• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikinci bebek..

Iste ben de gurbetteyim ve de kaynanam vardi yakinda onun kardesleri falan hep vardi ama yardim etme kültürleri yok. Bebegi sevmeye gelirdi sadece. Aramiz öyle canim cicim degil oglunu aldim diye elinden. Bu sekilde yani. annemi getirmeye calistim ama vize cikmamisti =(
O kötü olmuş işte peki annenizin yanında doğursanız daha iyi olmazmı

Doguma girerken benimd e bir promlemim yoktu ne bir korkum ne de acim. Ama iste dogumdan sonra bebegim aglayip onu kalkip kucagima alamamamla beraber baslamisti dertler. O cok koymustu bana.
Az önceki mesajı oğlum tuşa bastığı için yarım kalmıştı kusura bakmayın :)
Bilemiyorum acaba hastaneden doktordan dolayı olabilir mi ama benim kaynanam da annemde yanımdaydı ben geceleri kendim baktım beşiğinden bile aldım emzirip koydum yani sadece bir gece hastanede yatmıştım hemen iyileştim bence sezeryan korkulacak birşey değil ben ikinci bebeğinizde daha rahat olur diye düşünüyorum. Hatta ben dedim artık annemlere gidin ben çocuğa kendim bakabiliyorum diye :)
Ama siz sancı çekmişsiniz falan o şekilde doğuma girenler zor toparlanıyor. İnşallah ikincisi çok rahat olur. Bir de bana sezeryan doğum yaptın sütün gelmez demişlerdi hemen geldi Rabbime şükürler olsun oğluma bir kere bile mama vermedim. Yani doğum şekliyle de sütün alakası olduğunu düşünmüyorum. İnşallah ikinci doğumunuz benim ilk doğumum gibi olur.

Benimde kızımla oğlum arasinda 3 yaş var yani sizin donemlerinizde bende çok istemiştim. Çok şükür ki nasip olmuş. Sizin gibi yalnizim sezaryenliyim ne bir akraba ne komşu hiçkimse olmadı. İkinci çocuğun bakımı birinciye nazaran çok kolay oluyor tecrübe önemli. Sezaryen den sonra yatağa hiç girmedim herseyimi yaptım yavaş yavaş. Hastanede kaldigimda aile boyu kalmıştık başka çaremiz yoktu. Şimdiye gelelim 5 ve 2 yaşında canlarim var benim. Sizde iyi düşünün Allah yardım ediyor. Normal doğum konusunda yengem ikizlerini sezaryenle dogurduktan tam 2 sene sonra normal doğum yaptı hiçbir problemi olmadı. Bende ikiside sezaryen çünkü ikiside kiloluydu. Sizin içinde hayırlısı inşallah.

ikinci bebegimde kilolu olacak gibime geliyor yapimiz böyle ailede galiba. Sezeryandan sonra ben de yataktan cikamadim. ikinci gün kalmaya calismistim cektigim aciyi dindirecek hap kalmamisti hastanede. bir de o zamanlar dilim daha zayifti ve almanca siveli konusuyorlardi daha bir garibanlik vardi üzerimde birsey isteyemiyordum simdi daha iyi konusabiliyorum her derdimi derim attim üzerimden o yeniligi ama yine de süphe ediyorum ve cok istiyorum ikinci bir bebek. Nedense su an tam zamaniymis gibi hissediyorum. Allah im icime bebek sevgisi koydu resmen atamiyorum aklimdan

Her gebelık bır değildir derler..

İlkinde zorlanmıssan ikincisinde belki hiç sıkıntın olmaz..

Benimde bebegım 4kiloyu asıyordu ve yola gırmemişti..mecbur sezeryan oldum bende..

Ama nerdeyse ılk günden fişek gibiydim..hiç zorluk yasamadım..

Bidaha olsa kosa kosa sezeryan olurdum..cırt pırt bitti gitti..

O kötü olmuş işte peki annenizin yanında doğursanız daha iyi olmazmı

Almanyadayim o zaman Türkiyeye gidecegim bu da mümkün degil basta esim istemez. Benden ve kizindan ayri kalamaz ben de ondan ayri kalamam. Ilk dogumda zaten o yardim etti elindne geldigi kadar ama ilk hamilelikte tecrubesiz olunca insan yaninda bir destek veren kadin olsun istiyor. Olmadi napalim. bakalim hayirlisi olsun

Her gebelık bır değildir derler..

İlkinde zorlanmıssan ikincisinde belki hiç sıkıntın olmaz..

Benimde bebegım 4kiloyu asıyordu ve yola gırmemişti..mecbur sezeryan oldum bende..

Ama nerdeyse ılk günden fişek gibiydim..hiç zorluk yasamadım..

Bidaha olsa kosa kosa sezeryan olurdum..cırt pırt bitti gitti..

=) =) Cirt pirt bende de olsa keske ya. Sezeryandan sonr abir ceken benim herhalde. Nasil oldu da hemen ayaklandiniz özel yaptiginiz birsey var mi. Benim karnim zangirdiyordu acisini söylemiyorum bile. Yataktan kalkinca birkac saniye nefes bile alamazdim.

Sizin kızınız zaten bebek sayılır nasıl bebek özlemi çekiyorsunuz anlamadım.
Hazır hissetmiyorsanız biraz daha bekleyin .

Az önceki mesajı oğlum tuşa bastığı için yarım kalmıştı kusura bakmayın :)
Bilemiyorum acaba hastaneden doktordan dolayı olabilir mi ama benim kaynanam da annemde yanımdaydı ben geceleri kendim baktım beşiğinden bile aldım emzirip koydum yani sadece bir gece hastanede yatmıştım hemen iyileştim bence sezeryan korkulacak birşey değil ben ikinci bebeğinizde daha rahat olur diye düşünüyorum. Hatta ben dedim artık annemlere gidin ben çocuğa kendim bakabiliyorum diye :)
Ama siz sancı çekmişsiniz falan o şekilde doğuma girenler zor toparlanıyor. İnşallah ikincisi çok rahat olur. Bir de bana sezeryan doğum yaptın sütün gelmez demişlerdi hemen geldi Rabbime şükürler olsun oğluma bir kere bile mama vermedim. Yani doğum şekliyle de sütün alakası olduğunu düşünmüyorum. İnşallah ikinci doğumunuz benim ilk doğumum gibi olur.

bende sezeryan oldum hastanede sütüm fiskirirdi. Yani sanci da cektim zamaniydi süt neden gelmesin. Zaten süt en son taktigim sey alti ay sadece anne sütü aldi bebegim. Ama hayret ediyorum nasil bir gece kalinir sezeryandan sonra =O Ben bir hafta hastanede kaldim bir gün daha kal demisti hatta doktor. Rahmim kücülmemisti hic hastanede de bazi problemler yasadim. Kaslarimi kullanamadigim icin cisimi bile yapamiyordum.

=) =) Cirt pirt bende de olsa keske ya. Sezeryandan sonr abir ceken benim herhalde. Nasil oldu da hemen ayaklandiniz özel yaptiginiz birsey var mi. Benim karnim zangirdiyordu acisini söylemiyorum bile. Yataktan kalkinca birkac saniye nefes bile alamazdim.
İlk ıkı gün zaten agrı kesici veriyorlar..

Ben öyle canı kıymetli biri değilimdir zaten..

Sadece oksurmek bıraz zorluyordu..ınadına da sürekli oksuresım geliyordu..tek derdim buydu.

Sizin kızınız zaten bebek sayılır nasıl bebek özlemi çekiyorsunuz anlamadım.
Hazır hissetmiyorsanız biraz daha bekleyin .

Iste zaten tuhaf olan da biyolojik olarak asil simdi tam zamani hissediyorum ama yasadiklarim beni korkutuyor bunu asamiyorum. Evet kizim bebek ama ilk hamilelik tebrubesizlik derken büyüttüm. Simdi danki yaptigim hatalari geri alma derdindeyim bir de kizim kardesiyle büyüsün istiyorum cünkü cevrem yok o da benimle evde sikiliyor. Krese verecegim yakinda ama arkadasi olmasi onun icin cok iyi olur

İlk ıkı gün zaten agrı kesici veriyorlar..

Ben öyle canı kıymetli biri değilimdir zaten..

Sadece oksurmek bıraz zorluyordu..ınadına da sürekli oksuresım geliyordu..tek derdim buydu.

Ben gülerken de aciyordu ya.. Hickirik öksürük falan hepsinde yaniyordu canim. Evet agri kesici aldim ama bebegimi kaldirdigimda banamisin demiyordu yahu. Tam dogrulamamistim bile. Bakalim ya nasip diyecegim. Bu da benim sansimmis =(

Maddi durumunuz ve psikolojiniz elveriyorsa bence mutlaka ikinci bebegi yapmalisiniz.
Benim henuz iki aylik bebegim var bu bebegi sirf evladimiz olsun deneyelim evlatsiz kalmayalim diye yaptik sizin hissettiginiz gibi seyler hic hissetmemistim ama daha simdiden icimde ikinci bi bebek aski dogdu :anneadayı: bebegime haksizlik yapmak istemedigim icin 2 yasina kadar sabredecegim sonra bende ikinci bebegi yapacagim ins :KK49: bu arada biz iki kizkardesiz kardesimle cok bagimliyiz birbirimize cok iyi anlasirirz bence tek cocukla kalmamali muhakkak o cocuga kardes yapilmali ve bence siz tam zamanindasiniz yapin mutlaka :KK46:
Hamileliginiz zorsa kaynananiza rica edin hamileliginizde size yardimci olsun

bende sezeryan oldum hastanede sütüm fiskirirdi. Yani sanci da cektim zamaniydi süt neden gelmesin. Zaten süt en son taktigim sey alti ay sadece anne sütü aldi bebegim. Ama hayret ediyorum nasil bir gece kalinir sezeryandan sonra =O Ben bir hafta hastanede kaldim bir gün daha kal demisti hatta doktor. Rahmim kücülmemisti hic hastanede de bazi problemler yasadim. Kaslarimi kullanamadigim icin cisimi bile yapamiyordum.
1hafta mı kaldın! Gerçekten senınkı çok abartılı zor geçmiş..

Tas catlasa 2gunde salıyorlar..

Maddi durumunuz ve psikolojiniz elveriyorsa bence mutlaka ikinci bebegi yapmalisiniz.
Benim henuz iki aylik bebegim var bu bebegi sirf evladimiz olsun deneyelim evlatsiz kalmayalim diye yaptik sizin hissettiginiz gibi seyler hic hissetmemistim ama daha simdiden icimde ikinci bi bebek aski dogdu :anneadayı: bebegime haksizlik yapmak istemedigim icin 2 yasina kadar sabredecegim sonra bende ikinci bebegi yapacagim ins :KK49: bu arada biz iki kizkardesiz kardesimle cok bagimliyiz birbirimize cok iyi anlasirirz bence tek cocukla kalmamali muhakkak o cocuga kardes yapilmali ve bence siz tam zamanindasiniz yapin mutlaka :KK46:
Hamileliginiz zorsa kaynananiza rica edin hamileliginizde size yardimci olsun

Hamilelik kolay gecse dogumu düsünmem zaten esim izin alacak bir ay. Ilk defa böyle bir evlat istegi oldu bende ilki süprizdi cünkü. Ve su an belki de o olgunluktayim. Hatta biz cift olarak cocuk sevemezdik bile kizim oldu =) Iki aylik annelik nasil gidiyor peki sizin ? =)

Sizi çok iyi anlıyorum, ben hamileliği doğumu ve bebeği çok seven bir bayanım. Ama şöyle ki ilk çocuğunuz kreş anaokulu yaşına girmeden ikinciyi dusunmeyin, hamilelikte ne kadar güçlü olsanizda dinlemeniz lazım, çocuğunuz okuldayken dinlenirsiniz, yukunuz azalir, benim iki çocugum var,(allah bağışlarda) araları dort yaş ve çok rahat oldu....

1hafta mı kaldın! Gerçekten senınkı çok abartılı zor geçmiş..

Tas catlasa 2gunde salıyorlar..

Bir de ben yurt disindayim burda hemen yollarlar iste ne bileyim ben bir hafta kaldim hatta denilen günden de bir gün erken ciktim bunaldigim icin. Doktor kalmami önerdi ama hastaneyi his sevmiyorum zaten. Cisim birikmis patliyordum 4. gün onu aldilar cok sanci cektim ebe geldi fark etti cikarttilar. ya bagisaklarim görünüyordu benim karnimdam. Derim inceydi hic yag falan yoktu ondanmi bilemiyorum. Toplarlayamadim. Gencimde halbuki =(

Tek cocukluyum ama sezaryen oldu. Ilk sezeryan dan 10 yıl geçmediği sürece normal doğum yapamazsiniz. Bu durumda ikinci bebeği istemenize çok şaşırdım açıkçası. Zaten ilki zor olmuş taa hamilelikten
Ben 2 yil ard arda sezeryan yapib doguran birini taniyorum simdi uzerinden 4 yil gecti ve yine sezeryan dogum yapacak 10 yil abarti

Sizi çok iyi anlıyorum, ben hamileliği doğumu ve bebeği çok seven bir bayanım. Ama şöyle ki ilk çocuğunuz kreş anaokulu yaşına girmeden ikinciyi dusunmeyin, hamilelikte ne kadar güçlü olsanizda dinlemeniz lazım, çocuğunuz okuldayken dinlenirsiniz, yukunuz azalir, benim iki çocugum var,(allah bağışlarda) araları dort yaş ve çok rahat oldu....

Kizimi iki yasina girinde haftada üc günlügüüne günde 4 saatligine krese verecegim. Yavastan baslasin dil ögrensin uyum saglasin diye. Sonrada gider. Zaten dogana kadar kizim 3 yasina yakin olacak.
Bilmiyorum neden acele ediyorum icimden atamiyrum nedense. Nasil bir his bu aslinda mantiksiz ama sevgi dolu. Bana kalsa ikinci cocugu bile yapamam ama bir hastadir yatip kalkip ikinci bebegi düsünüyorum elimde olmadan

Ben sancı bile çekmedim ona rağmen sütüm geldi ve benim de o yüzden moralimi çok bozdular sütün gelmeyecek diye ama hepsine kapak oldu.
ya inan bir gün kaldım doktorum gazını çıkarırsan sabah taburcu edicem dedi ben bir gün sabah 8de girdim doğuma diğer gün sabah 8de çıktım ve kendim yürüdüm arabaya kadar da. Ama ben doğumdan sonra öğlen 1 gibi ayaklarım açılınca bir yürümeye başladım hiç durmadım sürekli o gün gece bile koridorda yürüdüm hemşireler yat artık derdi içim durmuyor derdim şaşırırlardı. Gazım da gece çıkınca sabah doktorum gönderdi. Aslında sözleşmede 2 gün kalacağım yazıyordu sezeryan olduğum için ama ben de kalmak istemiyordum zaten. Kaynanam sezeryan olacaksan sen aylarca kendine gelemezsin derdi o bile gözlerine inanamadı beni görünce.
Ama bence doktor da çok önemli bu konuda. Bilemiyorum herkesin aynı olmuyor doğumu şu da bi gerçek normal doğum bile kiminin daha kolay oluyor kimi daha çok sancı çekiyor. Benim ilk doğumum evet gerçekten iyiydi bebeğim de sorunsuz doğdu şükürler olsun ama ikinci ne olur bilemiyoruz inşallah o da aynı şekilde olur. Ben de mesela onu düşünürüm ya ikinci doğumum kötü olursa diye. Şimdi o şehirde de yaşamıyorum aynı doktora gidemeyeceğim için üzülüyorum yani.
Biz de iyi düşünelim iyi olsun bence moralini hiç bozma planlı sezeryan olursan belki çok rahat olabilir ve hemen toparlanırsın. Zaten senin rahim küçülmeme kaslarını tutamama gibi sorunların olmuş ondan da zor olmuş olabilir bundan sonra daha kolay da iyileşebilirsin.

Bir de ben yurt disindayim burda hemen yollarlar iste ne bileyim ben bir hafta kaldim hatta denilen günden de bir gün erken ciktim bunaldigim icin. Doktor kalmami önerdi ama hastaneyi his sevmiyorum zaten. Cisim birikmis patliyordum 4. gün onu aldilar cok sanci cektim ebe geldi fark etti cikarttilar. ya bagisaklarim görünüyordu benim karnimdam. Derim inceydi hic yag falan yoktu ondanmi bilemiyorum. Toplarlayamadim. Gencimde halbuki =(
Allah Allah ben sabah 11 de doğum yaptım..

Akşam 6 da uyusukluk ıyıce gıdınce yataktan kalkıp korıdorda gezmem soylendı..o andan sonra da zaten tuvalete gitmeye baslıyorsun kendi basına..
Cevremdeki butun hamıleler bunları böyle yasadı..

2.gunu evde banyo yaptım..amelıyat bandajım çıktı ve normal hayata gectım..

Back