İkinci çocuk fikri ?

fosforumsu

Guru
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
144
16
34
Merhaba bayanlar ben 24 yaşında bir anneyim evladim 2 yaşında bebekliktençocukluğua geçtiğini farkettigimden beri 2.cocuk fikri kafamda belirdi.. maddi manevi bir sıkıntı yaşamam allahin izniyle her cocuk kendi rizkıyla doğar fakat cok hareketli bir cocugum var iki cocuga yetebilir miyim veya 2 cocukla kendime zamanım kalir mi gibi düşünceler ile kafam bulaniyor sizlerden fikir almak istiyorum yaş Aralığı nasil olmali sizce bu arada çalışmiyorum..

Bénin kizim bir bucuk Asinda ve ben bugun ikinciye hamile oldugumu ogrendim hem korku var hem sevimc korkum hapla kaldim sevinc benım kizim bebekleri cok seviyor artik kardesi olacak

Yaşın daha gençmiş. Acele etme istersen. Ben 31 olunca 1buçuk sene ara vermeyi düşünüyorum. Ama senin öyle bir sıkıntın yok. İlk çocuğunun tadını çıkar bence :)) Ayrıca eşin ne düşünüyor, o da önemli. Hakkında hayırlısı olsun :)

İşin o tarafi var bide eşim istiyor dile getiriyor. Cocuk konusundada cok yardimcidir hakkini yemiyim. Ama yinede acaba küçük mu diyorum kizim için hayirlisi bakalim

yaşınız çok genç
bence bekleyin
uzmanlar önermiyor 2-3 yaş farkı
4 yaş civarı ideal diyorlar ki bence de öyle (2 çocuğum var benim de)

yazık bebekliği bitti ama, daha bir kardeşin, eve gelecek ve annesinin sürekli ilgileneceği bir bebeğin ne olduğunu anlayabilecek kadar büyük değil
hem size de çok ihtiyacı var daha

İnanın bunları da düşünüyorum bu yüzden cok kararsızim zaten..

2 yaşında bir çocuğunuz varsa kabuslu bir sene geçireceksiniz demektir :)
Anal evrede çocuklar çok bencilce davranışlar sergiler ve sürekli her şeye hayır cevabı vererek yeni dünya ile tanışma evresine geçmiş olurlar.
Bence bir sene bekleyin çocuk için. Hem şuan hareketli bir çocukla uğraşacaksınız ve bu yaşta ona kardeşinin geleceğini kabul ettiremezsiniz.
2 yaş sendromu diye bir olay var isterseniz bir araştırın derim size çok zorluk yaşatır.

İnanın bunları da düşünüyorum bu yüzden cok kararsızim zaten..

ki 2 yaş sendromunun adı "2 yaş sendromu"dur, bazı çocuklarda 4 yaşına kadar bile sürebilir

Sendroma girmiş bulunuyoruz zaten burayada yazacaktım ama komik gelebilir diye yazmadım. Ikisi birden buyur diyen o kadar cok kisi varki etrafimda anlatamam size mahalle baskisiyla cocuk yaptiracaklar bana :)))

Kızlarımın arası 4 yas. Hic problem olmamıştı büyük kızım çok istedi kardesi olsun cokta anactir yavrum. Küçük kızım 9 aydır geceleri uyumuyor ve surekli ağlıyor herseye. Dün aksam büyük kızım isyan etti. Yeter artık hep onunla ilgileniyorsun,Allah a soylicem onu geri alsın diye küçüğüm ilk doğdu 5 ay var mı yok mü belli degildi yer icer yatardi dişler den dolayı uyumuyor. 2 yas çok küçük. Birde evden kaçırası 2 yas sendromları yok mü çok zorlar sizi. Hem Yasin genc daha. Biraz zaman ver kendine. Ben suan hic birşeye vakit bulamıyorum biri iyi ise biri hasta. Bu aksam ikisi aynı anda ağladı tam yarım saat bende balkona çıkıp ağladım maalesef ki kimsem yok yardımcı olucak tek basıma yetmeye çalışıyorum. Şükür ki sagliklilar. Ama cokkk zor

Sendroma girmiş bulunuyoruz zaten burayada yazacaktım ama komik gelebilir diye yazmadım. Ikisi birden buyur diyen o kadar cok kisi varki etrafimda anlatamam size mahalle baskisiyla cocuk yaptiracaklar bana :)))

valla arkadaşım
mahalle baskısı, eş baskısı...boşverin bunları
siz tamamen çocuğunuzun psikolojisi açısından karar verin, tamamen çocuğunuzu dikkate alın

yani her yerde uzman görüşleri var
gayet açık yazılıyor
mahalledekiler daha mı iyi biliyorlar?

Onlar çocuk psikolojisinden anlamayan tipler
Ben gelişim psikolojisi gördüm dersini aldım ve örneklerini bir çok kere test ettik o nedenle emin bir şekilde yazıyorum.
İnanın burnunuzdan gelir. Dünya istatistiklerine bakarsak 2 yaş sendromu geçiren çocukların %98.7 si ifade edilen şekilde geçiriyor. Geri kalan kısımda ya anormal ya aşırı sakin bebekler.
Siz onları dinlemeyin onlar büyütmeyecek sonuçta siz büyüteceksiniz.
@
muzurtilki doğru diyor 4-5 arasına kadar devam edebilir bir çoğu çabuk atlatıyor ama bir çoğunda uzun sürüyor :)

Çok haklısıniz valla. Şimdi ağlayarak uyandi bi düşündüm biri uyuyup digeri uyansa ben nasil sağlıklı uyku uyuyup onlara yararli olacağım. Once 4 yaşını bi atlatip bebek ozlemi duymak en iyisi sanirim sonrasi allah kerim :)

Aynen hakkınızda hayırlısı diyelim :)

Anne olmak hem çok güzel hem çok zor.allah yavrularimiza sağlık versinn inşallah.

4-5 yas farki iyi sanki buyuyunce yakin yaş iyi olablr ama 2 yasinda cocukla da zor ya sanki..

Benim kızım 3 yaşında ben istiyorum ama eşim ilgili bi baba değil o yüzden başka baharlara..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…