İkinci çocuk yapmalı mıyım?

Cevreden de devamlı duyuyorum burada okuyorum hiçbir sorun olmamasına rağmen defalarca deneyen ve olmayan . Sanki benimde olmayacak gibi geliyor enerjim Düşüyor böyle olunca da

Cevreden de devamlı duyuyorum burada okuyorum hiçbir sorun olmamasına rağmen defalarca deneyen ve olmayan . Sanki benimde olmayacak gibi geliyor enerjim Düşüyor böyle olunca da

Benim mesela ilk denememde hamile kaldım oğlum doğdu. Ama iki senedir deniyorum olmadı düşük oldu kürtaj olmak durumunda kaldım iki kez. Ama bu olaylara takılmıyorum. Büyük olasılıkla denemeye baslıycam yakında. Elimden geleni yaparım olursa olur. 1 tane oğlum var Allah bağışlasın. Ama olumsuzlukları oğlumdan önce yaşasam vazgeçmez yine denerdim. Herkesin başına terslik gelecek diye bir durum yok. Gerçekten kararlıysanız mantığınıza yattığı anda Olumsuz yorumlara kulaklarınızı tıkayın pozitif olun. Öncesinde genel bir doktor kontrolünden geçersiniz bir sorun var mı yok mu diye. İnşallah bir şey yoktur akışına bırakıp denersiniz. Olur da neden olmasın

DÜŞÜNCELERİME TERCÜMAN OLMUŞSUNUZ :) BENDE SİZİN GİBİYİM BİR KIZIM VAR 3 YAŞINDA YAŞIM 32, ÇALIŞIYORUM KIZIMA ANNEM BAKIYOR. İKİNCİ BEBEĞİ ÇOK İSTİYORUM AMA BNMDE EV KREDİM VAR VE DAHA 7 YIL ÖDEYECEĞİM. KREDİ BİTMEDEN İŞTEN ÇIKMAM İMKANSIZ ÇÜNKÜ BNM MAAŞIN YÜZDE SEKSENİ KREDİYE KESİLİYOR. EŞİMİN MAAŞIYLA DA ANCAK GEÇİNİYORUZ. VE ANNEM SANKİ İKİNCİ BEBEĞE BAKMA KONUSUNDA GÖNÜLSÜZ GİBİ ZATEN KIZIM KREŞE OKULA FALAN GİTMEDEN DÜŞÜNMEM AMA İŞTE ANNEM GERÇEKTEN BAKMAK İSTEMİYORSA GALİBA BNM İKİNCİ ÇOCUK HAYAL

Hep 2 çocuğum olsun, kardeşlik nedir bilsinler, ileride birbirlerini bırakmasınlar diye düşünürdüm. Bekarkene tabi.. Evlenince de öyle düşünmeye devam ettik eşimle.. Şimdi düşünüyorum da 2 çocukla kim uğraşacak yahu? Zaten çok çocuk seven bir insan da değilim. Eşime geçen dedim "Ya 1 çocuk sanki yeterli dimi? " diye.. "Evet ya bence de" diyor :) Çocuk nasibiyle gelir tabi ama günümüzde çocuk yetiştirmek hem maddi hem manevi olarak çok güç.. Bence zaten bir çocuğunuz var, bir de bebişle bu yaştan sonra uğraşmak zor olacaktır. Bu yaştan sonra derken sakın yanlış anlamayın. Kendim de 29 yaşındayım henüz çocuğum yok ve biraz daha düşünmüyorum da açıkçası.. 30da doğursam bile, ondan sonra o yaşta bir çocuk daha gözümde büyüyor benim.. Tam rahata ereceğim derken çocuk derdi başlayacak.

Ben de oğlum 1.5 yaşındayken hamile kaldığımda annem o sıralar oğluma bakıyordu ve hamile olduğumu söylediğimde sevinememişti bile kadıncağız. Yoruluyordu napsın. Bakmam demedi ama ikisine birden bakamam çok zor dedi sadece. Büyüğü kreşe verirsin gibi. Allah zaten nasip etmedi kalp atışı durdu bebeğin. Demek ki hayırlısı buydu. Belki de olsa çok zorlanacaktık bakımında. Zaten o dönem oğlum da kreş için hazır değildi bence. Oğlum 3.5 yaşında kreşe başladı. Annem de biz de rahatladık. Dinlendi böylece. Eger yeni bir çocuğum olursa 2-2.5 sene dinlenmiş olacak. Çünkü gerçekten torun bakmak çok zor anlıyorum onu. Kıyamadığı için bakıyor Allah bin kere razı olsun omlardan. Şu anda düşündüğümü söyledim kendisine fikrini aldım. Olmaz dese ben de yapamam çünkü. Bakarım dedi sağlıklı olursam o zaman inşallah dedi. Bence siz de kreşe başladıktan sonra bir süre sonra konuyu gündeme alın. Annenizin de ara verince fikri değişebilir. Karşılıklı oturup açıkça konuşun.

Söyledikleriniz doğru tabi. Ama sizin de bir çocuğunuz olursa ilerde belki fikriniz değişir. Düşünceler değişebiliyor zamanla. Benim de öyle oldu.

Artık yediğimiz içtiğimiz hersey organik ya malum ben ona bağlıyorum hiçbir sorun çıkmayıp olmayan da çok insan var .

ANNEMDE BAKAMAM DEMEDİ AMA SANKİ BEN ÖYLE HİSSEDİYORUM, DEDİNİZ GİBİ ALLAHIM RAZI OLSUN ONLARDAN BENDEN GÜZEL BAKIYOR KIZIMA. DEDİĞİNİZ GİBİ EYLÜLDE KREŞE YAZDIRCAM BENDE SONRASINDA BAKALIM NASİP

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…