• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ikilemde kaldım kim haklı

portakalca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2013
86
20
88
Kizlar merhaba bir arkadasim var liseden arkadaşım cok sevdigim kötü olduğumda da iyi olduğumda da yanimda olan hatta ne olursa olsun herseyimi bilen ama en kötüsünü bile kimseye söylemeyen lafini bile acmayan biri. O konuda ona güvenirim yani. Ben yeni evlendim onunda sevgilisi artik sözlüdü hatta askerde askere gitmedeb önce aile arasinda yüzükleri takildi gelelim konuma.
Benim en yakin arkadasim bu niyetlede nikahimda nisanimda dugunumde kinamda hep en yakinimdaydi benim için hic bir sıkıntı yoktu hala da yok. Nikahi aiule arasinda yaptik ve ben sadece onu cagirdim nikah sahidim oldu. O sirada esimin ve benim tarafimdan en yakinlarimiz esimin sahidi ablalar vs herkes nikah salonuna gitti benim arkadasim yanımdaydı. O gelin damadın bekleme yerinde bizimle beraberdi. Dedigim gibi ben hic rahatsiz olmadim kotude dusunmedim aslinda ama annem bu olaya cok takildi senin ablan eltin vs bile gelmiyor rahat edin diye o neden geliyor sinir oldum dedi gecistirdim ama annem boyle seylere takabiliyor taktigi zamanda asla gecmez.
Kina da dugunde de boyle yaparsa olmaz bak dedi neyse. Kina gunu geldi iste biz yine odada oturuyoruz eşimle o sirada ablam geldi varmi bi ihtiyaciniz diye konustuk gitti ara ara da misafirler arkadaslar gelip tebrik ediyordu cikiyorlardi. Ablam odadan cikinca merdivenlerde arkadasimla karsilasmis arkadasimda bizim yanimiza geliyormuş orda nasilsin iyiyim konuşmuşlar eşimin adi x olsun neyse abla ben gidiyimde x i göreyim demiş. Ablamda şaşırmış bu senin arkadaşın xi neden göreyim diyor gibisinden. Öyle diyince ablam da az önce gittin ya gel çıkalım biz salona onlar stresli rahat otursunlar konuşacakladi vardir belki demiş. Arkadasimda yok yok ben bi gidip x i goreyim demiş.
Benim bu olaydan daha yeni haberim oldu ablam soylemekle soylememek arasinda kalmis ve soyledi. Ablam annem gibi degildir hani o nikahtaki olaya takilmadi ama bu benim garibime gitri yakin arkadasin ama yanlista anlama ben sinir oldum dedi. Birde gelin odasi cok küçük biz orda otururken bir lise arkadasim daha geldi o sirada benim yakin arkadasim lavabodaydi sonradab gelen arkadadim ysnima oturdu esimde karsidaki sandalyeye oturdu benim yakin arkadasim geldi esimin yanina oturdu ortamda cok sıkışık zaten gelen giden oluyor ama arkadaslarim selam verip gidiyorlar onlar oturuyor. Eşimin yaninda oturmasına o zaman hic o gozle bakmadım hala bakamiyorum zaten ama simdi ablamdan duyduklarim aklima geliyor aa yer degistirelim denebilirdi diye de düşünüyorum. Çünkü içeriye gelen giden oluyor bizi yan yana görmeleri daha iyi olurdu gibi. Ablamada o kix kotu bi kiz degil aklindan oyle seyler gectigini sanmam hadi gecti diyelim bunu bilerek sana ben x i goreyim demezki belli etmez en azindan dedim ablamda dogru diyorsun dedi bende evet söylediği söz doğru olmayabilir ama kötü niyeti olduğunu sanmam hadi onun içinde varsa da eşime sonsuz güvenim var eşimden asla beklemem zaten dedim.
Tesadüfen de arkadaşım yazdı dün az konustuk eşimi de sordu ne yapıyor diye iste "yaa ona kiyamaam" dedi. Yine kötü niyet aramak istemiyorum ama onun sevgilisinin bende telefonu dahi yoktur o kadar samimi olamam yani bilmiyorum anlattıklarım la yorumlarmisiniz lütfen yanlış mi düşünüyorum aslinda düşünmek te istemiyorum hem cok sevdigim hemde cok guvendigim en yakin arkadasim boyle niyetli olabilirmi. Üstelik askerden bekledigi biri varken.. Annem haklimi ilk zamandan beri yoksa bende doldurusamk geldim. Arkadasimda biraz rahattir yani gelis gidis saatini pek bilmez annemde daha önce evine kabul etme geç olur onun gitmesi x arabayla eve biraksin diye bekler ben sana diyim demisti. Kafam cok karıştı ne yapsam bilmiyorum

Bence mesafeni korumalısın. Ne olursa olsun iyi veya kötü niyetli de olabilir anlayamazsın bunu.
Samimi gördüğü için soruyordur eşini.

nikah şahidin olacak yakın arkadaşın ve sen bu şüphelerdesin.

ben anlam veremedim ve üzüldüm kız için.

en yakın arkadaşımın/kuzenimin sevgilisi ile çok yakınımdır. kıyamam da demişimdir, koluna da girmişimdir. yani kuzenim bunu düşnüüyor olsa felaket benim için. valla ilginç.

bilemedim.
zamanla ortaya çıkar niyeti söylediklerinizden sadece ablanıza ben x i göreyim kısmı tuhaf ancak yinede niyet belirtir derecede değil.
bekleyin arkadaşınız arkadaşınız mı öğrenmiş olursunuz.

nikah şahidin olacak yakın arkadaşın ve sen bu şüphelerdesin.

ben anlam veremedim ve üzüldüm kız için.

en yakın arkadaşımın/kuzenimin sevgilisi ile çok yakınımdır. kıyamam da demişimdir, koluna da girmişimdir. yani kuzenim bunu düşnüüyor olsa felaket benim için. valla ilginç.
Konunun başından beei boyle birseyi yakıştıramadigimi belirtmisim dikkst ederseniz ustelik sizin durumunuz cok farklı kuzen demek aile demek ve onun sevgilisi esi vs sizin ailenizden biri demek arkadaşla bir tutulamaz. Siz sık sık görüşüp tanışıp kaynaşmış olabilirsinz ama arkasimla esimin dugun nisan nikah harici bir gorusmeleri yok

Konunun başından beei boyle birseyi yakıştıramadigimi belirtmisim dikkst ederseniz ustelik sizin durumunuz cok farklı kuzen demek aile demek ve onun sevgilisi esi vs sizin ailenizden biri demek arkadaşla bir tutulamaz. Siz sık sık görüşüp tanışıp kaynaşmış olabilirsinz ama arkasimla esimin dugun nisan nikah harici bir gorusmeleri yok

konunun başında yakıştırmadığınızı belirtmeniz ne ifade ediyor? sonuçta şüpheniz var ki konu açıyosunuz. ben anlattıklarınızda anormal bişey göremedim. açıkçası ortada fol yok yumurta yok, siz en yakın arkadaşım dediğim kişi kocama mı sarkıyo diye şüpheleniyosunuz. bence sizin düşünme biçiminiz yanlış.

Yani ablanıza x görmeye gidiyorum demesi biraz tuhaf.
Bİlemedim ki bende ,genel durumunu siz gözlemleyerek değerlendirmelisiniz.
Üslup konuşma yakınlaşma şakalaşma iletişim vs.
Kafanıza takılan küçük bir şey de olsa mide bulandırır.
Ne olursa olsun evli bir bayan olarak mesafenizi korumalı özellikle de eş ile aranızdaki özel bağı yakın arkadaşınıza anlatmamalısınız.

Anlattıklarınız şu kısım hariç gayet normal.

abla ben gidiyimde x i göreyim demiş.

Arkadasimda yok yok ben bi gidip x i goreyim demiş.

Benim de çocukluk arkadaşım her an yanımda oldu, şunu da anlarım; sizinle samimi, illa ki eş adayı ile de bir samimiyet kurma çabası da olur, yanına oturabilir, hal hatır sorabilir, arada hatta sizin üzerinizden espri döndürebilir, düşünemez yalnız bırakmayı ince biri değildir, sizle olmak isteyebilir vs vs...
Ancak bu "X'i göreyim" kısmı düşündürücü, direkt empati yapıyorum; yani arkadaşımın adını söylerim, ki ablası ile muhabbetteyim. Ya da iki kişilik söylerim işte Ayşe'yle Ali'yi göreyim tarzı... Böyle direkt "Ali'yi göreyim, yok bi göreyim" filan... Belki dalgınlıkla öyle demiş geçmiştir diyeceğim de, bi ufaktan bakın, davranışlarını bi süzün.

İlginç...

konunun başında yakıştırmadığınızı belirtmeniz ne ifade ediyor? sonuçta şüpheniz var ki konu açıyosunuz. ben anlattıklarınızda anormal bişey göremedim. açıkçası ortada fol yok yumurta yok, siz en yakın arkadaşım dediğim kişi kocama mı sarkıyo diye şüpheleniyosunuz. bence sizin düşünme biçiminiz yanlış.
Size göre yanlış. Ben fikir verebilecek aa yanlış düşünüyorsun belkide şöyledir yada hakli olabilirsin şöyle birşey yaparsan niyet nedir anlarsın tarzindaki yorumları dikkate alıyorum ve bunun icin konu actim herkes arkadaşıma birsey yakistirsin kotulesin diye degil burdaki niyeti anlamak ve ona göre yorumlamak lazim. Daha önceden cok şey yaşayanlar burda fikirlerini paylaşıyor ve bizede fikir oluyor konu acma amacim bu ters ve kötü üslup u hic yakıştıramıyorum

Bir gariplik var evet:KK64:
Arkadadinizda biraz saflik var mi acaba? Ya da patavatsizlik?
Oyleyse cok da garip degil.

AnneniZin tavrı ne kadar yanlış, odaya gelmiş başkası gelmemiş vs vs çok gereksiz bir art niyet, ablanızınkide öyle bence size söyleyip kafanızı bulandırmamalıydı.Çok yanlış şeylerle doldurmuşsunuz kafanızı benim de arayınca eşimi soran bi sürü arkadaşım var,benim de aynı şekilde arayınca sorduğum ve düğümümde her anımızda yanımızda olan yakın arkadaşlarım var bunlar gayet normal şeyler illa art niyet aramak neden.

ben olsam çok sık görüşmezdim mesafeli olmak her zaman iyidir pek iyi niyetli gibi de gelmedi açıkçası.

Benim de buna benzer bir sıkıntım olmuştu.Arkadaşımdan asla öyle birşey beklemem onu belirteyim.Arkadaşım benim her zaman yanımda olur,nikah düğün doğumgünü vs.Ona göre de çok sık yanımıza gelirdi,başka şehirde yaşıyor o yüzden yatılı kalırdı.Ben bu hafta size geliyorum der çıkar gelirdi ve ben cok mutlu olurdum.Ama son gelmelerinde artık eşimle cok yüz göz olup samimileşmeye başladılar,belki de altında hiç kötü niyet yoktu ama ben rahatsız olmaya başladım.artık arama mesafe koyuyorum,hala çok samimi arkadaşım ama bu konularda herkes durması gerektiğini yeri bilmeli.

Bence mesafeni korumalısın. Ne olursa olsun iyi veya kötü niyetli de olabilir anlayamazsın bunu.
Samimi gördüğü için soruyordur eşini.
Samimi gördüğü için olabilir evet onu sormasinda da sıkıntı görmüyorum ben sadece söylenilen ve yaşadıklarımı hepsini anlattimki ona gore yorumlar bekliyorum teşekkür ederim

bilemedim.
zamanla ortaya çıkar niyeti söylediklerinizden sadece ablanıza ben x i göreyim kısmı tuhaf ancak yinede niyet belirtir derecede değil.
bekleyin arkadaşınız arkadaşınız mı öğrenmiş olursunuz.
Evet niyet belli degil cokta yakistiramiyorum oyle bir insan degil ama bekleyelim dogru söylüyorsunuz teşekkürler

Yani ablanıza x görmeye gidiyorum demesi biraz tuhaf.
Bİlemedim ki bende ,genel durumunu siz gözlemleyerek değerlendirmelisiniz.
Üslup konuşma yakınlaşma şakalaşma iletişim vs.
Kafanıza takılan küçük bir şey de olsa mide bulandırır.
Ne olursa olsun evli bir bayan olarak mesafenizi korumalı özellikle de eş ile aranızdaki özel bağı yakın arkadaşınıza anlatmamalısınız.
Evet ben bu konuda biraz safım herşeyi anlatirim orda biraz durmaliyim. Ve en kötüsü insanin başına gelmeden bilemiyor evlenince bekar arkadaşlarla sorunlar olabiliyor ayni kalmiyor hersey

Anlattıklarınız şu kısım hariç gayet normal.

Benim de çocukluk arkadaşım her an yanımda oldu, şunu da anlarım; sizinle samimi, illa ki eş adayı ile de bir samimiyet kurma çabası da olur, yanına oturabilir, hal hatır sorabilir, arada hatta sizin üzerinizden espri döndürebilir, düşünemez yalnız bırakmayı ince biri değildir, sizle olmak isteyebilir vs vs...
Ancak bu "X'i göreyim" kısmı düşündürücü, direkt empati yapıyorum; yani arkadaşımın adını söylerim, ki ablası ile muhabbetteyim. Ya da iki kişilik söylerim işte Ayşe'yle Ali'yi göreyim tarzı... Böyle direkt "Ali'yi göreyim, yok bi göreyim" filan... Belki dalgınlıkla öyle demiş geçmiştir diyeceğim de, bi ufaktan bakın, davranışlarını bi süzün.

İlginç...
Evet bilmiyorum bende şaşırdım ama oyle bir şok olmadim çünkü oyle birsey beklemiyorum zamana birakicaz o halde

Back
X