya başladı. 15 yıllık mobilya ama gayet güzel.

mama sandalyesi, oto koltuğu, beşik, kıyafet..bUnlar hep kısa kullanımlık şeyler.

insan ilk heves bebeğine bir sürü oyuncak alıyor ama aslında çok oyuncak yalnızca bebeğin dikkatini dağıtıyor. Ve çoğu zaman bebek için Tencere kapağı, plastik kap gibi şeyler çok daha eğlenceli oluyor. O yüzden bu gibi şeyleri minimumda tutmak da çok mantıklı.

ben de mesela diğer gelinimize kızı için bebek odası almamasını söylemiştim. Onun yerine genç odası al, odasını Güzelce hazırla. Bir de yanına beşik al yeter demiştim. Bebek odalarının yatakları küçük, gardırobu küçük. genç odasını senelerce kullanabilir. O dinlemedi. Dinlemediği için ben küsecek değilim tabi. İlk hevesiyle istediği gibi döşesin. Görünce de çok beğendim ama ben hala aynı düşünüyorum :) ki kendi oğluma da çocuk odası alabilecekken genç odası almayı düşünüyorum. Şimdi çocuk renklerinde arabalı filan şeyler alırsam sevinir tabi ama bir kaç yıl sonra ergenlik yaşlarına gelince onlar çok basit kalacak oğlum için.

o sebeple ben değerlendirmenizi öneririm. Hatta pek çok kişi bu durumu bildiği için İnternetten 2. El Alıyor.

Valla benim bekarken ki arkadaşlarım evleri yakın birbirine diye hepsi birbirine verdiler bebek kıyafetlerini almayalım büyüyorlar diye her birinin durumları da o kadar iyi ki anlatamam konu sahibi onlar ikinci eller evde giydirmek için çok iyi oluyor zaten yine kendinizde alırsınız bol bol ablam verdi bana da kziinin kıyafetlerini bende aldım bir sürü.. daha ilk hamileleginiz inanın iki yaşına kadar o kadar çok kıyafet değiştirmek zorunda kalacaksınız ki.. yine de hevesinizi de alın herşeyden gönlünüzce olsun

Dediğiniz gibi bizde kompleks var bu konuda. İkinci el sadece ihtiyacı olan ama alacak durumu olmayan insana hayrına verilir gibi bir görüş var. İkinci el uygulamalarının yaygınlaşmasıyla biraz olsun yıktığımızı düşünüyorum ama. Benim bir çocukluk bornozum vardı kuzenlerimin çocukları kullandı sonra ben geri aldım kendi kızım için tekrar ve öğrendim ki aslında benim değilmiş, erkek kuzenimin bornozuymuş kızıma mavi kıyafetleri de giydiriyordum birilerinden gelen evin içinde giysin yoksa mümkün değil kıyafet yetişmez. Sürekli kirleniyor bebek kıyafeti, gerçekten yazık ona yapılan masraf. O küçücük şeyler çok pahalı. Eşya konusu da aynı şekilde ateşölçerden tırnak makasına ıvır zıvır çok eşya var

Mama sandalyesi kullanılmış olsa ne olur ki. Bebek kullandı yani. Ayrıca çok hızlı büyüyorlar, nakit paranın bu kadar değerli olduğu bir dönemde kendinizi şanslı saymalısınız bence. Ha durumunuz bambaşkadır ben en sağlıklı metaryaller içereni alayım, bebek arabam ortopedik olsun vs derseniz, onu anlarım. Bunun yanısıra doğamızı, dünyamızı da korumamız lazım. Tüketim çılgınlığına karşıyım. Kötüniyet görmedim kesinlikle yerinizde olsam içime sinen ürünleri belki kullanabilirdim.

Konuyu okuyunca bir düşündüm.

Daha hamileyken başladım ikinci el toplamaya. Benim öyle yeğen, kuzen vs hiçkimsem olmadığı için her şeyi satın almak zorundaydım ama hiçbirini sıfır almak zorunda değildim.

Emzirme yastığından reflü yatağına, astronot monttan parmak kuklaya kadar oyuncak, kıyafet vs çoğu şeyi ikinci eldir kızımın. Sıfır alamaz mıydım, belki daha kalitelilerini bile alabilirdim ama ne gerek var?

Mama sandalyesi ikea antilope, ucuz, pratik mis. Onu sıfır aldım mesela, kargo ücretine değmeyecekti. Bebek arabası da sıfır, yengesi hediye etti, bana kalsa asla ve asla o kadar vermezdim, aynı markanın ikinci ellerine bakıyordum.

Oto koltuğunu ikinci el istemiyordum, onu da teşhir ürünü aldık yarısından ucuza.

Bırakın bebek odasını, yatağı bile yok benimkinin, aldık kocaman bir çift kişilik, attık yere, döne döne mis gibi yatıyor, hatta yatıyoruz.

Bunların hiçbiri parasızlık değil ki, ben çok acıyorum abuk subuk şeylere verilen dünya paraya.

Evlilik ve bebek konuları tamamen insanları yolmaya odaklanmış sektörler bence. Üst sınır yok ve her şeye ve bu her şeyin en yeni modeline ihtiyacınız olduğu fikri pompalanıyor.

Kardesim kizi dogdugunda cok guzel bir besik almisti.onun iki cocuguyla beraber butun kuzenler alti sar ay kullandik o besigi.belki yedi cocukta kullandik hepimiz.imkanimiz mi yoktu almaya fazlasiyla vardi ama alti ay icin gerekte gormedik sorun da yapmadik.kimin bebegi dogacaksa bu gibi az kullanilan esyalari sallanan puset banyo malzemeleri gibi esyalar elden ele dolasirdi.kiyafet de ayni sekilde hep verdik birbirimize.insan heves ediyor ilk olunca ama sonra siz de bunlara verilen paranin gereksiz oldugunu goreceksiniz.ikinci el kullanmak ayip degil eziklik hic degil.uc bes ay kullandiktan sonra koyacak yer bile bulunmuyor.

Ben düğün döneminde, nisanlilukta falan da aman bir kere oluyor diye fazla acilmadim. Çünkü emindim ileride pişman olacagima. Mesela bi gelinlik beğenmiştim, alacak gucumuzde vardı fakat yarı fiyatına diktirdik hemen hemen aynısını. Eğer ilk beğendiğimi alsam şuan pişman olacagima o kadar eminim ki. Şimdi bebek içinde, tüketim tüketim bir yere kadar. Bizimde ilk çocuk olacak inşallah. 27.haftadayim ve şimdiye kadar doktora sadece 3 kere gittim. Rutin kan tahlillerini sağlık ocağı çağırıyor doktora mesaj atıyorum gerekli şeyleri söylüyor. Yani heves diye hele şu dönemde sık hastahaneye gitmenin pek mantığı yok.gitmemiz gitmememizden daha tehlikeli. Ve kardeşlerimden biliyorum çocuk ilk 3 ayda 1 hafta giydiğini diver hafta giyemiyor. Fuzuli israf yani. Kayınvalide için değil ama bence sizde biraz bunları düşünün.

İkinci el eşya kullanmak bebeği önemsememek demek değil ki. Kullanilabilir durumdaki eşyaların değerlendirilmesi taraftarıyım. Gereksiz tüketimin hiç birimize faydası yok. He siz istemiyorsanız kullanmazsınız kimse zorlayamaz.

Görümcemi zerre sevmem ama hatunun 3 kız çocugu var benşm dde kızım var kızlarının küçüleni veriyor çokta işime yarıyor. Bende alıyorum o da veriyor. Bence bu kadar takılmayın.

Olaya maddi acidan degil de dogayi koruma ve surdurebilir yasam acisindan bakmak gerekiyor. Yoksa su an cocugunuza sifir esyalar alabilirsiniz ama torununuza yasanabilir bir doga birakacak misiniz, bilmiyoruz.

Bu genel olarak hayatin her alaninda cok kullanimlik urunlere gecip, plastik kullanimini minimuma indirerek uygulanabilir bir sey aslinda. Cikmasi zorunlu olan ve geri donusturulebilen her atigi da geri donusturmek cok onemli.

Dunya kaynaklari sinirli ve biz verdigimiz zararlarla omrunu surekli kisaltiyoruz. Geri donusumu arttirip dogayi korumak bir nevi toplumsal sorumluluk. Olaya bir de bu acidan bakmak iyi gelebilir.

Tesekkur ederimama yenı mama sandalyesi alacagım bebegıme dedın mı Eltine?
Diyemedim, dedigim.zaman surat asiyorlar.hayir ben gelemem o gun baska isim var tarzi bile desem baska konuda inanilmaz surat asiyorlar anlamiyorum bu insanlari, ki mama sandalyesini ben gordum bebisinden once 3 kisi kullanmis bana diyorum zimparalariz oyle veririz , bir de esine diyor ki bunlara verelim iste , bunlar.derken ! Benim olsa ben derim, canim eger kullanmak istersen, yeni almak istemezsen bizim ufakligin mama sandalyesi var istersen sana verelim diye yaklasim cok daha farkli benim takildigim seyler bunlar ,

Benim is yerindeki arkadaslarim bile, aynen soyle dediler, begendigin birsey olursa bize resmini gonder biz aliriz sana hediye alacaklar mesela sevdigin kullanacagin birsy olsun diyorlar boyle ince dusunceyle gelsinler bana

Eskiden İkinci el eşya kullanımı beni rahatsız eden ve kesinlikle kullanmayan biri olarak şu an farklı düşünüyorum. Oğlumla birlikte farkındaliklarim arttı. İşin bir de atık boyutu var. Dünyaya zarar veriyoruz. Bir pamuklu tişört iç binlerce litre su tüketiliyor.
Yine zıbıni, tulumu illaki alınır ama mont, uyku tulumu gibi şeyler kabul edilebilir. Çünkü o kadar az giyiyorlarki yıpranmıyor dahi.
Kayınvalide söylediği için belki biraz hoşuna gitmemiş olabilir ama oda konusunda katılıyorum. Bebek odası yapmak yerine birkaç sene sonra uzun süre kullanabilicegi parçalar almak daha mantıklı.
Hele ki beşik, bebek arabası gibi büyük parçalar temiz ve sağlamsa kaçırmayın bence.
Ben de oda konusu hariç sizin gibi düşünüyordum ama şu an keşke veren olsaydı diyorum.

Tabı sızın bılecegınız bısey ama kotu bıseyde dememısler guzel kullanılan esyalar alınabılır. Ben kuzemden alırım mesela cocugu masallah cok ıyı buyuyor cok kullanmıyor aynısını magazadan alsam 70 lıra mesela bedava almak daha ıyı bende kızımınkını yegenıme verıyorum. Cocuk esyaları okadar pahalıkı alıyorum bır ıkı gıyıyor yepyenı duruyor atmaya kıyamıyorum

Mama sandalyesi zaten epi topu bir sene kullanılacak bir sey. En çirkini 150 lira,biraz iyi bir şey almak isteseniz 400-500 lira. Ben olsam sevinirdim bir masraf kapısından kurtuldum diye:)
Ne kadar yipratmis olabilirler ki , alt tarafı mama sandalyesi yani. Zaten bebek çabuk büyüyor, alinan kıyafetler eskimiyor bile . Siz de madem veriyorlar alın kıyafetleri, evde onlari giydiriirsiniz, gezmeye cikarken,foto çekinirken kendi aldiginiz kaliteli şeyleri giydirirsiniz.
Çocuk için en iyi anne ona her şeyin sıfırını alan anne değildir ki. Aynı hesapla ikinci çocuğun neredeyse hiç sıfır eşyası olmuyor,her şey anadan abiden kalma oluyor. İkinci çocuk daha mı az degerli?
Eğer verecek kişi gönülsüz verip sana lütuf gibi davranacaksa hiç alma, ama o da normal ,severek verecek birisiyse kacirma al bence :)
Böyle kıvıra zıvıra harcamadigin parayı da 'aldım sayiyorum' de, altın yapıp kenara at. Çocuk iki yaşındayken kaliteli oyun grubuna verirsin. Ne bileyim, eve yabancı kız çağırırsin haftada bir kaç gün ingilizce konuşup oyun oynar.
İyi ve yararlı tarafından bakmaya calis bence olaylara . Ayrıca herkesin her söylediği senin mideni sıkıştırıp sana zarar verecekse annelik macerasında çok yipranirsin. İnsanların ne dediğini onemsememeye çalış.
Hazır bebeğin de dogmamis, hazır paran da var bence hamile yogasına ya da psikologa git, öfkeyi bedenine zarar vermeden uzaklastirmanin yollarını öğren

dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi

Bebek eşyalarının bir kısmının yakınlardan alınabilir diye düşünüyorum ben de. Mama sandalyesidir, küvetidir, oto koltuğudur vs. Temiz kullanılmışsa ve temiz kullanılacaksa tabi. Duruma göre belki bir kaç parça kıyafet de ortak kullanılabilir, sorun olmaz benim için. Ama siz eltinizin size "bunlara" demesine değil de mama sandalyesi vermek istemesine mi takıldınız gerçekten?

Daha 1.5 aylik bebek ,bekleyin hic bisi almayin,birde gercekten abartmayin,gelen getiriyor hersey kuculuyor devamli degisiyor,
Vee o kadar gereksiz masraf ki ,
Kotu niyetli degildir emin olun,
Daha o mama sandelyesine en az bebek doğduktan sonra bile ihtiyaciniz olmaz 1 yil,bos isler bos uzuntuler bunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…