Benim iki ablamın da 15 yaş civarı kız çocukladı var. Benim oğlanla araları 12 yaş fln. Cinsiyetler de farklı. Ona rağmen bana kanguru, sling, ana kucağı, ilk adım ayakkabıdı, palto, hırkalar geldi. Hatta annem benimkine iki üç yün yelek ördü ablalarından al dedi geçtiBence yanlış düşünüyorsunuz. Halihazırda bebek eşyası varken yenisini almanız bence garip olan. Hele kıyafete yapılan masraf bana en saçma şey geliyor. Bir giydiğini bir daha giyemiyor çocuk. Maddi durumum gayet iyi ama hep kuzenlerinden gelen kıyafetleri görümcemden gelen mama sandalyesi, bebek arabası vs kullandım. Hasarsız temiz bir ürün elde varkengidip heves ettim diye yenisini almak bana doğru gelmiyor.
Valla benim bekarken ki arkadaşlarım evleri yakın birbirine diye hepsi birbirine verdiler bebek kıyafetlerini almayalım büyüyorlar diye her birinin durumları da o kadar iyi ki anlatamam konu sahibi onlar ikinci eller evde giydirmek için çok iyi oluyor zaten yine kendinizde alırsınız bol bol ablam verdi bana da kziinin kıyafetlerini bende aldım bir sürü.. daha ilk hamileleginiz inanın iki yaşına kadar o kadar çok kıyafet değiştirmek zorunda kalacaksınız ki.. yine de hevesinizi de alın herşeyden gönlünüzce olsunEskiler bir çocuğun kıyafetini atmaz yeni doğana da giydirirdi. Yokluk vardı çünkü .
Hala insanlar bebek kıyafet ve eşyalarını birbirleri ile paylaşıyor çevremde. çünkü bebek çok hızlı büyüyor. eşyanın eskimeye fırsatı bile kalmıyor. Yepyeni duruyor. İyi niyetle masraf yapılmasın diye teklif etmişlerdir altında boş yere anlam arayıp üzülmeyin
Benim iki ablamın da 15 yaş civarı kız çocukladı var. Benim oğlanla araları 12 yaş fln. Cinsiyetler de farklı. Ona rağmen bana kanguru, sling, ana kucağı, ilk adım ayakkabıdı, palto, hırkalar geldi. Hatta annem benimkine iki üç yün yelek ördü ablalarından al dedi geçti
Kuzenimden bebek kamerası, ateş ölçer, makas tarak takımı, anne yanı puseti, dönence, oyuncaklar geldi.
O kadar sevinmiştim ki...
Hala da gelmeye devam ediyor. Küçük yeğenim orgtan piyanoya geçti orgu bize geldi.
Sadece mama sandalyesi ve bebek arabası gelmedi bana yaş farkı çok olunca arkadaşları kapmışlar.
Hala yazlıkta kuzenlerinden kalma şişme havuzu var, bizim oğlan üçüncü çocuğu. Havuz bile taş gibi.
Tüm o oyuncaklar plastikler dünyaya zarar. Ne kadar çok kullanırsak o kadar dünyaya katkı sağlıyoruz.
Abim yurtdışında ona bazen gideriz. Her ay çocuklar kendi oyuncaklarını satıyorlar sokakta. Kimse gocunmadan alıyor. İkinci el daha yaygın. Bizden daha zengin oldukları halde. Bizim bu kompleksimizi asla anlamayacağım.
Diyemedim, dedigim.zaman surat asiyorlar.hayir ben gelemem o gun baska isim var tarzi bile desem baska konuda inanilmaz surat asiyorlar anlamiyorum bu insanlari, ki mama sandalyesini ben gordum bebisinden once 3 kisi kullanmis bana diyorum zimparalariz oyle veririz , bir de esine diyor ki bunlara verelim iste , bunlar.derken ! Benim olsa ben derim, canim eger kullanmak istersen, yeni almak istemezsen bizim ufakligin mama sandalyesi var istersen sana verelim diye yaklasim cok daha farkli benim takildigim seyler bunlar ,Tesekkur ederimama yenı mama sandalyesi alacagım bebegıme dedın mı Eltine?
Benim is yerindeki arkadaslarim bile, aynen soyle dediler, begendigin birsey olursa bize resmini gonder biz aliriz sana hediye alacaklar mesela sevdigin kullanacagin birsy olsun diyorlar boyle ince dusunceyle gelsinler banaSöyleyin madem öyle istemiyorum diye niye demediniz ki ? Ben de yeni hamileyim ve istemem başkasının eşyasını. Her şeye para harcıyoruz çocuğumuzdan mı kısacağız? Hediye alsınlar yani para vermeyin istiyorlarsa.
Eskiden İkinci el eşya kullanımı beni rahatsız eden ve kesinlikle kullanmayan biri olarak şu an farklı düşünüyorum. Oğlumla birlikte farkındaliklarim arttı. İşin bir de atık boyutu var. Dünyaya zarar veriyoruz. Bir pamuklu tişört iç binlerce litre su tüketiliyor.Merhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?