• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

Arkadaşlar yanlış bilgi vermeyin lütfen. Sezaryen sonrası vajinal doğum gayet mümkündür. Rüptür riski vardır fakat düşük bir ihtimaldir.
Ankara veya İstanbul gibi büyük illerdeyseniz ssvd yaptıran çok deneyimli doktorlar var.
Facebook'tan SSVD grubuna üye olup detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Bana kalırsa ikinci çocuk için beklemelisin. Kendin diyorsun pskolojim bozuldu hastanelerde kaldım zor oldu her şey yardımcım yok diye. Dertlerin bağımlısı mı oldun bacım yine aynı şeyler sar baştan olacak bu sefer bir çocuk daha var ve yalnızsın.
Kendini her anlamda hazır hisset öyle yap ikinciyi. Keyfe keder yapıyorlar çocukları sonra bdv den konu eksik olmuyor :)

Allah Allah ben sabah 11 de doğum yaptım..

Akşam 6 da uyusukluk ıyıce gıdınce yataktan kalkıp korıdorda gezmem soylendı..o andan sonra da zaten tuvalete gitmeye baslıyorsun kendi basına..
Cevremdeki butun hamıleler bunları böyle yasadı..

2.gunu evde banyo yaptım..amelıyat bandajım çıktı ve normal hayata gectım..

O zaman benim sanssizligim gercekten. Hatta hemsire naz yapiyorum diye sirtima vurmustu dogrulayim diye. Bir anda cigerlerime hava gitmedi zaten ayakta nefes nefese kaliyordum. belki ikincisi kolay gecer. Ben sezeryanlilari hep benim saniyorum ama ikinci gün ayaga kalkanlari görünce kendime aglayasim geliyor. Cok cabaladim bebegimi alayim altini degistireyim diye ama az kalsin düsürüyordum emzireyim derken tutamadim oturamiyordum bile acidan. doktorum da iyi taninan bir doktordu sansim yokmus. Belki ikincisi iyi gecer. dogumdan önce de hareketliydim aslinda ayakkabimi kendim giyerdim ama karnim devasal büyüktü ve benim ne belim vardi ne göbegim. vucut sasirdi galiba

Bana kalırsa ikinci çocuk için beklemelisin. Kendin diyorsun pskolojim bozuldu hastanelerde kaldım zor oldu her şey yardımcım yok diye. Dertlerin bağımlısı mı oldun bacım yine aynı şeyler sar baştan olacak bu sefer bir çocuk daha var ve yalnızsın.
Kendini her anlamda hazır hisset öyle yap ikinciyi. Keyfe keder yapıyorlar çocukları sonra bdv den konu eksik olmuyor :)

Ne bileyim belki tecrubeliyim diye hersey daha kolay olur diye düsünüyorum. Ama yine de iki cocuklu arkadaslardan tavsiye isterim. dert ama güzel dert cocuk olsun derdimiz ama iste sezeryan ve bulanti kismini düsünmeliyim. onlr gercekten dert cünkü. Dert bagimlisimiyim yoksa =)

Ben sancı bile çekmedim ona rağmen sütüm geldi ve benim de o yüzden moralimi çok bozdular sütün gelmeyecek diye ama hepsine kapak oldu.
ya inan bir gün kaldım doktorum gazını çıkarırsan sabah taburcu edicem dedi ben bir gün sabah 8de girdim doğuma diğer gün sabah 8de çıktım ve kendim yürüdüm arabaya kadar da. Ama ben doğumdan sonra öğlen 1 gibi ayaklarım açılınca bir yürümeye başladım hiç durmadım sürekli o gün gece bile koridorda yürüdüm hemşireler yat artık derdi içim durmuyor derdim şaşırırlardı. Gazım da gece çıkınca sabah doktorum gönderdi. Aslında sözleşmede 2 gün kalacağım yazıyordu sezeryan olduğum için ama ben de kalmak istemiyordum zaten. Kaynanam sezeryan olacaksan sen aylarca kendine gelemezsin derdi o bile gözlerine inanamadı beni görünce.
Ama bence doktor da çok önemli bu konuda. Bilemiyorum herkesin aynı olmuyor doğumu şu da bi gerçek normal doğum bile kiminin daha kolay oluyor kimi daha çok sancı çekiyor. Benim ilk doğumum evet gerçekten iyiydi bebeğim de sorunsuz doğdu şükürler olsun ama ikinci ne olur bilemiyoruz inşallah o da aynı şekilde olur. Ben de mesela onu düşünürüm ya ikinci doğumum kötü olursa diye. Şimdi o şehirde de yaşamıyorum aynı doktora gidemeyeceğim için üzülüyorum yani.
Biz de iyi düşünelim iyi olsun bence moralini hiç bozma planlı sezeryan olursan belki çok rahat olabilir ve hemen toparlanırsın. Zaten senin rahim küçülmeme kaslarını tutamama gibi sorunların olmuş ondan da zor olmuş olabilir bundan sonra daha kolay da iyileşebilirsin.

Ya bu doktordan kaynaklanan birsey olabilir mi. O hastaneden ikiz doguran komsumuz oldu hemen ayaklandi. Ay yinede halima cok sükür ama zoruma da gidiyor bir taraftan bu ne bahtsizlik diye. yinede cok sükür beterin beteri var isyan etmek istemem

Evet ben de onu diyorum 2 sezeryan sonrasi dogum normal olanindan simdi de uzerinden 4 yil gecti yine sezeryan dusunuyor:)

Anlamadım ama 2 sezeryan yaptı 4 yıl geçti yine sezeryan mi düşünüyor. . Eğer öyleyse tabiki olabilir. Ama konu sahibi zaten yeni denecek kadar az süre sonra normal doğum düşünüyorum dedi ben ona istinaden söyledim. .

Anlamadım ama 2 sezeryan yaptı 4 yıl geçti yine sezeryan mi düşünüyor. . Eğer öyleyse tabiki olabilir. Ama konu sahibi zaten yeni denecek kadar az süre sonra normal doğum düşünüyorum dedi ben ona istinaden söyledim. .

Keske normal dogurmak mümkün olsa ama benim karis kaslarim artik kullanilamz halde. Hatta ikinci dogumdan sonra gidip kaslarimi diktirmeyi de düsünmüyor degilim. Yatinca arasi aciliyor icine elim girebiliyor öyle bir acilmam var karin kaslarimda

Ya bu doktordan kaynaklanan birsey olabilir mi. O hastaneden ikiz doguran komsumuz oldu hemen ayaklandi. Ay yinede halima cok sükür ama zoruma da gidiyor bir taraftan bu ne bahtsizlik diye. yinede cok sükür beterin beteri var isyan etmek istemem

Keske normal dogurmak mümkün olsa ama benim karis kaslarim artik kullanilamz halde. Hatta ikinci dogumdan sonra gidip kaslarimi diktirmeyi de düsünmüyor degilim. Yatinca arasi aciliyor icine elim girebiliyor öyle bir acilmam var karin kaslarimda

Bence böyle bir kas yırtılması bana iç normal gelmedi ya doktor hatası olabilir bence başka bir doktora görünün.

Senin bunyene şaşırdım kaldım bi dogurmussun valla hersey tırtlamis sen turkiyeye gel bence. Benim sezaryan çok rahatti ama ben nazliydim acı üstüne acı kattim

Senin bunyene şaşırdım kaldım bi dogurmussun valla hersey tırtlamis sen turkiyeye gel bence. Benim sezaryan çok rahatti ama ben nazliydim acı üstüne acı kattim

Ya karnim devasal büyüdügü icin belki de. Ne fazla kilom vardi ne de kaslarim zayifti dogumdan önce. Yirmi kilo aldim 10 kilo dogum yaptigim gün gitti. Plates yapiyordum ama karin kaslarimda bir birlesme olmadi. Ya tirlamis deme =( Daha gencim ben yaa =(

Bence böyle bir kas yırtılması bana iç normal gelmedi ya doktor hatası olabilir bence başka bir doktora görünün.

Hani karinda iki kas yan yana var ya. Yatiyorum derim iceri kaciyor sert duriyorlar paralel bir sekilde ama arasi parantez gibi aciliyor. Kalkan aslinda ama ortadan acilmis bir kalkan gibi karin kaslarim artik

Hani karinda iki kas yan yana var ya. Yatiyorum derim iceri kaciyor sert duriyorlar paralel bir sekilde ama arasi parantez gibi aciliyor. Kalkan aslinda ama ortadan acilmis bir kalkan gibi karin kaslarim artik
yok ya bana hiç normal gelmedi bak sen deyince baktım karnıma öyle birşey yok yerinde olsam bir doktora gider gösterirdim eğer yapılacak birşey varsa hemen yapsınlar.

yine bir yoruma yazdim kaslar yan yana iste ortasi parantez gibi delik aciliyor göbek degiligin oralar. Ya kimse kaslarini hissedemiyor mu?
göbek değilim sezeryan kesiğinin çok üstünde kalıyor zaten orada hiç dediğin gibi bişey yok senin heryerini mahvetmişler ya

Back