• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

göbek değilim sezeryan kesiğinin çok üstünde kalıyor zaten orada hiç dediğin gibi bişey yok senin heryerini mahvetmişler ya

benim de sezeryan kesigi asagida baya ama göbek degilim bozuldu göbek deligi yok artik ortada bir de iste kaslarim yan yana birlesik degil ortada parantez var. Hic tanidiklarinizin basina böyle birsey gelmedi mi?

benim de sezeryan kesigi asagida baya ama göbek degilim bozuldu göbek deligi yok artik ortada bir de iste kaslarim yan yana birlesik degil ortada parantez var. Hic tanidiklarinizin basina böyle birsey gelmedi mi?
Kardeşlerim, kuzenlerim arkadaşlarım sezeryanla doğum yaptı ama hiçbirinde böyle birşey duymadım ben.

Kiziniz cok kusukmus,dogum sonrasida zorlanmissiniz.Hala istiylrsaniz,ertelemeyim.Zira ben ilkim 4 u doldurana kadar cesatet edemedim.
Her gebelik,her dogum ayni zorlukta olmuyor.Ben normal dogum yapmama ragmen cok zor ayaga kalktim mesela.Arkadasim sezaryen oldu bir gun sonrasi kalkip her isini kendi halledebildi.

Almanyadayim o zaman Türkiyeye gidecegim bu da mümkün degil basta esim istemez. Benden ve kizindan ayri kalamaz ben de ondan ayri kalamam. Ilk dogumda zaten o yardim etti elindne geldigi kadar ama ilk hamilelikte tecrubesiz olunca insan yaninda bir destek veren kadin olsun istiyor. Olmadi napalim. bakalim hayirlisi olsun
Ne gibi sıkıntılarınız var?

kızım 3.5 yaşında, hamileliğim çok zordu ama doğumum öyle kolaydı ki... aynı gün ayağa kalktım, ertes gün duşumu aldım, kızım kucağımda merdiven çıktım falan. spinal sezeryandı benimki, kızım da 3840 gr dı. yaşadıklarnız doktor hatası mıydı acaba... 2. için farklı doktorla doğum yapmalısınız.

Kiziniz cok kusukmus,dogum sonrasida zorlanmissiniz.Hala istiylrsaniz,ertelemeyim.Zira ben ilkim 4 u doldurana kadar cesatet edemedim.
Her gebelik,her dogum ayni zorlukta olmuyor.Ben normal dogum yapmama ragmen cok zor ayaga kalktim mesela.Arkadasim sezaryen oldu bir gun sonrasi kalkip her isini kendi halledebildi.

Sans isi bunlar. Mantiken beklemem gerekir tabiki ama icimde birden evlat istegi olustu daha önce hic böyle hissetmemistim yazdigim gibi cocugum süprizdi. siz neden cesaret edememistiniz?

Benim arkadasim buyuk bir bebek dogurdu.Karni ayni soylediginiz gibiydi.Sezaryenden degilmis de bebek buyurken karin kaslarini yirtmis arkadasimin soyledigine gore.Zayif,citi piti bir bayan ama gobegi baya rahatsiz ediyordu onu.Estetik oldu,simdi dumduz bir karni var.

kızım 3.5 yaşında, hamileliğim çok zordu ama doğumum öyle kolaydı ki... aynı gün ayağa kalktım, ertes gün duşumu aldım, kızım kucağımda merdiven çıktım falan. spinal sezeryandı benimki, kızım da 3840 gr dı. yaşadıklarnız doktor hatası mıydı acaba... 2. için farklı doktorla doğum yapmalısınız.

Sanmiyorum cünkü doktor bilinen ve tercih edilen bir doktordu bilemiyorumona gidip sezeryan olan komsularda var ama ben gibi olan yok. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum bu konuda. Hamileligim de zordu bulantilar yüzünden tansiyonum hep düsüktü falan. Siz ikinci cocouk düsünüyormusunuz yoksa var mi?

Sezeryan sonrası normal doğum mümkündür ama,güzel bir kontrolden geçtikten sonra karar verilir (rahmin durumuna bakılır) bu konu hakkında başarı hikayelerini okumanda fayda var ki sezeryan sonrası normal doğum yapan bir çok insan var

Bebeğinin biraz daha büyümesinde fayda var ,biraz ertele çok küçük daha

Son düzenleme:
Sanmiyorum cünkü doktor bilinen ve tercih edilen bir doktordu bilemiyorumona gidip sezeryan olan komsularda var ama ben gibi olan yok. Ne yapmam gerektigini bilmiyorum bu konuda. Hamileligim de zordu bulantilar yüzünden tansiyonum hep düsüktü falan. Siz ikinci cocouk düsünüyormusunuz yoksa var mi?

yok ben düşünmüyorum :) şanssızlık olmuş sizinki, normalde bu kadar zorlanan duymadım hiç.

Benim arkadasim buyuk bir bebek dogurdu.Karni ayni soylediginiz gibiydi.Sezaryenden degilmis de bebek buyurken karin kaslarini yirtmis arkadasimin soyledigine gore.Zayif,citi piti bir bayan ama gobegi baya rahatsiz ediyordu onu.Estetik oldu,simdi dumduz bir karni var.

Ben de estetik üstüyorum ama ikinci bir cocuk olmadan estetk yapamam kaslar bir daha acilabilir cünkü ikincisinde yine. bekliyorum ama beni de rahatsiz ediyor. Arastirdim ve yazdiginiz gibi karnim büyüdügü icin kaslar acilmis tek care yeniden dikilmesi yan yana. Göbeksiz inceciktim simdi degisik birsey oldu karnim

Hamilelik kolay gecse dogumu düsünmem zaten esim izin alacak bir ay. Ilk defa böyle bir evlat istegi oldu bende ilki süprizdi cünkü. Ve su an belki de o olgunluktayim. Hatta biz cift olarak cocuk sevemezdik bile kizim oldu =) Iki aylik annelik nasil gidiyor peki sizin ? =)
Kolik bir bebegim var surekli gaz sancisi cekiyor aglamalari bitmiyor cok yiprandik ama yinede icimde buyuk bi bebek aski var yeniden hamile kalmak istiyorum :anneadayı::eek: cevremdeki insanlar sen bu bebegi gorup nasil hala ikinciye cesaret edebiliyorsun diyorlar ama cok istiyorum iste anlatamiyorum o duyguyu yaa :KK46:
Bu arada bende sezeryan oldum 2 gun hastanede yattim bir hafta hic sutum gelmedi bebegimi emziremedim goguslerim yara oldu, dikislerim acilacak gibi oldu falan filan ama sonucta gecti gitti yani vok sukur. suan hala ameliyat yerimde agrilar var, sutum hala az mama takviyesi yapiyorum ama o ikinci bebegide istiyorum :KK45: bence kesinlikle yapmalisiniz tam zamaniniz, birde hamilelikte fazla stres yasamayin hayatinizdan geri kalmayin bol bol yuruyun ben bunlarin cok faydasini gordum ki benim hamileligimde de baya sikintilar oldu ama bende deli cesareti var sanirim:KK50:

Kolik bir bebegim var surekli gaz sancisi cekiyor aglamalari bitmiyor cok yiprandik ama yinede icimde buyuk bi bebek aski var yeniden hamile kalmak istiyorum :anneadayı::eek: cevremdeki insanlar sen bu bebegi gorup nasil hala ikinciye cesaret edebiliyorsun diyorlar ama cok istiyorum iste anlatamiyorum o duyguyu yaa :KK46:
Bu arada bende sezeryan oldum 2 gun hastanede yattim bir hafta hic sutum gelmedi bebegimi emziremedim goguslerim yara oldu, dikislerim acilacak gibi oldu falan filan ama sonucta gecti gitti yani vok sukur. suan hala ameliyat yerimde agrilar var, sutum hala az mama takviyesi yapiyorum ama o ikinci bebegide istiyorum :KK45: bence kesinlikle yapmalisiniz tam zamaniniz, birde hamilelikte fazla stres yasamayin hayatinizdan geri kalmayin bol bol yuruyun ben bunlarin cok faydasini gordum ki benim hamileligimde de baya sikintilar oldu ama bende deli cesareti var sanirim:KK50:

aynen anlatilamaz aciklanamaz bir duydu bir istek bu. Benim kizim de zor bir cocouktu ve iki yasina girecek hala karnim acir cogu zaman ama alistim iste napalim. Bir de ikinciyi de yapip estetik olmak istiyorum biran önce. Kizim kucakta bile durmazdi cok hareketliydi tuvalete bile gidemezdim ama geciyor zorluklar. yine cekecegim biliyorum ama bunlarla 40 yasinda ugrasmak istemiyorum erken hamilelik ve gecnlikte daha kolay olur diye düsündüm acikcasi. Uykusuzluk falan yas ilerleyince kaldiramam gibi geliyor

normal olsa ne fark edecek ki

buna neden taktınız bilemedim

bence sezaryen sıkıntılarınızın bir bölümü de normal doğuramadım psikolojinizden

her neyse bence azıcık daha sabredin

kızınız en azından 2 yaş sendromunu atlatsın hatta kreşe başlasın

umarım olmaz ama yine bulantısı kötü; zor gebelik geçirirseniz kızınız arada kötü durumda kalmasın

en azından kreşe vs alışırsa gündüz gider siz de dinlenirsiniz

her şey güzel olursa sıkıntı tabii ki yok ama olumsuz olursa ruhen daha yıpranırsınız iki çocuğa yetmeye çalışmak sizi daha zorlar gibi geldi bana

Gebeliğiniz yine zor geçer diye düşünmeyin. Oğlum 3,5 yaşında oğluma hamileliğim çok rahat geçmişti hiç bulantı nedir bilmedim normal doğum yaptım erken ayağa kalktım ama bu gebeliğim inanılmaz zor geçti kilo almak yerine verdim. Domates ekmekten baska birşey yemedim 2 aydır normale döndüm. Çok istiyorsanız eşinizle konuşun bu sefer kolay geçer herşey inşallah

Back