İkinci çocuk yapmalı mıyım?

Ilk cocugunuza da anneniz bakmis.
Eger ikinciye de anneniz bakacaksa ne gerek var ki ?
Kendiniz bakmayacaksaniz bence hic gerek yok. Ayrica anneniz de belki bakmak istemeyebilir zaten ilkine de o bakmis.
[/QUOTE]

Çalışmama gibi bir durumum yok benim. Daha önce şikayet ederdim keşke çalışmasam diye ama eşim işten çıkarılınca şükrettim bir işim olduğuna. Çalışmak çocuk doğurmaya engel değil diye düşünüyorum. Çünkü akşamları, hafta sonları ve tüm tatillerde oğlumla yeterince ilgilendiğimi düşünüyorum. İkinci çocuk olursa tabi baya bir zorlaşacak ama. Yine de yeniden anne olma isteğim ağır basıyor sanki. Bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum. Anneme sordum Allah’dan bir mani çıkmazsa yardımcı olurum dedi. Tek düşündüren beni geleceğimizin belirsizliği ama. Bakalım iyi olur inşallah hersey

ben manevi olarak hazırsam yapardım sizin yerinizde olsam.. ne güzel anneniz bakarım demiş. zaten onu da kreş yaşına kadar idare etse yeterli olur.

Tam kafamdaki sorular tam aradigim konu
Esinizin isini kaybetmis olmasi dezavantaj tabi maddi acidan.
Ama anneniz bakicaksa 2nci de buyur gider hayirlisiyla diye dusunuyorum.
Tabi herkes kendi yasadigini bilir.
Cocuga manevi olarak hazir olmak kadar maddiyat da onemli.
Kimisi azla gecinir gideriz yeter ki bi kardesi olsun cocugumun der, kimisi en iyi sartlari hazirlamaliyim cocuguma 1 taneyi en iyi sekilde yetistirmeliyim der. (Benim esim de az cok bu grupta:) )
Hepimizin hakkinda hayirlisi olsun.

Benim de tek çocuğum var , hep diyorum ki ikinciyi yaparsam da onun için yapmazsan da onun için.

Eğitim önemli ve başli başına bir bütçe. Eskisi gibi de değil. Kresten başlıyor artık.

İşin bir de manevi yönü var. İlk çocuğuma verebildiğim zamanı, sevgiyi, enerjiyi , Sabrı eğer ikinciye de verebileceksem yaparım.

Hayırlısı olsun herkes için.

Doğru yarın bile hatta bir saat sonra ne olacağı belli değil. Hayırlısı nasip olsun inşallah

Sizinle düşüncelerimiz çok yakın. Ben de yaparsam hem çocuğum içim hem de kendim yeniden bir evladımın olmasını çok istediğim için yapacağım. Sadece kardeşi olsun diye yapmak çok doğru gelmiyor. Eğitim konusunda da sizin gibi düşünüyorum. Bazen diyorum işler yolunda gitmezse iki çocuğum da devlet okuluna gider. Ama artık hayat şartları çok zorlaştı iyi bir eğitim ve yabancı dil çok önemli. Zaten o yüzden bu kadar düşünüp taşınıyorum. Şu anda tüm zamanım oğlumun. Ama 2.çocuk olduğunda ilgi ve zaman bölünecek tabi ki. Gerçekten zor bir karar. Geri dönüşü yok. İnşallah hayırlısı nasip olur

Benim eşim de tek çocuğu en iyi şekilde büyütmeye çalışalım taraftarıydı. Artık düşünceleri değişti. Çünkü onun da bir garantisi Yok durumumuz netlik kazanamadı. İkimiz de 36 yaşındayız, 1-2 yıl daha beklesek biraz geç olacak gibi. Bir de olup olmayacağının da garantisi yok iki denemem de başarısız olduğu için. Hepimizin hakkında hayırlısı nasip olsun amin

Bu konuyu bir eşinizle değerlendirmeniz daha doğru biz size burada yapma desek yapmayacak mısnız gerçekten bu kadar kişisel bir mevzu ki bu burada tartışılması pek doğru fikirler vermeyebilir size

Bu konuyu bir eşinizle değerlendirmeniz daha doğru biz size burada yapma desek yapmayacak mısnız gerçekten bu kadar kişisel bir mevzu ki bu burada tartışılması pek doğru fikirler vermeyebilir size

Eşimle zaten o kadar fazla konuştuk ki istesek bile cesaretimiz kırılıyor zaman zaman. Ben dışardan bu olaya bakan birileri ne düşünür öğrenmek istediğim için yazdım buraya. Çünkü eşimle ikimizin kafası oldukça karışık. Tabi ki nihai kararı kendimiz vereceğiz

Ben çocuk konusunda daha gerçekciyim.
Anne ilkine bakmış ya ikinciye bakamazsa dünyanın binbir hali var hasta falan olursa ne yaparsınız? Ummadığınız bi anda işten çıkartılma ihtimaliniz var mı gebe diye işine son verilen çok insan var. İki çocuk iki işsiz yetişkin bi hasta ebeveyn ya da sizden birine Allah korusun bir şey olma durumu var mı? İleri yaş hamileliği sonucunda bebekte sıkıntı olursa bakacak güç var mı? İşler yolunda gitti büyüttünüz okul zamanı gelince masrafları katlanarak artacak bunları da düşünmüşsünüzdür elbet. Tek çocuğa kalacak imkanlar iki çocuğa kalacak imkanlardan daha fazla olacaktır elbet. Yani tek ev kalacaksa bölüşürken bile sorun yaşıyorlar mesela kavga gürültü.
Eğer birer ev birer araba birer güzel diploma ( burda eğitim masraflarından bahsediyorum) sağlanabilinecekse, rahat tatillerine gidip sıkıntı yaşamayacaklarda çok çok kardeş olsun çocuklar tabi ki

Haklisiniz tabiki. Annem hatta der bak her seyimiz senin Allah nasip ederse, annemin cok kardesi var, dedem rahmetli oldugunda bolusuldugunde mallar cok minik bi pay kalmisti herkese
Ama teyzemlerle iliskisini gorunce de ozeniyorum ve kiziyorum anneme zaman zaman beni tek birakti diye.
Hic bir seyin garantisi yok tabiki. Belki de kardesler ilerde hic iyi anlasamayacak ya da ebeveynler iki cocugu finanse etmekte zorlanacak.
Maddi durum gunumuz kosullarinda cok onemli.
Allaha sukur evimiz arabamiz var ikimizin isi ve geliri fena degil, ona ragmen acabalari var esimin kafasinda.
Hayirlisi

Anneme güvenip yapmak konusunda bir yönden haklısınız. Zaten kendisi de bir mani çıkmazsa diyor onu bilemeyiz. Benim çalıştığım işte gebe olduğum için işten çıkartılma gibi bir durum yok. Ben de önce hep ikisine de aynı imkanı sağlayamazsak kardeş olmasın dedim. Sonra durumlar iyiyken denedik 2 kez. Olmadı belki de hayırlısı böyleydi. Ama çok fazla akrabamız ve arkadaşımız yok ve anne baba ve eşimle ikimizin birer kardeşinden başka kimsemiz yok çevremizde. Bir de eşim de ben de kardeşlik duygusunu iyi bir şekilde yaşayamadık. Belki de ailelerimiz de o dengeyi iyi sağlayamadı. Hala da çok iyi değiliz kardeşlerimizle. Oğlum da sessiz ve çok girişken olmayan bir çocuk. İleride yapayalnız kalmasından korkuyorum açıkçası. Eğitim olarak da şu anda istediğim okullara veremiyorum. Zaten özel okul piyasasını gezip inceledikten sonra çok fazla ticari gelmeye başladı. Şu anda Eşim geçici çalışsa bile kreşe de ödeme yapıyoruz her ay ve ödediğimiz çok az bir meblağ değil. Oğlumuzu da o seviyede ödeme yapabileceğimiz bir okula gönderebilirim gibi. Ama tabi eşimin hiç bir işi olmazsa önümüzdeki yıllarda devlet okuluna vereceğim. Bu durumda herşey belirsiz. Eşim önceki işi gibi sürekli bir iş bulursa, küçük çocuğa da kreş yaşına kadar annem bakarsa evimizin borcu da azalacağı için hem kreş hem de orta karar bir özel okulu idare edip ödeyebilirim. Tabi çocuklara birer ev bırakmak gibi bir durum olamaz. O kadar ötesini de düşünmek istemiyorum. Sadece eğitim konusunda elimden geleni yaparım. Gelecekte imkanlarım iyi olursa tabi ki herşey çocuklarımızın. Ama dediğim gibi hiçbirinin garantisi yok. Beklemekle de pek birşey değişmedi. Ne bileyim şu anda en azından hem biz hem annem hem oğlumuz sağlıklı. Zamanla ne olacağı bilinmez. Artık ileri yaş gebeliklerde de bir sürü testler tetkikler yapılıyor o yönden kaygılarım çok yok. Belirsizlikler olduğu için kesin karar veremedim. Tamam karar verdim tek çocukta kalayım diyemediğim için konu böyle uzadı. İçten içe istiyorum çünkü ikinci çocuğu.

Son düzenleme:
Siz kararınızı vermişsiniz :)

Hayırlısı olsun su akar yolunu bulur

Fikirler size fikir verebilir tabi ama bu konuda kendinizi dinleyin. Hangi yan agir basarsa onu yapin. Olmadi elinize kagit kalem alip arti-eksilerine bakin. Sonradan pisman olmamak icin.

Ben sizin yerinizde olsam, eşimden eminsem yapardım. Sadece garantici olduğum için duruma göre örneğin 3 ay daha bekliycem gibi sembolik kısa bir zaman tanırdım. Zaten hemen olmayabilir.

Ama şu da bir gerçek, eğer siz de gerçekten istiyorsanız her çocuğun bir kardeşi olmalı. Maddi imkanlar ve diğer şeyler bunu riske atacak kadar önemli sebepler değil

Eşimden eminim ondan yana sıkıntım yok. 1 ay gibi bir süre daha bekliycem sanırım oğlumun okul konusunu netleştirip denemeye başlarım herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…