• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

Tesekkür ederim bunu bilmem iyi oldu, bunu becerebilen olsa da benden yine 4 kilo alti bir bebek cikmaz gibime geliyor o da zaten hala agriyan sezeryan yarama tuz biber olur
Hala ağrıyor mu yaran? Hiç gösterdin mi doktora. Hem ikinci sezeyanda aynı yerden kesiyorlar daha kötü olmasın sonra. Bence sen biraz daha ertele bu işi. Çünkü zaten psikolojik olarak doğuma hazır değilsin gibi.

Iki oglumun arasi 17 ay..ben sezaryan sonrası normal dogumu denedim..yinede sezaryan olnak zorunda kaldim ama insallah 3 cuye hamileyim bunuda normal denemek istiyorum you tube de bir sürü videosu var 4 sezaryan sonrasi bile normal dogum videolari var

acaba bebek kücükse daha kolay olabilir mi diye düsünüyorum karin daha kücükken daha kolay olurdu sanki normal dogum sezeryan sonrasi

Hala ağrıyor mu yaran? Hiç gösterdin mi doktora. Hem ikinci sezeyanda aynı yerden kesiyorlar daha kötü olmasın sonra. Bence sen biraz daha ertele bu işi. Çünkü zaten psikolojik olarak doğuma hazır değilsin gibi.

Yaram aciyor ama icerden. Bir iki kere niye böyle karnim diye gittim birse yok dediler. Ama cok dikkat etmem gerekiyor kendime icerden sizliyor sonrasinda. Cok ciddi bir agrim olmadigi icin böyle demek diye kabullendim. Ama ikinci hamilelikte eger olursa doktorla bunu konusmak istiyorum acaba sezeryan yaparken kaslari da icerden dikebiliyor mu diye merak ediyorum. Cünkü benim kaslarim ayrik bariz yatinca cikiyor ortaya derim iceri kaciyor karnimi sikinca

3 yasinda ve 8 aylik iki cocugum var, yazdiklarina bakilirsa ikinci bebek isini ertelemelisin.
Gercekten cok zor iki kucuk cocuk.

Benim ikisi 3 kilo dogdu.grupta sezeryan sonrasi ikiz bile doguran var. .hatta biri ters duruyordu...yaşadığınız yerdeki dr larda yaziyor grup sayfasında. ..evet küçük bebek daha rahat dogar gibi inaniliyor ama aksine iri bebek kendini daha rahat itebiliyor. ..ben ve eşim 5 kilo üstü dogmusuz annelerimiz bizi normal dogurmus..

Yaaa =) Cesaret geliyor siz böyle yazdikca ama bir anda büyümeleri de bizi rahatlatmaz mi? Benim depresyonum bayagi uzun sürdü ama simdi tecrubeli oldugum icin daha kolay hallderim diye düsünüyorum cünkü ilk bebegimde o aglasa kendimi bitiriyordum simdi ise aglasin o bebek gözüyle bakabiliyorum
Büyürken sıkıntı da şimdi rahat gidin başımdan diyebiliyorum oynuyorlar birlikte
Ama o dönem hiç büyümeyecekler hayat hep kabus gibi kalacak sanmıştım
İkinci çocuk da daha bilinçlisin kitaplarda yazan kendiniz gibi olun uyarısı gerçek oluyor :KK49:
Mükemmel anne olmak için uğraşmıyorsun

Tesekkür ederim bunu bilmem iyi oldu, bunu becerebilen olsa da benden yine 4 kilo alti bir bebek cikmaz gibime geliyor o da zaten hala agriyan sezeryan yarama tuz biber olur

bir de hamile kalmadan önce tekrar görün bence

arkadaşım kist ameliyatı olup bir kaç ay sonra hamile kaldı

son zamanlarında zorlandı hatta doktor 32 den sonra alırım demeye başlamıştı; önceki dikişi tam iyileşmeden sıkıntılı diye

onun arası çok azdı tabii ama sizin de ağrınız vs varmış

önce danışın sonra hamile kalın bence

Benim ikisi 3 kilo dogdu.grupta sezeryan sonrasi ikiz bile doguran var. .hatta biri ters duruyordu...yaşadığınız yerdeki dr larda yaziyor grup sayfasında. ..evet küçük bebek daha rahat dogar gibi inaniliyor ama aksine iri bebek kendini daha rahat itebiliyor. ..ben ve eşim 5 kilo üstü dogmusuz annelerimiz bizi normal dogurmus..

Benim bebek büyüktü kafasi sikismis ebe öyle demisti böynu bükülmüs sikismis bildigin yola kafasini sokamadi baya masaj yapti ebe sabaha kadar acilmam ancak 4 santim oldu. Olmayinca olmuyor. HAlbuki nasil da ümit etmistim o kadar ugrasiyor normal dogurtacak galiba diye

Evet ikinci cocuk gercekten kendi büyüyor. ..ikinci oglum kolikdi 8 ay ağladı agladim uyku nedir bilmedim..ve ben tandem yontemiyle ikisini ayni anda emziriyordum..büyük oğlumu sutten kesmedim...o donem zor olsada simdi hayatimiz cok yolunda...ben bu yonde cok mutluyum Allaha sukrediyorum ikinci oglumu bana ve abisine hediye ettigi icin...

8 aylikken ikinciye hamile kaldim..dogum yaptigimda büyük oglum 17 aylikdi..doktor bu sekilde bile denedi...10 yil 4 yil bunlar sehir efsanesi
Nasıl denedi sancı mı çektin? Sonucu ne oldu? Bende 16 ay arayla yaptım doğumlarımı. İki doğumun arası çok az. Mantıken bile normal doğum çok zor.

Büyürken sıkıntı da şimdi rahat gidin başımdan diyebiliyorum oynuyorlar birlikte
Ama o dönem hiç büyümeyecekler hayat hep kabus gibi kalacak sanmıştım
İkinci çocuk da daha bilinçlisin kitaplarda yazan kendiniz gibi olun uyarısı gerçek oluyor :KK49:
Mükemmel anne olmak için uğraşmıyorsun

Ilk cocukta mükemmel anne olmaya caslimak beni bitirdi zaten simdi cok daha bilicliyim ve bunu hissettigimden mi nedir ikinci cocuk istiyorum sanki krizler daha az olacakmis gibi geliyor. Sizin nasil gecti bu dönem cok merak ediyorum =)

Evet sanci cektim 5 gun hastanede acilmayi denedim...ama 1 cm dahi açılma olmadi her iki hamileligimde dogumu baslatan sancim yüksek olsada hic bir sekilde rahimim açılmadı :KK43:

Evet sanci cektim 5 gun hastanede acilmayi denedim...ama 1 cm dahi açılma olmadi her iki hamileligimde dogumu baslatan sancim yüksek olsada hic bir sekilde rahimim açılmadı :KK43:

Sancim vardi hatta sanci arasinda suyum da patladi ama acilma ite kaka ancak 4 santim oldu masajla sizin de mi bebekler iriydi?

Bulantılar yüzünden 9 ay hastanede yattım, senin gibi.

Kızım zor bir bebek ve daha 9 aylıklen ikinci de ablası givi süpriz yapıp geliyor.

Kızımın bezini değiştiremiyorum yediremiyorum ben. Yardımcı şart.
Ama çok da zorlansam da ben uyutuyorum ve geri kalanı benimle.

Hesap kitapla olmuyor yapın gitsin eviniz huzurlu ysa :) bebiş iyidiir yumuk yumuk sıcak yumuşak:)

Bulantılar yüzünden 9 ay hastanede yattım, senin gibi.

Kızım zor bir bebek ve daha 9 aylıklen ikinci de ablası givi süpriz yapıp geliyor.

Kızımın bezini değiştiremiyorum yediremiyorum ben. Yardımcı şart.
Ama çok da zorlansam da ben uyutuyorum ve geri kalanı benimle.

Hesap kitapla olmuyor yapın gitsin eviniz huzurlu ysa :) bebiş iyidiir yumuk yumuk sıcak yumuşak:)

Merhaba, ben ilk dört ay agir bulanti yasadim su bile icemedim merakim ikincide de bunun olma ihtimali yüksek mi? Sizde bir fark oldu mu. Cünkü btün o kötü anilar unutum supermen gibi kendimi ucurumdan atmaya hazir gibiyim. Ucurum demeyelim de uzun süreli mide bulantili yolculuk diyelim.
Benim hic yardimcim yok. Esimin isten gelmesini beklemek zorundayim. Yapabilirmiyim kestiremiyorum iste. Ne bileyim tebrube ne kadar ise yariyor, bir de ilk cocuktan güc alip mide bulantilarinin üstesinden geliniyor mu?
Coook merak ediyorum bu iki soruyu cevaplarsaniz coook sevinirim =)

Iyi aksamlar hanimlar..
Nedenini bilmedigim bir sekilde ikinci bebegi cok istiyorum. Sorun su ki kizim henüz iki yasina girdi girecek ve benim hamileligim cok kötü gectiginden ve sezeryan oldugumdan acayip korkuyorum. Ama hormonlardanmidir nedir sürekli bebek düsünüyorum istiyorum. Sürekli ama sürekli. Daha önce hic böyle olmamistim. Kizim süpriz bir sekilde hayatimiza girdi. Esim tek cocukla kalmak istiyor yasadigimiz zorluklardan dolayi. Yalnizim yanimda kimsem yok yardimci olmayinca bu sürec bizim yani benim icin cok yipratici oldu =(
Nasil korkuyorum su an hatirladikca gözlerim doluyor ama bu ikinci bebegide cok istiyorum. Hatta mümkünse dogumdan sonra daha kolay toparlanabilmek icin normal dogumu deneyecegim ama mümkün olur mu bilemiyorum. Ilki mecburi sezeryan olmustum.
Ay zaten normal doguramadim diye ic cekerim hala üzülürüm. 4 kilo dogmustu ve yola giremedi koca kafasindan sikismisti yavrum. Ikinci hamileligim ilki gibi önde gitmezse bebegimin kilosu normal deneyecegim.
Fakat psikolojik anlamda cok tükenmisim düsündükce korkmam bundandir. Kaynanam yakin olmasina ragmen yardim etmemisti. Ben de ilk bebekte tecrubesizdim kendimi bayagi yormustum. Destek olmayinca insan hormonlariyla bas basa kaliyor ve cogu seyi yanlis yapabiliyor. Benim gibi..
Söyle ki.. Bebegimi alip disari cikamiyordum agir oldugu icin kaldiramiyordum bebek arasina kadar götür sonra bir daha eve cikar yapamiyordum. Bir ayda ancak düzeldi karnim ama cok büyüdügü icinmidir bilemiyorum ama agir kaldiramiyordum kambur yürüyordum ilk zamanlar. Derken mecburi eve kapandim bu da bana iyi gelmedi. Kendimi cocuga adadim ama kendim tükendim =( simdi bebegimi de kendimi de disari atarim ama su karnimin acimasi..
Neyse de ben ikinci bebegi cok istiyorum destek ve cesaret verici yorumlar bekliyorum sizden.
Mide bulantilarinda hastanede de cok yattim. Ama psikolojik de bir tarafi var galiba. Bu sefer daha güclü olmaya odakliyorum kendimi. Henüz karar verip adim atmadik ama yarin esimle konusacagiz kismetse.

Iki cocuklu anneler, hatta sezeryanlilar.. Bana söyleyeceginiz birseyler olmali. Yorumlarinizi bekliyorum. Yalnizliktan fazlasiyla nasibimi almis bir kiz kardes olarak yazin bana. Danisacak kimsem yok.
Canım öncelikle hakkında hayırlısi olsun diyorum ben dördüncü çocuğumu doğurdum ilk normal geri kalan sezeryan bebek kilolu ve ters pozisyonda ise mecbur sezeryan oluyor ve türkiyede çok az dr sezeryandan sonra normal doğum yaptırıyor büyük ihmal aynı olursun çocuklarin yakın olması gerçekten çok güzel ve bi o kadar yorucu oluyor buna maddi ve manevi hazırsaniz neden olmasın diyorum yaş aralığıda çok uygun olur kardeş arasında kendi adıma tavsiye ederim

Merhaba, ben ilk dört ay agir bulanti yasadim su bile icemedim merakim ikincide de bunun olma ihtimali yüksek mi? Sizde bir fark oldu mu. Cünkü btün o kötü anilar unutum supermen gibi kendimi ucurumdan atmaya hazir gibiyim. Ucurum demeyelim de uzun süreli mide bulantili yolculuk diyelim.
Benim hic yardimcim yok. Esimin isten gelmesini beklemek zorundayim. Yapabilirmiyim kestiremiyorum iste. Ne bileyim tebrube ne kadar ise yariyor, bir de ilk cocuktan güc alip mide bulantilarinin üstesinden geliniyor mu?
Coook merak ediyorum bu iki soruyu cevaplarsaniz coook sevinirim =)

Ben de senin gibiydim su bile içemezdim serumla beslenir, buzdolabı poşeti taşırdım yanımda...
Evet ilk çocuk güç veriyor ama yoruyor da.

Mesela kakalı bezi değiştirebilir misin bilmiyorum, hamileliğim ilki kdar zor değil günde birkaç kez kusuyorum ama buna şükrediyorum:) hap alıyorım kusma bilekliği kullanıyroum serum alıyorım gerçi bunlar ilkinde işe yaramamıştı.

Bu zamanlar geçiyor ama anne yıpranıyor. Kendini yıpratmadsn yaşamaya bak bu süreci. Yardımcı anne kv vs lazım hiç olmazsa..

Back