• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

benim de sezeryan kesigi asagida baya ama göbek degilim bozuldu göbek deligi yok artik ortada bir de iste kaslarim yan yana birlesik degil ortada parantez var. Hic tanidiklarinizin basina böyle birsey gelmedi mi?

kesiğin yukarıdan aşağıya mı

bizimkiler genelde paralel oluyor kilodun lastiği gibi yani

Gebeliğiniz yine zor geçer diye düşünmeyin. Oğlum 3,5 yaşında oğluma hamileliğim çok rahat geçmişti hiç bulantı nedir bilmedim normal doğum yaptım erken ayağa kalktım ama bu gebeliğim inanılmaz zor geçti kilo almak yerine verdim. Domates ekmekten baska birşey yemedim 2 aydır normale döndüm. Çok istiyorsanız eşinizle konuşun bu sefer kolay geçer herşey inşallah

anne tarafinda kiz cocuklarinda cok kötü olurlar erkek cocuklarina hamilelik daha rahat gecer hatta ben bulantilardayken anneannem kiz olacak demisti o kadar eminler bulanti gelisinden. Annede öyleymis bende cekmis abimde cekmemis. Ben de 48 kiloya düstüm ilk üc ay sonradan aldim sükür. Ama su bile icemiyordum ekmek domates de nerede =(

kesiğin yukarıdan aşağıya mı

bizimkiler genelde paralel oluyor kilodun lastiği gibi yani

Kesigim ic camasiri izine paralel dediginiz gibi ama kaslar tam tersi bildiginiz üzere. Hani six pack derler ya asagiya dogru baklavalarlar karsilikli iste ondan bahsediyorum onlar aralandi

Kesigim ic camasiri izine paralel dediginiz gibi ama kaslar tam tersi bildiginiz üzere. Hani six pack derler ya asagiya dogru baklavalarlar karsilikli iste ondan bahsediyorum onlar aralandi

anladığım bizim çatlaklar sizde daha derindeki kaslarda olmuş

ilerde tedavi olursunuz üzülmeyin

normal olsa ne fark edecek ki

buna neden taktınız bilemedim

bence sezaryen sıkıntılarınızın bir bölümü de normal doğuramadım psikolojinizden

her neyse bence azıcık daha sabredin

kızınız en azından 2 yaş sendromunu atlatsın hatta kreşe başlasın

umarım olmaz ama yine bulantısı kötü; zor gebelik geçirirseniz kızınız arada kötü durumda kalmasın

en azından kreşe vs alışırsa gündüz gider siz de dinlenirsiniz

her şey güzel olursa sıkıntı tabii ki yok ama olumsuz olursa ruhen daha yıpranırsınız iki çocuğa yetmeye çalışmak sizi daha zorlar gibi geldi bana

sezeryanda bagisaklar falan yer degistiriyor galiba yaradan dolayi korse takamadim iyice kafasina buyruk olmustu bagirsaklar genis alanda. cis yapamama ökrürememe kalkamama da cabasi. Nasil normal dogum rahatligiyla bir olsun ki bunlar. Altta dikis oluyor normal dogumda en kötüsü de üzerine oturamiyor tabi onun da agirlari agir olur bilemem ama sezeryanin normale göre dezavantaji coktu benim icin

anladığım bizim çatlaklar sizde daha derindeki kaslarda olmuş

ilerde tedavi olursunuz üzülmeyin

Derimde catlak yok ama iceride kaslar yirtildi iste. Estetik icin ikinci cocugu bekliyorum zaten esimin karsisinda özgüvenim düstü bu konuda da yani öncesine göre göbek var kilom olmasa da o da sorun. ikinci cocuktan sonra yaptirabilirim ancak bu da baska bir konu tabii

sezeryanda bagisaklar falan yer degistiriyor galiba yaradan dolayi korse takamadim iyice kafasina buyruk olmustu bagirsaklar genis alanda. cis yapamama ökrürememe kalkamama da cabasi. Nasil normal dogum rahatligiyla bir olsun ki bunlar. Altta dikis oluyor normal dogumda en kötüsü de üzerine oturamiyor tabi onun da agirlari agir olur bilemem ama sezeryanin normale göre dezavantaji coktu benim icin

ben de sezeryan oldum hiç bir sıkıntım olmadı sayılır

iki gece hastanede yattım 3. gece tuvalete giderken yataktan zor kalktım ondan sonra da unuttum gitti sezeryanı

korse vs de kullanmadım

benim çatlaklarım var bolca hatta keserken doktorlar konuştular kasları da kuvvetli bak kesilmiyor ama yine de çatlamış diye :)

biraz da bünye meselesi galibe bu sezeryan sonrası toparlanamama; tabii sizin bebek de büyükmüş ondan da olabilir benimki 3.300 idi sadece

anne tarafinda kiz cocuklarinda cok kötü olurlar erkek cocuklarina hamilelik daha rahat gecer hatta ben bulantilardayken anneannem kiz olacak demisti o kadar eminler bulanti gelisinden. Annede öyleymis bende cekmis abimde cekmemis. Ben de 48 kiloya düstüm ilk üc ay sonradan aldim sükür. Ama su bile icemiyordum ekmek domates de nerede =(
Annem erkek kardeşimde de bende de çok zor geçirmiş ama kız kardeşimde çok rahat geçmiş. Belli olmuyor işte görümcemle aynı hamileydik onun da oğlu olmuştu ama o çok zor geçirdi ben rahat geçirdim kendinizi şartlandırmayın. Normal doğum da olsa sezeryan da olsa siz annesiniz şimdiden bu düşüncelere girmeyin. İlki normal benim ama bu da normal olacak diye bir kural yok

Benim de 22 aylık ıkizlerim var bebeklik dönemlerini is hayatım nedeniyle kaçırdım tüp bebekle hamile kaldım v3 bende tekrar düşünüyorum sezeryanim çok rahat ti ertesi gün ayakta her işimi giruyordum

Bebek hayali içgüdüsel diye düşünüyorum ve istiyorsan önünde hiçbir engel duramaz :KK76:
İlk gebelikler daha nazlı geçiyor sanırım ikincide duygusal sorun yaşamıyorsun daha normal karşılıyorsun herşeyi ve daha koordine yaşıyorsun
İlk çocuğumda depresyona girmedim ama saçma sapan şeylere gerilip ağladım ikincide eşim çoğu Zaman yoktu ve ben 2sini de gayet iyi idare ettim
Bence istiyorsan yap kızına arkadaş olur zaten 3 yaş ideal yaş diyorlar ama başlarda ikiside anne diye ağlıyor o zorluyor diyim sana :KK69:

iki normal doğum yaptım her ikiside sancı doğum 3 saat sürdü herkez maşallah dedi ama çok zor bence ertesi gün sofra hazırladım kimse yardım etmedi üst katta kaynanam olduğu halde hatta bebeği görmeye geldi oturdu baş köşeye ben diğer çocuğuma o halimle daha bi gün olmamış yemek yediriyodum sezaryen olsa idi isim zordu allah yüzüme baktı ama sizin için normal doğum olmaz bu saatten sora hem sezeryan o sancıyı çekmekten iyi galiba düşündümde:KK17:

Tam 2 yaşında iken hamile kaldim. İkisi de sezaryen. Bence güzel bir yaş aralığı. İkinciyi yapacaksan tam zamani

ben de sezeryan oldum hiç bir sıkıntım olmadı sayılır

iki gece hastanede yattım 3. gece tuvalete giderken yataktan zor kalktım ondan sonra da unuttum gitti sezeryanı

korse vs de kullanmadım

benim çatlaklarım var bolca hatta keserken doktorlar konuştular kasları da kuvvetli bak kesilmiyor ama yine de çatlamış diye :)

biraz da bünye meselesi galibe bu sezeryan sonrası toparlanamama; tabii sizin bebek de büyükmüş ondan da olabilir benimki 3.300 idi sadece

Bende tam tersi catlak yok ama kaslar gitti =( Evet bebek büyüklügü yüzünden benim karnim benden ayri gibi duruyordu bir de, belim cok inceydi 60 santim falandi ayri bir gezegen gibi kopup gidecekmis gibiydi karnim deformesi cok oldu bu yüzden toparlanamadim da =(

iki normal doğum yaptım her ikiside sancı doğum 3 saat sürdü herkez maşallah dedi ama çok zor bence ertesi gün sofra hazırladım kimse yardım etmedi üst katta kaynanam olduğu halde hatta bebeği görmeye geldi oturdu baş köşeye ben diğer çocuğuma o halimle daha bi gün olmamış yemek yediriyodum sezaryen olsa idi isim zordu allah yüzüme baktı ama sizin için normal doğum olmaz bu saatten sora hem sezeryan o sancıyı çekmekten iyi galiba düşündümde:KK17:

yine de dogumdan sonra ayaga kalkabilmek paha bicilemezdir herhalde. Tabiki sancilari tam bilemiyorum epidural almistim cok bastirmadan ama ilk birkac saat gayet iyiydi ama bes dakika araliklarla gelmeye baslayinca dünyaya sigamaz haldeydim hemen sanci arasi yaptilar iyiki yapmislar normal doguramadim zaten =( Aynen yarim eden olmadi ama bir hafta hastanede kaldim yine de sanciyi cekeyim de ayaga kalkayim isterdim

Tam 2 yaşında iken hamile kaldim. İkisi de sezaryen. Bence güzel bir yaş aralığı. İkinciyi yapacaksan tam zamani

Büyügü kücügü sevdi mi yani sevebilecek yasta mi onu cok merak ediyorum ben. Simdi yapsam acaba kizim bunu kaldirabilir mi o da beni düsündürüyor. Kendisi zor bir cocuk ama kardes onu mutlu eder mi gercekten bunu bilmek istiyorum

Doktorum ilk doğumum sonrası öyle bir yerden kestim ki ikinciyi normal doğracaksın ama 4 yıl beklemen gerek demişti. Ben bir buçuk yıl arayla doğum yaptığım için mecburi yine sezeryan oldu. Zaten Bebek tersti yine normal doğum olmazdı. Sen de bu kadar az arayla normal doğumda cırt diye yırtılırsın. Eğer illa doğuracağım diyorsan normal doğum düşünme.

Bebek hayali içgüdüsel diye düşünüyorum ve istiyorsan önünde hiçbir engel duramaz :KK76:
İlk gebelikler daha nazlı geçiyor sanırım ikincide duygusal sorun yaşamıyorsun daha normal karşılıyorsun herşeyi ve daha koordine yaşıyorsun
İlk çocuğumda depresyona girmedim ama saçma sapan şeylere gerilip ağladım ikincide eşim çoğu Zaman yoktu ve ben 2sini de gayet iyi idare ettim
Bence istiyorsan yap kızına arkadaş olur zaten 3 yaş ideal yaş diyorlar ama başlarda ikiside anne diye ağlıyor o zorluyor diyim sana :KK69:

Yaaa =) Cesaret geliyor siz böyle yazdikca ama bir anda büyümeleri de bizi rahatlatmaz mi? Benim depresyonum bayagi uzun sürdü ama simdi tecrubeli oldugum icin daha kolay hallderim diye düsünüyorum cünkü ilk bebegimde o aglasa kendimi bitiriyordum simdi ise aglasin o bebek gözüyle bakabiliyorum

Doktorum ilk doğumum sonrası öyle bir yerden kestim ki ikinciyi normal doğracaksın ama 4 yıl beklemen gerek demişti. Ben bir buçuk yıl arayla doğum yaptığım için mecburi yine sezeryan oldu. Zaten Bebek tersti yine normal doğum olmazdı. Sen de bu kadar az arayla normal doğumda cırt diye yırtılırsın. Eğer illa doğuracağım diyorsan normal doğum düşünme.

Tesekkür ederim bunu bilmem iyi oldu, bunu becerebilen olsa da benden yine 4 kilo alti bir bebek cikmaz gibime geliyor o da zaten hala agriyan sezeryan yarama tuz biber olur

Iki oglumun arasi 17 ay..ben sezaryan sonrası normal dogumu denedim..yinede sezaryan olnak zorunda kaldim ama insallah 3 cuye hamileyim bunuda normal denemek istiyorum you tube de bir sürü videosu var 4 sezaryan sonrasi bile normal dogum videolari var

Back