İkinci çocuk fikri ?

Benim kızımda iki yalında 4 aylık hamileyim çokta mutluyum şimdiden kızımı alıştırıyorum hatta suan kardeşin nerde dedigimizde elini karnıma koyup burda diyo geliyo öpüyo bazen kardeşim diye bagırıyo dogunca ne olur bilemem ama simdilik durum bu.

1,5 yaşındaki bebeğim erkek, ikinci gelecek olan da erkek
zaten bu açıklamayla bile yaşayacağım manzara gayet açık gibi.
İlk oğlum uysal ama 2 yaş sendromuna adım atmış bulunmaktayız artık tanıyamıyorum kendisini :) bol bol tecrübe okuyup sağdan soldan kendimi bunalımlara sokuyorum.

Kızlaar yakinda öleceğim yorgunluktan.aralari 2.5 yaş benimkilerin kızım dunyanin en uslu bebegiydi daha gece uyumadigini bilmem ama oğlum doğdu kızıma bişeyler oldu psikolojisi alt üst sürekli ağlayan bir tip oldu.krese başlattım tek mutlu olduğu yer orası diyebilirim ama o da haklı oğlum kolik sürekli kucakta memede. Kızımın yanına gidip ilgilenmek.ne mümkün. Düşünün sabah kızım süt ver anne diyor oğlan çığlık çığlığa memede.resmen korkuyorum tek kalmaktanoyüzden birini büyütün derim benim oğlun 2.5 aylık oldu ama ben yaslandim resmen 28 yasinda

Ben hep şöyle derim Çocuklarım bebek kokusundan sıyrılınca düşünmek lazım :)
Ben öyle yapamadım ama bebeklikten çıktıysa çocuğun düşün derim hatta 3 ay bekle tam 3 yaş olsun araları :)

Benimkilerin arası 13 ay :) bende zorlanmıyor Değilim ama iyi ki olmuş diyorum çünkü oğlum 14 aylık ve çooooook kıskanç bir bebek oldu ki daha kıskançlık nedir bilmez derdim Allah hepimizin yardımcısı olsun

21 ay var oğullarımın arasında biri sendromu zirve yapmış dönem olan 2,5 yaşında; diğeri emekleme çabalarında 9 aylık

yaşınız genç daha bekleyin bence de, 1 sene sonra hamile kalsanız 4 yaş olur hemen hemen hiç değilse

benimde niyetim 4 yaştı ama kararımız şuanki durum şeklinde oldu

bir yandan güzel ama çok yorucu kesinlikle

Bence size ve cocugunuza bagli. Ben 28'im oglum 2,5 yasini geciyor. Hayirlisi ile ikinci bebisi bu ay sonu alacagiz. Oglum uyumlu cok uslu olsada insan endiseleniyor. Ben kendim uykusuz kalmaya hazirmiyim diyerek kalmak istedim hamile: -)

Ayrica yas farki cok olmasin istedik hep. Yani kisaca sen kendini hazir hissediyor isen neden olmasin.

Rabbim herkesin gönlune gøre versin

sizin kararınız ama 2 yaş çok zor bir dönem. memeden kesme olsun tuvalet alışkanlığı olsun bir de iki yaş sendromu varki aman yarabbi.. ben oğluma sakın koltuğa oturma oğlum yere oturacaksın diyordum gidip koltuğa oturuyordu. yani isteklerimin tersini söyleyerek istediğimi yaptırıyordum düşünün:) çocuğun o yaşta hayatının yüzde 50 si dikkat çekmeye çalışmakla geri kalan yüzde 50 side size muhalefet etmekle geçiyor :) ama her kadının kapasitesi farklı siz benden daha sabırlısınızdır daha vericisinizdir daha fedakarsınızdır siz keyifle büyütürsünüz belki ikinciyi o size bağlı. ben bir de çok yoğun çalıştığım için hala daha düşünmüyorum. ama siz evdeyseniz düşünebilirsiniz. kendinizi en iyi siz bilirsiniz.

Iki yaş sendromunu iliklerime kdr yaşayan bir anne olarak bence Acele etmeyin yaşınızda Genç inş. Hayırlı zamanda olur evladınız.
Ben ikinci bir çocuk istemiyorum kendimi iki çocuk annesi olmak istemedigim için ve aynı şeyleri tekrar yaşamak istemiyorum rabbim hepimizin evladına saglıklı ve uzun ömürler nasip etsin.

bu konuda çok araftaydim ama sanki ertelemeye karar verdjm rabbimin bilecegi iş tabii ama onlem almak lazım :)

Ikinci çocuğunuz ilk doğduğu zaman sorun yasadiniz mi pekii ?

İnşallah hep böyle gider :)

Tecrübelerinizi paylastiginiz için teşekkür ederim :)

Ikinci çocuğunuz ilk doğduğu zaman sorun yasadiniz mi pekii ?
Hayır canım, hiiiiç sorun olmadı, zaten hamilelik boyunca hep anlattık alıştırmaya çalıştık, ben ultrason muayenelerime hep yanımda götürdüm. Bizde maşallah bugüne dek hiç kıskançlık olmadı

Size Harvey Karp'tan Mahallenin En Mutlu Yumurcağı ve Aletha Solter’in Çocuğunuza Kulak Verin kitaplarını almanızı öneririm. Solter'in kitabında çocuk davranışlarının nedenleri Harvey'de ise nasıl davranmanız gerektiğini öğrenirsiniz. 1.5 yaşında olması çok güzel en azından 2 - 3 ay kadar zamanınız var bu sırada bu kitapları okuyup kendi teorilerinizi de geliştirip çocuğunuza göre değiştirebilirsiniz :) Kolay gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…