• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

Canım öncelikle hakkında hayırlısi olsun diyorum ben dördüncü çocuğumu doğurdum ilk normal geri kalan sezeryan bebek kilolu ve ters pozisyonda ise mecbur sezeryan oluyor ve türkiyede çok az dr sezeryandan sonra normal doğum yaptırıyor büyük ihmal aynı olursun çocuklarin yakın olması gerçekten çok güzel ve bi o kadar yorucu oluyor buna maddi ve manevi hazırsaniz neden olmasın diyorum yaş aralığıda çok uygun olur kardeş arasında kendi adıma tavsiye ederim

Yorucu kismi beni düsündürüyor ama zaten yoruluyorum bari tam isim cocuk bakmak olsun diyorum. Hani zaten uykusuzum bari ikinci cocuk da ben böyle iken büyür diye de düsündüm. masallah 4 cocuk ne kadar da sanslisiniz ve sabirlisiniz. Masallah masallah cocuk kadar güzel bir miras olamaz. Inanin cocuktan sonra hayata bakisim bile degisti. Hersey önemsizlesti

Iyi aksamlar hanimlar..
Nedenini bilmedigim bir sekilde ikinci bebegi cok istiyorum. Sorun su ki kizim henüz iki yasina girdi girecek ve benim hamileligim cok kötü gectiginden ve sezeryan oldugumdan acayip korkuyorum. Ama hormonlardanmidir nedir sürekli bebek düsünüyorum istiyorum. Sürekli ama sürekli. Daha önce hic böyle olmamistim. Kizim süpriz bir sekilde hayatimiza girdi. Esim tek cocukla kalmak istiyor yasadigimiz zorluklardan dolayi. Yalnizim yanimda kimsem yok yardimci olmayinca bu sürec bizim yani benim icin cok yipratici oldu =(
Nasil korkuyorum su an hatirladikca gözlerim doluyor ama bu ikinci bebegide cok istiyorum. Hatta mümkünse dogumdan sonra daha kolay toparlanabilmek icin normal dogumu deneyecegim ama mümkün olur mu bilemiyorum. Ilki mecburi sezeryan olmustum.
Ay zaten normal doguramadim diye ic cekerim hala üzülürüm. 4 kilo dogmustu ve yola giremedi koca kafasindan sikismisti yavrum. Ikinci hamileligim ilki gibi önde gitmezse bebegimin kilosu normal deneyecegim.
Fakat psikolojik anlamda cok tükenmisim düsündükce korkmam bundandir. Kaynanam yakin olmasina ragmen yardim etmemisti. Ben de ilk bebekte tecrubesizdim kendimi bayagi yormustum. Destek olmayinca insan hormonlariyla bas basa kaliyor ve cogu seyi yanlis yapabiliyor. Benim gibi..
Söyle ki.. Bebegimi alip disari cikamiyordum agir oldugu icin kaldiramiyordum bebek arasina kadar götür sonra bir daha eve cikar yapamiyordum. Bir ayda ancak düzeldi karnim ama cok büyüdügü icinmidir bilemiyorum ama agir kaldiramiyordum kambur yürüyordum ilk zamanlar. Derken mecburi eve kapandim bu da bana iyi gelmedi. Kendimi cocuga adadim ama kendim tükendim =( simdi bebegimi de kendimi de disari atarim ama su karnimin acimasi..
Neyse de ben ikinci bebegi cok istiyorum destek ve cesaret verici yorumlar bekliyorum sizden.
Mide bulantilarinda hastanede de cok yattim. Ama psikolojik de bir tarafi var galiba. Bu sefer daha güclü olmaya odakliyorum kendimi. Henüz karar verip adim atmadik ama yarin esimle konusacagiz kismetse.

Iki cocuklu anneler, hatta sezeryanlilar.. Bana söyleyeceginiz birseyler olmali. Yorumlarinizi bekliyorum. Yalnizliktan fazlasiyla nasibimi almis bir kiz kardes olarak yazin bana. Danisacak kimsem yok.
Iste geldim burdayim,ben bu iste ustayim:KK48:anlattiklarina cok yakin seyler yasadim,doguma gittigim gun bile kizim kusturup oyle gondermisti beni hastaneye:)maalesef sezeryan oldu istemesemde(sezeryan dogumdan sonra normal dogum biraz zor artik canim)bende yalnizdim ve ilk bebegimdi,acemilikten sutum oldugu halde az sanip emziremedim.ama inan hepsi zamanla geciyor.ikinci cocuk ustalik eseri gibi oluyor:))esime bugun ikinci cocuk cok daha rahatmis dedim hatta:)kizimla aralarinda 2.5 yas var.ikisi de surprizli oldu ama Allah annelik denen o gucu verince ustesinden geliniyor.evet bazen yemek yapamiyosun,cogu zaman evi toplayamiyosun ama onlarin mutluluklarini,guluslerini gordukce deger diyorsun:)bu arada bende tek basima buyuttum ikisini de.hatta birini daha buyutemedim,daha 2 aylik:KK39:

Ben de senin gibiydim su bile içemezdim serumla beslenir, buzdolabı poşeti taşırdım yanımda...
Evet ilk çocuk güç veriyor ama yoruyor da.

Mesela kakalı bezi değiştirebilir misin bilmiyorum, hamileliğim ilki kdar zor değil günde birkaç kez kusuyorum ama buna şükrediyorum:) hap alıyorım kusma bilekliği kullanıyroum serum alıyorım gerçi bunlar ilkinde işe yaramamıştı.

Bu zamanlar geçiyor ama anne yıpranıyor. Kendini yıpratmadsn yaşamaya bak bu süreci. Yardımcı anne kv vs lazım hiç olmazsa..

Evet bende serumla beslenmistim ilkinde ama ikincide öyle olursa o zaman gercekten fena olur cünkü artik bir cocuk sorumlulugu var üzerimde tüm gün yatmam mümkün degil. Ben hap kullaniyordum o da son zamanlarda degistirmistim ise biraz yaramisti uyku yaptigi icin.
Yipranma konusunda inanin cok yiprandim. Aslinda derdim su an yorgunluktan cok psikolojik. yalnizim hic arkadasim yok bulundugum yerde herkes kendi icine kapali Türklerin icinde yasamama ragmen adapte olamadim ya da bambaska insanlariz olmadi iste bilemiyorum yani yalnizim. Bütün gün kizimla basbasayiz. Ayaga kalkabilsem sorunum kalmayacak. kustuktan sonra rahatlardim ama kusamazdim. Safra suyu cikarirdim hep o da bogazimi yakardi. Hatta rutin haline gelmisti bir ara sandalyeye zor bela otururdum üstten yerdim üc lokma en fazla. O da iki dakika sonra yerde olurdu tuvalete bile kosamazdim.
Ikincisi de ayni mi oldu sizde? Güclü oldugunuz yerler var mi. Ben kendimi simdiden motive etmeye calisiyorum yardimlariniz icin minnettarim

Iste geldim burdayim,ben bu iste ustayim:KK48:anlattiklarina cok yakin seyler yasadim,doguma gittigim gun bile kizim kusturup oyle gondermisti beni hastaneye:)maalesef sezeryan oldu istemesemde(sezeryan dogumdan sonra normal dogum biraz zor artik canim)bende yalnizdim ve ilk bebegimdi,acemilikten sutum oldugu halde az sanip emziremedim.ama inan hepsi zamanla geciyor.ikinci cocuk ustalik eseri gibi oluyor:))esime bugun ikinci cocuk cok daha rahatmis dedim hatta:)kizimla aralarinda 2.5 yas var.ikisi de surprizli oldu ama Allah annelik denen o gucu verince ustesinden geliniyor.evet bazen yemek yapamiyosun,cogu zaman evi toplayamiyosun ama onlarin mutluluklarini,guluslerini gordukce deger diyorsun:)bu arada bende tek basima buyuttum ikisini de.hatta birini daha buyutemedim,daha 2 aylik:KK39:

Oyy masallah Allah bagislasin. Ben de böyle düsünüyorum ama aserme kismi beni düsündürüyor. Ikinci cocukta daha rahat olacagima inaniyorum cünkü haberim var herseyden artik. Ve ne yemegi ne de temizligi düsünecegim. Ilk cocukta bunlarla bosa gerildim. Tek basima büyütüyorum ve merak ettim büyügün kücükle arasi nasil?
BIr de hamilelik benim gibi sorunlumuydu ikincide de degisen birsey olmadi mi?

Oyy masallah Allah bagislasin. Ben de böyle düsünüyorum ama aserme kismi beni düsündürüyor. Ikinci cocukta daha rahat olacagima inaniyorum cünkü haberim var herseyden artik. Ve ne yemegi ne de temizligi düsünecegim. Ilk cocukta bunlarla bosa gerildim. Tek basima büyütüyorum ve merak ettim büyügün kücükle arasi nasil?
BIr de hamilelik benim gibi sorunlumuydu ikincide de degisen birsey olmadi mi?
Sagol canim hepimizinkini Insallah:)Ikinci hamileligim birinciden daha rahat gecti.bulantilar ilk aylar vardi,son aylara dogru da kilo alimindan dolayi biraz agirlasma disinda hoc zorluk cekmedim.seninde dedigin gibi artik basina gelecekleri bildigin icin bi korkun olmuyor:)kizim kardesini hala oyuncak saniyor:-)bizde olabildigince esit davranmaya calisiyoruz kiskanmasin diye.bana sorarsan kiskancligi da karakteriyle alakali,benim kizim oyuncak sanarken bi tanidik 1.5 yasindaki kizinin kardesini hic sevmedigini soyluyordu:)yani kiskanclik olacaksa oluyor bi sekilde.

tatlialiryaptim dost: 43902492 .!.:
Sen neden korkuyorsun peki? Hamileligim kolay gecse dogumu cok kafama takmiyorum daha hizli geciyor ama bulantilar yüzünden 4 ay yataktan kalkamamistim.
Ben normal dogum yaptim dogumum kolaydi ama sonrasinda enfeksiyon kaptim dikislerim acildi cok eziyet cektim
O gunleri unuttum tek korkum kizima haksizlik mi kucuk mu daha

Ben normal dogum yaptim dogumum kolaydi ama sonrasinda enfeksiyon kaptim dikislerim acildi cok eziyet cektim
O gunleri unuttum tek korkum kizima haksizlik mi kucuk mu daha

ben kardes gelir onun icin iyi olur diye düsünüyordum ama tabi sizin de dediginiz gibi kücük ama siniri ne bunun gercekten bilemiyorum da

Sagol canim hepimizinkini Insallah:)Ikinci hamileligim birinciden daha rahat gecti.bulantilar ilk aylar vardi,son aylara dogru da kilo alimindan dolayi biraz agirlasma disinda hoc zorluk cekmedim.seninde dedigin gibi artik basina gelecekleri bildigin icin bi korkun olmuyor:)kizim kardesini hala oyuncak saniyor:-)bizde olabildigince esit davranmaya calisiyoruz kiskanmasin diye.bana sorarsan kiskancligi da karakteriyle alakali,benim kizim oyuncak sanarken bi tanidik 1.5 yasindaki kizinin kardesini hic sevmedigini soyluyordu:)yani kiskanclik olacaksa oluyor bi sekilde.

Ayy insallah rahat gecer, esimle konustum az önce benden cok o korkuyor. Nasil bakacaksin falan diyor mide bulantim varken. Cok kötü oluyorsun falan dedi. Keske bilebilsem bulantimin ne kadar siddetli olacagini

Sezeryan dan sonra 8 yıl geçmesi gerekiyor en az normal doğum için. Ayrıca bebek istiyorsun arkadaşım ama seni hamileliğin doğumun sorunlu olursa kızına kim bakacak onunla kim ilgilenecek bunları da bence bir düşün derim.

Canimmm bende ikinci cocuguma.hamileyim.ilki normal.oldu..hicbir sekilde kusmadim.nadir bir iki kere...ama oglumda simdiki hamileligiimde yeni yenu bitti sayilirrr..kalp carpintisi donmesi.herseyi yasadim.
Anlayacagin her hamilelik.bir olmuyorrr.
Bende tek buyuttum...kaynanamla ayni apartmanda olmama ragmen..annem.vefat etti 3 sene once..o olsaydi hersey farkli olurdu.
Tek destekcim kendi ailem ve esim.oldu.
Eger esin sana yardim.edebiliyorsa ilgiyse dusun derim..eger yapabilirim dersen yap.
Aralarinda pek.yas farki olmasin birlilte.buyurler ..allah herkesin gonlune gore versino_O

Benim 3,5 yaşında bir kizim ve 1 yaşinda oglum var.yapi geregi biraz güçlü ve her işimi kendi yapan biriyimdir ama yaş araliklari küçük oldugu icin illaki zor.hamileliklerim ve dogum sonralarim cok iyi gecti benim.ikiside sezeryan ve ikisindede eve geldigimde yatmadim.ilki sezeryan olunca ikinciyi dr onermiyor nadirde olsa rahim patlayip hem annenin hemde bebegin hayati tehlikeye giriyormus.iyiki kixima kardes yapmisim vok guxel anlasiyorlar.zoru sevmezseniz biraz daha bekleyin derim cunku kucuge yaptiginiz herseyi buyugede yapmaniz gerekiyor.misal biri kucaginizdaysa digeride mutlaka istiuor.e oglus tombul sabahtan aksama kadar biciriklarla oynaa yorucu ama cok guxeller ve iyiki varlar

Yorucu kismi beni düsündürüyor ama zaten yoruluyorum bari tam isim cocuk bakmak olsun diyorum. Hani zaten uykusuzum bari ikinci cocuk da ben böyle iken büyür diye de düsündüm. masallah 4 cocuk ne kadar da sanslisiniz ve sabirlisiniz. Masallah masallah cocuk kadar güzel bir miras olamaz. Inanin cocuktan sonra hayata bakisim bile degisti. Hersey önemsizlesti
Aynen canım çok şükür şimdi arkadaş gibi olduk çocuklarla dört oğlum var evde dışarıda bi yemek bile paha biçilemez zevkli oluyor sohbet etme şakalasma hepsi kıvamda rabbim isteyen herkese versin şimdi benim ufaklık üç aylık olacak ve evin maskotu oldu bile

Evet bende serumla beslenmistim ilkinde ama ikincide öyle olursa o zaman gercekten fena olur cünkü artik bir cocuk sorumlulugu var üzerimde tüm gün yatmam mümkün degil. Ben hap kullaniyordum o da son zamanlarda degistirmistim ise biraz yaramisti uyku yaptigi icin.
Yipranma konusunda inanin cok yiprandim. Aslinda derdim su an yorgunluktan cok psikolojik. yalnizim hic arkadasim yok bulundugum yerde herkes kendi icine kapali Türklerin icinde yasamama ragmen adapte olamadim ya da bambaska insanlariz olmadi iste bilemiyorum yani yalnizim. Bütün gün kizimla basbasayiz. Ayaga kalkabilsem sorunum kalmayacak. kustuktan sonra rahatlardim ama kusamazdim. Safra suyu cikarirdim hep o da bogazimi yakardi. Hatta rutin haline gelmisti bir ara sandalyeye zor bela otururdum üstten yerdim üc lokma en fazla. O da iki dakika sonra yerde olurdu tuvalete bile kosamazdim.
Ikincisi de ayni mi oldu sizde? Güclü oldugunuz yerler var mi. Ben kendimi simdiden motive etmeye calisiyorum yardimlariniz icin minnettarim

Karnını doyuramadığın midede bir şey olmayınca safra çıkıyor. Kızım bana muhtaç diye güçlü olmak zorundayım, hastanede serum alıp yatsam kızım oralarda sefil olur yemeği altı kimse ilgilenemez diye gerçekten daha güçlüyüm. Öbürkünde duş alamazdım bunda kızıma ter kokmayayım diye yıkanıyorum. Ben kusarken kızım görüyor diye kusmıcam diye kendimi motive ediyorum.

Ama bir de elimde olmayan şeyler var. Mesela bez problemi. Altını kirletince bile kucağıma alamıyorum:(( ben kusarken öok korkuyor. Ağlıyor bazen o da kusuyor. Sefiller oynuyoruz:)
Ona yemek yediremiyorum et süt balık yemesi lazım tiksiniyorum.

Asla ikinci bir bebeğe cesaret edemezdim ama çok şükür diyorum şimdi. Hem birlikte büyiyecekler hem de zor da olsa geçiyor. Bir de bebeğinizi ğç yarım gin kreşe va verebilirsiniz.

Ben de kızımı tek büyüttüm doğum yaptım eve geldik eşim kızım o kadar. Ama şimdi yanımda aileler var çok şükür onlar olmasa napardım bilemiyorum. Kolay bir süreç değil zor. Eşinizin dewteği dışında gün içinde de sze bir destek lazım okul kreş bakıcı anne ne ılursa. Onu ayarlayıp hamile kalın.

Eğer geze geze doğuranlardan olsaydınız bınları demezdim ama gerçekçi olmakta fayda var:)

2 yıl gectıkden sonra yıne sezeryan olabılır sıkıntı degıl
ıkı cocuk arası 2-3 yas da en guzelı
sezeryandan sonra 2 yıl gectımı normal dogumda yapabılırsınız burda sezeryanda kesinin yatay mı dıkey mı olduguyla alakalı doktorunuzla konusun

en onemlısı esım ıstemıyor demıssınız
maddı olarak hazır degılsenız bekleyın

2 yıl gectıkden sonra yıne sezeryan olabılır sıkıntı degıl
ıkı cocuk arası 2-3 yas da en guzelı
sezeryandan sonra 2 yıl gectımı normal dogumda yapabılırsınız burda sezeryanda kesinin yatay mı dıkey mı olduguyla alakalı doktorunuzla konusun

en onemlısı esım ıstemıyor demıssınız
maddı olarak hazır degılsenız bekleyın

esimin istememesi maddiyatla degil maneviyatla ilgili. Cok yiprandim o da bunu biliyor. Tekrar o seyleri yasamami istemiyor. Bize cesaret ve güc lazim. Sütten dilimiz yandi ya bir kere. Ama evlat ne yapalim, kimisi benim gibi zorlaniyor sansimiza =(

Günaydın benim oğlum 30 aylık olacak bende 4 aylık hamileyim ve isteyerek yaptım, su anlık annemle ayni apartmandayım ama yaxin eşimin isi nedeniyle doğuya gidicez büyük ihtimalle kendim buyutucem mecbur ve oğlum 3 yaşında olacak...

Karnını doyuramadığın midede bir şey olmayınca safra çıkıyor. Kızım bana muhtaç diye güçlü olmak zorundayım, hastanede serum alıp yatsam kızım oralarda sefil olur yemeği altı kimse ilgilenemez diye gerçekten daha güçlüyüm. Öbürkünde duş alamazdım bunda kızıma ter kokmayayım diye yıkanıyorum. Ben kusarken kızım görüyor diye kusmıcam diye kendimi motive ediyorum.

Ama bir de elimde olmayan şeyler var. Mesela bez problemi. Altını kirletince bile kucağıma alamıyorum:KK43:( ben kusarken öok korkuyor. Ağlıyor bazen o da kusuyor. Sefiller oynuyoruz:)
Ona yemek yediremiyorum et süt balık yemesi lazım tiksiniyorum.

Asla ikinci bir bebeğe cesaret edemezdim ama çok şükür diyorum şimdi. Hem birlikte büyiyecekler hem de zor da olsa geçiyor. Bir de bebeğinizi ğç yarım gin kreşe va verebilirsiniz.

Ben de kızımı tek büyüttüm doğum yaptım eve geldik eşim kızım o kadar. Ama şimdi yanımda aileler var çok şükür onlar olmasa napardım bilemiyorum. Kolay bir süreç değil zor. Eşinizin dewteği dışında gün içinde de sze bir destek lazım okul kreş bakıcı anne ne ılursa. Onu ayarlayıp hamile kalın.

Eğer geze geze doğuranlardan olsaydınız bınları demezdim ama gerçekçi olmakta fayda var:)

Muhtemelen ayni seyleri yasayacagiz =( Off keske bilsem ne derecere bulantim olacagini. Bez alamamak kötü. Yardim olarak haftada üc gün sabahtan öglene kadar krese yazdirdim kizimi subatta baslayacak. Simdilik deneme amacli yazdirdir severse gider diye. Öteki türlü evde bana cocugum icin yardim edebilecek bir kaynanam var, o da bilemiyorum hic yardim etme kültürü yok. Kendi keyfine cok düskün, seruma bile beni götürmezdi yatardi evde. Bilemiyorum. Psikolojik yiprandigimdan mi cok mide bulantisi oldu onu da kestiremiyorum. Doktorla konusmam lazim. Ama ne yapayim istiyorum. Kizim da plansiz oldu simdi iyiki olmus diyorum neler cektim ama iyi ki cekmisim diyorum. Bu duyguyu tatmin etmek zor ama destek sart. O konuyu cözmem lazim ama yüregimdeki ates sönmeden. Ilk defa evlat istiyorum, ilkinde anlamamistim bile öylesine hamileydim sanki. Simdi herseyin bilincindeyim

Günaydın benim oğlum 30 aylık olacak bende 4 aylık hamileyim ve isteyerek yaptım, su anlık annemle ayni apartmandayım ama yaxin eşimin isi nedeniyle doğuya gidicez büyük ihtimalle kendim buyutucem mecbur ve oğlum 3 yaşında olacak...

Kendim büyütecegim o problem degil de merak ettigim hamilelik yine mi ayni gecer. Iste korkularim daha cok hamilelik bulantilar yönünde malesef =( Yoksa büyükler zaten bir zaman sonra krese falan gidiyorlar kücüge bakarim ama iste hemen toparlanabilsem keske sezeryandan sonra da. Malesef ilkinde sanssizliklarim oldu

Back