- 14 Haziran 2019
- 15.728
- 79.353
- 598
Benim iki ablamın da 15 yaş civarı kız çocukladı var. Benim oğlanla araları 12 yaş fln. Cinsiyetler de farklı. Ona rağmen bana kanguru, sling, ana kucağı, ilk adım ayakkabıdı, palto, hırkalar geldi. Hatta annem benimkine iki üç yün yelek ördü ablalarından al dedi geçtiBence yanlış düşünüyorsunuz. Halihazırda bebek eşyası varken yenisini almanız bence garip olan. Hele kıyafete yapılan masraf bana en saçma şey geliyor. Bir giydiğini bir daha giyemiyor çocuk. Maddi durumum gayet iyi ama hep kuzenlerinden gelen kıyafetleri görümcemden gelen mama sandalyesi, bebek arabası vs kullandım. Hasarsız temiz bir ürün elde varkengidip heves ettim diye yenisini almak bana doğru gelmiyor.

Kuzenimden bebek kamerası, ateş ölçer, makas tarak takımı, anne yanı puseti, dönence, oyuncaklar geldi.
O kadar sevinmiştim ki...
Hala da gelmeye devam ediyor. Küçük yeğenim orgtan piyanoya geçti orgu bize geldi.
Sadece mama sandalyesi ve bebek arabası gelmedi bana yaş farkı çok olunca arkadaşları kapmışlar.
Hala yazlıkta kuzenlerinden kalma şişme havuzu var, bizim oğlan üçüncü çocuğu. Havuz bile taş gibi.
Tüm o oyuncaklar plastikler dünyaya zarar. Ne kadar çok kullanırsak o kadar dünyaya katkı sağlıyoruz.
Abim yurtdışında ona bazen gideriz. Her ay çocuklar kendi oyuncaklarını satıyorlar sokakta. Kimse gocunmadan alıyor. İkinci el daha yaygın. Bizden daha zengin oldukları halde. Bizim bu kompleksimizi asla anlamayacağım.