Ikinci el esya !!!

Bebeğiniz için en en içinize sineni ve size en güzel gelenleri yeni yeni almak istiyorsunuz anlıyorum.Ama çabuk büyüyor çocuklar.Hani bu aldıklarınızı uzun süre kullanamayacaksınız.Benim şahsi fikrim 2.el alır kullanırım.0 almak istediklerinizin parasını kenara atar ilerde daha farklı şeyler için kullanırsınız☺ Bunlar için stres yapmayın kendinize.

Sancı tutuyormuş Biraz daha abartsaydınız keşke.
Evet ilk bebek, büyük mutluluk büyük heyecan. Herşeyin en güzeli olsun düşüncesi, herkes az çok yaşamıştır. Size birşey vermek istediklerinde almayın oldu bitti. Bidaha teklif ederlerse yine almayın. Sanki zorla giydirecekler.
Bundan kaç sene önce çocuğun yediği helal giydiği haram demişlerdi bir zamanlar çok saçma bulmuştum. Şimdi anliyorum ama.
Bende hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren sürekli alışveriş yaptım, ama devamlı olur olmadık şeyler aldım. Bir çoğuna sıra gelmeden kızım büyümüştü bile bikere giydirmedim bisürü kıyafetlerini dağıttım sonradan. Bazılarını vermeye kıyamadım sakladım, sonradan bir kızım daha oldu o giydi.
Hala öyle, geçen yaz aldıklarım bu yaz olmuyor, çok hızlı büyüyorlar.
Mama sandalyesi,bebek arabası, beşik vs şu bu en fazla 2,5 yaşına kadar kullanılıyor sonra evde kalabalık. Eğer ozaman biri bana al bunu kullan deseydi kullanırmıydım emin değilim ama şuanki aklımda kesin kullanırdım. Şuan bazıları depoda boş boş duruyor bazılarını verdim. Az para değil. O parayla bebeğin başka bir eksiğini tamamlayabilirsiniz. Eksiği yok ise geleceği için yatırım yapabilirsiniz. Onun adına bir birikim hesabı açabilirsin. Yada altın alabilirsiniz çocuğunuza. İlerde eğitimi için kullanabilirsiniz. Bilinçli hamile kaldığınıza göre eğitimin çok masraflı olduğunu bilirsiniz. Aylık kreş ücretleri şuan 1000 liradan başliyor örneğin. İyi bir okula gitsin derseniz senelik 25.000 lirayı gözden çıkarmanız gerekir. Durumunuzu bilemem ama çocuklar büyüdükçe bebekken hangi marka bebek arabasında gezdiğine değilde hangi marka telefon veya tablet kullandıkları ile ilgileniyorlar. Onlarıda kimse hediye etmiyor malum. Anne-baba olarak size düşüyor. O yüzden endişelenmeyin anne-babalığınızı ıspatlayacak çok fırsatınız olacak. Beşik, bebek arabasıyla bitseydi daha ne.

Kıyafet değilde mama sandalyesi beşik falan bunlar çok yeni kalıyor, kalıcağına bir köşede yakın birinin kullanmasını istemesi çok normal ama, madem siz istemiyorsunuz eltinizde 2.el sitesine koyup uygun fiyata satsın durumu olmayan insanlar yararlanır, hem onun elinde kalmaz.

6 yasında yeğenim var . Zibinlarindan tut çoraba kadar temiz kullandığı ve sakladığı her şeyini aldım .hatta ablamın lohusa pijamalarını bile saklamış tertemiz onları bile aldım . Benimde alacak durumum var allaha şükür ama israfa gerek yok . Illa bir şeyler almak istiyorsanız alın , almayada durumda olan ailelere verin bari hamile.bir kadını mutlu etmiş olursunuz kendi egonuzu tatmin etmek yerine

Aynen dediginiz gibi soylemek mantikli, yani ben aldim tesekkur ederim diyebilmeliyim, yani bebekler ve hamilelik.icin kitap alip okumak istiyorum.ne gerej var diyorlar, bebek odasina bile gerek yokmus ! Bunlar bence.cok ayip dayatmalar, birsey demek de istemiyorum ama daha ilk zamandan gereksiz baski, doktora gitmeme.bile karisiyor kayinvalidem

Aynen oyle cok dogru dediniz ben de aynen boyle dusunuyorum, gel.gelelim kalbi kirilir diye soyleyemiyorum

Canım ilk bebek öyle oluyor sen haklısın. Ve içine sineni yap herşeyini sıfır al bebeğinin.Eşinle gez bak çok güzel bir duygu biz öyle yaptık ve kimseye vermedik mama sandalyesi ,bebek arabası, puset oto koltuğu akülü araba park yatak vs..şimdi ikinci bebek geldi o kullanacak tertemiz kırıksız döküksüz . Üçüncüyü düşünmüyoruz büyüdükçe veririz sonra bir tanıdığa.

Benimde ilk çocuğum ve ben mama sandalyesi yürüteci ana dizi vs bu tür şeyleri hatta bazı kıyafetleri ablamlardan görümcemden aldım. Kendileri vermek istedi bende kabul ettim elbetteki iyi niyetle istiyorlar bunu. Çünkü bebeklik dönemi ışık hızıyla geçiyor özellikle ilk üç ay, aydan aya giydirdiğin kıyafetler olacak tabiiki kendinde al hepsini eltinden al demiyorum sende o heyecanı tatmak istiyorsun anlıyoruz. Ama hor görme onları senin için diyorlar. Bebek odası için bişey diyemeyeceğim sizin kararınız ama evet bebeklerin en az 6 aylıkken anne yanı olarak yatmaları taraftarıyım bende. 6 aydan sonra istediğin gibi dayar döşersiin yavrunun odasını.

Daha ilk aylarda boylelerse ben yanmisim, suanki dusuncem herseyi bastan almak, dedigim gibi yani alamazsam, dusuncem degisirse rica ederim verebilir.misiniz diye, suan icin zaten mama sandalyesi cok erken, ben yaklasim tarzlarini begenmiyorum, doktora gitmeme bile karisiyor kayinvalidem, bebek gelisimi ile ilgili okumak istedigim kitaplari almaya gidecegim 1 haziranda dedim guluyor ne gerek var diyor, yani cok gereksiz seyler konusuluyor suanda

Bebekler temiz kullanıyor eskimiyor bild. Bu tip yardımlaşmaları seviyorum. O parayı yine bebeğine başka bir şey alırsınız. Fazladan oyuncağı olur. Herkes yenş alıp çöpe atsa istaf değil mi? Dünyaya plastik çöp çıkıyor fazladan.
Benim bebeğime ablalarımın çocuğundan, kuzenimin çocuğundan geldi. Sonra ben işim bitince onları üç arkadaşım vad onlara verdim yada sattım. Gereksiz bir kompleks gibi geliyor bana

çok mu içli dışlısınız.. yani iki çocuk doğurdum kv doktora gitme sıklığımı bilmedi. mesela kitap almak istediğinizi nereden ve neden biliyor? her şeyi paylaşırsanız söz söyleme hakları olduğunu sanırlar. daha mesafeli olun bence.. ne yapmak istiyorsanız yapın sonra söyleyin. bebek odasını da aldık şu gün gelecek kurulacak vs gibi.. durum bildirimi yapın yani sadece.

Tesekkur ederimama yenı mama sandalyesi alacagım bebegıme dedın mı Eltine?

Haklisiniz simdi ben de arkadaslarin ve sizlerin yorumunu okuyunca hak veriyorum yalan degil ancak.birazcik da olsa beni anlayip bana sorsalar daha iyi olur istedigim o aslinda

Belki hayatında hiç kitap okumamış kayinvalidenize bebek gelişimi ile ilgili kitap almaniz garip gelebilir yada rutin kontrollere gitmeniz de. Kendi anneme çocuklarla ilgili çoğu yaptığım anlamsız geliyor benim.
Ekstra birşey paylaşmayin rahatsız oluyorsanız. Çok dile getirirse de böyle olması gerekiyor der kaparsiniz konuyu.

Eşya mevzusu çoğu ailede konu olur, yanilacak bir durumda değilsiniz. Şimdiden bunları sorun haline getirirseniz kafanızda bitmez bu hamilelik süreci.

Kiyafeti bir derece anlayabilirim ama mama sandalyesini alabilirsiniz. Hatta bir cok donemsel urunu letgodan bakin tutumlu anneden bakin. Iyi niyetli soylenmis seylere kendinizi bu kdr uzmeyin. Bebek ztn aylarca sizin odanizda kalacak oda fikri konusunda zamanla ihtiyaclara gore yapmakta bir yol.
Kiyafetler bile giyilebilir ozellikle ek gidaya gecis doneminde. Cunku cok hizli buyuyecekler ve cok fazla kiyafet lazim olacak.

Gereksiz dert edinmissiniz
Keşke çocuğuna şunu alma bizimki ne kadar kullandı sanki al senin olsun diye fedakarca gözden çıkaran daralmayan insanları bol bol görsek.kusmeniz garipsemeniz garip

Haklisiniz simdi ben de arkadaslarin ve sizlerin yorumunu okuyunca hak veriyorum yalan degil ancak.birazcik da olsa beni anlayip bana sorsalar daha iyi olur istedigim o aslinda
ya onlar konusuyo banada cok konustular ne gerek var cabuk buyuyor vs.
isin kotu tarafi haklilarmis
gercekten aldiklarimin yarisini giydiremeden buyudu cocuk.
simdi kizim 2.5 yasinda birazda iri bir cocuk annem hep 5 yas al seninki iri bir yikayinca cekiyor zaten kiyafetler diyo ben hala bildigimi okuyup 3 4 yas aliyorum cunku cocugun ustunde kocaman duran kiyafeti sevmiyorum ama onlarda yikaninca gercekten cekiyorlar
ciddi anlamda tecrubeleri konusuyor bu konuda yani.
cocuga surekli gelisim araligini takip edecek oyuncaklar almaya calisiyorum bakiyorum evdeki esyalarla ayni amaci guden oyunu yine kuruyor.
ailelere gore gorsel olarak daha cok varligin icerisinde oldugumuz icin gozumuzun gordugu herseyi almak istoyoruz cocugumuz eksik kalmasin diyoruz ama zaten eksik kalmiyorlarmis onu anladim bu surecte.
ama ben baskalarinin tecrubelerinden ders cikarmaktan pek hoslanan bir tip degilim belki onlarin yanlisindan ben bir dogru cikaracagim tarzi bir karakter yapisina sahip oldugum icin bisey soylenince sizin gibi gicik oluyorum.
genis bir cevrem olmamasina ragmen gorduklerime ozenip doguma dunyanin hazirligini yaptim iste isimli cikolatalar hosgeldin bebekler vs.
cikolatalari kendim yedim hosgeldin bebekleride bir akrabaya dogumunda verdim kullansin diye.
cevremizde gordugumuz cok sey kapitalist sistemin ozendiriciligi maalesef ve buna karsi koyamiyoruz.

Ben de gebelikte hamilelik kitabıyla başladım, çocuk gelişim kitaplarıyla tamamladım. Kayınvalidem standart eski zaman insanı. Saçma geldi. Ama ben onun dediklerini de dinledim, kendi bildiğimi de okudum.
Çocuk için tek diyebileceğim şey büyüklere de kulak verin. Kayınvalidem bana hastaneye çorap al dedi. Aldım kalın al dedi. Müdahale gibi geldi. Almadım. Doğumdan sonra odaya çıkana kadar ayaklarım buz kesti. Haklıymış. Teacy hogg okumuştum, dedim memede uyutmayacağım. Saatlerini yazıp rutinini bulacağım sonra da beşiğinde uyuyacak. Güldü bana. Ağrıma gitti o zaman. Haklıymış. Olmadı. Doktoru dahi önermedi. Neticede memeyi kesene kadar emzirerek uyuttum. Hatt kayınvalideme ne konuda bilmişlik yapsam çocuğum bana günümü gösterdi.
Özetle her şey kitaplarla olmuyor. Makine gelmiyor bebek geliyor. Bazen dinlemek de lazım. İnatlaşmak da uzun vadede size zarar.
Çocuk için kitaplardan çok yararlandım ama ablamdan, kayınvalidemden annemden ve benden önce doğuran arkadaşlarımdan da yararlandım.
Doğru bildiğinizde dinlemeyin evet. Mesela kanguruyu erkek çocuk kısır olur diye istemediler ben yararlı buldum kullandım.
Ama yararlandığım da oldu.
Mama sandalyesi mesela çok pahalı. Ona o parayı vermek yerine atarsınız kenara bisiklet, scooter yada akülü araba alırsınız.
Bebek arabası da çok pahalı.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Halihazırda bebek eşyası varken yenisini almanız bence garip olan. Hele kıyafete yapılan masraf bana en saçma şey geliyor. Bir giydiğini bir daha giyemiyor çocuk. Maddi durumum gayet iyi ama hep kuzenlerinden gelen kıyafetleri görümcemden gelen mama sandalyesi, bebek arabası vs kullandım. Hasarsız temiz bir ürün elde varkengidip heves ettim diye yenisini almak bana doğru gelmiyor.

Sağlıkla doğsun inşallah :) Odasını istediğiniz gibi yapın karıştırmayın, yeni kıyafetler de alın yavrunuza kıyafetleri kabul etmek zorunda değilsiniz tabii ama ben mama sandalyesi, bebek arabası vs. Kabul edilebilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…