İkinci çocuk yapmalı mıyım?

brange

Guru
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
168
121
303
Ankara
Merhaba arkadaşlar, 36 yaşındayım. 4.5 yaşında 1 oğlum var. Oğlumdan sonra 2 düşüğüm oldu. Yeniden denemeye niyetleniyordum ama eşim işten çıkarıldı geçtiğimiz eylül ayında. Maddi sıkıntıya düşmedik proje işlerinde geçici olarak çalışıyor ama sürekli bir işi yok. Ben de çalışıyorum maaşım da iyi sayılır. Oğlum kreşe gidiyor. Evimizin borcu devam ediyor. Ama zorlayıcı bir miktarda değil. Oğlumu annem büyüttü kreşten önce. Yeniden çocuğum olsa annem bakıcak çünkü bakıcıya para verecek durumda değilim. Şu anki durumumda kararsızım ikinci çocuğa bir yanım yap diyor yaşım malum. Ama gelecekte durumlar nasıl olacak bilemiyorum maddiyat açısından eşimin işi dolayısıyla. O yüzden ya bu aralar karar vermeliyim diyorum ya da vazgeçeyim diyorum. Malum oğlum ilkokula başlayacak daha da gecikirsem. Ya da ilkokul 2 de falan yapmaya çalışsam yaşım 38 olacak ve sağlığım ne durumda olacak bilmiyorum. Fikirlerinizi beyan ederseniz çok mutlu olurum

Son düzenleme:
Yap belki hemen olmiycak? Dene en azindan.. bos zmnlarda esin baksin haricinde annen..zamanla is bulur buyumus olur o zamanada.. zaten yasta geciyor o yuzden fazla vakit kaybetme bence

İkinci çocuga bakacak manevi yönünüz varsa bence yapın ve bakın sizin maaşınız varmış,evliliğiniz yolundaysa yapın ben de yapıcam inş :)

Hangi birimiz 2 sene sonra ne olacağımızı biliyoruz
Belki birden menopoza gireceğiz belki işten çıkarılacağız belki terfi alacağız veya başka bir sağlık problemi olacak
Durumunuz müsaitmiş bebek sevginiz depreşmiş yaş da müsaitken annenizde sağlıklı iken değerlendirin fırsatı Allah da nasip ederse ne güzel olur

Ne gerek var? Ne güzel düzeninizi kurmuşsunuz.
Yaparsanız çocuğa eşiniz de bakabilir bence ne de olsa şu an çalışmıyormuş

Ilk cocugunuza da anneniz bakmis.
Eger ikinciye de anneniz bakacaksa ne gerek var ki ?
Kendiniz bakmayacaksaniz bence hic gerek yok. Ayrica anneniz de belki bakmak istemeyebilir zaten ilkine de o bakmis.

Şartlarınız çok kötü değil, seneler geçtikçe daha farklı sorunlar da çıkabilir. Geçim her zaman sıkıntılı bir mevzu malum. Piyango vurmadıkça, hep bir ihtiyaçlar listesi olacak.

Okula başladıktan sonra düşünseniz, yaşınız 40 yakın oluyor. o dönemde hem sağlık açısından daha zorlayıcı, hem de psikolojik olarak kafa şimdiki kadar kaldırmıyor. Hem de çocuğunuz artık bir arkadaş modunda olduğu için, 2. Silbaştan bebekliğe geri dönüş olacak. Şimdi en azından daha taze bebek tecrübeleriniz. Şimdi olsa, 38 yaşında artık, siz düzeninizi kuruyor olur, biraz daha rahat edersiniz.

Söyledikleriniz çok doğru, şu an şartlar çok kötü değil sadece gelecek kaygısı var bir çocuk ve iki çocuk çok farklı olacak masraflar yönünden diye. İş bulmak ne kadar zormuş başımıza gelmeden anlamıyorduk. Hayırlısı nasip olur inşallah

Kendiniz bakmayacaksaniz bence hic gerek yok. Ayrica anneniz de belki bakmak istemeyebilir zaten ilkine de o bakmis.

Calisan bayanlarinin cogunun cocuga baskasi bakiyor. Ya akraba ya bakici. Yani o zaman calismak zorunda olanlar cocuk yapmamali mi?

Yap belki hemen olmiycak? Dene en azindan.. bos zmnlarda esin baksin haricinde annen..zamanla is bulur buyumus olur o zamanada.. zaten yasta geciyor o yuzden fazla vakit kaybetme bence

Galiba en doğrusu zaman kaybetmemek olacak. Çünkü geçtiğimiz yıllarda iki sefer denedim ve düşük oldu. İş bulma durumu netleşsin diye 7-8 aydın bekledim ama sürekli olan iyi bir iş çıkmadı. Ama Allah’a şükür farklı fırsatlar çıktı proje işleri maddi zorluk yaşamadık çok şükür. Hayırlısıyla nasip olsun inşallah

Calisan bayanlarinin cogunun cocuga baskasi bakiyor. Ya akraba ya bakici. Yani o zaman calismak zorunda olanlar cocuk yapmamali mi?

Evet çalışmama gibi bir durumum yok benim mesela. Daha önce ben de şikayet ederdim keşke çalışmasam diye ama eşim işten çıkarılınca şükrettim bir işim olduğuna. Ben de katılıyorum çalışmak çocuk doğurmaya engel değil. Çünkü akşamları, hafta sonları ve tüm tatillerde oğlumla yeterince ilgilendiğimi düşünüyorum. İkinci çocuk olursa tabi baya bir zorlaşacak ama. Yine de yeniden anne olma isteğim ağır basıyor sanki. Bir şekilde hallederiz diye düşünüyorum.

yorumunuz çok alakasız olmuş. çalışan bir bayan olarak oğlum bakıcıyla kreşle falan büyüyor. o zaman ben bir daha çocuk yapmayacak mıyım??

bence yapabilirim. akşamları tüm zamanım oğlumun. haftasonu da öyle. bence çok güzel de anne oğul bağımız var hamdolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…