Ikinci el esya !!!

Bu tarz az bir süre kullanıcak ve sonra işlevsiz kalıcak eşyaları al kullan bence... İlk çocuk heyecan demişsin eyvallah da mama sandalyesinde tasarruf etmek demek çocuğuna istediğin şeyleri alamıcaksın demek değil ki ona vereceğn parayı git bambaşka şeylere harca yine bebeğine harca yine dilediğince al ama bazı şeyler gerçekten gereksiz olabiliyor ki zaten sen gidip sıfır alsan dahi Bi kaç ay sonra pişman olucaksın yer yok kullanmıyorum vs vs.

Her şeyi arkadaşlarımdan alıyorum mis gibi :)) ikinci bebeği düşünmeyen arkadaşım a’dan z’ye bebeğinin eşyalarını bana yolluyor. Ne gerek var diye düşünüyorum. Ben de karşılarım her şeyini ama 5 kez giyilcek tuluma 50 tl vermek saçma geliyor :)) eltim de hiç teklif etmedi bak sen diyince fark ettim :))
Kızımda birkaç parça kıyafet almıştım bende sadece. Yeğenlerim ikizdi herşeyden ikişer tane vardı birde 😄 her açıdan çok rahattı, nasıl kötü birşeymis gibi algılanıyor bu bilmiyorum .

Daha bebegime hic bir sey almadim diye hayiflaniyorsunuz ama daha 7 haftalik hamilesiniz. Bu sekilde 9 ay size zindan olur. Madem her seyinu yeni almak istiyorsunuz o zaman daha isin basinsayken net bir sekilde soyleyin. Ben evladimi yepisyeni esyalarla buyutecegim. Sakin bana teklif etmeyin eskilerinizi diye.

Ben ogluma aylardir 0 kiyafet almadim. Arkadaslarimin verdiklerinin icerisinden beğendiğim urunler oldu(carters tulumlar) dolap uygulamasindan 2. El aldim devamini. Verilenlerin icerisinde giydirmedimlerimi de baska bir arkadasima vericem. Ayakkabidan tut mama sandalyesine her sey bu sekilde 2. El. Bence 10bin lira falan harcamaktan kurtulmusuzdur.

Hevesinizi oyle iyi anliyorum ki :) hani kiyafet vs icin degil ama, bebek arabasi, mama sandalyesi, park yatak vs.. gibi urunleri gercekten ikinci el kullanmak cok mantikli.

Bebek odasi konusuna gelirsek, ben ilk cocuguma yaptim. Ve cok pisman oldum :) zaten cocuk 6 aylik oluncaya kadar benimle benim yatagimda uyudu.. sonrasinda yine benim odamdaki park yatakta yatti.. 1 yasindan sonra kendi odasina gecti. Simdiki aklim olsa boyle bir oda takimi yaptirmaz, park yatak ve bir gardrop koyardim en uygun fiyatli olanindan. Okul cagina gelince duzgun bir oda takimi koyardim.

Dedigim gibi heveslisiniz, hersey en iyisi olsun istiyorsunuz hepimiz gibi :) ve heyecanlisiniz. Bence kayinvalideniz oda vs konusunda tamamen bu heyecani es gecip pratik tarafindan dusunuyor. Art niyetli degil yani.

Eger sinirleniyorsaniz, duymazdan gelin. Ya da sakince, biz kendimiz almak istiyoruz cok sukur ihtiyacimiz yok. Ihtiyaci olan birine verin, daha makbule gecer deyin.

Kızımda birkaç parça kıyafet almıştım bende sadece. Yeğenlerim ikizdi herşeyden ikişer tane vardı birde 😄 her açıdan çok rahattı, nasıl kötü birşeymis gibi algılanıyor bu bilmiyorum .
İsteyen istediği gibi algılasın herkes kendi akıl mantık süzgecinden geçirir 😁 bebeğimin beşiğini, pusetini, birkaç giysisini ikinci el sitesinden aldım çok da temiz yolladılar sağolsunlar. Aynı şekilde de satmayı düşünüyorum. Hem doğaya katkı hem bütçeye ✨

Ben ilk bebeğimde de salıncaktır, mama sandalyesidir birtakım şeylerini ikinci el almıştım. Temiz bulsam anne yanı beşiğini, pusetini falan da alırdım. Heyecanınızı ve özenmenizi anlıyorum ama şunu düşünün onlara vereceğiniz parayı evladınızın ihtiyacı olan başka şeylere harcayabilirsiniz ya da ona altın hesabı açıp biriktirebilirsiniz. Ama illa her şeyi yeni olacak diyorsanız da susmayın ve düşüncelerinizi kibar bir dille ifade edin.

Gerçekten ne var bunda bu kadar dert edeceğiniz? Birde sancı tutacak kadar neyi dert ettiniz. Yahu çocuklarımız prens prenses değil ya ikinci el kıyafet gayet giyebilirler. İlk çocuk olsun son çocuk olsun farketmez. İlk çocuğum da kendimde aldım ikinci elde aldım. Kuzenlerinin kıyafet mama sandalyesini de aldım. Satılık bambaşka birinden 2.el eşyada aldım. Tüketmeye bu kadar meyilli olmayalım. Her ne ise diyelim ki asla istemiyorsunuz yinede sizi bunu dert edip sancı girecek kadar nasil büyütüyorsunuz içinizde. Böyle yaşamak zor değil mi. Biraz rahat olun

Sizin kendi tercihiniz tabi ama kullanılabilecek şeyleri almanız taraftarıyım ben. Size şöyle söyleyeyim 2 sene önce 2500tlye bebek arabası aldık. Toplam 10 kez filan bindi. Şimdi ikinciye saklıyorum ama onunda çok bineceğini sanmam. Şimdiki aklım olsa ya ucuz bişey alırdım ya da başkası teklif etse kabul ederdim. O paraya da başka şeyler alırdım. Ama durumunuz varsa oda yapın mutlaka. İleriyi de düşünün. Biz büyüyebilen beşiklerden almıştık genç odasına dönüşebiliyor,beşik normal yatak olabiliyor. Öyle bişey alırsanız gelecek içinde iyi olur

Aslında normal bir şey bu. Kardeşim hamile benim küçük çocuğum 6 yaşında kıyafet, bebek arabası, kanguru, yatak hepsini ona saklamıştım, şimdi yazı geçirelim bakalım neler var diyoruz. Aynı şekilde kuzenimizde, kendi eltisinde de birçok şey var. Önce bunları göz önüne alıp sonra alışverişe çıkacağız.(kardeşimin fikri de bu yönde, başta bu kadar şey varken fuzuli masraf yapmaya gerek yok, onun yerine büyünce masraf da artacak, hele eğitim masrafı)
Bu arada kardeşim bu bebeği uzun zamandır bekliyor, maddi durumu çok çok iyi ve çok cömert biridir. Ama benim çocuklarımdan biliyor ki çocukların ilk kıyafetleri birkaç giymelik oluyor. Bebek arabamız, kangurumuz(ki zamanının en iyisiydi, bebek arabası fiyatına almıştık, ama asla pişman olmadım) mama sandalyemiz gibi eşyalar tertemiz duruyor, varken alma gereği duymadık. (Yukarıda bir arkadaş bilinçsiz tüketimin dünya kaynaklarına etkisinden bahsetmiş, katılıyorum. Bu sene okulumuzun bir projesi de bu yönde, ihtiyaç fazlası aldığımız bir tişörtün bile en basitinden sınırlı olan su kaynaklarımıza olumsuz etkisi var.)

Ama siz istemiyorum diyorsanız da kaçak dövüşmeyin. Açıkça söyleyin böyle bir şey istemiyorum diye. Yani onların dedikleri de normal, sizin istememeniz de.

Çocuğunuza verebileceğiniz en güzel hediye sıfır mama sandalyesi, hiç giyilmemiş zıbınlar değil temiz yaşanabilir bir gezegen.

Pamuğun sırf yetiştirilmesinin ne kadar uzun ve zorlu olduğunu bilseydiniz. Bunun toplanıp işlenip kumaşa oradan bebek kıyafetine dönüşüp maksimum 2-3 kez giyilip köşeye atılmasına sizin de içiniz acırdı.

Tamamen tertemiz yeni gibi 2. Ellere burun kıvırıp yenisini aldığımızda sadece paramızı harcamıyoruz. Her yeni üretilen ürünün üretim, taşıma depolama sürecinin enerji kaynaklarımızı harcaması, bu süreçlerde çıkan atıkların havamızı suyumuzu kirletmesi var.

Üstelik sadece bu da değil. Şuan kullandığımız ürünlerin çoğu sentetik materyaller karıştırılarak üretiliyor. Bu da bu ürünlerin atıldığında doğada dönüştürülememesi çöp yığınları halinde birikmesi demek.

İlk çocuğunuz elbetteki hevesleriniz olabilir ben hiçbirşey almayın demiyorum. Çocuğunuzun odasını istediğiniz gibi dekore etmek istediğiniz gibi giydirmek hakkınız. Ama 2. Eli küçümsemek illa sıfır olsun diye düşünmek mantıklı ya da doğru bir davranış değil. Mutlaka 2. El sitelerine göz atmanızı tavsiye ediyorum bebek için alışveriş yaparken böylece istediğiniz eşyaları çok daha ucuza bulabilirsiniz ya da bütçenizin üstündeki kalitede ürünlere ulaşabilirsiniz. Bunu yaparken de tüketim çılgınlığına kapılmayıp doğaya katkı sağlamış olursunuz.

Bebek arabası,ana kucağı,oturma yastığı,mama sandalyesi cart curt ...Etrafımda bana bunları verecek biri olsaydı seve seve alırdım.Ekonomik olarak çifter çifter alabilecek durumdayken...Acıyorum bunlara verlen paralara.Benim de ilk göz ağrımdı çocuğum.tabii sizin düşünceniz,sizin çocuğunuz.İstemiyorsanız kibarca söyleyin.Onlar da zaten art niyetle teklif etmiyorlar.

Ama bakin istedi arkadasim diyorsunuz , ben istemedim ki, istesem ben de rahatlikla soyelrim abla.bana verir misin diye, benim heyecanimi anlamiyip.guluyorlar herseyime, doktora gidisime karisiyorlar, hamilelik ile ilgili kitaplar alisima karisiyorlar, belki bu karismalarindan dolayi mama sandalyesi istememe fikri inadimdan olmus olabilir onu kabul ediyorum 🙈😊
Hamilelikte okadar cok kitap okudumki
Herkes annem dahil dalga gecti.
Kitapla büyütüyorsn cocugu diye.
Amacım rutin olusturmaktı sadece
Yeme düzeni,uyku saati.
Basımıza gelecekleri görmek.
Cok faydası oldu.
9 aylık olduk .
Nazarlamayayım ama annemde ,kardesimde hayalımdeki cocık diyorlar kızım icin🤣
Cünkü rutinleri var.
Tabiki saptıgı oluyor ama Genel olarak o kitapların cok faydası oluyor.
Bol bol okuyun derim.
Saglıkla gelsin bebis🙏🏻🙏🏻🌸

Merhaba arkadaslar

1.5 aylik hamileyim 🧿🙏🙏🥰 ilk gebeligim. Dolayisiyla bebegimin herseyinin yeni olmasini istiyorum, ne alinmasi gerekiyorsa eşimle beraber secmek istiyorum. Yavrum icin en güzelini istiyor ve düşüyorum, hamilelik haberi verdigim ilk gün kayinvalidem, eltime bebegimiz olacak senin cocugun kiyafetlerini atma dedi, kimse ses cikarmadi eltim.ve ben ses cikarmadik kayinvalidem güldü lafinin uzerine bana bakti, dün de eltim dedi eşine bizimkinin mama sandalyesine bunlara.verelim iste dedi, ben istemiyorum boyle birsey, yani iyi niyetle soylendigine eminim.ama benim alacak durumum var durumum olmasa bile yine ben alirim sonucta cocuk yapmaya karar.verdiysek herseyini karsilama.durumunu da hesap etmisimdir. Bunlari duydukca, dusundukce valla sinirden midir nedir sancim oluyor, yani ben boyle.bir talepde gitseydim oyle.bir dusuncem olsaydi ben eltime rahatlikla soylerdim derdim, abla kiyafetlerini atma bana ver bebegime giydireyim, yada mama sandalyeniz bosta suan birine vermeyi dusunuyorsaniz bana verir.misiniz diye ben soylemesini bilmezmiydim ki bilirim elbet.
Ben mi yanlis dusunuyorum acaba?
Bana diyor ki kayinvalidem bebek odasi yapma bi besik al odanizda dursun!
Boyle sey olabilir mi gercekten saka gibi!
Bebeğiniz olup hiç bitmeyen masrafları görünce ve bir çok şeyin yeni gibi kaldığını görünce keşke alsaymışım diyeceksiniz. Kıyafeti bilmem ama bebek arabası mama sandalyesi, yan yatak gibi şeyler zaten eskimiyor. Zevkinize uyuyorsa alabilirsiniz.

Bir de tavsiyem bazı pahalı seyleri letgodan falan bulun 2.el alın simdiden.
Misal dream love uyku tulumu sıfırı 500 tl
Letgoda 60 tlye bile var,uykuya gecise inanılmaz kolaylık
Ek gıda da bumbo oturak.
300 tl falan 0 ı 2.el alın miss gibi kullanın
Bumbonun tepsisini 500 e bile satabilirsiniz😂
Asla bulunmuyor cünkü.

Bir de tavsiyem bazı pahalı seyleri letgodan falan bulun 2.el alın simdiden.
Misal dream love uyku tulumu sıfırı 500 tl
Letgoda 60 tlye bile var,uykuya gecise inanılmaz kolaylık
Ek gıda da bumbo oturak.
300 tl falan 0 ı 2.el alın miss gibi kullanın
Bumbonun tepsisini 500 e bile satabilirsiniz😂
Asla bulunmuyor cünkü.
Valla bizim canımız letgo🤣 çocukların araçlarını(scooter, bisiklet tarzı) hep ordan kaliteli markaları temiz ve ucuza alıyoruz. Geçen sene normal fiyatı 900lira olan scooterı 300gibi bir şeye aldık, eski sahibi hiç kullanmamış belli, en ufak çiziği bile yoktu. Bu sene de hoverbordu aynı şekilde aldık yarı fiyatına ki garantisi bile devam ediyor. Şimdi de eşim kızıma bisiklet bakıyor.

Bebek eşyası paylaşımına karşı değilim ama istemiyorsanız bu da hakkınız.

Hatanız, o an düşüncenizi dile getirmemek. Kayınvalideniz dediğinde güzel bir dille bebeğin ihtiyaçlarını kendiniz almak istediğinizi belirtseydiniz eltiniz de teklifte bulunmazdı.

Siz hayır dememişsiniz. Eltiniz sizin de uygun gördüğünüzü ve teklif etmezse hoş olmayacağını düşünmüştür, doğal olarak.

Valla bizim canımız letgo🤣 çocukların araçlarını(scooter, bisiklet tarzı) hep ordan kaliteli markaları temiz ve ucuza alıyoruz. Geçen sene normal fiyatı 900lira olan scooterı 300gibi bir şeye aldık, eski sahibi hiç kullanmamış belli, en ufak çiziği bile yoktu. Bu sene de hoverbordu aynı şekilde aldık yarı fiyatına ki garantisi bile devam ediyor. Şimdi de eşim kızıma bisiklet bakıyor.
AYnen letgo,tutumlu anne canım onlar benim😂

Bebek odasi yapmamak dunyadaki en mantikli karar. Bir besik bir dolap yeterli. Cocuk biraz buyudugunde onun zevkine gore almak en guzeli. Sizi anliyorum ilk cocuk diye heyecanli olabilirsiniz ama sacma seylere para harcamayin derim.

Kayinvalidem ile bi sorunum yok gercekten hep en basindan beri iyi anlastik dusuk tehlikem vardi geldi kaldi yanimda isimi yapti hasta haliyla Allah razi olsun. Ama iste uzuyor beni bu tarz seyler, sunu yapmak istiyorum diyorum ozenme oyle seylere paranizi harcamayin , bos yere hic birsey almadim.bu gune kadar. Iyi niyetlidir eminim ama onlarda biraz beni anlasa keske, eltim dun mama sandalyesinden bahsediyor, yani en azindan o dusunseydi keske, ilk cocugu olacak baska.seyler dusunuyordur diye, aksam esime soylemek zorunda kaldim, dedim.ben hayir diyemiyorum malesef evde de yer yok gonderirlerse , ben istemiyorum sen istiyor musun dedim, hayir dedi benim ilk evladim her seyini alacagiz dedi
Ee dert nerde? Eşinizle hemfikirsiniz, neden kafaya takıyorsunuz?

Back
X