Kızımda birkaç parça kıyafet almıştım bende sadece. Yeğenlerim ikizdi herşeyden ikişer tane vardı birdeher açıdan çok rahattı, nasıl kötü birşeymis gibi algılanıyor bu bilmiyorum .
Merhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
Hamileliğinizin tadını doya doya çıkartın. İkiz annesi olarak masraflar o kadar çok oluyor ki anlatamam. Üstleri batıyor, sürekli kıyafet değiştiriyorlar. Bir parça eşya bile o an kıymetli oluyor. Maddi durumumuz çocuklarımıza bakacak düzeyde çok şükür. Bana çok yakınlarımdan gelen ikinci el eşyaları kullanıyorum. Kendim de alıyorum. Masraftan da kaçmıyorum. Sizi düşünerek söylemişlerdir. Siz de gönlünüze uyanlar kullanırsınız,uymayanları kullanamazsınız. İstemezseniz de uygun dille söylersiniz. Hatta şunu söyleyeyim bana gelen bazı eşyaları daha çocuğu olmamış biri istemiş. Ona gidecek. Hamilelik çok güzel zamanlar. Onu karnında hissedeceksin. Stres hormonlarını boşuna salgılatma bebişe.Tesekkur ederim, Allah razi olsunevet haklisiniz aslinda, yeri geliyir ben de baskalarinin kiyafetlerini giyiyorum bunda rahatsizlik duymuyorum, ancak ilk bebegim insan özenmek istemez mi, her seyin iyisi guzelo olsun istemez mi, simdiden bile o kadar cok seyin hayalini kuruyorum ki ( yani hamilelik ile ilgili kitaplar alayim bebek bakimi vs , alayim diyorum gülüyor kayinvalidem, belki bebek arabasi vs sonradan bana da fuzuli gelecektir ama suan boyle dusunuyorum (
3..4 ay kullanacağım şeylere eğer yakın çevremde birinde varsa , vermek isterse alırım. Neden para vereyimbaşka ihtiyacını karşılarım. Ama kayınvalidenizin karışması hoş olmamış siz ister siz alırsınız..Merhaba arkadaslar
1.5 aylik hamileyimilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
3..4 ay kullanacağım şeylere eğer yakın çevremde birinde varsa , vermek isterse alırım. Neden para vereyimbaşka ihtiyacını karşılarım. Ama kayınvalidenizin karışması hoş olmamış siz ister siz alırsınız..
Bunlara demesine de takildim tabikiBebek eşyalarının bir kısmının yakınlardan alınabilir diye düşünüyorum ben de. Mama sandalyesidir, küvetidir, oto koltuğudur vs. Temiz kullanılmışsa ve temiz kullanılacaksa tabi. Duruma göre belki bir kaç parça kıyafet de ortak kullanılabilir, sorun olmaz benim için. Ama siz eltinizin size "bunlara" demesine değil de mama sandalyesi vermek istemesine mi takıldınız gerçekten?
Bunlara demesine de takildim tabiki
Merhaba böyle şeyleri insan ilk duyduğunda sinirleniyor gerçekten. Ama çocukları büyütürken çok önemsemiyosun. Sen kendi alacaklarını al. Mama sandalyesi bebek arabası buhar makinesi yurutec gibi şeyleri verirlerse al bence. Onlara vereceğin parayla çocuğuna başka şeyler alırsın. Kıyafetleri de al ilk aylar ve ilk yıllar çok fazla kıyafet kirleniyor. Çok olmadı senin için iyi olur. Beğendiklerini giydirirsin.Merhaba arkadaslar
Siz sizi doven eşinizden çocuk mu yaptiniz ? Neden böyle bir kötülük yaptınız o çocuğa madem boşanamiyorsunuz. Şiddet vs yokken bile annesi ve babası arasında tartışma soğukluk olan çocukların dahi nasıl ruhsal sorunlar yaşadığını tahmin dahi edemiyor musunuz? KV eltiyi bosverin kendinizi eşinizden koruyup kollayin kafasına esip çocuk benden değil diyip birşey yapmaya kalkmaz inşallahMerhaba arkadaslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?