• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci çocuk bu evlilikte mantıklı mı..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba, buraya kendi adıma değil de ablam adına bir konu açacağım izninizle..
Ablam bu gece nöbetçi, devlet hastanesi olduğundan yoğun, yorumları ancak yarın sabah okur..

Ben bu platformdan söz ediyorum ona bazen sohbet ederken. Dün de onun 2. çocuk fikrini konuşuyorduk, "bi konu da bana aç bakalım, ben de farklı fikirler duyayım" dedi. opuyorumnanaktan

Özetle ablamın bir kızı var, benimkinden büyük, 6 yaşını bitirdi. İsmini yazmayayım, ablam kızar okursa. İsmine Elif diyelim.
Elif bebekken eşiyle sorunları oldu. Muhtelif yerlerde yazdım ben, eniştem ablamı çok üzdü. İhanet etti ona. Mesjalar ile gerçekleşen, yüzyüze buluşma ve cinsellik olmayan bir ihanet. Ama hatun gerçek tabi, eniştenin çalıştığı şirketten. CADIARZU

Eniştemle ablam arasında ciddi eğitim farkı var, eniştemin aşağılık kompleksine girdiğini sanmıyorum ama.. Gene de bir kendini ispatlama çabası mı oldu, ya da illaki bir sebep aramak gerekir mi bilmiyorum. CADIARZU

Bu konuyu anlatmıştım başka konularda, belki denk gelmişsinizdir. Ablam evliliğini sürdürdü, ama affedemedi. Aklına geldikçe kötü oluyor hala. Ama kızı için sürüyor, arka planda eniştemden de kopamadığını düşünüyorum. Alışkanlık mı, aşk mı ya da nedir bilmiyorum. :bbo:

Şu sıralar Elif kardeş istiyor, ablam yeniden anne olmak.. :CüvCüv:
Çalışma temposu ile zor olacak, ama ablam bunu aşacağını düşünüyor.. :sm_confused:
Eniştem rahatı kaçacak diye endişeli, ama çocuk da seviyor. Yani net bir kararı yok..

Benim hem kızım, hem eşim çocuk istiyor ve çalışma tempom yoğun değil, evliliğim ciddi bir darbe almadı, buna rağmen 2. çocuk düşünmüyorum. Ablamın gene vericiliği tuttu, gene kızına kardeş olsun diye istiyor ağırlıklı olarak.. :umursamaz:

Bense, evliliğini sağlıklı görmüyorum, birgün bitebileceğini ve 2 çocuktansa 1 çocukla dul kalmasının kötünün iyisi olacağını düşünüyorum. Ayrıca Elif az çok büyüdü, yeni doğacak olan bir bebek olacak.. Büyümesi için uzun yıllar gerekecek.. Ablam bu evliliğe iyice mahkum olur gibi geliyor.. :olmaz:

Ablam beni fazla mantıklı ve plancı olmakla suçluyor, ben ise onu fazla fedakar ve duygusal olmakla..:delphin:

Ablamı çok seviyorum, bir kızım için bir ablam için ölürüm gözümü kırpmadan.. :kahve:
E o zaman kardeş sevgisini Elif neden tatmasın, ama her kardeş de aynı mı?
Kötü bir gelin, hain bir görümce kardeşler arası dialogu bitirebiliyor, bu da var..

Evli, bekar, çocuklu, çocuksuz fark etmeksizin yorum bekliyoruz. Özellikle çok mantıklı bulduğum birkaç kişi var, onlar umarım fikir beyan ederler.
Sevgiler.

icten ice kirgin oldugu bir adamla daha dogrusu samimi bir sekilde affedemedigi ve her an suphe duyulmaya hazir bir adamla evlilik cok saglam temeller uzerinde durmaz dolayisiyla ikinci cocuk icin iyi dusunulmesi gerek.. Tamam Elif'e kardesi olmasida hos olur ama kardessiz olmasi kotu ve aci bir sey degilki?

Kesinlikle hayır derdim..
Bebek bakmanın büyütmenin doğurmanın zorluklarını unutmuş ablanız sanırım 6 senede.
Zaten problemli bi evlilik var ortada ekstra sorumluluk alabilecekler mi , alabilirlerse altından kalkabilecekler mi , ablan bebeği bakmak zorunda kalıp çalışmayınca evde kafayı yemiycek mi eşinin nerde ne yapıyo old. düşünmekten.
.

Kesinlikle hayır derdim..
Bebek bakmanın büyütmenin doğurmanın zorluklarını unutmuş ablanız sanırım 6 senede.
Zaten problemli bi evlilik var ortada ekstra sorumluluk alabilecekler mi , alabilirlerse altından kalkabilecekler mi , ablan bebeği bakmak zorunda kalıp çalışmayınca evde kafayı yemiycek mi eşinin nerde ne yapıyo old. düşünmekten.
.

Ablam doğum yapsa bile, işi bırakmaz. Doktor zaten, ara da veremez.
Zorluklarını unutmadı, hala yaşıyor. Ama çok çok fedakar gerçekten.. Fedakar olmak zorunda hissediyor kendini, bunu ben de anlamıyorum..:gitme:

Suphe ıle yaklastıgı evlılıgınde, ıkıncı cocuk hata olur dıye dusunuyorum. Belkı benım konumu bılıyorsundur, bende 14 aylık evlıyım ve evlılıgıme suphe ıle baktıgım ıcın anne olmayı cok ıstememe ragmen bunu dusunmuyorum.

Bence ablanızın bıraz daha gercekcı olması gerekıyor.

icten ice kirgin oldugu bir adamla daha dogrusu samimi bir sekilde affedemedigi ve her an suphe duyulmaya hazir bir adamla evlilik cok saglam temeller uzerinde durmaz dolayisiyla ikinci cocuk icin iyi dusunulmesi gerek.. Tamam Elif'e kardesi olmasida hos olur ama kardessiz olmasi kotu ve aci bir sey degilki?

Aynen bu, kardeşsiz olmak acı birşey değilki?
Ablama sorsan çok acı, büyük kayıp.. Bir çocuk yaptıysan eğer, ona kardeş vermek bir görev..
Ve Elif annesini o kadar gaza getiriyorki, bazen ona da çok ama çok kızıyorum.. Gidip annesinin göbeğini sevmeler, kardeşiyle konuşmalar. Ve ben "Elif orada bir bebek yok. Annen ve baban bebeği oraya koymaya karar vermeden de olmayacak. Senin istemenle oraya bir bebek gelmeyecek" dememe rağmen !!!

Kızı kardeş istiyor diye bu fedakarlığı yapmaya kararlı o zaman bence çocuğu için birşey yapmaya karar vermiş bir kadının fikrini değiştirmek imkansızdır o yüzden ablanıza sadece destek olabilirsiniz şu an olmaya çalıştığınız gibi ne diyelim hayırlısı olsun umarım ilişkisi daha kötüye gitmek yerine yeni bebekle daha da güzelleşir.

Suphe ıle yaklastıgı evlılıgınde, ıkıncı cocuk hata olur dıye dusunuyorum. Belkı benım konumu bılıyorsundur, bende 14 aylık evlıyım ve evlılıgıme suphe ıle baktıgım ıcın anne olmayı cok ıstememe ragmen bunu dusunmuyorum.

Bence ablanızın bıraz daha gercekcı olması gerekıyor.

Elefera, haklısın cnm.. Ablam eğer birgün eşinden ayrılsa bile eminim sonrasında "rahibeliği" seçer.. "Elin adamı gelip benim kızıma ayar veremez, fırça çekemez" diyor şimdiden. Üvey anne gördük biz, her lafına ağlardık. Annen dövse bile arsızlıkla sırıtırsın, ağlarsın ama gider annenin kollarında ağlarsın. Ama üvey annelik zordur, ne dese sana batar..
Ablam insan hayatında olabilecek tüm acıları tek bünyeye sığdırdı, biraz da insan acı çekmek için koşulları kendisi yaratıyor galiba.. :sm_confused:

Doğurmasın derim bende.Aynı şeyleri bende yaşadım.Ama ben 2. çocuğumu doğurmuştum.Şimdi iyiki doğurmuşum diyorum ama o olmasa kesinlikle boşardım eşimi.50 günlüktü benim kızımda.Böyle bir olya daha önceden olmuş olsa kesinlikle doğurmazdım.Benim oğlumda 6 yaşında.2 çocuk olunca daha fazla sorumluluğun oluyor.Bir sürü sıkıntı.O yaşanan ihanet olayı hiç bi zaman unutulmuyor.

Kızı kardeş istiyor diye bu fedakarlığı yapmaya kararlı o zaman bence çocuğu için birşey yapmaya karar vermiş bir kadının fikrini değiştirmek imkansızdır o yüzden ablanıza sadece destek olabilirsiniz şu an olmaya çalıştığınız gibi ne diyelim hayırlısı olsun umarım ilişkisi daha kötüye gitmek yerine yeni bebekle daha da güzelleşir.

İşin kötüsü şu.. Eniştem onu Elif bebekken aldattı, birkaç aylıkken..
Ablam aylarca fark edemedi.. Elif' e konsantreydi. Diyorumki "eniştem seni ayakta uyutur abla, ruhun duymaz". Haksız mıyım? Başını kaşıyacak zamanı olmayacak..

Kaç senedir devam ediyor evlilikleri, başka bir kötü olay yaşamadılar. ablam buna güveniyor, ama yeni bebek dengeleri alt üst ederse?
Ama ben fazla plancıyım işte.. ablama göre..:gitme:

Tahsilli bir insan ve eger fikrinden caymazsa destek olmaktan baska care yok.. Simdiden elin adami cocugumu ayar edemez.. gibi laflar dondugune gore esiyle cidden mutlu degil gibi bir izlenim var.. yada kardes iliskisini cok sevmis (sizden veyahut baska kardesleriniz varsa) ayni duyguyu Elifte tatsin istiyor..

Doğurmasın derim bende.Aynı şeyleri bende yaşadım.Ama ben 2. çocuğumu doğurmuştum.Şimdi iyiki doğurmuşum diyorum ama o olmasa kesinlikle boşardım eşimi.50 günlüktü benim kızımda.Böyle bir olya daha önceden olmuş olsa kesinlikle doğurmazdım.Benim oğlumda 6 yaşında.2 çocuk olunca daha fazla sorumluluğun oluyor.Bir sürü sıkıntı.O yaşanan ihanet olayı hiç bi zaman unutulmuyor.

Erenefe, acaba çalışan kadınlar daha mı çok maruz kalıyor ihanete?
Acaba iş,ev,çocuk derken zaman ayırılamıyor ilişkiye?
Canım, çok özel değilse senin yaşadığın ihanet hangi boyutta idi?
Ablamınki nereden baksan 4-5 ay vardı, onu da ben aradım buldum telefon dökümlerinden. Belki öncesi de vardı, bilemiyoruz. Erkek kardeşime arattırmıştım telefon şirketini, eniştemin adıyla, hafiyelik yapmıştım. Ama o kadarını alabildim. senağlama

bence belki 2.çocuk dahada ilişkilerini güzelleştirir ve deyim yerindeyse enişteni eve, kendisine bağlar. yani madem çocukları seviyor enişten bence dahada çok bağlanır ailesine.

Çok zor bir karar.O yapmak istedikten sonra şimdide yapar ama artık ablan daha dikkatli olur.Gerçi neden onu takip ederek bu güvensizlikle uğraşacakki.En kötüsüde bu zaten.Sürekli düşünceler içinde olmak .Bi süre sonra kafan patlayacakmış gibi hissediyorsun.Kendini sıkıntıya sokup sokmamaya değermi onu iyi düşünmeli Baksana eşi çok da istemiyor gibi göründü bana.

annelik cok kutsal bir duygu
tek cocuk da cok radikal bir karar ama
ben cocuğu:kendim için doğurdum yada hayatta yalnız kalmasın diye doğurdum demek cok saçma

Tahsilli bir insan ve eger fikrinden caymazsa destek olmaktan baska care yok.. Simdiden elin adami cocugumu ayar edemez.. gibi laflar dondugune gore esiyle cidden mutlu degil gibi bir izlenim var.. yada kardes iliskisini cok sevmis (sizden veyahut baska kardesleriniz varsa) ayni duyguyu Elifte tatsin istiyor..

Onu fikrinden caydırsam, ancak ben caydırırım. İnşallah..:Saruboceq:
Şöyle diyor, "ben zaten boşanmıycam mevcut durumda, madem öyle ha 1 çocuk ha 2 çocuk,en azından Elife kardeş olsun"..
Canım inan biz kadınlar tuhafız, eğitimli de olsan, süper zeka da olsan çocuk konusunda beynimiz duruyor mu nedir? Ben ablamın durumunda olsam, eminim o da bana çocuk yapma derdi..

Ablam boşanmam derken şunu unutuyor.. Eniştem gene yanlış yapabilir. Veya eniştem kendisi boşanmak isteyebilir.. Asla boşanmam diye bişey yok ki?

Onu fikrinden caydırsam, ancak ben caydırırım. İnşallah..:Saruboceq:
Şöyle diyor, "ben zaten boşanmıycam mevcut durumda, madem öyle ha 1 çocuk ha 2 çocuk,en azından Elife kardeş olsun"..
Canım inan biz kadınlar tuhafız, eğitimli de olsan, süper zeka da olsan çocuk konusunda beynimiz duruyor mu nedir? Ben ablamın durumunda olsam, eminim o da bana çocuk yapma derdi..

Ablam boşanmam derken şunu unutuyor.. Eniştem gene yanlış yapabilir. Veya eniştem kendisi boşanmak isteyebilir.. Asla boşanmam diye bişey yok ki?

Evet ben de bunu anlamadım.
Meslek sahibi hem de doktormuş yanlış okumadıysam,aldatılmış bir kadın neden boşanmasın ki?
Hiç mi kendine güveni yok ablanızın?
Madem ilk ihaneti affedip evliliğine devam kararı aldı,evet Elif'e kardeş yapabilir bence bunda sorun yok. Ancak; "zaten boşanmıycem" ne demek bunu anlamadım..

Canım bu zamn ayıramam mevzuuna kesinlikle katılmıyorum.Aksine eşim bana ayırmıyordu.Ben böyle bi şey yapma ihtiyacı duymadı.Cinsellik falan olmadı zaten 10 günlük bişeydi.Bilgisayarda kadnın resimlerini gördüm.İnkar etti.Sonra para göndermiş kadına dekontu buldum.Onada bahaneler buldu.En son telefonunda ona gönderilmiş kayıtlı msları buldum.Duygusal bişey yaşamadığına eminim .Benimki biraz arkadaş kurbanı oldu.Sanırım millete özendi.Ama affedilecek hiç bir yanı yok bi açıklaması yok.Ama dedim ya bebeğim daha 50 günlükte beni hiç düşünmede.O psikolojı o kadar kötüki.Doğum yapmışsın zaten sıkıntılı bi dönem üstüne bide böyle şeylerle uğraşmak çok zor.Ben kadın kendine bakmamış,kocasıyla ilgilenmemiş bunları aldatılma sebebi olarak kesinlikle kabul etmiyorum.Bu sadece iradesİZLİK.Hanginiz kocası ilk günkü kadar bakımlı ve yakışıklı.Biz onları aldatıyomuyuz.nEYSE ÇOK UZADI AMA ÇOK İYİ DÜŞÜNÜP KARAR VERMELİ BENCE.KENDİ HAYATINI BELKİDE BÜYÜK BİR ÇIKMAZA SOKACAK.YİNEDE ALLAH KORUSUN YUVASI YIKILIRSA ENİŞTEN KEYFİNE BAKARKEN O TEK BAŞINA 2 ÇOCUĞUN SORUMLULUĞU İLE UĞRAŞACAK.

bnecede 2nci çocuk yapmamasını düşünüyorum ben olsam yapmazdım ama anladığım kadarıyla ablanız zaten hiç bir şekilde boşanmayı düşünmüyor eniştenizden yani o kabullenmiş aldatılmayı kabul etmiş her kadın aynı değil malesef o yüzden onun 2nci çocuğu istemesi normal şu durumda kızına kardeş istemesi en çok onun için istiyor belli ama eğer siz etkili olursanız ablanızı vaz geçirin (ben olsam asla düşünmezdim ikinci çocuğu)

Evet ben de bunu anlamadım.
Meslek sahibi hem de doktormuş yanlış okumadıysam,aldatılmış bir kadın neden boşanmasın ki?
Hiç mi kendine güveni yok ablanızın?
Madem ilk ihaneti affedip evliliğine devam kararı aldı,evet Elif'e kardeş yapabilir bence bunda sorun yok. Ancak; "zaten boşanmıycem" ne demek bunu anlamadım..

Ablam, Elif olmasa o saniye boşanırdı. Hiç şüphem yok, %100.
Boşanma dilekçesi ile avukata da gitti, inanır mısın avukat aynen şöyle dedi "sms yüzünden kocandan ayrılırsan, benim daimi müşterim olabilirsin, bunu yapmayan erkek yok gibi.." Vallahi aynen de böyle dedi, çünkü yanındaydım..
Ve avukatın ismini versem, siz de internette arasanız, hiç öyle eften püften biri değil..
Hiç unutmuyorum, ablam çocuk yetiştirme üzerine bir kitap okuyordu, hatta sesli okuyordu, dinliyordum ben de. Daha o zaman ablam hamile, ben de nişanlı mıyım yeni evli miyim. Boşanma ve çocuk diye bir konuya geldi. Ve direkt atladı o konuyu, 3-4 sayfayı okumadan geçti.. Öyle güveniyordu kocasına.. Veya belki de çocuk var diye boşanma fikrine çok karşıydı. :sm_confused:
Kendine güveni gerçekten inanılmaz.. Ablam babamızdan da annemizden de kuruş almamıştır okurken, hep sınavlara girer, burs alır öyle okurdu. Kocasının da bir lokmasını yememiştir, hep çalışmıştır. Fakat kızına kıyamıyor işte, anlatmak zor belki.
Bir de ablam daha genç, güzel. Elini sallasa ellisi, abartmıyorum. Ama Elif de Elif..

Back