Ikinci el esya !!!

Hamileliğinizin tadını doya doya çıkartın. İkiz annesi olarak masraflar o kadar çok oluyor ki anlatamam. Üstleri batıyor, sürekli kıyafet değiştiriyorlar. Bir parça eşya bile o an kıymetli oluyor. Maddi durumumuz çocuklarımıza bakacak düzeyde çok şükür. Bana çok yakınlarımdan gelen ikinci el eşyaları kullanıyorum. Kendim de alıyorum. Masraftan da kaçmıyorum. Sizi düşünerek söylemişlerdir. Siz de gönlünüze uyanlar kullanırsınız,uymayanları kullanamazsınız. İstemezseniz de uygun dille söylersiniz. Hatta şunu söyleyeyim bana gelen bazı eşyaları daha çocuğu olmamış biri istemiş. Ona gidecek. Hamilelik çok güzel zamanlar. Onu karnında hissedeceksin. Stres hormonlarını boşuna salgılatma bebişe.

3..4 ay kullanacağım şeylere eğer yakın çevremde birinde varsa , vermek isterse alırım. Neden para vereyimbaşka ihtiyacını karşılarım. Ama kayınvalidenizin karışması hoş olmamış siz ister siz alırsınız..

Buna karışmak denmez ki, tecrubesiyle yardımcı olmaya çalışmak denir ki iyi niyetli bir kadınmış zaten.

Kuzenim kıyafet göndersem giydirir misin dedi, abla şaka mı yapıyorsun kölen olurum dedim İlk bebek,2 taraf ilk torun. İstesem yığarım eve. Bütün kıyafetler kuzenden ve arkadaş bebeklerinden geldi. İlk 6 ay 1 bodyi 2 yada 3 kere giyiyor,hoop küçüldü. Ay inanılmaz tatlı dediğin 64cmlik 50tllik pantalonu bir kere giyerse şanslısın. 2 yaşına kadar ayda kıyafet alıyorsun ve dehşet masraf. Kızıma park yatak aldım yatağımın yanında ,artık yatmıyor bile. Odası oyuncak odası , kıyafetler gömme dolapta , benimle uyuyor. Birkaç ay önce memur karı koca arkadaşın bebeği oldu ,3 valiz,sallanan Ana kucağı ve mama sandalyesi verdim. Alasını alırlar ama ne gerek var. İlk bebek diye heveslisin ama 5 sene sonra çocukmuşum hiç gerek yokmuş böyle şeylere üzülmeye diyeceksin.

Oğlum 4 yaşına girecek, sayılı kullandığım bebek arabası ve ana kucağıNı ( ki çok kaliteli aldım , şu an aldığımın 3 katına çıktı fiyatları) hamile eltime verdim bak sakın yenisini alma diyerek. Bana verilse havaya uçardım, bu tarz ürünler yıpranmıyor bile birkaç çocuk büyütür.
bu kadar kinlenmenİze gerek yok bence, istemiyorsanız direkt söyleyin.

Bunlara demesine de takildim tabiki

Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!

Bebeği olan bir sürü kişi o odayı yapmıştır ve kullanamamıştır. Bir çok kişi beşiği kendi odasına koyuyor çünkü uykusuz gecelerde en pratik çözüm. ama tabi bunu deneyimleyince anlyorsunuz.

İstemiyorsanız istemiyorum deyin teşekkür edin, insanoğlu dil ile anlaşır, biz ne düşündüğümüzü söylemezsek kimse anlayamaz. Sizi de anlıyorum hayır dememin öğretilmediği insanlardan oluşan bir toplumuz maalesef.
Örnek,
Kayınvalideniz: bebek odası yapma bi beşik al odanızda dursun
Siz: tavsiye için teşekkür ederim, kesinlikle bebek odası yapmak istiyorum, inşallah çok güzel olur
Bakınız çok basit, hiçbir şey olmadı, içinizde de kalmadı, sinir de olmadınız.

Kendim ablam ve kardeşim dışında kıyafet alışverişi yapmadığım için çocuğuma da kimseden kıyafet almadım. Ablaminkilerle yaş farkı olduğu için onların ki kuzenlere gitmişti zaten. Bütün eşyalarını sıfırdan aldım.
Siz daha çok tavırlarından rahatsız olmuşsunuz sanırım. Ama hamile halinizle kendinizi strese sokmayın zorla getirip bırakacak değiller. Siz söyleyemiyorsaniz eşiniz biz alırız gerek yok desin. KV.niz ona ısrar edemez büyük ihtimalle. Birde hevesinizi heyecaninizi anlıyorum herşeyi paylaşmak istiyorsunuz ama alacağınız kitaba kadar söylemeyin bu kadar müdahale ediyorsa..

Bunlara demesine de takildim tabiki

Konunuzda bunla alakalı bir şey göremedim ama ben.

Neyse şunu diyeyim size. Ben de hamileyim hatta pazartesi evladımı kucağıma alıcam inşallah. Benim ne yazık ki böyle mama sandalyesiydi, pusetti, kıyafetti vs. alabilecek yakınlarım var ama yok. Ben memleketimden uzakta yaşadığım için ve kardeşlerimin çocukları kız olduğu için özellikle kıyafet konusunda ortaklaşa kullanım 3 5 parça harici pek mümkün değil. E onun dışında şu an kullanmadıkları büyük parçaları da kargoyla göndermeye kalksalar astarı yüzünden pahalıya gelecek. Eşime işyerinden bir arkadaşı oto koltuğu, mama sandalyesi bende var sakın alma demiş, eşim de sizin gibi düşündüğü için kabul etmemiş. O kadar kızdım ki. Ama adama bir kere yok deyince geri dönüşü de mümkün olmadı. İçime oturdu mesela.

Özeniyor, hevesleniyor olabilirsiniz ama atıyorum anne yanı beşiğin sıfırına 600 700 vereceğinize o paraya bebeğin veya sizin daha başka ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bu açıdan bakın konuya.

Merhaba böyle şeyleri insan ilk duyduğunda sinirleniyor gerçekten. Ama çocukları büyütürken çok önemsemiyosun. Sen kendi alacaklarını al. Mama sandalyesi bebek arabası buhar makinesi yurutec gibi şeyleri verirlerse al bence. Onlara vereceğin parayla çocuğuna başka şeyler alırsın. Kıyafetleri de al ilk aylar ve ilk yıllar çok fazla kıyafet kirleniyor. Çok olmadı senin için iyi olur. Beğendiklerini giydirirsin.

bence de bebeğe şimdiden oda yapmayın, ilk zamanlar zaten anne yanında yatıyor, sonra da ne olacağı belli değil..
eşim de ben de çalışıyoruz, maddi durumumuz var ama biz de ablamdan aldık çoğu eşyayı.
ikinci el kullanmam bebeğe demek bana daha çok garip geliyor doğrusu..
zaten pek çok eşya o kadar az kullanılıyor ki...
ikinci el satış sitelerine girerseniz görürsünüz bu işin piyasasının ne kadar aktif olduğunu

Canım kayınvalidenin söylediklerinde hiç yanlış yok, bence sen o kıyafetleri al, odayı da yapma, oğlum 4 yaşında ona daha yeni oda takımı alicaz, o da kardeşi geliyor, onun beşiği kardeşe gececek diye..

Hele hele pahalli eşyalar hiç alma, sonra eşyaları çocuktan koruyacağım derken insan çocuk büyütmenin tadına varamiyor.

Şimdi anlamasan da ileri de anlarsın, güzel hamilelik geçir inşallah

Siz sizi doven eşinizden çocuk mu yaptiniz ? Neden böyle bir kötülük yaptınız o çocuğa madem boşanamiyorsunuz. Şiddet vs yokken bile annesi ve babası arasında tartışma soğukluk olan çocukların dahi nasıl ruhsal sorunlar yaşadığını tahmin dahi edemiyor musunuz? KV eltiyi bosverin kendinizi eşinizden koruyup kollayin kafasına esip çocuk benden değil diyip birşey yapmaya kalkmaz inşallah

Siz BDV'nin bağımlısı olmuşsunuz. Kusura bakmayın ama ota b.ka konu açıp insanları sayfalarca yazdırıp hiç bir zaman denileni dinlemiyorsunuz.

Bende kızımda heveslenmiş herşeyi kendim almıştım,oğlumda da aldım verebilecek biri yoktu ama inanın çocuğun yediği helal giydiği haram lafı çok doğru. Aldıklarımın bir kısmını giydiremedim ikisine de ki oğlumda daha az almıştım çabuk büyüyorlar diye.
Araba ,mama sandalyesi zaten kolay yıpranan eskiyen şeyler değil. Kızımın mama sandalyesi tas gibi hala,oğluma kullandım,şimdi ihtiyacı olan birine vereceğim işim bitince. Bebek arabamı letgodan satıp yerine bisiklet aldım,binmiyordu oğlum asla. Kızımın travel pusetini satıp o zaman baston puset almıştım zaten. Kıyafetleri de giyim kumbarasına atıyorum,yepyeni halde oluyorlar inanın. Önceden eşimin iş yerindeki bir hanıma veriyordum torunu için, ayakkabı,mont vb şeyleri özellikle,ki kendisi çok mutlu oluyordu,yepyeni verince.
Sizi anlıyorum,istemiyor olabilirsiniz,özeniyorsunuzdur,o zaman teşekkür ederim ben azar azar,bütçeme ve zevkime göre almak istiyorum deyip geçin.

Ben de soyle soyleyeyim eltim haric herkesten kiyafettir mama sandalyesidir yurutecidir sallanan besik portatif besik ayakkabi vs aldim ama eltimden asla almadim iyiki de almamisim. Kisi cok onemli eltiyle aram iyiydi kendi sicti degerine simdi konusmuyorum kafam rahat bana senin olurda evladin olursa kizlarimin kiyafetlerini vereyim dedi ses etmedim dogurdum getiricem dedi yooook dedim gir ihtiyac sahiplerine ver bak suriyeli cocuklar yari ciplak bir iyilik yapmis olursun hem sakin getirme dedim de sustu

bınlar normal şeyler takılmayın alıp alamamaylada alakalı değil bu böyledir sadece ülkenizde değil inanın eski kafalı demiş bazı arkadaşlar alakası yok bu terim bizlerde yoksa paslaşarak çocuk büyütülür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…