İkinci çocuk fikri ?

Benim kızım 3 yaşina giricek birkaç ay sonra benimde yaşım 24.
7 yıllık evliyim artık istiyorum kızım çok çok hareketlı değil kolay bir çocuk o yüzden hiç olumsuzdüşünmedim.brbekleri cocuklarıda seviyor.hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Merhaba bayanlar ben 24 yaşında bir anneyim evladim 2 yaşında bebekliktençocukluğua geçtiğini farkettigimden beri 2.cocuk fikri kafamda belirdi.. maddi manevi bir sıkıntı yaşamam allahin izniyle her cocuk kendi rizkıyla doğar fakat cok hareketli bir cocugum var iki cocuga yetebilir miyim veya 2 cocukla kendime zamanım kalir mi gibi düşünceler ile kafam bulaniyor sizlerden fikir almak istiyorum yaş Aralığı nasil olmali sizce bu arada çalışmiyorum..
1 sene daha sabredin en azından 3 yaşında olsun çocuğunuz..

en başta büyütmek zor olabilir ama sonra çok rahat edersin..eğer durumunda varsa yap bence...

bence bir iki yıl daha bekleyin
5 yaş farkı ideal
bu arada benim kızımla doğacak bebeğim arasında 9,5 yaş olacak
çalışmıyor olsaydım kızım 4 5 yaşlarındayken düşünürdüm hrhalde..

Benim bebeğim 1,5 yaşında 6 aylıkta hamileyim.
İkincisi bize sürpriz yaptı eğer bana kalmış olsaydı ilk bebeğim 3 yaşına basana kadar düşünmezdim.
Çok ara verme taraftarı değilim (kendi ablamın çocuklarından biliyorum) ama benim ki kadar erkene de karşıyım açıkçası.

İkincisi bize sürpriz yaptı eğer bana kalmış olsaydı ilk bebeğim 3 yaşına basana kadar düşünmezdim.
Çok ara verme taraftarı değilim (kendi ablamın çocuklarından biliyorum) ama benim ki kadar erkene de karşıyım açıkçası.
Bebisiniz hayırlı olsun banada supriz olsa üzülmem herhalde ama planli yapmaya kalkinca cokayrıntılıi düşünüyor insan

Sendroma girmiş bulunuyoruz zaten burayada yazacaktım ama komik gelebilir diye yazmadım. Ikisi birden buyur diyen o kadar cok kisi varki etrafimda anlatamam size mahalle baskisiyla cocuk yaptiracaklar bana :)))

valla iyi tarafları da var kardeşimin 2 çocuğu 2 yaş arası var arkadaş gibiler. o kadar iyi anlaşıyorlarki onlar kadar mutlu çocuklar görmedim

1 sene daha sabredin en azından 3 yaşında olsun çocuğunuz..

en başta büyütmek zor olabilir ama sonra çok rahat edersin..eğer durumunda varsa yap bence...

bence bir iki yıl daha bekleyin
5 yaş farkı ideal
bu arada benim kızımla doğacak bebeğim arasında 9,5 yaş olacak
çalışmıyor olsaydım kızım 4 5 yaşlarındayken düşünürdüm hrhalde..
Hepinize teşekkür ederim ilgi ve fikirlerinizden dolayi :))

Oglum 26 aylik bir daha ki ay kardesi olacak. Daha bebek dogmadi ama ben mahvoldum.
Hamilelik bile zor geciyor.

Hakkıyla bakacaksanız zor...yemeğini ayrı pişirmek,her gūn temiz ,ütülü giydirmek vs..tanıdığım anneler var 7 aylık çocuğuna su kaynatmayan,tuzlu ek gıda veren...onlat için tabi annelik bebek bakmak çok kolay...

Hakkıyla bakacaksanız zor...yemeğini ayrı pişirmek,her gūn temiz ,ütülü giydirmek vs..tanıdığım anneler var 7 aylık çocuğuna su kaynatmayan,tuzlu ek gıda veren...onlat için tabi annelik bebek bakmak çok kolay...
İşte sorunda orda ya organik beslensin sağlıklı yesin ilgisiz kalmasin kimse kizmasin bende dahil bu şekilde buyutmeye çalışıyorum kizimi ikinvi gelirse ayni bu şekilde artik kendime hic zamanimkalmaz diye düşünüyorum bende.ki anladım ki gerçekten zor mus deneyimli anneler se anlattilar

Cocuklarimin arasi 32 ay. Kardes gelmeden krese basladi kizim. Bayilarak gidiyor krese. Kardesini de bir o kadar cok seviyor. Ben cok memnunum. Ama benim kizim ozgur ruhlu, kendine guvenen, her seyi kendi yapmak isteyen bir kişilik. Sizin cocougunuz size fazla bagliysa zor olabilir

Cocuklarimin arasi 32 ay. Kardes gelmeden krese basladi kizim. Bayilarak gidiyor krese. Kardesini de bir o kadar cok seviyor. Ben cok memnunum. Ama benim kizim ozgur ruhlu, kendine guvenen, her seyi kendi yapmak isteyen bir kişilik. Sizin cocougunuz size fazla bagliysa zor olabilir
Bana cok fazla bagliliigi yok ozguvenlidir baabaanne ayni binada anneanne yakin dedeler pesinde pervabe seneyede kreş e vermeyi düşünüyorum bakalim

Canm benm de 1 çocuğum vvar benm de yaşım çok genç senin gibi ikinciyi asla duşunmuyorum bikaç gün sonra spiral taktırmaya gidecem buyudu de oğlum boşver buyusun .. Sen de iyi duşun oyle karar ver bu yaşta iki çocuk annesi olmak bana ağır geldi

Öncelikle hayırla, sağlıkla gelsin inşallah
Umarım şuan1.5 yaşında ki bebeğiniz çok sakin bir bebektir. Yoksa diğeri doğduğunda o 2 yaşında olacak ve çok zor geçirirsiniz. Allah yardımcınız olsun şimdiden
:KK16:

Benim çocuklarımın arası tam 2yaş 9ay çokta memnunum, ikisi birlikte büyüyorlar, ikiside erkek, Hani derlerya 40ına bir fırt, öyle oluyor, ikisi aynı anda büyük olacak ve ben tekrar tekrar yaşamicam bebekliği. Kendine zaman ayırmakta kendi elinde, mesela sabah biri okula diyeride kireşe bırakıyorum ve saat 14 e kadar hürüm,

X